12. kolo
02.11.2008 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sochaux stále nevyhrálo, Rennes se raduje ze tří bodů

Sochaux zůstává po dvanáctém kole nadále na posledním místě. Po předchozích nadějných výsledcích nyní po Lyonu podlehlo i Rennes a má na svém kontě pouze 6 bodů.

Sochaux nezvládlo začátek utkání, když obdrželo branku již po jedenadvaceti sekundách hry z penalty. Hosté sice měli několik dobrých šancí na vyrovnání, žádnou z nich se jim ale nepodařilo proměnit a navíc se ke konci museli obejít bez vykázaného kouče Gillota. Ten na tribuně zůstane i v následujícím kole proti Le Mans.

Sochaux si bylo vědomo, že v případě výhry by se mohlo posunout mimo sestupové pásmo, navíc se do sestavy vrátil elitní střelec Erding. Všechny plány hostů ale ztroskotaly v 21. sekundě, když Jimmy Briand dokázal proměnit nařízenou penaltu.

Další pohroma přišla pro hosty v 8. minutě, když ze hřiště musel odejít Erding, který si obnovil své dřívější zranění. Rennes mohlo náskok zvýšit již v 18. minutě, gólman Richert ale dokázal hlavičku Hanssona vyrazit nad břevno. Ke konci poločasu se do útoku začalo tlačit i Sochaux, dvě skvělé příležitosti ale nevyužil Mezague a do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Do druhého poločasu vstoupilo lépe Rennes, šanci si vypracoval Pagis, který střílel z 30 metrů, ale Richert dokázal tvrdou střelu vyrazit. Největší šanci mělo Sochaux v 68. minutě – z přímého kopu ale trefil pouze břevno Valter Birsa.

Briand mohl deset minut před koncem přidat i svůj druhý gól, když se dostal sám před gólmana Sochaux. Ten si ale s francouzským střelcem poradil a nedovolil mu zvýšit náskok. Hosté si za nedělní výkon zasloužili alespoň bod, ten mohli získat v nastaveném čase – Mezague se probil až k Douchezovi, ten ale se štěstím jeho pokus zlikvidoval. Zápas tak skončil šťastněji pro domácí 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele