19. kolo
21.12.2011 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Sochaux - AC Ajaccio 0:2

V Ajacciu se slaví! Poslední tým tabulky zaznamenal své první venkovní vítězství a odneslo to zdecimované Sochaux, které se tak po solidním začátku propadlo až do sestupových vod.

Stade August-Bonal, ještě v minulé sezoně prakticky nedobytný, zažil ponižující pád svého mužstva na devatenácté místo; pod Les Lionceaux už se nachází jenom právě Ajaccio, které však zaznamenalo druhou výhru v řadě a notně posílilo své sebevědomí před jarními boji o záchranu.

Domácí měli před tímto zápasem jediný bod i vstřelený gól z posledních pěti utkání (obě série se tak protáhly už na šest zápasů) a mizerná herní forma na nich byla vidět od začátku. Jako první tak zahrozili hladovější hosté; Benjamin André vypálil zpoza pokutového území a vystrašil Richerta již po šesti minutách.

Nervózní zápas "o šest bodů" pak nenabídl příliš mnoho fotbalovosti až do pětadvacáté minuty. V té se totiž poprvé dostali ke slovu domácí, ale Guillermo Ochoa si s Boudebouzovým volejem bez problémů poradil. O chvíli později pokoušel štěstí Marvin Martin, ale ani druhý hvězdný záložník Lvíčat skórovat nedokázal; tentokrát mu v tom zabránila pozorná obrana. První poločas uzavřela druhá šance aktivního Benjamina Andrého, který střílel vedle, stejně jako na druhé straně Edouard Butin.

I po obrátce se oba týmy snažily především neudělat chybu a hrálo se prakticky pouze uprostřed hřiště. To přerušil až muž zápasu Benjamin André - vstřelením vedoucího gólu. Richard Socrier se osmělil s míčem do vápna a dokázal jej posunout na bližší tyč, kde už byla připravená hlava mladého záložníka - 0:1.

A v 78. minutě bylo o osudu utkání rozhodnuto definitivně. K přímému kopu se postavil Damien Tibéri, našel svým centrem Mehdiho Mostefu a hlavičkoval směrem k Richertově bráně. Mathieu Peybernes, obránce domácích, chtěl míč odvrátit kolenem, ale místo toho překonal vlastního brankáře - 0:2.

Svoji chybu mohl Peybernes napravit o deset minut později, ale jeho rána ke vzdálenější tyči byla příliš nepřesná. Sochaux tak nezaznamenalo ani čestnou trefu a jeho trápení pokračuje.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele