19. kolo
21.12.2011 19:00 CET
4 : 2
(0:0)

Reportáž

Montpellier spadl po prohře v Évianu z první příčky

Montpellier nebude vzpomínat na závěr podzimní části v dobrém. Naštvaný trenér René Girard odešel po zápase dost načepýřený. Jeho mužstvo vedlo v Évianu dvakrát, soupeř však dokázal dvakrát srovnat. A nakonec sebrat i všechny body. Tři góly přitom hosté obdrželi během krátkého období sedmi minut.

Co se týče prvního poločasu, o tom nijak zvlášť básnit nemůžeme. Chvílemi byl lepší Évian, chvílemi zase Montpellier. Nicméně ani jeden z týmů nedokázal výrazněji ohrozit soupeřovu bránu. Více si snad zachytal hostující gólman po rohovém kopu Barbosy, který se snažil usměrnit do branky Angoula.

Na druhé straně po půlhodině hry vytvořil Camara trochu náhodně akci pro Girouda. Ten si hledal prostor ve vápně po jeho přihrávce, jenže jeho spoluhráč mu nepředal míč úplně nejlepším způsobem, takže montpellierský forvard ho stačil jen lehce tečovat. Přesto šouráček nadělal domácímu gólmanovi Andersenovi obrovské problémy.

Druhý poločas už byl pastvou pro oko nezaujatého diváka. Girard o půli vystřídal nevýrazného Estradu a do hry poslal Belhandu. A ten se hned svému šéfovi odvděčil nejlepším možným způsobem. Nejprve Utaka doťuknutím míče na Andersena neuspěl, pak se však k míči dostal Belhanda, jenž dorážkou a střelou pod břevno otevřel skóre utkání.

Za pět minut ale ÉTG vyrovnal. Khelifa nacentroval na nabíhajícího Barbosu, proti němuž vystartoval Jourdren. Ovšem příliš pozdě, domácí záložník stačil drknout do míče a rozvlnit síť. Jeho radost ale nevydržela dlouho. V 52. minutě HSCM zásluhou Girouda znovu skóroval. A asistoval mu starý známý Belhanda.

V té chvíli domácí byli zapšklí a působili unaveným dojmem. Nakopla je ale nakonec situace z 68. minuty. Pěkný dlouhý centr zpracoval na levé straně Rippert, aktivní Khelifa si naběhl do prostoru mezi stopery a spoluhráčovu přihrávku usměrnil za záda Jourdrena. Évian přitom i nadále nepolevoval.

Montpellier nevěděl, kam dřív skočit. V 71. minutě přitom poprvé v zápase vedl jeho soupeř. Barbosův rohový kop byl precizní, náběh Cambona jakbysmet a nakonec se po jeho hlavičce třepotal balón v síti. Pro domácího obránce to byla vůbec první trefa v této sezóně. Čtyři minuty na to upadla morálka hostujícího celku na samotné dno.

Bedimo na hranici šestnáctky fauloval dotírajícího Angoulu, za což si vysloužil žlutou kartu za zastavení slibně se rozvíjející akce. Pozice pro vstřelení gólu z přímého kopu byla tak dobrá, že Évian chytl šanci za pačesy. Stačily tři ťukesy, u posledního byl přitom Dja Djedje, jenž parádní ránou k tyči zakončil na konečných 4:2.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele