15. kolo
29.11.2015 17:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - SM Caen 1:4

Caen si celkem hravě poradilo v Bordeaux s Bordeaux a v tabulce poskočilo na famózní druhé místo! Oproti tomu Les Girondins zůstávají na 14. pozici.

Nově otevřený stadion Matmut Atlantique zatím přinášel domovskému celku vesměs dobré výsledky. Před úvodním hvizdem rozhodčího Chaprona tedy nikdo z u televizních obrazovek sedících příznivců rozhodně nepočítal s tím, že si SM Caen udělá z družiny Willyho Sagnola takhle dobrý den, a že Cédric Carrasso bude z vlastní sítě tahat hned čtyři balony.

Šest minut to trvalo, než mohl Patrice Garande na lavičce začít jásat. Volej Ronnyho Rodelina ještě spoluhráč Jaroslava Plašila mezi třemi tyčemi stačil vyrazit, jenže Syam Ben Youssef stál přesně tam, kde měl, aby kulatý předmět dorazil do poloodkryté klece - 0:1. Odpovědět se snažil Clément Chantôme, ale Rémy Vercoutre si vzniklou situaci pohlídal, stejně tak na druhé straně zasáhnul Carrasso proti Rodelinově přízemní střele.

K minisouboji těchto dvou borců došlo i těsně po změně stran a znovu byl úspěšnější ten s rukavicemi. Jenže v 56. minutě zahrával Andy Delort přímý kop, který brankářská jednička z města nad řekou Garonnou vyrazila do cesty Damiena Da Silvy a ten si věděl rady - 0:2. Ten samý hráč měl o pět minut později lví podíl na opětovné úpravě skóre.

Po rohu Vincenta Bessata se do míče opřel tvrdě hlavou, a přesto jak Cédric Carrasso, tak Diego Contento dělali, co mohli, třetí brance prostě nezabránili - 0:3. V 77. minutě si Andy Delort prostě na vlastní polovině vzal balon a pelášil s ním až k bráně, kde přidal čtvrtý zářez svého týmu. Sám se přitom prosadil v této sezoně popáté. Co na tom, že Nicolas Maurice-Belay snažil stínovat.

Domácí se ale v samotném závěru přeci jen dočkali alespoň čestného úspěchu. Právě Maurice-Belay odvedl výbornou práci, z níž mohl těžit Enzo Crivelli, který zblízka snížil na 1:4. A to ještě nedlouho předtím visel ve vzduchu pátý zásah Caen, k němuž měl velice blízko Hervé Bazile. Druhý tým tabulky čeká v týdnu zajímavý duel s Monakem, zatímco Bastia bude chtít porazit Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele