Ligue 1 - preview 12. kola

01.11.2008, 09:34, aktualizováno 02.11.2008, 09:39
Previews
Pronásledovatelé Lyonu včera opět stoprocentní nebyli, takže úřadující mistr může po dnešku vést o čtyři body. Stačí, když porazí Le Mans. Rennes hostí Sochaux, Monako se pokusí uspět v Le Havre.
Toulouse FC - SM Caen  (sobota 19:00)
Šňůru tří remízových utkání v řadě mají na svém kontě hosté z Caen. Jestli tato série bude pokračovat nebo skončí, nám ukáže sobotní utkání proti silnému Toulouse. Domácí tým se drží na třetím místě Ligue 1 a spolu s Bordeaux šlape na paty lídrovi tabulky z Lyonu.

Do popředí zájmu se dostává útočník hostů Steve Savidan, který do Caen přišel v létě z Valenciennes za pět miliónů eur. A novému zaměstnavateli se již odměnil 6 přesnými zásahy v deseti odehraných zápasech. "Samozřejmě, že jsem šťastný za své góly, ale nejdůležitější je pro mě bodový zisk týmu. Ty vstřelené branky jsou jen bonus," dodal s úsměvem Savidan.

Toulouse v průběhu týdne dokázalo vyhrát na horké půdě PSG a stále patří mezi tři nejlepší celky soutěže. Potýká se ale s rozsáhlou marodkou, do utkání nebude připraveno hned sedm hráčů, jmenovitě Braaten, Pentecote, Blondel, Fort, Sissoko, Cesar a Sirieix. Ani Caen nedorazí v optimální sestavě, mužstvu budou chybět La Parra, Raineau a Khalffalah, kterého ze hry vyřadilo svalové zranění až na dva měsíce.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Carrasso, M'Bengue, Cetto, Didot, Fofana, Congre, Mathieu, Berson, Sirieix, Capoue, Gignac
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Plante, Seube, Sorbon, Leca, Barzola, Gomis, Promis, Florentin, Nivet, Lemaitre, Savidan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.05 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Lorient v posledních dvou utkáních zvítězil a nyní proti Grenoblu doufá v další tři body. Domácí to ale rozhodně nebudou mít jednoduché, vždyť nováček Ligue 1 je na skvělé 6. příčce a porazil už takové týmy, jako je třeba Rennes nebo PSG.

Lorient nezačal sezonu právě nejlépe, když se v prvních deseti zápasech radoval z výhry pouze jednou, a to v prvním kole. Nyní ale tým Christiana Gourcuffa zabral a z posledních dvou duelů vybojoval plný počet bodů.

Po povedených utkáních si domácí náležitě věří, záložník Abriel věří v navázání na úspěšnou sérii: "Máme na to, abychom získali tři body. Nyní jsme ve velmi dobrém rozpoložení a nabíráme i skvělou formu."

"Po tomto zápase se utkáme s Nice a z toho dvojzápasu se pokusíme získat maximum bodů. Rozhodně jsme ale po výhrách nijak nezpychli, stále jsme blízko sestupovému pásmu. Pokusíme se získat maximum bodů, ale nic není samozřejmě jisté," doplnil klíčový záložník Lorientu.

Grenoble zažil skvělý start do sezony, nováček soutěže nasbíral v jedenácti kolech osmnáct bodů a drží se na skvělé šesté pozici. To ale nic nemění na cíli do této sezony, kterým je především záchrana nejvyšší francouzské soutěže. "Naším jediným cílem je se zachránit, možná to nyní může znít podivně, ale do konce soutěže se ještě může stát cokoliv. Chceme pouze nasbírat 42 bodů, což nám zaručuje účast v Ligue 1 i v příští sezoně," řekl útočník Moreira, který je v Grenoblu na hostování z Rennes.

"Když se podíváme na tabulku a na náš počet bodů, tak se nemusíme o nic strachovat, rozhodně ale nehodláme nic podcenit. Musíme se spoléhat na naši bojovnost a doufat, že na konci sezony budeme nad sestupovým pásmem. Musíme udržet koncentraci, jinak nemáme šanci proti tak kvalitním celkům uhrát nějaké body," doplnil ještě Moreira.

Hosté z Grenoblu mají prázdnou marodku, po jednozápasovém trestu se navíc do sestavy vrací záložník Feghouli. To trenér Lorientu Gourcuff má jiné starosti, kvůli zranění nemůže počítat hned se šesti hráči.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.90 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Nancy-Lorraine - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Nancy se na Stade Marcel-Picot utká s rozjetým týmem z Bordeaux. Hosté jsou na druhé příčce tabulky, domácí zůstávají daleko za očekáváním a momentálně se nachází jediný bod nad pásmem sestupu.

Brankář Bordeaux Ramé věří, že tvrdá práce jeho spoluhráčů se začíná pomalu vyplácet a tým se hřeje na výsluní Ligue 1. Po pomalejším začátku hosté nepoznali prohru v sedmi ligových utkáních v řadě a na rozdíl pouhých tří bodů se přiblížili vedoucímu Lyonu. Jiná je ale situace v Lize mistrů, kde se Bordeaux krčí s jednou výhrou na posledním místě skupiny A. Ramé ale i na tomto faktu vidí jedno pozitivum: "To, že hrajeme každé tři dny, nám pomáhá budovat fyzickou kondici. Před dvěma měsíci jsme na tom nebyli rozhodně tak fyzicky dobře, jako dnes."

Fotbalisté Nancy skončili v minulé sezóně na čtvrtém místě, ale v letošním ročníku se potácejí u dna tabulky. Z dosavadních 11 utkání dokázali zvítězit v jediném a pouze bod je dělí od sestupových příček. Trenér Correa připustil, že chystá v týmu nějaké změny: "Někteří hráči si myslí, že nemohou přijít o místo v základní sestavě, to se ale velice mýlí," zakončil rozhovor kouč domácího celku.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano, Brison, Ouaddou, Macaluso, Luiz, Calve, Zerka, Berenguer, N'Guemo, Hadji, Fortune
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Rame, Jurietti, Diawara, Diarra, Planus, Chalme, Wendel, Gouffran, Bellion,Gourcuff, Cavenaghi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 2.90 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AJ Auxerre - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Osmnácté Valenciennes pojede do Auxerre přerušit svou mizernou sérii z venkovních hřišť, ze kterých doposud nezískalo jako jediné mužstvo Ligue 1 ani bod. Auxerre je ale hodně posíleno o výhru v Le Mans, které bylo ještě před touto porážkou na třetím místě.

Hostům ve středu alespoň svitla naděje, že po nepovedených výkonech se jim blýská na lepší časy. S Rennes uhráli bezbrankovou remízu po pětizápasovém půstu bez bodu. "Byl to dobrý bod," hodnotil po utkání kouč Antoine Kombouaré. "Potřebovali jsme ho. Po těch porážkách nesmírně moc. Byl to po dlouhé době okamžik, kdy jsme byli šťastní."

Domácí měli v posledních dvou kolech hodně těžký los. Ale zvládli ho, vždyť zisk čtyř bodů za domácí remízu s Lyonem a výhru 2:0 v Le Mans je určitě slušný výsledek. "Proti Auxerre chceme zkusit doladit naše chyby, přitom udržet naší sílu," prohlásil záložník Valenciennes Karba Bangoura, který po třech kolech bez fotbalu byl u sobotní porážky v Le Havre i následné remíze s Rennes. "Jsme si před zápasem trochu nejistí, i když jsme poslední dva zápasy nepředvedli špatnou hru," necítí se ve své kůži africký rodák.

Jeho i kouče Kombouarého může těšit postupné vyprazdňování marodky. Johan Audel a Rudy Mater jsou po svých zraněních opět k dispozici, slovenský útočník Filip Šebo a Jacques Abardonado už nejsou suspendováni. "Věřím, že se hlavně obrana dá do kupy. Už teď myslím na bod, ale proč ne rovnou na tři?" věří ve vítězství hostující kouč.

Proti Auxerre nebude mít lehké své přání splnit. Tým se zdá být v hodně slušné formě, navíc na Stade l'Abbe-Deschamps prohrál letos z šesti zápasů pouze jednou. Ačkoli se Valenciennes vrací na soupisku čtyři hráči, tak Seid Khiter ani Djamel Belmadi do hry nezasáhnou. Domácí trenér Fernandez postrádá Juliena Querciu, Adamaho Coulibalyho a Jérémyho Bertholda, polský útočník Ireneusz Jeleň má zlomenou nohou a fit nebude zřejmě do konce ledna.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.20 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
OGC Nice - Paris Saint-Germain  (sobota 19:00)
Paříž sice dokázala vyloupit v sobotu po dlouhé době Marseille, ale ve středu nestačila doma na Toulouse a opět se tak vzdálila příčkám zajišťující účast v evropských pohárech. Proti Nice se navíc případné tři body nebudou získávat snadno, protože to doma dosud neprohrálo.

"Chtěli jsme na výhru proti Marseille, kde se nám podařilo hodně věcí, navázat," smutně hlesl obránce Grégory Bourillon po prohraném utkání s Toulouse, jenž skončilo v neprospěch PSG 0:1 díky vlastní brance Camary. "Měli jsme získat tři body. Naše fanoušky jsme prostě nechtěli zklamat," sypal si popel na hlavu.

On i jeho tým přesto nepropadají panice. Podle něj je to jen jedna z mnoha proher, které sezóny nerozhodují. "Je to pro nás ale rána. Jsme osmí, není to samozřejmě tak hrozné... Tak jako tak jsme z té porážky zklamaní," nemyslí si však, že by to s psychikou mužstva nic neudělalo. "Nezkazilo to sice naší dobrou práci proti Marseille, nejsme ale prostě spokojení s tím, kolik bodů nyní máme. Zahodili jsme několik šancí, po kterých jsme se mohli dostat do vedení," dodal.

"Udělali jsme několik chyb a když jsme pak obdrželi branku, položilo nás to," hodnotil zápas s třetím celkem tabulky trenér Le Guen. Tomu nebude k dispozici zraněný Fabrice Pancrate, Mateja Kežman ani Sylvain Armand si také v Nice nezahrají.

Domácí, kteří postrádají záložníka Kafoumbama Coulibalyho, uhráli v minulém kole remízu na půdě Caen, netěší je určitě nehezká bilance z posledních sedmi zápasů, ve kterých zvítězili pouze jednou. Na PSG se Nice však za poslední tři sezóny náramně daří, z šesti utkání neprohrálo a pouze jednou odcházelo s remízou. Doma vždy hosty porazilo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.85 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Lille OSC - FC Nantes  (sobota 19:00)
Nováček nejvyšší francouzské soutěže z Nantes je zatím na solidním 15. místě s jedenácti body. V sobotu ho ale čeká těžký souboj, jede totiž na půdu ambiciózního Lille.

Nováček z Nantes se v Ligue 1 teprve učí, důkazem může být naprostá impotence ve venkovních zápasech, hosté dokázali bodovat pouze jednou, když odvezli všechny tři body z Grenoblu.

V posledním zápase ale dokázal tým Elieho Baupa řádně potrápit Olympique Marseille, který v této sezoně opět pomýšlí na titul. Přestože Marseille svého soupeře prakticky celý zápas přehrávala, zrodila se nakonec remíza 1:1.

Kouč hostů si je ale nyní vědom, že jeho tým proti Lille nesmí zopakovat chyby, kterých se dopustil právě ve středečním zápase: "Mohli jsme nakonec zápas prohrát, ale dokázali jsme ke konci zabojovat a udržet alespoň jeden bod. Každým zápasem v Ligue 1 se stáváme zkušenějšími a sehranějšími a určitě budeme výkonnostně růst. Plno hráčů Ligue 1 na začátku vůbec neznalo a nevědělo, jak k ní přistoupit."

"To znamená, že na této úrovni nemáme prakticky žádné zkušenosti, není to o kvalitě, ale právě pouze o zkušenostech. Přišli jsme ze druhé ligy, nyní se musíme začít adaptovat na jiný styl, je to těžké. Mnozí soupeři jsou navíc kvalitnější, na to si musíme dát proti Lille pozor," doplnil ještě trenér hostů.

Lille je momentálně na sedmé pozici a v posledních třech zápasech se domácí "radovali" vždy pouze z jednoho bodu. Nyní tedy budou na domácím stadionu usilovat o pátou výhru v Ligue 1, která by je mohla posunout až na čtvrtou pozici. Domácí kouč se navíc bude moci opřít o kompletní mužstvo, mimo jsou pouze Tafforeau s Frauem, kteří stále doléčují zranění.

To kouč hostů bude mít jisté problémy se skládáním základní sestavy, bude mu chybět hned pět hráčů základní sestavy, mezi které patří například Tall nebo Abdoun. Otazník navíc visí také nad startem Capoueho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - AS Saint-Étienne  (sobota 21:00)
Fotbalisté Marseille ztrácí na vedoucí Lyon po středeční remíze v Nantes už čtyři body. Své zaváhání však mohou napravit už v sobotu večer, kdy se utkají s mužstvem St. Etienne, které se jen těsně drží nad sestupovým pásmem.

Trenér domácích Gerets si posteskl, že týmu chybí na cestě za titulem klasický "útočník zabiják". Do Sunderlandu odešel Cissé, který všechno tyto předpoklady splňoval. Niang s Koném jsou sice špičkoví kreativní útočníci, ale chybí jim pověstná chladnokrevnost v zakončování. "Vynikající technická vybavenost a cit pro hru z nich sice dělá lepší hráče, než jsou jejich oponenti. K dokonalosti jim chybí jen pověst "zabijáka", který potrestá každou chybu v pokutovém území soupeře. Někoho, jako je například Savidan z Caen," řekl Gerets. Právě Savidanovo nebo Fredovo (Lyon) jméno je v zákulisí často spojováno s lednovým přestupovým obdobím. Jeden z těchto hráčů by se po novém roce mohl objevit v dresu Marseille.

Hosté prohráli poslední tři ligová utkání a jsou pouze dva body nad sestupovým pásmem a na trenéra Rousseye už je díky nepříznivým výsledkům vyvíjen tlak z vedení klubu. A to se musí tým St. Etienne ještě obejít bez zraněných Landrina a Ilana, start Monsoreaua je díky poraněné patě velmi nepravděpodobný. Marseille by měla do utkání zasáhnout v plné síle, připraven by měl být i gólman Mandanda, který doléčuje zranění stehna.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda, Taiwo, Hilton, M'Bami, Cana, Bonnart, Cheyrou, Valbuena, Ziani, Ben Arfa, Kone
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot, Sauget, Benalouane, Hautcoeur, Tavlaridis, Perrin, Mirallas, Dernis, Matuidi, Payet, Gomis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.55 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Havre AC - AS Monaco  (neděle 17:00)
V letošní sezóně matné Monako by se konečně mohlo chytnout na Le Havre, který je na předposledním místě. Kouče Ricarda může těšit i vzájemná bilance, od roku 1996 na Stade Jules Deschaseaux knížecí klub neprohrál.

Le Havre v úterý utrpěl debakl od Bordeaux. "Musíme znovu dostat chuť do fotbalu, opět na sobě pracovat a myslet na tři body z tohoto utkání," prohlásil domácí gólman Christophe Reuvalt, jenž lovil míč v Bordeaux ze své sítě hned čtyřikrát. "Bylo to ale spravedlivé," uznal nakonec.

Monako ve středu naopak porazilo Nancy 3:1. Hosty určitě těší zpráva, že záložníci Camel Meriem a Jean-Jacques Gosso by měli být na utkání připraveni. Brazilský kouč Ricardo ale stále nemůže počítat se zraněným Muratorim a mladým útočníkem Bakarem, Lucas Bernardi zatím není v plné zátěži a jeho start v základní sestavě je hodně nepravděpodobný.

Pro Le Havre hovoří určitě kompletnější kádr, dokonce se vrací po zranění Nikola Nikezič. Jeho soupeř není venku příliš ve své kůže, za pět utkání ještě nevyhrál. Ovšem historická bilance může domácí strašit už teď. Vždyť série neporazitelnosti Monaka s Le Havre trvá dvanáct let, poslední tři duely venku skončily jasnými výhrami pro Monako.
Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Revault - Henin, Sambou, Gillet, Tixier - Noro, Ben-Idir, Anin, Davidas - Lesage, Alassane
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Adriano, Šimič, Nkoulou, Cufré - Alonso, Leko, Pokrivač, Gosso - Park, Nimani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.90 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - FC Sochaux  (neděle 17:00)
Souboj svou týmů s největším počtem remíz na svých kontech přinese nedělní utkání mezi Rennes a Sochaux.

Domácí tým nepoznal hořkost porážky už devět ligových zápasů, avšak šest těchto utkání skončilo remízou. Hosté ze Sochaux ještě v této sezóně jako jediný celek soutěže nevyhráli, dosavadních šest remíz jim přineslo pouze 6 bodů a také poslední místo tabulky.

Dokážou hosté obrat Rennes o body a jejich domácí neporazitelnost? Zdá se to nepravděpodobné. Odevzdaný výkon proti Lyonu v průběhu týdne a hlavně dvě zbytečné červené karty z 90. minuty pro Dalmata a Perquise nesvědčí o příliš dobré pohodě v kabině Sochaux. Kromě těchto hráčů, kteří nebudou díky disciplinárnímu trestu hrát, trápi hosty také rozsáhlá marodka. Do utkání nebudou připraveni Duplus, Pichot, Belay a Faty. Rennes nemůže počítat s pomocí Estebana, Mbiy a Marveuxe.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez, Bocanegra, Mangane, Hansson, Fanni, Cheyrou, Lemoine, Thomert, Pagis, Sow, Briand
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert, Jokic, Afolabi, Daf, El Bounadi, Boudebouz, Carlao, Mezague, Pitau, Birsa, Erding
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.45 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Le Mans UC 72  (neděle 21:00)
Ve šlágru 12. kola francouzské ligy se utká úřadující mistr z Lyonu s ambiciózním Le Mans, které je zatím na páté pozici. Ani jeden z celků ale nemá momentálně nějakou dechberoucí formu, a tak se dá předpokládat, že v neděli půjde na Stade de Gerland o tvrdý boj...

Lyonu se sice v minulém, vloženém kole podařilo ukořistit všechny tři body poslednímu Sochaux, jeho poslední forma ale není nijak oslnivá. Před zmiňovaným zápasem se Sochaux si totiž nedokázal poradit s Rennes, Lille ani Auxerre a z těchto tří zápasů získal pouhopouhé dva body.

Úřadující mistr tak dovolil svým pronásledovatelům snížit náskok ve vedení, čehož využilo především Bordeaux s Toulouse. Domácí mají navíc mnoho zraněných hráčů, a tak je kouči Puelovi jedno, jakým způsobem jeho hráči dosáhnou na vítězství.

"V listopadu se připravujeme na malý maratón. Náš tým hraje ve třech soutěžích zároveň a navíc máme v kádru mnoho hráčů, kteří si musí splnit ještě reprezentační povinnosti. Zkrátka potřebujeme získat tři body a není moc důležité jakým způsobem. Máme před sebou hodně zápasů a nemůžeme se pozastavovat nad každým ligovým," řekl před zápasem kouč domácích.

Hosté z Le Mans se budou snažit napravit překvapivou ztrátu v minulém kole – v domácím prostředí nestačili na Le Mans a klesli tak až na pátou příčku. Přišli tak o pět zápasů dlouhou neporazitelnost. Le Mans ale dál drží jinou sérii – od začátku sezony venku neprohrálo.

Hosté se ve šlágru kola budou muset opět obejít bez stabilního záložníka základní sestavy, Mathieua Coutadeura, který má problémy s přitahovačem. To domácí mají marodku o dost rozsáhlejší, mimo je nově bosenský záložník Miralem Pjanic, který si zlomil lýtkovou kost a obránce Fabio Grosso, který se zranil v minulém utkání se Sochaux. Mezi další hráče základní sestavy, kteří se v utkání neobjeví, patří dlouhodobě zraněný obránce Clerc, útočník Sidney Govou, který má problémy s kolenní šlachou, ghanský obránce Mensah a univerzál Bodmer. Do základní sestavy by se po zranění naopak měl vrátit kapitán Juninho a brankářská jednička Hugo Lloris.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.85 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon1173116:824
2.Girondins Bordeaux1163218:1021
3.Toulouse FC1163210:821
4.Olympique Marseille1155121:1420
5.Le Mans UC 721153318:1318
6.Grenoble Foot 381153310:818
7.Lille OSC1145215:1317
8.Paris Saint-Germain1152412:1017
9.Stade Rennes1137113:916
10.OGC Nice1144315:1316
11.AJ Auxerre1143412:1115
12.SM Caen1135317:1314
13.AS Monaco113449:1013
14.FC Lorient1133514:1512
15.FC Nantes113268:1711
16.AS Saint-Étienne113177:1410
17.AS Nancy-Lorraine111648:139
18.Valenciennes FC112278:168
19.Le Havre AC112278:188
20.FC Sochaux1106510:166

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslím, že PSG v Nice nevyhraje... i když jako fanoušek jim moc přeju

Reagovat
smazaný uživatel

No to mě poto...Zítra dávají od 17:00 na Sport 1 relativně nezajímavý zápas Le Havre – Monaco místo,aby pustili od 9 přímý přenos šlágru kola Lyon-Le Mans. A právě tento tahák z francouzské ligy nahradí záznamem italské ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm... täk Le havre nebude podle mě tak špatný zápas... i když Lyon-Le Mans... no jo, zase to tam vymejšlej ten rpogram holt nakej chytrej...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych rád viděl třeba Nancy-Bordeaux.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude zas ze strany domácích hnusný beton.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl, ale slavil úspěchy a mně přinesl korunky

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že dneska Lyon utkání proti Le Mans zvládne,v poslední době se jim proti nim moc nedařilo.

Tip 2:1 (Benzema,Ederson - Gervinho)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele