15. kolo
28.11.2015 17:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - ES Troyes 4:1

Pochybuje snad ještě někdo o tom, že PSG získá cenu pro mistra francouzské ligy? Minimálně o jeho podzimním triumfu už je dokonce matematicky rozhodnuto - čtyři kola před koncem půlsezony. Jistotu dala Pařížanům drtivá výhra 4:1 nad posledním Troyes..

Zdá se to neuvěřitelné, ale PSG vede po devátém ligovém triumfu v řadě celou tabulku už o šestnáct (!!!) bodů. O dnešním úspěchu rozhodl až druhý poločas; favorit sice vedl už před obrátkou díky trefě Edinsona Cavaniho, až zásahy Zlatana Ibrahimovice (58'), Layvina Kurzawy (67') a Jeana-Kévina Augustina (84') však definitivně stvrdily tříbodový zisk. Hosté alespoň kosmeticky upravili výsledek díky Thomasi Ayassemu.

Paul Bernardoni, teprve devatenáctiletý gólman ve službách nováčka, se dnes rozhodně nenudil. Už ve třetí minutě musel zasahovat proti Cavaniho hlavičce; byl to skvělý zákrok, stejně jako o chvíli později proti Di Maríovi. Cavani se nakonec prosadil po dvaceti minutách hry, kdy jeho levačka vyslala na Bernardoniho nechytatelný volej. Agilní Di María zaznamenal asistenci, celá akce ale začala u Lucase Moury, který ukradl míč váhajícímu obránci Matthieu Saunierovi.

Kouč šampiona Laurent Blanc tentokrát změnil taktiku, když místo oblíbeného 4-3-3 použil 4-4-2, ne nepodobné vládě Carla Ancelottiho; Lucas s Di Maríou se objevili na krajích zálohy, zatímco vepředu se o místo dělili Ibra s Cavanim. Mít na hřišti tolik ofenzivních hvězd se však ukázalo jako velký hazard. Troyes, navzdory tomu, že je v tabulce beznadějně poslední a stále čeká na svoji první výhru, se totiž velkých jmen nezaleklo. Kouč Jean-Marc Furlan chytře využil oslabený střed pařížské zálohy a hosté si před pauzou připsali několik slibných šancí; veterán Benjamin Nivet měl na noze vyrovnání, skvěle ale zasáhl Kevin Trapp.

Po změně stran však už sehrál roli dramatický rozdíl v kvalitě obou týmů. Definitivní jistotu dal PSG Ibrahimovic, který nejprve nádherným pasem vyslal do vápna Lucase; toho srazil k zemi Chris Mavinga a sám Švéd následně z penalty zvýšil na 2:0. Třetí branku si připsal krátce poté Kurzawa skvělým volejem; Di María zaznamenal další asistenci. A pak přišla velká chvíle pro mladíčka Augustina, jehož famózní rána z pětadvaceti metrů nesla všechny atributy snové debutové branky.

Augustin se tak stal nejmladším střelcem letošní Ligue 1, jeho vrstevník Bernardoni zpytoval svědomí (rána mu prolétla mezi nohama), a PSG po zásluze pustilo nohu z plynu a nechalo soupeře vstřelit alespoň symbolický gól na 1:4. Ayasse v nastaveném čase přeloboval Trappa zpoza vápna. Troyes tuto porážku nikdo vyčítat nebude, teď už ale musí opravdu zabrat - čekají jej duely s konkurenčními Toulouse, Remeší a Bastií.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

škoroooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele