Ligue 1 - souhrn 12. kola

01.11.2008, 21:00, aktualizováno 02.11.2008, 22:54
Komentáře a souhrny
Rennes uspělo v souboji se Sochaux. Le Havre nezvládl domácí souboj s Monakem a po přestřelce prohrál 2:3. Lyon si v pohodě poradil s Le Mans a v závěru už mohl šetřit opory na Ligu mistrů.

Toulouse FC - SM Caen 0:1

01.11.2008 19:00

Góly: 79. Benjamin Nivet

Překvapivý výsledek se zrodil v Toulouse, tamní tým totiž nestačil na průměrné Caen. To se tak může radovat z vůbec první výhry mimo domácí prostředí, kterou zařídil náhradník Nivet deset minut před koncem zápasu.

První šanci zápasu měli hosté, to když Adnane poslal lehkou střelu na gólmana Carrassa. Poté Savidan poslal pěknou přihrávku na Florentina, jeho střela ale nakonec skončila těsně vedle tyče. Největší šanci domácích měl po půl hodině hry Didot, který střílel před pokutovým územím, ale gólman Plante dokázal střelu zlikvidovat.

Nápor hostů pokračoval i ve druhém poločase. Carrasso ale stále zůstával nepokořen, a to i po voleji Savidana. Savidan byl nejnebezpečnějším mužem hostů, svou aktivitu potvrdil i po hodině hry. Jeho hlavička ale nakonec mezi tři tyče nemířila. Čtvrt hodiny před koncem poslal hostující kouč do hry Niveta, který po čtyřech minutách na hřišti udeřil a přihrál tak tři body na stranu Caen. Savidan na něj poslal dlouhý pas a francouzský záložník z pětadvaceti metrů zamířil přesně do pravého horního rohu – 0:1. Toulouse se v posledních minutách snažilo ještě nepříznivý výsledek zvrátit, ale Mansare, ani Gignac hostujícího gólmana neprostřelili.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Grenoble Foot 38 1:1

01.11.2008 19:00

Góly: 59. Fabrice Abriel (pen.) - 53. Laurent Courtois

Grenoble odmítl návrat k příčkám zajišťujících účast v evropských pohárech, když nedokázal vyhrát na hřišti podprůměrného Lorientu. Ten po gólu Courtoise v dresu hostů po hodině hry dokázal odpovědět v podobě Fabrice Abriela. Domácí navíc ke konci nevyužili dvacetiminutovou přesilovku, když byl vyloučen autor prvního gólu zápasu.

První šanci měl domácí Abriel. Kapitán a gólman hostů Wimbee ale dokázal jeho pokus zneškodnit, a tak se skóre neměnilo. Největší šanci Grenoblu v prvním poločase zmařil po půlhodině hry Courtois, jeho tvrdá a přesná střela ale narazila na spolehlivé rukavice domácího gólmana Capponeho.

Fanoušci se ve druhé půli dočkali ryhlého tempa, a již po deseti minutách se mohli radovat z gólu. Prosadil se aktivní Courtois, který dokázal zužitkovat skvělý centr svého spoluhráče Feghouliho, když napálil míč přesně k pravé tyči. Hosté se ale z vedení neradovali dlouho, o pět minut později totiž dokázal srovnat Abriel. Martial Robin srazil Gameira v pokutovém území a rozhodčí nařídil pro domácí penaltu, se kterou neměl žádný problém již zmiňovaný francouzský záložník.

Hosté se mohli strachovat o výsledek podruhé ještě dvacet minut před koncem zápasu. Za tvrdý faul totiž dostal červenou kartu střelec prvního gólu Courtois, který zastavil pronikajícího Amalfitana. Domácí se nakonec z výhry mohli radovat až v nastaveném čase, gólmana Wimbeeho ale na čáře zastoupil obránce Robin, který zachránil pro hosty alespoň bod.

Lorient nedokázal ke konci zápasu využít své přesily, přesto se raduje alespoň z jednoho bodu. Domácí tak neprohráli již potřetí v řadě a posunuli se třináctou pozici.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Girondins Bordeaux 1:0

01.11.2008 19:00

Góly: 70. Youssouf Hadji

Hosté z Bordeaux nevyužili nabídky dotáhnout se po neúplném 12. kole Ligue 1 bodově na vedoucí Lyon. Jediná branka Hadjiho ze 70. minuty rozhodla o tom, že Bordeaux odjede domů s prázdnou.

První šanci střetnutí měli domácí, Berenguer našel přesným centrem Luize, jehož hlavička skončila na tyči Ramého branky. Právě brankář hostů musel být kvůli poraněnému stehnu v 22. minutě vystřídán a do branky se postavil jeho náhradník Valverde. Do konce prvního poločasu stojí za zmínku povedený přímý kop, který zahrával Gourcuff, ale domácí gólman stačil se štěstím vyrazit míč do bezpečí.

V druhé půli hosté ve snaze o vstřelení branky otevřeli hru, čehož stoprocentně využili domácí, kteří si povedeným únikem do rozhozené obrany hostů vybojovali teprve druhé vítězství v této sezóně. Sedmizápasovou šňůru Bordeaux bez porážky ukončil v 70. minutě Hadji, který využil nepovedeného odkopu obrany Bordeaux a pohotovou střelou z dvaceti metrů zajistil Nancy tři body a také únik svého týmu ze sestupových příček.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Valenciennes FC 0:0

01.11.2008 19:00

Góly: -

Valenciennes dokázalo v Auxerre vyválčit jeden bod za bezbrankovou remízu. Ani ten mu ale nepomohl, a v tabulce se tak nadále zůstává v sestupovém pásmu. Hosté přesto mohou za cenný bod děkovat především svému brankáři, který z 20 střel nepustil ani jednu.

První a poslední šance hostů přišla po jedenácti minutách hry, kdy se dostal ke střele Bezzaz, ale mířil těsně nad branku. Potom už hrálo prakticky jenom jedno mužstvo a musel se ohánět především gólman Valenciennes Pennetau. Ten musel předvést hned dva skvělé zákroky, když tvrdou střelu vyslal Niculae a po něm hlavičkoval Oliech.

Domácí pokračovali v tlaku i ve druhém poločase. Skvělou šanci ale opět zahodil Niculae, který z bezprostřední blízkosti hlavičkoval pouze do obránce. V 68. minutě neproměnil další stoprocentní šanci Hengbart, a když se těsně před koncem neprosadil ani Langil, tak už se skóre neměnilo.

Domácí nedokázali využít svoji převahu a z napínavého zápasu berou pouze bod. Posouvají se tak na 12. místo, jejich soupeř z Valenciennes je na sedmnácté příčce.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Paris Saint-Germain 1:0

01.11.2008 19:00

Góly: 39. Éric Mouloungui

Nice po dvou remízách konečně vyhrálo a svou dobrou pověst v zápasech proti PSG znovu potvrdilo. Hosty až na úvod zápasu do gólové příležitosti nepustilo, utkání rozhodla trefa Moulounguieho z první půle.

Hosté začali lépe. Útočník Guillaume Hoarau se dostal do první vážnější akce po uvolnění od Sessegnona, jenže pronikajícího do pokutového území ho nakonec zastavil skvělým zákrokem brankář Letizi. O tři minuty kousla Nice Paříž znovu, zakladatel první akce Sessegnon po centru Luyinduly pálil mimo. Francouzský záložník pak střílel ještě jednou, tentokráte Letizi takovou práci s jeho pokusem neměl.

Až ve 25. minutě mohla domácí diváky zvednout ze sedadel střela pravačkou Habiba Bamoga, kterou musel likvidovat gólman Landreau. A pět minut před přestávkou se mohli radovat z gólu. Mouloungui se při rohovém kopu Hellebuycka odpoutal od svého strážce Sakha a hlavičkou usměrnil míč do sítě.

Zvýšit vedení mohlo Nice v 58. minutě, Fae vypálil asi z dvaceti metrů a Landreau musel vyrážet nad. V 66. minutě si navrátilec do sestavy PSG Ludovic Giuly poradil se Cyrilem Roolem, jeho následný pokus nakonec chytil Letizi. To bylo ovšem ze strany Pažíže vše, bod si prostě za výkon nezasloužila. Byli to následně domácí, kdo mohli ještě upravit skóre, gólman Landreau však Bamogovi a následně Faemu ve skórování zamezil.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Nantes 2:0

01.11.2008 19:00

Góly: 39. Adil Rami, 46. Nicolas Fauvergue

Po třech remízách se Lille podařilo zvítězit. Doma si poradilo s přehledem s Nantes, které bez větších problémů díky brankám Obraniaka a Fauvergueho porazilo 2:0.

Lille bylo sice po třech bodech určitě hladovější než soupeř, přesto to bylo právě Nantes, které mohlo hned na úvod skórovat. Da Rochův rohový kop se přenesl přes všechny včetně brankáře Malickiho a nebezpečně letící míč nakonec likvidoval na brankové čáře Mavuba. Ve 14. minutě předvedli domácí hezkou akci. Bastos vyslal Emersona, který svou přihrávku naservíroval na Balmonta, jenže jeho střela nakonec olízla tyč.

Už už to vypadalo, že do poločasu se oba týmy rozejdou bez branky. Kanonýr Ludovic Obraniak však z přímého kopu nedal brankáři Ramimu ani sáhnout si na míč a poslal tak Lille do vedení. Nantes se po přestávce nezlepšilo, a tak obdrželo ani ne minutu po hvizdu branku od Fauvergueho. Ten po přihrávce od Bastose nakonec našel při své střele skulinku v hradbě těl před sebou a zvýšil na 2:0.

Malicki se následně musel v 56. minutě ohánět oproti pokusu hostujícího Da Rochy, na druhé straně Bastos z protiútoku v 69. minutě minul. Do konce zápasu se nic výraznějšího nestalo, domácí si už vítězství pohlídali, Nantes si rozhodně zisk bodu nezasloužilo.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 3:1

01.11.2008 21:00

Góly: 20. Benoît Cheyrou, 37. Hatem Ben Arfa (pen.), 71. Taye Taïwo - 22. Bafétimbi Gomis

Pohodlné vítězství 3:1 si na své konto připsali fotbalisté Marseille, když porazili St. Etienne 3:1. Na první branku Cheyroua dokázali hosté ještě zareagovat díky Gomisovi, pak se ale v dresu Marseille prosadili Ben Arfa s Taiwem a o zisku tří bodů bylo rozhodnuto.

Skóre utkání otevřel Cheyrou, který prudkou hlavičkou po Ben Arfově rohu nedal Janotovi v brance St. Etienne žádnou šanci. Vedení domácím ale nevydrželo ani minutu, Payet utekl obraně Marseille, předložil míč Gomisovi, který povedenou střelou překvapil i gólmana Mandandu a srovnal na 1:1. Poločasové vedení na svou stranu strhli hráči Marseille. Brankář Janot fauloval v pokutovém území Koného a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Ben Arfa.

Třetí gól padl dvacet minut před koncem utkání, rohový kop zahrával Ben Arfa, jeho střílený centr našel Taiwa a ten z bezprostřední blízkosti propálil gólmana hostů.

Mužem zápasu se stal Ben Arfa, který si kromě jedné vstřelené branky připsal na své konto i dvě přesné gólové přihrávky.

Hosté v Marseille moc fotbalové krásy nepředvedli a nechali domácí bez problému dokráčet za šestým vítězstvím v této sezóně. Naopak právě fotbalisté St. Etienne se ještě více přiblížili sestupovému pásmu.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - AS Monaco 2:3

02.11.2008 17:00

Góly: 47. Loïc Nestor, 60. Amadou Alassane - 20. Leandro Cufré, 40. Alexandre Licata, 50. Chu-Young Park

Divoký zápas s mnoha šancemi nakonec skončil zaslouženou výhrou pro hostující Monako, které bylo v zápase rozhodně nebezpečnějším mužstvem. Le Havre tak díky prohře 2:3 zůstává stále na předposlední pozici.

První šanci utkání měl hostující Park ve 12. minutě po průniku do pokutového území, o několik chvilek později Korejec sám gólmanovi Reuvaltovi hodně zatopil. Monako se dostalo do vedení o osm minut později, plachtící centr po rohovém kopu Molla zužitkoval na přední tyči Cufre.

Revault následně musel v krátkém rozmezí ve 24. a 26. minutě opět zasahovat dvakrát proti Parkovi, domácí zahrozili Lesageem, který prošel kolem dvou svých strážců, ale následně ztroskotal na brankáři Ruffierovi. Ve 41. minutě Monako svůj náskok zvýšilo. Díky Alonsovi a Adrianovi předvedlo hezkou kombinaci, po níž snadno do sítě poslal míč neobsazený Licata.

Na začátku druhé půle padly dva rychlé góly. Ve 48. minutě snížil svou první trefou v Ligue 1 teprve devatenáctiletý mladík Nestor, který po překrásném pasu od Ben Idira nedal svou střelou z voleje gólmanovi Ruffierovi šanci. Jenže Le Havre se z vedení neradovalo příliš dlouho, ani ne za minutu se po centru Alonsa dočkal branky velice aktivní Park.

Po celý zápas zaměstnaný Revault následně vychytal pokusy Licata, v 60. minutě nakonec dal Le Havre naději Alassane, který dorazil vyraženou střelu Lesageho za Ruffierova záda. Když se však za domácí nepodařilo skórovat střídajícímu Allaovi a na druhé straně znovu Parkovi, radoval se knížecí klub z první výhry v sezóně na hřišti soupeře.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Sochaux 1:0

02.11.2008 17:00

Góly: 2. Jimmy Briand (pen.)

Sochaux zůstává po dvanáctém kole nadále na posledním místě. Po předchozích nadějných výsledcích nyní po Lyonu podlehlo i Rennes a má na svém kontě pouze 6 bodů.

Sochaux nezvládlo začátek utkání, když obdrželo branku již po jedenadvaceti sekundách hry z penalty. Hosté sice měli několik dobrých šancí na vyrovnání, žádnou z nich se jim ale nepodařilo proměnit a navíc se ke konci museli obejít bez vykázaného kouče Gillota. Ten na tribuně zůstane i v následujícím kole proti Le Mans.

Sochaux si bylo vědomo, že v případě výhry by se mohlo posunout mimo sestupové pásmo, navíc se do sestavy vrátil elitní střelec Erding. Všechny plány hostů ale ztroskotaly v 21. sekundě, když Jimmy Briand dokázal proměnit nařízenou penaltu.

Další pohroma přišla pro hosty v 8. minutě, když ze hřiště musel odejít Erding, který si obnovil své dřívější zranění. Rennes mohlo náskok zvýšit již v 18. minutě, gólman Richert ale dokázal hlavičku Hanssona vyrazit nad břevno. Ke konci poločasu se do útoku začalo tlačit i Sochaux, dvě skvělé příležitosti ale nevyužil Mezague a do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Do druhého poločasu vstoupilo lépe Rennes, šanci si vypracoval Pagis, který střílel z 30 metrů, ale Richert dokázal tvrdou střelu vyrazit. Největší šanci mělo Sochaux v 68. minutě – z přímého kopu ale trefil pouze břevno Valter Birsa.

Briand mohl deset minut před koncem přidat i svůj druhý gól, když se dostal sám před gólmana Sochaux. Ten si ale s francouzským střelcem poradil a nedovolil mu zvýšit náskok. Hosté si za nedělní výkon zasloužili alespoň bod, ten mohli získat v nastaveném čase – Mezague se probil až k Douchezovi, ten ale se štěstím jeho pokus zlikvidoval. Zápas tak skončil šťastněji pro domácí 1:0.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Le Mans UC 72 2:0

02.11.2008 21:00

Góly: 22. Karim Benzema, 57. Juninho Pernambucano

V posledním zápase 12. kola nejvyšší francouzské soutěže si Lyon došel pro pohodlné vítězství 2:0 nad Le Mans a v čele tabulky navýšil svůj náskok před svými pronásledovateli na čtyři body.

Hosté v letošní sezóně ještě na cizím hřišti neprohráli a patřili k nejlepším týmům v tabulce venkovních zápasů. To už ale nyní neplatí. O první branku v jejich síti se postaral Benzema, pro kterého to byl osmý přesný zásah v letošním ročníku. Toulalan poslal Benzemu do brejku, ten utekl obraně Le Mans a prudkou střelou otevřel skóre utkání. Hosté měli největší šanci zápasu v 37. minutě, ale Crisovi chybělo pár centimetrů, aby usměrnil míč do sítě.

Druhá branka padla po hodině hry, Benzemova střela se odrazila k Juninhovi, který neměl sebemenší problém dopravit míč do sítě a zvýšit skóre na 2:0. Po této brance se zápas vyloženě dohrával a Lyon okamžitě vystřídal své největší opory, aby je šetřil pro středeční utkání Ligy mistrů.

Fotbalisté Le Mans už nevyhráli třetí ligové utkání v řadě a propadli se na deváté místo. Lyon je se ziskem 27 bodů na prvním místě tabulky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon1283118:827
2.Olympique Marseille1265124:1523
3.Girondins Bordeaux1263318:1121
4.Toulouse FC1263310:921
5.Lille OSC1255217:1320
6.Stade Rennes1247114:919
7.OGC Nice1254316:1319
8.Grenoble Foot 381254311:919
9.Le Mans UC 721253418:1518
10.SM Caen1245318:1317
11.Paris Saint-Germain1252512:1117
12.AJ Auxerre1244412:1116
13.AS Monaco1244412:1216
14.FC Lorient1234515:1613
15.AS Nancy-Lorraine122649:1312
16.FC Nantes123278:1911
17.AS Saint-Étienne123188:1710
18.Valenciennes FC122378:169
19.Le Havre AC1222810:218
20.FC Sochaux1206610:176

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
honziss

Super LOSC Lille Métropole. Obraniak.

Reagovat
smazaný uživatel

A sakra,Marseille už zase jede. I když,co se asi dalo proti Saint-Éttiene čekat....Alespoň,že Fernando nezamířil do černého a spolu s ním ztratilo cenné body celé Bordeaux.

Reagovat
božský John

No zas taková sláva to nebyla..ale toho góla co dal Gomis...ten Mandanda musel úplně zčervenat potože to je ostuda tohle pustit....a buď rád,že jsme vám porazili rivala...a abych byl objektivní tak musim poukázat na to,že náskok zase poproste na 4 body...

Reagovat
smazaný uživatel

muze to bejt taky tim, ze mandanda hral pod injekci proti bolesti..

Reagovat
božský John

To je sice hezký,ale z tohohle dostat gól prostě nemůže,neřeknu kdyby nechyt nějakou střelu do šibenice nebo po holomajzně ale tohle...

Reagovat
smazaný uživatel

monako

Reagovat
Tomanatura

Monaco má docela dobré statistiky co?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, takový stejný čísla...

Reagovat
smazaný uživatel

Je tu někde herbage?

Reagovat
smazaný uživatel

Četl sem tu vaší včerejší diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele