Ligue 1 - preview 15. kola

27.11.2015, 08:49, aktualizováno 29.11.2015, 08:40
Previews
Caen cestuje do Bordeaux a pokud vyhraje, poskočí na druhé místo tabulky. Saint-Étienne přivítá Guingamp, celý program 15. kola zakončí souboj Marseille s AS Monaco...
AS Saint-Étienne - EA Guingamp  (neděle 14:00)
ASSE chce proti Guingampu napravit dvě předchozí prohry s Marseille a s Lyonem, kvůli nimž nastal propad až na sedmou příčku. Náskok na nejbližšího soupeře tedy činí před vzájemným střetem pouhopouhé tři body.

Les Verts si díky remíze s Rosenborgem Trondheim zajistili postup do jarních bojů v Evropské lize. Jak příjemný rozdíl oproti loňské sezoně, kdy ve stejné soutěži nasbírali z šesti utkání hned pět remíz a skončili už ve skupině. Přitom Christophe Galtiler nemohl v Norsku nasadit v podstatě hned sedm hráčů obvyklé základní sestavy.

"Všichni jsme si přáli postoupit. O poločase jsem hráčům říkal, aby zůstali soustředění, což splnili. Nyní tedy můžeme věřit i ve zlepšení naší pozice v ligové tabulce. Nebude úplně snadné najít potřebnou energii, ale pokud se zadaří dosáhnout nějakého cíle, jde to mnohem snadněji. Proti Guingampu to bude důležitý zápas a rozhodně nic nehodláme podcenit," řekl kouč. I svěřenci Jocelyna Gourvenneka museli v týdnu do akce. Na programu byl totiž duel Coupe de France s Gazélekem Ajaccio, v němž byli nakonec úspěšnější, třebaže o vítězi muselo rozhodnout až prodloužení, resp. gól Sloana Privata. Původní utkání bylo totiž kvůli zcela zatopenému hřišti za stavu 2:2 zrušeno.

"K tomu prvnímu střetnutí jsme nepřistoupili zodpovědně. Teď jsme byli mnohem pragmatičtější a vytvářeli jsme si dobré příležitosti," prohlásil Gourvennec. Jeho tým předtím přehrál i Toulouse, i díky výbornému zahrávání standardních situací. To by mohla být cesta k úspěchu také v mači s ASSE, ačkoliv domácí budou díky vyhlášenému stratégovi na lavičce jistě i na tuto možnost velmi dobře připraveni.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - SM Caen  (neděle 17:00)
Bordeaux se pokusí v domácím prostředí, ve kterém se mu zatím daří o poznání lépe, vyzrát na Caen, které stále drží vynikající třetí místo.

Willy Sagnol a spol. mají za sebou další prohru v rámci Evropské ligy, díky čemuž budou hrát v posledním zápase s Rubinem Kazaň už jenom o čest. Nyní se tedy mohou soustředit na Ligue 1, kde okupují 14. pozici, což rozhodně není umístění, na kterém by vedení klubu chtělo setrvat. Zvláště když kvalita kádru odpovídá tak šesté sedmé příčce.

Les Girondins se budou muset v následujících několika duelech obejít bez Nicolase Palloise, jenž neunesl remízu s Rennes a kvůli potyčce s rozhodčím musel před disciplinárku. Do obrany za něj bude patrně muset putovat Cédric Yambéré, který týmu odváděl cenné služby v záložní řadě. Do hry se naopak vrací Wahbi Khazri.

SM Caen zažívá vynikající sezonu, ačkoliv výkony z posledních utkání už nebyly tak přesvědčivé. Patrice Garande musí také řešit nedisciplinovanost svých svěřenců, jmenovitě především Alaeddina Yahiy, který vyfasoval třízápasový flastr. S největší pravděpodobností jej v sestavě nahradí Syam Ben Youssef. Do hry by po zranění mohl zasáhnout i levý obránce Emmanuel Imorou.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.50 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Marseille - AS Monaco  (neděle 21:00)
Olympique Marseille věří v celkově třetí výhru v řadě. Proti bude ale Monako, které rovněž potřebuje bodovat, aby udrželo kontakt s čelem tabulky.

Oba kluby mají za sebou páté vystoupení v základní skupině Evropské ligy. A oba mají nadále šanci na postup. Jenže zatímco knížecí celek musí porazit Tottenham a doufat v zaváhání Anderlechtu, OM stačí po vítězství nad Groningenem neprohrát v Liberci. Míchelova družina má ale před sebou další úkol - stoupat v ligové tabulce.

"Zápas proti Groningenu jsme si sami zkomplikovali. Na začátku to vypadalo až příliš jednoduché - vytvářeli jsme si spoustu příležitostí a prakticky neustále drželi balon. Už před poločasem jsme mohli rozhodnout. Pak jsme zvolnili, ale naštěstí nás to nestálo žádné body," nechal se slyšet brankář Steve Mandanda.

"Určitě jsme měli vyhrát větším rozdílem. Hráli jsme dobře. I proto jsem přesvědčený o tom, že ze skupiny postoupíme. Věříme si," dodal trenér Míchel, přičemž zároveň pochválil Georgese-Kevina N’Koudoua, střelce první branky. Doufá, že on a Michy Batshuayi se ukážou býti rozdílovými hráči i v zápase s Monakem.

Družina Leonarda Jardima má za sebou poměrně dobrou sérii proligových utkání - z posledních čtyř byly hned tři vítězná. Prohra s Anderlechtem, ve kterém měla jasnou převahu (15 střel a stejný počet rohů) však portugalského kouče hodně mrzí. "Být nekompromisnější v zakončení je ve fotbale velmi důležité. Věříme, že se z toho zápasu alespoň před dalšími souboji poučíme." Stane se tak už proti Marseille?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Paris Saint-Germain - ES Troyes  (sobota 17:00)
Souboj první celku s posledním, jež v tabulce dělí hrozivých 33 bodů, má zcela jasného favorita. Dá se očekávat, že kouč Laurent Blanc sestavu obmění, aby dal šanci jiným. I kdyby totiž PSG s Troyes senzačně jakkoli zaváhal, a tím se myslí cokoli jiného než vítězství, na čele má tak luxusní náskok, že ho v následujících týdnech jen těžko někdo ohrozí.

Domácí jsou v naprosté pohodě. Ve středečním utkání Ligy mistrů v Malmö vyhráli bez větších komplikací 5:0, v Ligue 1 drží dlouhou šňůru osmi vítězných zápasů v řadě. Do vánočních svátků je ovšem čeká pořádně náročný program. Budou hrát hned sedmkrát během pouhých jednadvaceti dnů.

I když Pařížané už jen sotva mohou ztratit podzimní prvenství na domácí scéně, Blanc své svěřence předem varoval, že je ještě pár těžkých testů před krátkým vánočním odpočinkem čeká. "Jak jistě víte, pořád se naše výkony zpochybňují. Když remizujeme, je to katastrofa, když prohrajeme, je to mediální tsunami," říkal.

Prozatím z dvaceti odehraných střetnutí padl PSG jen jednou, a to v Lize mistrů v Madridu. Byla to přitom hodně smolná porážka, proti Realu určitě netahal za kratší konec. "V říjnu a listopadu jsme hráli dobře, ale rozhoduje se na jaře. Když během něho neuspějeme, média na všechno zapomenou a budou tvrdit, že to byl dost mizerný ročník," uvědomuje si Blanc.

Ani záložník Blaise Matuidi si nemůže stěžovat na dosavadní průběh sezóny. Malinko ho štve jen jeden detail - jeho mužstvo už v základní skupině milionářské soutěže nemůže bojovat o první místo. "Věděli jsme, že to bude obtížné. Na druhou stranu je důležité, že jsme se kvalifikovali. Teď se soustředíme jen na ligu," uvedl.

Právě on by se tentokráte v základu objevit nemusel. Odehrál toho letos už hodně a daleko těžší souboje by se mohly konat ve vloženém kole v Angers a příští víkend v Nice, kde bude zřejmě více potřeba. Fit by neměl být ani jeho kolega ze zálohy Verratti a nově trápí koleno také útočníka Lavezziho.

Tak velký bodový rozdíl mezi dvěma celky Ligue 1 už dlouho nepamatuje. Obzvláště ne po pouhých 14 odehraných kolech. Troyes je jediným týmem, které stále čeká na jakékoli vítězství. Takovou mizérii naposledy prožíval Grenoble v roce 2009. Na nesestupovou osmnáctou příčku aktuálně ztrácí už devět bodů.

Naposledy tým kolem trenéra Jeana-Marca Furlana přerušil sérii pěti porážek v řadě a s Lille remizoval 1:1. "Cílem je nyní dosáhnout výhry, abychom se odrazili dopředu. Všichni doufáme, že to bude co nejrychleji," burcoval obránce Jonathan Martins Pereira. "Proč bychom v Paříži nemohli šokovat? Ve fotbale je přece mnoho překvapení."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.08 - 10.00 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - Lille OSC  (sobota 20:00)
Souboj mezi Angers a Lille bude nejspíš o první brance - pokud tedy vůbec nějaká padne. Obě mužstva jsou zatím v soupeřově vápně dost bezradná; dohromady nasázela pouze dvacet gólů, což je o třináct méně než samotné PSG a stejně jako tápající Marseille. Ve skutečnosti jde o souboj druhé a třetí nejhorší ofenzivy soutěže, slabší skóre má pouze beznadějně poslední Troyes..

Nováčkovi z Angers zatím sázka na zadní vrátka vychází lépe. Svěřenci Stéphane Moulina se Ligue 1 představili jako přeborníci na těsné výhry a zkušeně uhlídané remízy, což jim dosud vyneslo skvělých třiadvacet bodů a průběžné páté místo; pokud dnes zvítězí, mohou víkend za určitých okolností zakončit dokonce na stříbrné příčce. Asi nikdo nečekal, že podceňovaný benjamínek bude ještě na konci listopadu v tabulce takto vysoko.

U Lille mezitím platí přesný opak. Od základů nově vybudovaný tým v čele s uznávaným novým koučem Hervé Renardem měl být jedním z černých koňů letošního ročníku; blonďatý stratég ostatně dokázal dvakrát vyhrát zlato na Africkém poháru národů a málem se mu podařilo zachránit Sochaux v jeho poslední prvoligové sezoně. Jenže teď je všechno jinak. Renardova sázka na precizní defenzivu úspěch nepřinesla, Lille se rychle zapsalo do podvědomí fanoušků jako nejnudnější tým široko daleko, načež vedení nakonec došla trpělivost a kouče jednoduše vyhodilo. Po čtrnácti odehraných zápasech je hrdý klub sedmnáctý, těsně nad sestupovou zónou, a to s tristním skóre 8:9. Vyhrálo pouze dvakrát, zato hned osmkrát remizovalo, většinou bez branek.

Poslední vzájemný zápas sehrály oba kluby před dlouhými jednadvaceti lety, při příležitosti poslední účasti Angers mezi francouzskou elitou; tehdy Dogy vyhrály v západofrancouzské baště 2:1, jinak ale historicky tahají za kratší konec. Les Scoïstes ovládli hned devět ze čtrnácti historických duelů, Les Dogues pouze dva. Tyto zápasy se samozřejmě odehrávaly v dávné minulosti, přesto je ale Angers ve statisticky výhodné pozici a do zápasu vstupuje v roli papírového favorita. Což, upřímně řečeno, před sezonou vypadalo skoro jako sci-fi.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 2.75 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
GFCO Ajaccio - FC Lorient  (sobota 20:00)
Jestli ještě v půlce října někdo zatracoval maličký Gazélec, jenž se krčil v sestupovém pásmu, v tuhle chvíli by o tomhle soupeři měly všechny celky hovořit s pokorou. Poslední týdny mu vyšly náramně, v lize vyhrál už čtyřikrát v řadě a v tomhle trendu hodlá pokračovat. Na jeho půdu přijede Lorient s aktuálně nejlepším ligovým střelcem Benjaminem Moukandjem.

Konečně se mužstvu Thierryho Laureyho daří dotáhnout vyrovnané zápasy do vítězného konce. Jestli v prvních třech měsících měl GFCO mnohdy smůlu, pak se zdá, že už našel ten správný způsob, jak získat tři body. Naposledy dokázal triumfovat v ostrém derby s Bastií a stal se novým fotbalovým králem Korsiky.

V tomhle souboji přitom prohrával už od samotného začátku. Nakonec vývoj otočil ve svůj prospěch. "Jsme hlavně rádi, že se tvrdá práce vyplácí. Že jsme do nejvyšší soutěže nepostupovali zbytečně," odpovídal domácí trenér. "Pořád zůstáváme pokorní. Šestnáctá příčka je uspokojující, jenže my víme, že nás čeká ještě spousta starostí."

Ani Les Merlus neměli vyloženě povedený vstup do této sezóny, avšak stabilními výkony se vlastně celkem rychle vyhoupli do horní poloviny tabulky a reálně můžou mít i pohárové ambice. Poslední těsná porážka s vedoucím PSG se jako neúspěch rozhodně brát nedá. Lorient totiž sbírá body v duelech, kde má.

Ani kouč Sylvain Ripoll nebyl na své svěřence nijak naštvaný. Byť ho určitě zamrzelo, že série pěti zápasů bez porážky je už minulostí. "Ve druhé půli jsme předvedli kvalitní fotbal. Mohli jsme i vyrovnat. Celkově jsem ale spokojený s naším představením na hřišti. Tento zápas nás může do budoucna povzbudit," hodnotil.

Jedním z klíčových strůjců dobrých výkonů se stal právě Moukandjo, který prožívá životní týdny. Opravdu jen málokdo očekával, že by se po čtrnácti odehraných kolech mohl ocitnout na čele tabulky střelců před Zlatanem Ibrahimovicem nebo Michym Batshuayim. Skóroval celkem pětkrát za poslední tři utkání.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - SC Bastia  (sobota 20:00)
Bastia je sice mimo sestupové pásmo, přece by se ale ráda vyhnula osmnácté příčce, na které se aktuálně nachází. Tentokráte zajíždí na půdu Nantes, které ve dvou posledních venkovních zápasech dvakrát prohrálo. Kanárci přesto reálně mohou bojovat o pohárové příčky, neměl by jim ale zbytečně ujet vlak.

V posledních kolech neměli domácí vyloženě snadný los. Hráli totiž jak na půdě Montpellieru, tak v Monaku, a v obou případech nezískali ani bod. "Nemám ale žádné výčitky. Hráli jsme celkově dobře, jen jsme nedávali góly," hodnotil kouč Michel Der Zakarian. "Rozdíl oproti našemu vítězství v Nice byl v zakončení."

Bretaňský klub může být i přes poslední neúspěchy spokojený se svým aktuálním postavením. Devatenáct bodů je totiž tak akorát. A i když by se vyloženě nechtělo účastnit bitev o evropské poháry, sestupové pásmo je od něj daleko. "Sice jsme neměli některé hráče, celkově ale mám k dispozici tým, který chce vítězit," zakončil Der Zakarian.

Bastia v posledním zápase padla v korsickém derby s Gazélecem. Na předposlední Toulouse disponuje solidním náskokem pěti bodů, přesto by se ráda vyhoupla výše. Se svým aktuálním soupeřem neprohrála už šestkrát v řadě. "Jsme sice blízko sestupového pásma, ale máme možnost to napravit," říkal trenér Ghislain Printant.

Samozřejmě i jeho hodně mrzela minulá porážka se svým ostrovním konkurentem. A to přitom Bastia vedla už po čtyřech minutách hry. "Byl to těžký zápas. Tak trochu však mám problém vysvětlit tu porážku," dodával Printant. "Naše sebevědomí bylo chudé. Gazélec naopak brzy získal důvěru."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.20 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - Stade Rennes  (sobota 20:00)
V Remeši se střetnou dva týmy, které by tři body potřebovaly jako sůl. Domácím začíná jít při současné strašidelné formě o krk, Rennes zase vyhlíží pohárové příčky, které nejsou až tak daleko..

Vypadá to, jako by se z Remeše vytratil veškerý život. Po velmi slibném startu do sezony přišel útlum, který rychle přerostl v totální katastrofu - svěřenci Oliviera Guégana prohráli už šest ligových utkání v řadě a zdá se, že mladý kouč neví, kudy z krize ven. Na hráčích není vidět ani potřebné odhodlání a touha rvát se o zlepšení; v současné Ligue 1 byste nenašli letargičtější tým než právě SdR. Poslední dvě prohry s přímou konkurencí - 1:3 v Montpellieru a 1:2 doma proti Gazéleku Ajaccio - plně ukázaly, v jak velkém průšvihu se slavný klub nachází.

Díky bodům posbíraným v úvodních kolech se Remeš stále drží bezpečně nad sestupovou zónou, to ale platí pouze díky tomu, že Toulouse a Troyes jsou na tom s formou podobně; Guéganův tým je aktuálně patnáctý, na osmnáctou Bastii má však náskok pouze jednoho bodu. V posledních třech kolech inkasoval osm gólů a v současnosti v něm nefunguje jednoduše vůbec nic. Dobrou zprávou je však návrat klíčového záložníka Prince Onianguého.

To Montanierovo Rennes období krize už nejspíš překonalo: také Les Rouge et Noir začali sezonu ve skvělé formě, načež jejich výsledková série uvadla zdánlivě nekonečnou řadou remíz. V listopadu se však bretaňský klub konečně probral. Nejprve vykradl stadion letos velice dobře hrajícího Angers (2:0) a následně doma remizoval 2:2 s Bordeaux, přičemž o výhru jej připravila pouze zahozená penalta v samém závěru.

Zápas proti Les Girondins odhalil některé přetrvávající problémy, zejména v obranné fázi, celkově ale vypadají hosté na dnešní duel mnohem lépe připraveni než jejich neduživý protivník. Montanier navíc může opět využít služeb loňského hrdiny Paula-Georgese N'Tepa, který se rozehrál už proti Bordeaux a dokonce zaznamenal i asistenci. Rennes je osmé, v případě výhry se ale může dotáhnout až na čtvrté místo. Hosté zároveň doufají, že se nebude opakovat zkušenost z loňské sezony, kdy Remeš oba vzájemné zápasy opanovala.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.00 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - OGC Nice  (sobota 20:00)
Hráči Toulouse jsou aktuálně ve velké bryndě. Pořád mají v Ligue 1 na kontě pouhopouhé jediné vítězství a na záchranu ztrácejí hned pět bodů. Teď narazí na soupeře, jemuž by rozhodně chtěli vrátit loňské dvě porážky. Co se týče výsledků, je na tom Nice ale podstatně lépe než jeho sok.

Už dvakrát v řadě se nepodařilo svěřencům Dominiqua Arribagého skórovat. V Paříži před dvěma týdny padli o pět branek, v Guingampu naposledy o dvě. "Nemám moc co říct k tomuto utkání," hodnotil sklesle hostující trenér. "Je kruté ztratit zápas díky dvěma standardkám. Jako bychom nebyli dost motivováni."

Nice má naopak skvělou formu. Daří se mu především v útoku, jeho ofenzíva je po té pařížské druhou nejlepší v celé Ligue 1. Naposledy OGC porazil před vlastními fanoušky Lyon o tři góly. "Před utkáním jsem hráčům řekl, aby potěšili diváky. Navíc jsme hráli dobře v defenzívě," uvedl spokojený kouč Claude Puel.

TFC se možná až moc zamotává do bojů o záchranu. Ačkoli se s tím před sezónou příliš nepočítalo. "Co se týče mé pozice, pokud prezident klubu usoudí, že na mé místo existuje lepší náhradník, přijmu to. Jsem tu jinak proto, abych s týmem konečně získal body. Osobně mi na mně moc nezáleží," zakončil Arribagé.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - Montpellier HSC  (pátek 20:30)
Hořké zklamání prožívá Lyon z letošního působení v Lize mistrů. Nabrat sebevědomí po neúspěšném zápasu s Gentem nebude pro svěřence Huberta Fourniera vůbec snadné. Obzvláště proti Montpellieru, který i když se nachází v dolní polovině tabulky, v posledních týdnech jdou jeho výkony stále nahoru.

V úterý to bylo hodně smutné loučení se Stade de Gerland, jehož tribuny už žádný další duel evropských pohárů hostit nebude. V lednu se už totiž klub stěhuje na zbrusunový Stade des Lumiéres. Olympique potřeboval nad Gentem zvítězit, aby si udržel naděje na osmifinále. Po porážce 1:2 dokonce nemá šanci ani na Evropskou ligu.

I v minulém ligovém klání na půdě Nice se Les Gones vůbec nedařilo. Odvezli si jen prohru 0:3 a navýšili svou ztrátu na vedoucí PSG už na třináct bodů. "Jsme zklamaní. Právě teď však nastává čas, kdy se musíme postavit čelem k našim domácím povinnostem. Jsme povinni pronásledovat přední celky tak jako loni," uvedl Fournier.

Rozsáhlá marodka asi rovněž způsobila blamáž v milionářské soutěži. Fekir, Fofana, Kalulu, Umtiti a nově i Jallet nebudou k dispozici v tomhle utkání. Na trávník by naopak mohl poprvé vběhnout Grénier, který se vešel do nominace. "Musíme vztyčit hlavy a vyhrát. Dlužíme to fanouškům," říkal obránce Henri Bedimo, mimochodem bývalý hráč hostů.

Fournier si uvědomuje, že mužstvu v některých pasážích hry chybí šťáva. "Musíme zvýšit obrátky, najít na hřišti společnou řeč. Proti Gentu jsme změnili systém. Nechtěli jsme Belgičany pouštět do šancí. Jak jste ale mohli vidět, měli jsme problémy. Nemáme široký kádr. Nepůsobíme jako tým, a to i mimo trávníky," hlesl.

Mužstvo Rollanda Courbise si může oprávněně na zdecimovaného soupeře věřit. Rozhodně prahne po pomstě, vždyť loni s Lyonem padlo dvakrát vysoko 1:5! "Chceme to napravit. K tomu ovšem potřebujeme dobrý výkon," burcoval hostující stratég. "Vůbec jsme si nepředstavovali, že budeme mít tak špatný vstup do sezóny," připomněl.

Hosté odcestují pod Alpy rovněž bez několika opor. Jourdren, Bérigaud, Saïhi, Marveaux a Lasne jsou mimo hru. "Musíme dělat svou práci. Třetí porážku v řadě nesmíme připustit. Obzvláště ne pak výkon, jaký jsme předvedli před týdnem v Nice," dodával nahecovaný Bedimo. "Liga je náš každodenní chléb a my věříme, že skončíme alespoň druzí."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain14122033:738
2.Olympique Lyon1474319:1025
3.SM Caen1481514:1425
4.OGC Nice1473430:1724
5.Angers SCO1465312:923
6.AS Monaco1465318:1823
7.AS Saint-Étienne1471617:1922
8.Stade Rennes1456319:1621
9.FC Lorient1455423:2020
10.EA Guingamp1454515:1719
11.FC Nantes1461712:1519
12.Olympique Marseille1453620:1418
13.Girondins Bordeaux1446419:2118
14.Montpellier HSC1443714:1715
15.Stade Reims1443713:1715
16.GFCO Ajaccio1443713:1815
17.Lille OSC142848:914
18.SC Bastia1442815:2114
19.Toulouse FC1416712:289
20.ES Troyes140597:265

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
Langi

Grenierův návrat by konečně mohl otevřít oči tomu zabedněnému Fournierovi...snad ten pakůň nezačne ještě hrát 4-3-2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně bez fanoušků Virge Nord a Sud to bude tezke

Reagovat
Langi

jako ja chapu, ze Yanga posledni dobou hraje dost splasene, ale opravdu Fournierovi prijde, ze Gonalons je tam lepsi?

A opet nemel koule posadit tragickeho Lacazetta s Beavuem.

Tradicne ocekavam alespon 30 strel a vysledek 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Yanga M'Biwa má stop na dva duely

Lyonu bude ve dvou zápasech chybět Mapou Yanga M'Biwa. Obránce francouzského klubu dostal dodatečný trest za chování v závěru utkání se Saint-Étienne, kdy šlápl na protihráče. Rozhodčí tento prohřešek nepostřehli.

Reagovat
Langi

Zrejme az od priste ale, jelikoz je aktualne na lavicce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

Gonalons na CB jako školáček, Fournier je totální kretém

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, 11. minuta a prohráváme 0:2 ..

Reagovat
lampard8

http://s30.postimg.org/f1g0bf8s0/ofs.jpg

dámy a pánové, opět potvrzení, že rozhodčí v Ligue 1 jsou nejhorší v Evropě. A to jak hlavní, tak pomezní. Regulérní gól Lyonu neuznán, gratulace čárovýmu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

Rafael přihraje na 1-3, to je jako vlastní gól komunikace v obraně nulová, to je síla

Reagovat
lampard8

Doufám, že toto byl poslední zápas Fourniera. Gonalons na CB, stálé stavění Ferriho a Beauvueho v základu, nulová taktika, žalostné napadání, žádná agresivita. Formace 4-1-2-1-2, kdy nehraješ ani na jednoho útočníka, protože běhají na křídle, je nepochopitelná. Fournier ven.

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Všetky mužstvá ste hanbou Ligue 1 v Európskych pohároch. Za posledné 2-3 roky, je to katastrofa. Keby takéto výsledky malo PSG, tak to by sa vám písalo Okrem Monaca, ktoré ako tak hrá a zbiera body. Aj keď nebol majiteľ z Kataru, takéto zahanbujúce výsledky PSG nikdy nemalo ! Pekný deň priatelia, ALLEZ FRANCE + Ligue 1 !

Reagovat
smazaný uživatel

Asi fandis QSG od té doby co tam je majitel z Katari,co?

Reagovat
onze

Môj zlatý, PSG fandím od doby čo vypadli v pohári s TJ VÍTKOVICE. Ale, to si ešte ty nebol na svete Tak si to nájdi od ktorého roku Aj keď mi to je úplne jedno, čo si myslíš.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ja fandím Lyonu od roku 1983 kdy sestoupil .a jestliže PSG vypadlo s Vitkama tak to mohlo byt okolo roku 86.takze klidek

Reagovat
hribco

Tu si to trosku netrafil

Reagovat
onze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Nemachruj

Reagovat
onze

Nemachrujem, realita

Reagovat
Israha

Realita to je, ale tím, že ji provokativně zdůrazňuješ, machruješ.

Reagovat
onze

Nemachrujem ver mi, nemám prečo. On začal že fandím od kedy je tam Katar Ale teba to zrejme veľmi vytáča S pozdravom, koniec . . .

Reagovat
Israha

Jo, to zrovna, se nechám vytočit přes internet člověkem, kterého neznám. Na to nemám čas ani chuť. Ale jestli "Všetky mužstvá ste hanbou Ligue 1 v Európskych pohároch. Keby takéto výsledky malo PSG, tak to by sa vám písalo. Pekný deň priatelia." nejsou provokativní poznámky a machrování, tak jsem brunejský sultán.

Na ten post mosta67 jsem vůbec nereagoval, tak není důvod ho vytahovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ligue 1 je tak smutná soutěž téměř bez šance na titul již před samotným začátkem. A co se týče evropského měřítka, tak je to kromě PSG, u kterého je s takovým týmem povinnost dojít minimálně do čtvrtfinále, možná ještě smutnější.

Reagovat
Pyroman

Zato taková Bundesliga nebo Primera Division jsou dramatické do posledního kola, že.

Reagovat
Israha

No španělská je. Sice se rozhoduje jen mezi dvěma (posledních pár let třema) kluby, ale vždy až v závěru.

Reagovat
Pyroman

Tak loni to v Ligue 1 taky nebylo od začátku jasné, ještě nějakých osm kol před koncem vedl tabulku Lyon. Pravda je, že letos je to od PSG extrém. V Německu je to ale v podání Bayernu to samé už čtvrtým rokem a nikde nečtu, jak je Bundesliga smutná soutěž. V PD je sice na čele alespoň nějaká konkurence, ale subjektivně mi to přijde stejně otravné, jako kdyby tam byla jenom Barcelona.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jsem chtěl poukázat na to, jak je PSG ve Francii v dobré formě bez konkurence.

Reagovat
juveforever

Nuda, keď už je o titule dávno rozhodnuté. chcelo by to šejkov do viacerých klubov

Reagovat
smazaný uživatel

QSR

Reagovat
smazaný uživatel

Twl ten náskok Ale na druhou stranu...k čemu vyrovnanost PL je, když v pohárech kralují jiní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele