15. kolo
27.11.2015 20:30 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Olympique Lyon - Montpellier HSC 2:4

Tragický lyonský týden byl zakončen překvapivou domácí prohrou proti zvedajícímu se Montpellieru. Ten na Gerlandu triumfoval 4:2 a stal se tak po Nice a Gentu už třetím týmem, který Olympique za posledních sedm dní porazil..

Svěřenci Huberta Fourniera sice stále drží druhé místo, hned v sobotu o něj ale mohou přijít - a najde se asi jen málo fanoušků, kteří by se takovému scénáři divili. Dvě domácí prohry v řadě a definitivní vypadnutí z pohárové Evropy zasely v jejich hlavách hodně pesimismu, a sami fotbalisté tomu dnes rozhodně nepomohli. Už v osmé minutě Lyon prohrával po vlastním gólu kapitána Maxima Gonalonse; o pouhé tři minuty později zvyšoval na 2:0 pro HSC Casimir Ninga. Alexandre Lacazette sice krátce nato stáhl skóre, Ninga ale po změně stran vrátil hostům dvoubrankové vedení a po trefě Souleymaneho Camary (80') to vypadalo na hrozivý debakl. Finální slovo měl na 2:4 snižující Rachid Ghezzal (84').

Gonalons musel dnes nastoupit na provizorní pozici středního obránce. Když se k němu hned zkraje zápasu snášel centr Jeromeho Roussillona, zazmatkoval a poslal míč přímo za záda překvapeného gólmana Lopese. Tragický start pro domácí následně stvrdil mladík Ninga, který se s překvapivou lehkostí zbavil pozornosti kompletní lyonské obrany, zpracoval balon od Williama Rémyho a propálil vybíhajícího brankáře podruhé.

Nutno dodat, že se lyonští nevzdali a po čtvrthodině hry snížili na 1:2. Rohový kop Mathieu Valbueny zakončoval Claudio Beauvue, a přestože gólman Laurent Pionnier míč vyrazil, dokázal pouze vybídnout číhajícího Lacazetteho k pohodlné hlavičce do prázdné. Jinak ale bylo vidět, že hosté mají přece jen mnohem vyšší sebevědomí než favorizovaný účastník Ligy mistrů. Lopes musel ještě před pauzou skvělými zásahy blokovat střely Bryana Daba a aktivního Ningy.

Čadský útočník však druhý gól nakonec stejně zaznamenal - opět po trapném selhání obrany Olympique. Na vině byl tentokrát Rafael, jehož laxní zpětnou přihrávku vystihl Roussillon a promptně vypálil. Pionnier sice jeho střelu opět vyrazil, hosté se však radovali po šťastné dorážce Ningy. Kouč Rolland Courbis poté vyslal na hřiště čerstvého Camaru, který sice napoprvé skvělého Lopese nepřekonal, napodruhé však už uspěl a zvýšil na 4:1. Ghezzalovo snížení pak už domácím nikterak nepomohlo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
Langi

1-5

Reagovat
smazaný uživatel

Frustrovaný, čo? Nápodobne

Reagovat
Langi

dost...a navíc i takovymhle výsledkem jsme byli v minulosti s Montpellierem schopni prohrát

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele