Ligue 1 - souhrn 15. kola

27.11.2015, 22:21, aktualizováno 29.11.2015, 22:56
Komentáře a souhrny
Marseille se rozešla s Monakem smírně, Bordeaux doma podlehlo Caen. Saint-Étienne přestřílelo Guingamp a posunulo se na průběžnou čtvrtou pozici. Paris Saint-Germain po jasné výhře nad Troyes vede ligu o patnáct bodů před Angers, které uspělo proti trápícímu se Lille. Toulouse zabralo proti Nice a přiblížilo se nesestupovým příčkám, v Remeši, Nantes a Ajacciu se zrodily remízy, v pátek Lyon doma podlehl Montpellieru...

Olympique Marseille - AS Monaco 3:3

29.11.2015 21:00

Góly: 12. Romain Alessandrini, 51. Michy Batshuayi, 82. Georges-Kevin N'Koudou - 18. Almamy Touré, 39. Almamy Touré, 72. Fábio Coentrão

V dohrávce 15. kola francouzské Ligue 1 padlo úctyhodných šest branek. Ty nakonec způsobily, že si Olympique Marseille a AS Monaco body rozdělily.

Na gól se na Stade Vélodrome čekalo jenom něco málo přes deset minut. Pak totálně propadla domácí obrana a Romain Alessandrini měl před sebou snadnou úlohu, neboť stál dostatečně blízko branky. Minout ji by tedy byl pořádný prohřešek - 1:0. V 18. minutě zahrával přímý kop Fábio Coentrao. Balon se dostal až k neobsazenému Almanymu Touréovi, který se ocitl v dosti podobné situaci, jako předtím konkurent na druhé straně - 1:1.

Velkou hrozbou pro soupeře Marseille je v této sezoně především Michy Batshuayi. Ten o sobě dal proti knížecímu klubu poprvé výrazněji vědět ve 36. minutě, když přetlačil obránce Wallace, aby mu neuniknul Alessandriniho centr. Ke škodě své, svých spoluhráčů, trenéra Míchela a příznivců OM však trefil pouze břevno.

O tři minuty později udeřilo na druhé straně hřiště, když si to Almany Touré neohroženě štrádoval až na místo, odkud poslal hosty do vedení - 1:2. To jim vydrželo až do 51. minuty. Tehdy totiž z práce Karima Rekika vytěžil maximum Batshuayi, díky čemuž si připsal na konto desátou přesnou trefu. Má jich tedy na kontě stejně jako Zlatan a jen o jednu míň, než vedoucí kanonýr Benjamin Moukandjo z Lorientu - 2:2.

V minutě sedmapadesáté málem Coentrao s Tourém vykouzlili třetí gól pro Monaco. Jenže tentokrát byl Mandanda pozorný. Portugalský obránce se ale své trefy dočkal. V 72. minutě mu přistál na hlavě centr z kopačky Eldersona a Leonardo Jardim se na lavičce znovu radoval - 2:3. Jenže na jihu Francie ještě zbývalo do konce dvacet minut.

Domácím stačilo pouze deset k tomu, aby vyrovnali. Střídající Lucas Ocampos (bývalý hráč Monaka) chtěl vystřelit, ale tento záměr se mu vůbec nepovedl, což dokonale zmátlo Danijela Subašiće, takže Georges-Kevin N’Koudou mohl na bližší tyči dát výsledku jeho finální podobu - 3:3. Monaco je před vloženým kolem sedmé, Olympique Marseille tlí na jedenácté pozici.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - SM Caen 1:4

29.11.2015 17:00

Góly: 90. Enzo Crivelli - 6. Syam Ben Youssef, 56. Damien Da Silva, 61. Cédric Carrasso (vl.), 77. Andy Delort

Caen si celkem hravě poradilo v Bordeaux s Bordeaux a v tabulce poskočilo na famózní druhé místo! Oproti tomu Les Girondins zůstávají na 14. pozici.

Nově otevřený stadion Matmut Atlantique zatím přinášel domovskému celku vesměs dobré výsledky. Před úvodním hvizdem rozhodčího Chaprona tedy nikdo z u televizních obrazovek sedících příznivců rozhodně nepočítal s tím, že si SM Caen udělá z družiny Willyho Sagnola takhle dobrý den, a že Cédric Carrasso bude z vlastní sítě tahat hned čtyři balony.

Šest minut to trvalo, než mohl Patrice Garande na lavičce začít jásat. Volej Ronnyho Rodelina ještě spoluhráč Jaroslava Plašila mezi třemi tyčemi stačil vyrazit, jenže Syam Ben Youssef stál přesně tam, kde měl, aby kulatý předmět dorazil do poloodkryté klece - 0:1. Odpovědět se snažil Clément Chantôme, ale Rémy Vercoutre si vzniklou situaci pohlídal, stejně tak na druhé straně zasáhnul Carrasso proti Rodelinově přízemní střele.

K minisouboji těchto dvou borců došlo i těsně po změně stran a znovu byl úspěšnější ten s rukavicemi. Jenže v 56. minutě zahrával Andy Delort přímý kop, který brankářská jednička z města nad řekou Garonnou vyrazila do cesty Damiena Da Silvy a ten si věděl rady - 0:2. Ten samý hráč měl o pět minut později lví podíl na opětovné úpravě skóre.

Po rohu Vincenta Bessata se do míče opřel tvrdě hlavou, a přesto jak Cédric Carrasso, tak Diego Contento dělali, co mohli, třetí brance prostě nezabránili - 0:3. V 77. minutě si Andy Delort prostě na vlastní polovině vzal balon a pelášil s ním až k bráně, kde přidal čtvrtý zářez svého týmu. Sám se přitom prosadil v této sezoně popáté. Co na tom, že Nicolas Maurice-Belay snažil stínovat.

Domácí se ale v samotném závěru přeci jen dočkali alespoň čestného úspěchu. Právě Maurice-Belay odvedl výbornou práci, z níž mohl těžit Enzo Crivelli, který zblízka snížil na 1:4. A to ještě nedlouho předtím visel ve vzduchu pátý zásah Caen, k němuž měl velice blízko Hervé Bazile. Druhý tým tabulky čeká v týdnu zajímavý duel s Monakem, zatímco Bastia bude chtít porazit Bordeaux.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - EA Guingamp 3:0

29.11.2015 14:00

Góly: 52. Romain Hamouma, 87. Valentin Eysseric (pen.), 90+5. Nolan Roux

ASSE si proti Guingampu v domácím prostředí nedělalo sebemenší potíže a po výhře 3:0 se prozatím posunulo na čtvrté místo. Ani hosté si však o mnoho nepohorší.

Les Verts mají jistou účast v jarních bojích Evropské ligy, tudíž do tohoto ligového střetnutí šli ve velké pohodě. Gólově to však začali potvrzovat až po změně stran. Skóre otevřel Romain Hamouma, který už na úvod pořádně prověřil Jonase Lössla. V závěru první pětačtyřicetiminutovky se pro Stéphana Ruffiera nebezpečně prezentovali Marcus Coco a Jimmy Briand, což vedlo k důrazné domluvě od Christopha Galtiera.

V 52. minutě přinesla své ovoce. Valentin Eysseric přihrál Nealu Maupayovi, od něj se s velkým štěstím dostal balon až k Romainu Hamoumovi, který si v zakončení počínal s obrovitánským přehledem - 1:0. Záhy mohl zase vyrovnat Briand, ale Ruffier se ošálit nenechal. A neuběhla ani minuta a Lössl musel likvidovat střelu Kévina Monnet-Paqueta z ostrého úhlu.

Nedlouho poté se hostující brankářská jednička skvěle vyznamenala proti nepříjemné hlavičce Nolana Rouxe a na druhé straně i do třetice selhal ve vynikající pozici Jimmy Briand, protože vůbec netrefil zařízení. A tak se stalo, že AS Saint-Étienne v samotném závěru utkání dvakrát neomylně udeřilo a připsalo si na konto další tři body.

Nejprve v 87. minutě fauloval Dorian Léveque ve vápně Hamoumu a s nařízenou penaltou si bez problémů poradil Valentin Eysseric - 2:0. V páté minutě nastavení pak přesně placírkou zacílil Roux, díky čemuž vytěžil maximum z dobré kombinace svých spoluhráčů - 3:0. Jednalo se o dvacátý zásah ASSE v tomto ročníku. A současně s tím o celkově osmou výhru, jejíž zásluhou se klub zase pohybuje tam, kde se před sezonou čekalo.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Lille OSC 2:0

28.11.2015 20:00

Góly: 20. Gilles Sunu, 25. Ismaël Traoré

Ani léčba Frédéricem Antonettim fotbalistům Lille nepomohla. Na půdě Angers byli opět marní především směrem dopředu a mohli tam pomýšlet ve stropu na remízu. O něco lepší domácí byli nakonec úspěšnější a efektivnější v koncovce, tři body zařídili už v první půli Gilles Sunu a Ismaël Traoré.

Premiéra na lavičce Dog se Antonettimu jednoduše moc nepovedla. Pochopitelně že změny ve hře se budou projevovat až s přibývajícími týdny, nicméně ani nový lodivod nedokázal svoje mužstvo vyburcovat k nějakému lepšímu výkonu. Opět to byl nemastný a nic neříkající fotbal, jakým se prezentovalo doposud.

Zmar hostujícího celku pak v 66. minutě stvrdila červená karta pro Civelliho, jenž v souboji o míč trefil protihráče Thomase nohou do obličeje a musel se poroučet ze hřiště. To už domácí vedli o dvě branky. Ketkeophomphone ve 21. minutě rozehrál standardku z levé strany centrem za obranu, kam si naběhl Sunu, jenž z blízkosti pohotově zacílil.

A o čtyři minuty později bylo o výsledku rozhodnuto. Lille si nedokázalo poradit s další standardní situací, tentokráte rozehranou Manganim, míč z vápna prostě nedokázalo odkopnout do bezpečí, ten tak přes několik tečí doskákal až k Traorému, jenž zase neměl problém překonat brankáře Enyeamu.

Až po hodině hry se LOSC dostal konečně k něčemu nebezpečnějšímu. Snížení stavu ovšem odmítl Tallo, který u tyčky prostě nedokázal dobře zakončit. Po vyloučení Civelliho si už Angers vedení v klidu pohlídlo. Navýšit náskok mohl ještě Andreu, jeho hlavičku ale s bravurou vychytal Enyeama.

Více informací k zápasu

GFCO Ajaccio - FC Lorient 1:1

28.11.2015 20:00

Góly: 18. Mohamed Larbi - 31. Benjamin Moukandjo (pen.)

Nečekaná vítězná série Gazéleku Ajaccio je sice u konce, bod proti letos velice dobře hrajícímu Lorientu však svěřenci Thierryho Laureye určitě berou. Minimálně proto, že znamená protažení neporazitelnosti na pět zápasů. Za hosty se opět prosadil nejlepší střelec ligy Benjamin Moukandjo..

Zpočátku sezony to vypadalo, že Gazélec poputuje rychle zase zpět do druhé ligy, nakonec si ale Korsičané překvapivě rychle zvykli a nyní už při své historicky první sezoně mezi elitou představují obávaného a nebezpečného soupeře. Pocítil to i Lorient, který mohl záhy prohrávat po centru Issiagy Sylly; ten ve vápně jen těsně minul hlavu natahujícího se Damiana Djakoviće. V další akci (18') však už domácí uspěli: Rodéric Filippi rozehrál rohový kop, na míč si počíhal Mohamed Larbi a přesnou ránou otevřel skóre.

Lorient nicméně vstupoval do utkání rovněž v dobré formě, před poslední (očekávanou) porážkou s PSG dokonce nepadl pětkrát v řadě, takže není divu, že se bretaňští hosté nevzdali a hned po půlhodině hry srovnali skóre. Byl u toho samozřejmě skvělý Moukandjo, který z puntíku potrestal nešťastnou ruku Sylly ve vlastním vápně. Kamerunský reprezentant se v probíhající sezoně prosadil už po jedenácté a nadále zůstává překapivě v čele střelecké tabulky.

Jestliže první půle nabídla alespoň několik zajímavých šancí (a dva góly), po změně stran jako by se veškeré tempo z trávníku vytratilo a zápas se spíše jen dohrával. Domácí Jacques Zoua sice dokázal propasírovat míč do sítě, jeho radost ale zhatil zdvižený praporek pomezního, který dobře viděl asistujícího Larbiho v ofsajdu. A to bylo vlastně vše. S bodem nebyl ani jeden tým vyloženě nespokojen a v závěru už se tak jen čekalo na finální hvizd.

Více informací k zápasu

FC Nantes - SC Bastia 0:0

28.11.2015 20:00

Góly: -

Bastia v Nantes nepředvedla nic zázračného, bezbranková remíza jí však alespoň pomohla vymanit se ze sestupové zóny. Diváci viděli opravdu minimum šancí, Nantes nevstřelilo Korsičanům gól už pošesté v řadě..

Z nudného výsledku mají určitě větší radost hosté, jejich dlouhé čekání na venkovní triumf se sice protahuje, bod z Beaujoire je ale za současné situace určitě pozitviní. Naopak Les Canaris opouštěli hřiště ve vyloženě depresivní náladě. V prvním poločase byli lepším týmem, dostali se do šancí díky Kolbeinnu Sigthórssonovi, Yacine Bammouovi i Julesi Ilokimu, nakonec však mohli být rádi, že do kabin nešli za stavu 0:1. Po zbytečné ztrátě Lorika Cany se totiž míče zmocnil Yannick Cahuzac a dokázal přelobovat domácího gólmana Rioua; balon se však odrazil od břevna.

Po změně stran měl branku na hlavě Ermir Lenjani, tentokrát se ale vytáhl hostující strážce Jean-Louis Léca. Jinak se na hřišti nedělo prakticky vůbec nic. Léca si ještě jednou zacvičil proti Lenjaniho přímému kopu třináct minut před koncem, nicméně i kdyby zůstal stát, střela by nejspíš mířila mimo tři tyče.

V samém závěru se domácí ještě snažili o jakýsi nápor, ani Adryan, ani Emiliano Sala si však na hostujícího brankáře nepřišli. Po uplynutí stanovených devadesáti minut si ještě poslední moment frustrace prožil domácí Alejandro Bedoya, který byl vykázán ze hřiště po druhé žluté kartě. Když pak Riou zlikvidoval se štěstím následný Danicův přímý kop, rozešly se oba týmy s bezbrankovým skóre.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Stade Rennes 2:2

28.11.2015 20:00

Góly: 59. Aïssa Mandi, 68. Nicolas De Préville - 44. Jérémie Boga, 81. Kamil Grosicki

Kamil Grosicki devět minut před koncem zařídil Rennes vyrovnávací branku a z Remeše si mužstvo domů odvezlo alespoň bod. Domácí přitom vítězství potřebovali jako sůl, prahnou totiž po sedmi porážkách v řadě po jakékoli vzpruze. Nakonec svou mizernou sérii přerušili alespoň nerozhodným výsledkem.

Možná že si svěřenci Oliviera Guégana tři body přece jenom měli vysloužit. Hráli o něco aktivněji, sebevědomě, statečně. Jenže otřepané klišé, že fotbal se hraje na góly, platilo v tomhle utkání jednoznačně. Málem zbytečně inkasovali zhruba po dvaceti minutách hry, kdy chyboval gólman Agassa.

Ten totiž nedokázal zkrotit dlouhý pas od Armanda, míč se najednou odrazil ke Grosickému, jenž však nedokázal zakončit i proto, že ho včas zastavil Mandi. Na druhé straně mohlo udeřit po centru od N'Goga, kdyby na něj dosáhl jeho spoluhráč Oniangué, pak se N'Gog ocitl ještě v jedné šanci, ale přeplašený nakonec zazmatkoval v koncovce.

Rennes se ve 44. minutě ujalo tak trošku z ničeho nic vedení. Po akci na jeden dotek se Boga ve vápně dostal do vyložené pozice a střelou na vzdálenější tyčku překonal Agassu. Remeš dokázala korigovat zhruba po hodině hry. Hostům nesklapla ofsajdová past, centr Diega Rigonata si tak v klidu zpracoval Mandi a ten pohodlně zakončil.

Domácím se situace značně zkomplikovala po červené kartě Kankavy, Gruzínec byl vyloučený po druhé žluté kartě v 63. minutě. I přesto Remeš dokázala vývoj utkání otočit na svou stranu. De Préville si po svém sólu narovnal míč na hranici šestnáctky na svou pravačku a táhlým pokusem překonal bezmocného gólmana Costila.

Jenže bretaňský celek nakonec přece dokázal alespoň vyrovnat. Jeho odpor by byl určitě zlomen, kdyby De Préville v 77. minutě skóroval podruhé. V tom mu zabránila až tyčka. V 81. minutě pak rychlík Dembelé unikl po pravé straně, přihrávkou v šestnáctce našel Grosického, který nikým neatakovaný v klidu překonal Agassu.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - OGC Nice 2:0

28.11.2015 20:00

Góly: 31. Martin Braithwaite (pen.), 58. Wissam Ben Yedder

Nice promeškalo skvělou šanci posunout se na druhou příčku, když padlo na půdě trápícího se Toulouse 0:2. Pro Les Violets šlo o první výhru od úvodního kola sezony. Domácí mohou slavit, tři body totiž nutně potřebovali, zatímco Les Aiglons truchlí..

Vypadá to, jako by druhou příčku nikdo nechtěl. Po zaváhání Lyonu jej napodobilo i Nice, z velké části díky vyloučení gólmana Moueze Hassena; ten poslal k zemi unikajícího Martina Braithwaiteho a sám dánský forvard nařízenou penaltu proměnil. Druhý, pojišťující gól přidal po hodině hry spící kanonýr Wissam Ben Yedder.

Favorizované Nice přitom začalo lépe; Hatem Ben Arfa nacentroval z levé strany a našel skvěle postaveného Jérémieho Pieda, jeho střelu ale zlikvidoval debutující gólman Toulouse Alban Lafont. Mimochodem teprve šestnáctiletý (!).

Na druhé straně hrozilo největší nebezpečí od Ben Yeddera, byl to ale jeho parťák Braithwaite, kdo se postaral o průlom - dánský reprezentant se nemilosrdně probil přes bránícího Mathieu Bodmera a Hassenovi nezbývalo než jej v souboji jeden na jednoho srazit na trávník. Výsledek byl samozřejmý - červená karta pro hostujícího gólmana a desítka pro domácí. Exekuce se ujal sám Braithwaite, který bez problémů překonal náhradníka Yoana Cardinaleho.

Tentýž hráč málem zvýšil na 2:0 už krátce po změně stran; nepovedlo se mu však skórovat ani po Trejově rohu, ani do prázdné branky po chytrém Akpově pasu. Cardinale už byl překonán, hosty ale zachránil vracející se Pied. Druhý gól tak musel přidat Ben Yedder, který stylově zakončil individuální akci přesnou přízemní střelou. Nice bylo po většinu zápasu překvapivě bezzubé; pouze Ben Arfa na hřišti vyčníval, ani jeho pokus ze 70. minuty však Lafontovi debutové čisté konto nezkazil.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - ES Troyes 4:1

28.11.2015 17:00

Góly: 20. Edinson Cavani, 58. Zlatan Ibrahimović (pen.), 67. Layvin Kurzawa, 84. Jean-Kévin Augustin - 90+1. Thomas Ayasse

Pochybuje snad ještě někdo o tom, že PSG získá cenu pro mistra francouzské ligy? Minimálně o jeho podzimním triumfu už je dokonce matematicky rozhodnuto - čtyři kola před koncem půlsezony. Jistotu dala Pařížanům drtivá výhra 4:1 nad posledním Troyes..

Zdá se to neuvěřitelné, ale PSG vede po devátém ligovém triumfu v řadě celou tabulku už o šestnáct (!!!) bodů. O dnešním úspěchu rozhodl až druhý poločas; favorit sice vedl už před obrátkou díky trefě Edinsona Cavaniho, až zásahy Zlatana Ibrahimovice (58'), Layvina Kurzawy (67') a Jeana-Kévina Augustina (84') však definitivně stvrdily tříbodový zisk. Hosté alespoň kosmeticky upravili výsledek díky Thomasi Ayassemu.

Paul Bernardoni, teprve devatenáctiletý gólman ve službách nováčka, se dnes rozhodně nenudil. Už ve třetí minutě musel zasahovat proti Cavaniho hlavičce; byl to skvělý zákrok, stejně jako o chvíli později proti Di Maríovi. Cavani se nakonec prosadil po dvaceti minutách hry, kdy jeho levačka vyslala na Bernardoniho nechytatelný volej. Agilní Di María zaznamenal asistenci, celá akce ale začala u Lucase Moury, který ukradl míč váhajícímu obránci Matthieu Saunierovi.

Kouč šampiona Laurent Blanc tentokrát změnil taktiku, když místo oblíbeného 4-3-3 použil 4-4-2, ne nepodobné vládě Carla Ancelottiho; Lucas s Di Maríou se objevili na krajích zálohy, zatímco vepředu se o místo dělili Ibra s Cavanim. Mít na hřišti tolik ofenzivních hvězd se však ukázalo jako velký hazard. Troyes, navzdory tomu, že je v tabulce beznadějně poslední a stále čeká na svoji první výhru, se totiž velkých jmen nezaleklo. Kouč Jean-Marc Furlan chytře využil oslabený střed pařížské zálohy a hosté si před pauzou připsali několik slibných šancí; veterán Benjamin Nivet měl na noze vyrovnání, skvěle ale zasáhl Kevin Trapp.

Po změně stran však už sehrál roli dramatický rozdíl v kvalitě obou týmů. Definitivní jistotu dal PSG Ibrahimovic, který nejprve nádherným pasem vyslal do vápna Lucase; toho srazil k zemi Chris Mavinga a sám Švéd následně z penalty zvýšil na 2:0. Třetí branku si připsal krátce poté Kurzawa skvělým volejem; Di María zaznamenal další asistenci. A pak přišla velká chvíle pro mladíčka Augustina, jehož famózní rána z pětadvaceti metrů nesla všechny atributy snové debutové branky.

Augustin se tak stal nejmladším střelcem letošní Ligue 1, jeho vrstevník Bernardoni zpytoval svědomí (rána mu prolétla mezi nohama), a PSG po zásluze pustilo nohu z plynu a nechalo soupeře vstřelit alespoň symbolický gól na 1:4. Ayasse v nastaveném čase přeloboval Trappa zpoza vápna. Troyes tuto porážku nikdo vyčítat nebude, teď už ale musí opravdu zabrat - čekají jej duely s konkurenčními Toulouse, Remeší a Bastií.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Montpellier HSC 2:4

27.11.2015 20:30

Góly: 14. Alexandre Lacazette, 84. Rachid Ghezzal - 8. Maxime Gonalons (vl.), 11. Casimir Ninga, 48. Casimir Ninga, 80. Souleymane Camara

Tragický lyonský týden byl zakončen překvapivou domácí prohrou proti zvedajícímu se Montpellieru. Ten na Gerlandu triumfoval 4:2 a stal se tak po Nice a Gentu už třetím týmem, který Olympique za posledních sedm dní porazil..

Svěřenci Huberta Fourniera sice stále drží druhé místo, hned v sobotu o něj ale mohou přijít - a najde se asi jen málo fanoušků, kteří by se takovému scénáři divili. Dvě domácí prohry v řadě a definitivní vypadnutí z pohárové Evropy zasely v jejich hlavách hodně pesimismu, a sami fotbalisté tomu dnes rozhodně nepomohli. Už v osmé minutě Lyon prohrával po vlastním gólu kapitána Maxima Gonalonse; o pouhé tři minuty později zvyšoval na 2:0 pro HSC Casimir Ninga. Alexandre Lacazette sice krátce nato stáhl skóre, Ninga ale po změně stran vrátil hostům dvoubrankové vedení a po trefě Souleymaneho Camary (80') to vypadalo na hrozivý debakl. Finální slovo měl na 2:4 snižující Rachid Ghezzal (84').

Gonalons musel dnes nastoupit na provizorní pozici středního obránce. Když se k němu hned zkraje zápasu snášel centr Jeromeho Roussillona, zazmatkoval a poslal míč přímo za záda překvapeného gólmana Lopese. Tragický start pro domácí následně stvrdil mladík Ninga, který se s překvapivou lehkostí zbavil pozornosti kompletní lyonské obrany, zpracoval balon od Williama Rémyho a propálil vybíhajícího brankáře podruhé.

Nutno dodat, že se lyonští nevzdali a po čtvrthodině hry snížili na 1:2. Rohový kop Mathieu Valbueny zakončoval Claudio Beauvue, a přestože gólman Laurent Pionnier míč vyrazil, dokázal pouze vybídnout číhajícího Lacazetteho k pohodlné hlavičce do prázdné. Jinak ale bylo vidět, že hosté mají přece jen mnohem vyšší sebevědomí než favorizovaný účastník Ligy mistrů. Lopes musel ještě před pauzou skvělými zásahy blokovat střely Bryana Daba a aktivního Ningy.

Čadský útočník však druhý gól nakonec stejně zaznamenal - opět po trapném selhání obrany Olympique. Na vině byl tentokrát Rafael, jehož laxní zpětnou přihrávku vystihl Roussillon a promptně vypálil. Pionnier sice jeho střelu opět vyrazil, hosté se však radovali po šťastné dorážce Ningy. Kouč Rolland Courbis poté vyslal na hřiště čerstvého Camaru, který sice napoprvé skvělého Lopese nepřekonal, napodruhé však už uspěl a zvýšil na 4:1. Ghezzalovo snížení pak už domácím nikterak nepomohlo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain15132037:841
2.SM Caen1591518:1528
3.Angers SCO1575314:926
4.Olympique Lyon1574421:1425
5.AS Saint-Étienne1581620:1925
6.OGC Nice1573530:1924
7.AS Monaco1566321:2124
8.Stade Rennes1557321:1822
9.FC Lorient1556424:2121
10.FC Nantes1562712:1520
11.Olympique Marseille1554623:1719
12.EA Guingamp1554615:2019
13.Montpellier HSC1553718:1918
14.Girondins Bordeaux1546520:2518
15.Stade Reims1544715:1916
16.GFCO Ajaccio1544714:1916
17.SC Bastia1543815:2115
18.Lille OSC152858:1114
19.Toulouse FC1526714:2812
20.ES Troyes1505108:305

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jako beru ze ma lyon mizernou formu, ale abyste psali, ze podlehl i saint-etienne, to uz je fakt moc

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon pls

Reagovat
Paddy

Reagovat
Langi

At uz to jde konecne trenovat nekdo schopny...Fournier do toho tymu absolutne neprinesl nic sveho a aktualne tomu tymu uz nema co dat, sam se v tom placa...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt Lopese tak by OL dostal snad desítku.Na tu hru se nedá koukat.Obrana derava jak emental.Utok hrůza.Coco je úplně nulovy

Reagovat
Langi

Celkove ani letosni Lopes nepredvadi zadne zazracne vykony...nezachyta spatne, ale nic navic proste nechyti

Reagovat
Israha

Vyškrtnout PSG a Troyes, a měli bysme zase starou dobrou vyrovnanou Ligue 1. Mezi druhým a čtrnáctým jenom 7 bodů, to je super.

Reagovat
Setwo

ale zase má Ligue 1 aspoň jedného zástupcu v LM, ktorý dokáže postúpiť zo skupiny.. každopádne tá nadvláda PSG sa mi nepáči..

Reagovat
smazaný uživatel

ty šejkovský mrdky ty všechno pojebali

Reagovat
Pyroman

Lille

Reagovat
smazaný uživatel

40 bodov - PSG sa udrzi

Reagovat
Godwinson

Hezky pěkně

Reagovat
oli9

Bez diváků do 14 prosince ?

Reagovat
Israha

Tohle Sagnol už moc dlouho neustojí, si myslím. Škoda, loni pod ním GB hráli velice sympaticky, letos kádr udržel skoro stejný a takovýhle šílený propad...nechápu.

Reagovat
Israha

Zápas děravých obran na Vélodrome . Ty poslední dva góly to krásně dokumentovaly, oba neskutečné laciné. Ale jinak zase moc pěkný zápas na závěr kola, ve vysokém tempu, plno šancí, šest gólů, ve výsledku asi zasloužená remíza. N'Koudou pro mě objev sezony, má formu jak hrom, zase dal důležitý bodový gól. A Cabella už se do toho plnohodnotně dostal, akorát má furt smůlu na kanadské body, ty se mu zatím nedaří. Ve čtvrtek se jede do Rennes pro tři body, venkovní forma je výborná, tak to chce potvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

3:3 Super Zápas, chybělo tomu jenom aby ta dělovka Lucase Silvy v poslední vteřině byla gol.

Reagovat
Israha

Řekl bych, že to tam nemohl zastavit nikdo jiný než zrovna Ocampos, protože tomu fakt nejde v poslední době nic. Naprosto příznačný moment

Reagovat
Robbie

jak hraje Lucas Silva ?

Reagovat
Israha

Takhle - aktuálně ho posadil Isla . Průměrné výkony, ve dvoučlenné záloze mi přijde málo použitelný, dozadu nedůrazný a nedostatečně předvídavý, tah dopředu nemá taky, takže jediné, co mu jakžtakž jde, je semtam podržet míč a dát kolmici dopředu.

Reagovat
Robbie

díky

Reagovat
smazaný uživatel

On je težce nevýrazný v Marseille. (kde bych ho dlouhodoběji rozhodně nechtěl). Nechápu, že si někde myslí že má na Real.

Reagovat
Israha

Realu fandím taky a loni jsem ho tam sledoval. Tak neviditelný, jak bývá letos, tehdy nebyl. Ale rozdílový hráč ani omylem, může být použitelný v trojčlenné záloze jako takový ten posouvač a vykrývač prostorů, ale v menším týmu, ne v Realu. I teď bych řekl, že je z těch střeďáků, co v OM jsou, asi úplně nejslabší.

Reagovat
Robbie

takže další fail Realu na youtube vypadal v celku dobře za Cruzeiro, ale kdo tam nevypadá že jo

Reagovat
The Krupy

To je neuveriteľný hnus, keď ligu vedie po 15tich zápasoch tím o 15 bodov.

Reagovat
The Krupy

13

Reagovat
Langi

https://www.youtube.com/watch?v=av7Qznp9GVA

ten Gonalons hraje na stoperu zhruba asi jako Procházka...a koukám, že obraně se dařilo celkově, dva góly Gonalons a po jednom gólu Rafael s Biševacem + Lopes u druhého taky neměl uplně čisté svědomí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele