Ligue 1 - souhrn 11. kola

31.10.2009, 20:59, aktualizováno 01.11.2009, 22:51
Komentáře a souhrny
Sochaux doma nestačilo na PSG a podlehlo mu 1:4. Nice doma porazilo trápící se Le Mans. Vallenciennes jasně vyhrálo v Rennes. Bordeaux v souboji vedoucích týmů porazilo Monako a pojistilo si první místo. Olympique Marseille doma jenom remizoval s Toulouse. Auxerre si poradilo s Montpellierem, Lyon zvítězil v St. Etienne...

RC Lens - FC Lorient 1:1

31.10.2009 19:00

Góly: 49. Eduardo - 42. Franco Sosa

Lens pokračuje v matných výkonech. Dnes nedokázalo vyhrát na vlastním stadionu s Lorientem a v tabulce stále zůstává v sestupovém pásmu.

Racing Lens měl sice poměrně povedený start do sezony, poslední zápasy se ale nováčkovi soutěže vůbec nedaří. Z posledních osmi zápasů nevyhrál ani jednou, získal navíc pouze tři body. To Lorient jako by opět zapomněl na svou skvělou formu zpřed čtrnácti dny. Po prohře se Sochaux tak přichází další nepříliš pozitivní výsledek - remíza se sestupem ohroženým Lens.

Gólově načal utkání tři minuty před přestávkou hostující obránce Franco Sosa. Domácí ale využili přestávky mezi poločasy a nakonec se jim ve 49. minutě podařilo vyrovnat. Autorem vyrovnávací branky se stal Eduardo.

Lens se těšilo z pozitivního startu do zápasu. V úvodní šanci se po šestnácti minutách hry objevil Razak Boukari. Po dlouhém běhu s míčem se rozhodl pro tvrdou ránu. Ta ale nakonec brankáři Audardovi přílišné problémy nenadělala. O pět minut později se pokoušel brankáře Lorientu z veliké vzdálenosti překvapit Yohan Demont, ani on ale na Audarda nevyzrál.

Snad největší příležitost domácích v první půli měl ale na svědomí útočník Eduardo. Ten si naběhl na chytrou přihrávku a mířil si to sám na brankáře. Audard měl ale dnes pravděpodobně šťastný den - nejenže míč nohou se štěstím vyrazil, dobíhající Sebastien Roudet z jasné pozice netrefil odkrytou branku. Nakonec to ale překvapivě byli hosté, kteří se ujali vedení v zápase. Přesný Gameirův centr zužitkoval Franco Sosa, pokud bychom chtěli být přesní, tak jeho hlava - 0:1.

Domácí se ale inkasovanou brankou nedali zastrašit a již tři minuty po změně stran se začínalo znovu. Po pasu Monneta-Paqueta rybičkou tečoval míč do brány letící Brazilec Eduardo - 1:1. Lens se i nadále tlačilo do útoku. Demont krátkou přihrávkou oslovil Boukariho, ten ale svým projektilem pouze označkoval břevno Audardovy svatyně. V další příležitosti se objevil mladičký Monnet-Paquet. Ani on ale na gólmana soupeře nevyzrál.

Zhruba po hodině hry rozjížděli domácí slibný protiútok. Na jeho konci byla přesná střela aktivního Paqueta. Ani ta ale na "božského" Audarda nestačila. V 67. minutě již trpělivost přešla také Roudeta a rozhodl se pro individuální akci - k jeho smůle se ale rána opět zastavila na břevnu. Domácí mohli svých nevyužitých šancí litovat o to víc, když v nastaveném čase gólmana Runjeho pořádně vystrašil Olivier Monterrubio. Na skóre se ale již nic nezměnilo a RC Lens tak mohl spílat pouze sobě za nevyužité šance.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Toulouse FC 1:1

31.10.2009 19:00

Góly: 75. Brandão - 28. Moussa Sissoko

Olympique Marsille hrál prakticky celý zápas přesilovku, přesto si Toulouse odvezlo ze Stade Velodrome díky remíze 1:1 bod. A nebýt chyby střídajícího brankáře Blondela ve druhé půli, jenž musel mezi tři tyče za vyloučeného Peleho, mohla být senzace na světě.

Hosté nezačali zápas vůbec dobře. Hodně rychle skončil pro jejich brankáře Pelého, jenž mimo vápno sestřelil domácího Nianga a musel se po červené kartě pakovat ze hřiště. Machado se také na trávníku moc neohřál, aby mezi třemi tyčemi stál opravdový brankář, musel střídat za Blondela.

I v deseti si Toulouse vytvořilo první šanci utkání, navrátilec do sestavy a loni nejlepší střelec Ligue 1 André-Pierre Gignac zamířil po zemi k levé tyči Mandandovy branky, tam ho s vypětím všech sil ovšem domácí gólman polapil. Ve 28. minutě se dobře protáhl na druhé straně po střele Lucho Gonzaleze i Blondel.

Toulouse se náhle ujalo vedení. O chvilku později, co střílel domácí záložník, Sissoko z přímého kopu zamířil hezky a tvrdě pravačkou do horního rohu a Mandanda neměl žádnou šanci. Blondel pak zamezil ve skórování ještě jednou Lucho Gonzalesovi, který se pokoušel rovlnit síť z voleje a udržel těsné vedení před odchodem do šaten.

Marseille zkrátka v první půli nedokázala ač na oslabené, tak na dobře organizované Toulouse vyzrát. A ve druhé půli to nebylo o moc lepší. Akrobatický zákrok vytasil po ráně Valbueny Blondel, na druhé straně vypálil nebezpečně Ebondo a Mandana musel vyrážet nad břevno.

Velkou vinu na tom, že si hosté odvážejí jenom bod, má hrubka střídajícího gólmana Blondela. Po jeho chybě se zmocnil míče Kabore, Kone ještě nahrál Brandaovi, který v 75. minutě vyrovnal. V závěru to před hostující bránou hodně vřelo. Za Blondela musel na brankové čáře zasahovat po střele Kaboreho Gignac, pak ovšem Toulouse svému gólmanovi děkovalo, když dvě minuty před koncem zlikvidoval tutovku Brandaa.

Více informací k zápasu

US Boulogne - AS Nancy-Lorraine 1:2

31.10.2009 19:00

Góly: 16. Alexandre Cuvillier - 10. Issiar Dia, 81. Youssouf Hadji

Boulogne prohrálo další zápas a pomalu se tak musí začít smiřovat s bojem o záchranu. Naopak Nancy vyhrálo podruhé v řadě, rozhodují branku dnes vstřelil Youssouf Hadji.

Nováček z Boulogne v posledních týdnech dává zapomenout na sympatický vstup do Ligue 1. Tým v posledních osmi ligových utkání nevyhrál a v tabulce se vznáší těsně nad hladinou sestupu. Naopak Nancy si dnes polepšilo - díky druhé výhře v řadě se z dvanácté příčky posunulo až na osmou. Evropské poháry jsou tak o další tři pozice blíž.

Velice svižný vstup do zápasu měli hosté. Již po deseti minutách hry se prosadil Issiar Dia, na jeho branku ale dokázali domácí poměrně rychle odpovědět. Autorem druhé branky v zápase se stal Alexandre Cuvillier. Ještě lepší pozice se domácím naskytla, když byl v 78. minutě za brutální zákrok vyloučen Jordan Lotiès - byli to ale naopak hosté, kteří vstřelili rozhodující branku. Deset minut před koncem se mohl radovat ze své další trefy Youssouf Hadji.

Nancy začalo celý zápas velice aktivně. Již po pěti minutách se do zakončení dral Hadji, jeho radost mu ale zkazil dobře zasahující gólman Ibrahima Kone. Nakonec to ale marockého kanonýra nemuselo příliš mrzet - v desáté minutě totiž síť za Koného zády rozvlnil Dia. Ten využil Lotiesovy přihrávky a volejem napálil míč až za záda bezmocného gólmana - 0:1.

Jejich vedení ale trvalo necelých šest minut. Poté se totiž na pravé straně uvolnil Antony Lecointe, jenž centrem našel hlavu dobře postaveného Cuvilliera. Mladý záložník již pouze nastavil svou nejzazší část těla a bylo vyrovnáno - 1:1.

Na druhé straně zkoušel své štěstí autor první branky Dia. Jeho dalekonosný pokus ze třiceti metrů ale branku o nějaký ten metřík minul. Po půlhodině hry se ke střele odhodlal i zkažený talent Matt Moussilou - ale brankář Gregorini si s jeho pokusem poradil. Hosté byli ale stále mírně aktivnějším celkem. Po přihrávce Fereta si musel gólman Koné nadvakrát poradit s jedovatou střelou Djamela Bakara.

Hosté tlačili i po změně stran. Vynikající zákrok předvedl opět Koné, když na brankové čáře polapil Hadjiho hlavičku z bezprostřední blízkosti. Těsně mimo také mířil Paul Alo'o Efoulou; ten využil Feretova přímého kopu. To bylo chvíli před tím, než rozhodčí poslal AS Nancy do deseti. Loties nakopl Ducatela a sudí nemohl jinak, než poslat Francouze pod studenou sprchu. A přestože hosté hráli o deseti, nakonec rozhodující branku vstřelili oni. Alo'o Efoulou na levé straně uvolnil unikajícího Lemaitra, ten našel nabíhajícího Hadjiho, který rozhodl o výhře svého celku - 1:2.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Lille OSC 0:2

31.10.2009 19:00

Góly: 27. Yohan Cabaye, 90. Gervinho

Katastrofální výsledky fotbalistů Grenoblu pokračují i nadále. V sobotu večer nestačili svěřenci trenéra Baždareviče na Lille a prohráli 0:2. Stalo se tak pojedenácté v řadě a domácí jsou tak na nejlepší cestě do Ligue 2.

Hosté se ujali vedení po půlhodině hry zásluhou Cabayeho, druhý gól přidal v samotném závěru zápasu Gervinho. Těsně před koncem prvního dějství byl vyloučen domácí Jemmali.

První šanci utkání si vytvořili domácí, přímý kop z dílny Matsuiho ale skončil v náručí gólmana Lille. O chvíli později se do útoku vydal hostující Gervinho, jeho pokus však by zablokován obranou Grenoblu. Ve 23. minutě zahrávali domácí opět přímý kop, ale ani Courtois nedokázal překonat brankáře Landreaua.

Po půlhodině hry Lille domácím ukázalo lekci z produktivity. Do té doby působili hosté oproti srdnatě bojujícímu Grenoblu ospale, ve 27. minutě se však z rychlého brejku ujali vedení. Balmont přesně předložil míč Cabayemu a ten křížnou střelou otevřel gólový účet zápasu. Další ránu domácím zasadil Jemmali, který se nechal ve 43. minutě po dvou rychlých žlutých kartách vyloučit. Do poločasu mohl skóre utkání vyrovnat Romao, ale jeho projektil skončil v rukavicích gólmana Lille.

Hned v úvodu druhého dějství mohli hosté svůj náskok zvýšit, Rami ale nedokázal střelou z voleje překonat brankáře Le Croma. O pár minut později se blýskl i gólman na druhé straně hřiště, když zlikvidoval hlavičku Akroura. Zápas se už dohrával, když se k velkému sólu nadechl Gervinho, který po slalomu mezi domácí obranou upravil skóre na konečných 2:0 pro Lille.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Montpellier HSC 2:1

31.10.2009 19:00

Góly: 16. Ireneusz Jeleń, 29. Ireneusz Jeleń - 90+2. Nenad Džodić

Fotbalisté Auxerre po zpackaném vstupu do sezóny září. Vyhráli už popáté v řadě, tentokráte nad Montpellierem, jenž se nachází v tabulce mezi nejlepšími. Hrdinou utkání se stal útočník Ireneusz Jeleň, autor dvou branek z první půle. Hosté nehráli vůbec špatný fotbal, jenže brankou skončila až akce Džodiče v nastaveném čase druhé půle.

Montpellier začal živěji, v 9. minutě musel polapit střelu Costy domácí brankář Sorin. Auxerre však následně pomalu a jistě přebíralo otěže zápasu. Chafniho volej z dvaceti metrů ještě letěl mimo, v 16. minutě se už však domácí radovali z první branky. Capoueho ránu musel likvidovat gólman Jourdren, míč však neudržel v náručí, a Jeleň ho tak dorazil do sítě.

Za deset minut mohlo být vyrovnáno. Sorin nestačil zasáhnout proti střele Montaňa, naštěstí ho ovšem zastoupil na brankové čáře Mignot. Pravidlo nedáš - dostaneš platilo bohužel pro Montpellier ve 29. minutě, kdy Auxerre zvýšilo svůj náskok. Dudka hezky nacentroval zprava na Jeleně, který se trefil podruhé v utkání.

Hattrick mohl polský útočník dovršit těsně před pauzou, v tom mu ale zabránil gólman Jourdren, jenž vyrazil slibnou střelu mimo tři tyče.

Hosté pokračovali po přestávce ve snaze s výsledkem ještě něco provést, chybělo však i potřebné štěstí - Costova hlavička orazítkovala v 58. minutě jen břevno. Pak se Montaňovi nepovedl přímý kop, skončil totiž jen ve zdi, gólově chtěl zakončit ještě Marveaux, jenže mezi třemi tyčemi se s excelentním zákrokem předvedl gólman Sorin.

I na druhé straně zvonilo břevno, to když se do něj trefil z nebezpečného brejku Oliech. V 75. minutě dostal druhou žlutou kartu hostující Costa a Montpellier v podstatě ztratil naději na zisk alespoň jednoho bodu. Džodič se ve druhé minutě nastavení po centru Pitaua přece jenom trefil za záda gólmana Sorina, gól ovšem přišel velmi pozdě.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Monaco 1:0

31.10.2009 19:00

Góly: 62. Marc Planus

Momentálně dva nejlepší celky Francie se o body nedělily. Bordeaux na svém stadionu zápas ovládlo a na čele tabulky si před knížecím klubem vytvořilo čtyřbrankový odstup. Jedinou branku utkání vstřelil Marc Planus.

AS Monako dlouho mohlo na svou starou slávu pouze vzpomínat. V letošní sezoně je ale vše jinak - kouč Ricardo vede svůj tým opět do pohárové Evropy. Po jedenácti odehraných kolech je na druhém místě, na tom ho ale ještě může předběhnout třetí Lyon, který dohrává zápas se Saint-Etienne. Případná výhra zeleno-bílých by se kromě ASM velice hodila také obhájci trofeje z Bordeaux, který si díky dnešnímu vítězství vybudoval na čele tabulky čtyřbodový náskok, který by l'OL mohl stáhnout na body pouze dva.

Jediná a rozhodující trefa přišla až po změně stran. Po 62 minutách hry se prosadil domácí obránce Marc Planus, jenž si připsal již svůj druhý důležitý gól v letošní sezoně.

Přesto nebyli domácí na svém stadionu především v úvodu jasným pánem. V prvních minutách zápasu byl velikou hrozbou především záložník Mathieu Coutadeur. Ten nejdřív napálil Neneho nepovedený přímý kop, o pár minut později jeho střela z akrobatické pozice skončila pouze v Carrassových rukavicích. Po úvodním náporu hostů si Girondins mohli chvíli vydechnout, dostali se také do úvodní šance. Gouffran dostal míč do nadějné pozice do středu pokutového území, jeho pokus ale mířil pouze do prostřed Ruffierovy brány.

Hra se poté spíše kouskovala, oba týmy obdržely po několika žlutých kartách. Z jednoho z nařízených přímých kopů oslovil Gourcuff dobře postaveného Wendela, ten ale half-volejem napálil pouze jednoho z obránců. Tři minuty před přestávkou se do dobré šance dostal i český záložník Jaroslav Plašil. Ten si naskočil na Tremoulinasův centr z levé strany, svou hlavičku již ale nedokázal pořádně umístit a ta tak skončila pouze v náruči jistého Ruffiera.

Ihned po přestávce bylo jasné, že na hřiště vběhlo úplně jiné Bordeaux, než tomu tak bylo v úvodním dějství. Již po několika sekundách se do nebezpečného zakončení dostal Gouffran, střelu bývalého hráče Caen ale na poslední chvíli dokázal odstavit stoper Puygrenier. Domácí se ale přesto nedostávali do žádných vyloženějších pozicí - manažer Laurent Blanc se tak rozhodl pro změnu rozestavení. Oproti 4-2-3-1 se nyní hrálo klasičtější 4-4-2. A důsledek na sebe nenechal dlouho čekat.

Skvělý centr Wendela z přímého kopu podcenil brankář Ruffier, obránce Marc Planus se agresivně probil k letícímu míči a nohou již pouze usměrnil do branky - 1:0. Monako inkasovaný gól viditelně zaskočil a nebylo schopné jakékoli odpovědi - byli to naopak opět les Girondins, kteří byli blízko druhé brance. Gourcuff vytvořil veliký prostor pro Fernanda, ten ale příliš kreativní nebyl, když se rozhodl pouze pro přímou střelu. Ta pro Ruffiera přílišným problémem nebyla.

Po rohovém kopu se opět připomněl vysoký stoper Planus, tentokrát ale hlavou přesně nemířil. Deset minut před koncem se pak ve stoprocentní příležitosti objevil Fernando Cavenaghi, sám před brankářem se ale zalekl a z úhlu celou akci zbrzdil. Nakonec vše pohotovým zákrokem vyřešil Ruffier. V nastaveném čase se ještě do pohledné akce zapojil Plašil s Fernandem a Jussiem, ani jejich souhra ale nakonec brankou neskončila. Galavečer skvělých zákroků tak skončil poměrně mírným výsledkem 1:0.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 0:1

31.10.2009 21:00

Góly: 83. Bafétimbi Gomis

Jediná branka Gomise z 83. minuty rozhodla o tom, že tři body pocestují do Lyonu. Sedminásobný francouzský mistr navíc využil zaváhání Monaka na hřišti Bordeaux a posunul se na druhé místo Ligue 1.

Pohledné utkání bylo bohaté na šance, v té první vyložené se v 15. minutě zjevil Lisandro López, ale svoji ránu namířil pouze do tyče. St. Etienne se osmělilo o pět minut později, Bergessiovu střelu ale lapil gólman Lloris. Před gólmanem hostů bylo rušno i v následujících chvílích, lyonský brankář vybíhal pro míč po rohovém kopu domácích. K balónu se ale dříve dostal Bergessio - jeho hlavička mířila ke smůle domácích fanoušků pouze do břevna.

I druhá půle nabídla několik dobrých možností ke skórování. Hned ve 47. minutě vyzkoušel pozornost gólmana Janota ranou z dvaceti metrů lyonský talent Pjanič. O pár okamžiků později hlavičkoval Govou nad břevno branky St. Etienne. Poté zahrozili domácí, jmenovitě Payet, ale jeho střelu dokázal Lloris vyrazit do bezpečí.

Následně se ke slovu opět dostal nejnebezpečnější muž utkání Lisandro López, který už podruhé v utkání trefil tyč Janotovy svatyně.

Zlomový okamžik přišel v 83. minutě, gólman Janot v rukách neudržel Kallstromův centrovaný míč z rohového kopu a pro Gomise nebyl problém balón z pěti metrů poslat mezi tři tyče - 0:1. Na obdržený gól už nestačilo St. Etienne reagovat a připsalo si tak už třetí ligovou porážku v řadě.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Le Mans FC 1:0

01.11.2009 17:00

Góly: 39. Ismaël Gace

Nice navázalo na výhru proti Lyonu a dnes vyhrálo znovu. Tentokrát odjíždí s prázdnou Le Mans, které tak zůstává předposlední. Jedinou branku utkání vstřelil mladý obránce Ismaël Gace.

Nice se vůbec nepodařil start do nové sezony, nyní to ale vypadá, že tým začíná opět šlapat. Před dvěma týdny sice tým utržil debakl na hřišti Lorientu, od té doby ale dvakrát zvítězil a v tabulce se vyšvihl již na třináctou příčku. Naopak Le Mans se začíná dostávat do čím dál tím větší krize. Z posledních pěti utkání vybojovali pouze čtyři body, přitom dva poslední duely skončily bez bodů.

Domácím nahrála především situace z patnácté minuty. To byl totiž za brutální zákrok vyloučen Antonio Geder. Svou početní výhodu dokázalo Nice zužitkovat pouze jednou - ve čtyřicáté minutě se prosadil obránce Ismaël Gace.

Již ve druhé minutě se v solidní příležitosti objevil Loïc Rémy. Na pravé straně pokutového území ale nic vyčarovat nedokázal a jeho propagační střela skončila v náruči brankáře Ovona. Nice zahrozilo i o osm minut později. Své individuální kvality ukázal David Helleybuck - obešel tři obránce a zpoza pokutového území nebezpečně vypálil. Jeho rána ale našla opět pouze brankáře Le Mans.

Naděje hostů na body se ještě ztenčily po 15. minutě. o byl totiž vyloučen obránce Géder, který hrál letos za Le Mans poprvé. Jeho loket ve tváři Bagayoka neušel pozornosti rozhodčího a zkušený bek se tak musel ze hřiště odebrat. To hostům vzalo definitivně vítr z dresů. Od této chvíle bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. To zahrozilo po půlhodině hry znovu.

Rémy ale Sablého centr v branku přetavit nedokázal. První branka tak přišla až ve 40. minutě. Didier Ovono podcenil centr z rohového kopu a vyběhl z branky, míč ho ale přelétl a do centru již stačilo pouze nastavit nohu. To udělal mladý obránce Ismaël Gace, který se mohl radovat vůbec ze svého prvního ligového gólu - 1:0.

Po změně stran se utkání mírně vyrovnalo. Le Mans se zhruba po hodině hry objevilo v dobré šanci. Helstad ze středu pokutového území pálil z voleje, ale střela nabrala opačnou faleš a míč skončil vedle brány. Poté se ukázali opět domácí. Drissa Diakite obešel svého strážce a přesným centrem našel hlavu Bagayoka. Ten parádní a tvrdou hlavičkou již téměř slavil druhou branku utkání, vynikající zákrok ale ukázal Ovono.

Dvanáct minut před koncem přišlo pro brankáře Nice první reálné nebezpečí. Vůbec poprvé totiž musel zasahovat, zasadil se o to útočník Roland Lamah. Na druhé straně pálil kupředu talentovaný záložník Anthony Mounier, ani jeho střela ale nakonec brankou neskončila a zápas tak skončil pouze 1:0.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Valenciennes FC 0:3

01.11.2009 17:00

Góly: 57. Bobo Baldé, 77. Fahid Ben Khalfallah, 85. Grégory Pujol

Rennes doma překvapivě prohrálo s Valenciennes. To díky skvělému předvedenému výkonu ve druhém poločase zaznamenalo svou šestou výhru v sezóně a pošouplo se na šesté místo tabulky. Tři body pro hosty zařídily trefy Baldeho, Ben Khalfallaha a v závěru hodně kontroverzní od Pujola.

Nejprve se dostal do dobré příležitosti domácí Gyan, když hostující Biševac nabídl míč protihráči Inamotovi, ghanského forvarda však nakonec vychytal gólman Ndy Assembe. Na druhé straně nabil Ben Khalfallah na volej Biševacovi, ten však svou předchozí chybu nenapravil a zamířil vedle.

Největší tutovku v první půli spálil renneský Ekoko, jenž svůj únik zakončil jen střelou do břevna. Tři minuty před pauzou mohl ještě skórovat hostující Ben Khalfallah, ovšem pálil jen nad branku.

Valenciennes vstoupilo do druhého dějství lépe. Pujolovu volej ještě dokázal zlikvidovat brankář Douchez, v 58. minutě už ale našel Ben Khalfallah z přímého kopu hlavu robustního beka Baldeho, a ten tvrdou ránou zamířil do sítě. V 78. minutě Rennes ztratilo naději na vyrovnání. Aktivní Ben Khalfallah se prodral kolem Bocanegry i Cheyroua a levačkou z vápna rozvlnil síť podruhé.

Hostující brankář Ndy Assembe se naposledy zapotil proti Ekokovi. VA těsně na to přidalo konečnou třetí branku. A při ní musel sudí Vileo hodně zapřemýšlet, zda jí uznat či neuznat. Pujol se zbavil malátného Bocanegry, jeho rána se odrazila od břevna na úroveň brankové čáry, podle Vilea ovšem za ní, čímž hodně rozzlobil domácí gólmana Doucheze.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Paris Saint-Germain 1:4

01.11.2009 21:00

Góly: 87. Stéphane Dalmat - 35. Jérémy Clément, 56. Clément Chantôme, 75. Mevlüt Erdinç, 87. Péguy Luyindula

Hladkou výhru, první od 30. srpna, kdy porazili v Ligue 1 Lille, si připsali fotbalisté PSG. S domácím Sochaux neměli sebemenší problémy a čtyřmi vstřelenými góly si tři body rozhodně zasloužili. Les Lionceaux skórovali jen jednou, když čtyři minuty před koncem snižoval na 1:3 Dalmat.

Přitom domácí Sochaux nezačalo vůbec špatně, už ve čtvrté minutě vyzkoušel připravenost gólmana Coupeta Mikari, jenže jeho tvrdou ránu vyrazil hostující strážce branky kolem tyče na roh. V 11. minutě měl první šanci PSG Melvüt Erdinc, bývalý hráč Sochaux, jenž do hlavního města přestoupil toto léto, stejně však jako hostující Mikari o chvilku později z dobré pozice neproměnil.

Po hodině hry se mohli Pařížané ujmout vedení, nicméně za gólmana Richerta stačil na brankové čáře zasáhnout domácí Nogueira. O pět minut později se už přece jenom třepotala síť. Richert fauloval Luyindulu a sudí Kalt nařídil pokutový kop. Ten sice Erdinc neproměnil, ale míč do branky dorazil se štěstím napotřetí Clément.

Po přestávce zahrozil hostující Sessegnon, jehož volej měla výborné parametry, ale zamířila jen mimo, na druhé straně měl příležitost k vyrovnání Gavanon, avšak i jeho rána přeletěla jen branku. V 56. minutě se PSG ujalo dvoubrankového vedení, obloučkem za záda Richerta se trefil Chantome.

Na 3:0 zvyšoval Melvüt, jenž tak skóroval proti svému bývalému klubu, když mu na bližší tyč nacentroval skvěle Jallet. Socahux sice zásluhou přesné dalekonosné střely Dalmata k tyči v 86. minutě snížilo, jenž ani ne minutu na to se prosadil Luyindula a završil konečný výsledek 1:4.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux1181220:725
2.Olympique Lyon1172217:1123
3.AS Monaco1170416:1121
4.Montpellier HSC1162318:1520
5.AJ Auxerre1162312:1020
6.Valenciennes FC1161422:1519
7.Olympique Marseille1053217:1018
8.FC Lorient1153315:1118
9.AS Nancy-Lorraine1152417:1617
10.Paris Saint-Germain1044217:1116
11.Stade Rennes1144315:916
12.Toulouse FC1143411:815
13.FC Sochaux1150612:1715
14.OGC Nice1142514:2114
15.Lille OSC1134412:1413
16.AS Saint-Étienne113179:1510
17.US Boulogne112369:179
18.RC Lens112369:199
19.Le Mans UC 721122710:178
20.Grenoble Foot 381100115:230

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (205)

Přidat komentář
domingo

To Grenoble chce asi překonat nějakej rekord, protože tohle už není srandovní.

Jinak - kdo tady dvě kola zpátky předpovídal pád Montpellieru? A kdo mu to vymlouval? ;)

Reagovat
smazaný uživatel

nj Grenoble je jak fackovaci panak......jako dat za 5 zapasu venku 1 gol to je fakt dost chudy

Reagovat
smazaný uživatel

ten tým není sestavenej dobře... plno Balkánců, které si tam Baždarevič přived... loni to jakž takž šlo, teď je to na jasnej sestup...

Reagovat
smazaný uživatel

Do prdelky, tyč. Jinak Gomis zatím nehraje, asi si Puel řekl, že by to nebylo dobrý.

Reagovat
Arne

Parádní akce Lisandra, škoda.

Reagovat
domingo

škoda, mohla být zábava

Reagovat
Arne

To Bordeaux mi nějak jde na nervy.

Reagovat
smazaný uživatel

procpa?

Reagovat
Arne

Já je nějak moc nesleduji, ale vždycky se mi zdá, že uhaluzeji o branku... A navíc se vzdalujou Lyonu, to mě štve.

Reagovat
domingo

Bordeaux jsou z té špičky zatím nejlepší, vyhýbají se jim zranění, mají dobře obsazený všechny posty v sestavě. Lyon i Marseille jsou labilní, Auxerre ztratilo zezačátku a zbytek je níž

Reagovat
domingo

Jo a na Monaco jsem zapomněl, to je výborný. Ale tak byl to zápas nejlepších týmů, bylo nepravděpodobný, že to skončí nějak jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux takhle hraje strašně dlouho.. Akorát se potvrdili moje slova.. Vychází ze zabezpečené obrany a soupeře nachá hrát.. Přitom má v zápasech více šancí a vyhrají úplně zaslouženě..

Reagovat
herbage

Auxerre je rádo že je rádo

Reagovat
domingo

Hele, jsem taky překvapenej, ale poslední 4 mače: Rennes, Bordeaux, Lille, Montpellier. Samej nadprůměr, a 12 bodů...no? :)

Reagovat
herbage

Nj. Celkem s podivem, že se vám bez Kakhlenberga daří. Btw. Dnes hrál první zápas za Wolfburg A jak se daří Oliechovi, prej je to velký talent

Reagovat
domingo

Oliech byl velkej talent v 18, kdy s Keňou postoupil na APN...tehdy hrál hrota, táhl je, dával góly...ale zakopal se, zhoršil, Fernandez ho staví na křídlo a tam je úplně marnej, není schopnej dát centr, jenom běhá. Snad půjde do Kataru, už tam skoro byl. Nevíš, jak hrál Thomas? ;) teď ho zastupuje Pedretti, hraje sice jinej post, ale má výbornou formu, hodně gólových akcí jde přes něj.

Reagovat
herbage

No já myslel, že už v tom Kataru je. O to větší překvápko, že hraje stále u vás A jak se Kahlenbergovi dnes dařilo nevím, protože sestřih vlků jsem jako jediný neviděl

Reagovat
domingo

A nevíš, jestli hrál AM nebo křídlo? Jinak Oliech tam šel za 6 mega, ale přišly zranění a stornovalo se to..., škoda. Přiznám se, že teď ani nevím, jestli u nás není jenom na hostovačku kéž by

Reagovat
herbage

Hráli v sestavě Benaglio - Riether, Madlung, Costa, Schäfer - Kahlenberg, Josué, Gentner - Misimović - Martins, Džeko, takže takový střeďák, který si musí plnit své úkoly jak ve hře dopředu, tak dozadu. Dopadlo to 3:3, tak má obě činnosti asi vyrovnané

Reagovat
domingo

To je naprd, on je AM/CAM, střeďák s výbornou finální nahrávkou, s přehledem, gólovej, pokud má před sebou schopnýho hrota (což ve VFL má), tak může být extra platnej. Už v létě jsem říkal, proč tam lezl, když se přes Misimoviće nedostane. Vypadl i z repre

Reagovat
herbage

Přes Misimoviće no chance, to je zkrátka jiná třída

Reagovat
domingo

Ale prdlajs, Kahlenberg je evropská špička.

Reagovat
herbage

No právě, Misimović světová

Reagovat
Arne

Reagovat
domingo

Tak co lezl do jednoho z několika málo klubů, kde je na AM lepší hráč...třeba v AC by imho hrál hned. A to je odešel za míň, než přišel...

Reagovat
herbage

Kahlenberg a základ v AC? Přiznávám, že jsem ho v životě neviděl hrát, ale že by to byl takovej skrytej superborec?

Reagovat
domingo

ve 4-3-1-2 by byl lepší než letošní Ronaldinho, za tím si stojím...on to v sobě má, loni byl po Gourcuffovi nejlepší v L1, a to v průměrným klubu, kterej vytáhl po příšerným podzimu do první půlky tabulky, defacto sám porazil Lyon na jeho hřišti...

Reagovat
herbage

A jakto, že bez něj máte lepší výsledky? Potřebuju si ho nejdřív oťukat. Až ho uvidím v akci, tak zhodnotím

Reagovat
domingo

No... lepší než úvod sezony. To byl Jeleń mimo. Jinak je toho víc - vynikající Sorin (repre forma), Pedretti, poprvé vidím i Niculaeho občas zahrát...mám radost i z Chafniho, letos jednoznačně lepší než loni...

Reagovat
herbage

No, jen mi bylo divné, že jste s evropskou extratřídou na rozehrávce, která by mohla táhnout AC Milán, hráli o holou záchranu

Reagovat
domingo

však jsme byli na jaře nahoře, dlouhá šňůra bez prohry...a vem si, že tam hrál vlastně sám...

Reagovat
herbage

No, já vás pravda moc nesledoval, ale pamatuji si, jak jsi neustále v diskuzích lamentoval nad vašim postavením v tabulce

Reagovat
domingo

Tak to bylo letos, kdy jsme prohráli první 3 mače a hra byla příšerná

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší po Gourcuffovi? To byl Bastos, Gignac a asi i Gameiro z Lorientu.

Reagovat
domingo

Na AM.

Reagovat
smazaný uživatel

:) Tak to pak bezesporu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sessegnon ?

Reagovat
herbage

Myslel asi na postu špílmachra

Reagovat
smazaný uživatel

loni v Auxerre byl tahoun týmu... bylo vidět, že má na víc...

Reagovat
herbage

Jinak ve Wolfsburgu mu ais solidně platí a zahrát si taky zahraje

Reagovat
domingo

Jenže na straně zálohy. Tam je naprd.

Reagovat
herbage

No, ono to je pod Vehem spíš 4-4-2, kde mají oba volnější pozici A to, že první zápas po zranění hned hrál v základu, to už něco řiká

Reagovat
domingo

Přiznám se, že VfL nesleduju (a to jsem si říkal, že kvůli němu budu:))...ale nic to nemění na tom, že jeho místo je tam, kde hraje Misimović. Docela mě mrzí, že ho asi neuvidím na MS, v dánským 4-3-3 nemá místo...

Reagovat
herbage

Jakto? Naopak, tam je tvořivej hráč do zálohy potřeba, ne?

Reagovat
domingo

Oni hrajou na hrot + křídla, který se nevrací...vzadu máš Poulseny a ještě někoho, nechce se mi googlit, už teď se na mě ostatní koukaj, co dělám na netu a nebavím se s nima :))) každopdáně v záloze máš DM + dva defenzivní krajní, Kahlenberg tam nemá místo, oni tvoří hru po stranách, klasický AM by jim tam udělalo bordel...ledaže by se rozehrál napravo ve VfL

Reagovat
herbage

Ale normálně by to šlo 4-3-3 se střema nekonstruktivníma střeďákama už jsem hodně dlouho neviděl. Většinou se hraje 4-3-3 jako 4-2-3-1, kde by Kahlenberg mohl hrát toho volného podhrota a tvořiče. Za ním by to jistil Poulsen s Jensenem či Andreasenem. Před ním Bendtner

Reagovat
domingo

Tak předpokládá se konstruktivní a tvořivý DM, no. Nevím, jak hraje Poulsen. Každopádně v závěru kvalifikace nebyl povolávanej a šlapalo jim to, jestli bude hrát, na MS se dostane, ale na lávku.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě Bordeaux vyhrale sezonu i letos

Reagovat
smazaný uživatel

Matuidi docela smolař, po dnešku asi Pjanicovi na jméno nepřijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Hugo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, břevno.

Reagovat
Arne

Piš to konkrétněji, kdo střílel a tak... Já nesehnal pořádnej stream, tak jsem třeba tohle neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Bergessio po rohu hlavičkoval do břevna a odražený míč se pak naštěstí snesl přímo do náruče Huga.

Reagovat
Arne

Ok, díky Nebo mi rovnou můžeš nějakej fešnej odkaz poslat, prosimtě. Nebo kde to sleduješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, tohle jsem přehlídl, jinak bych ten odkaz samozřejmě poslal.

Reagovat
Arne

V pohodě, já jsem něco pak našel a bylo to celkem ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň, že tak. Já koukal přes Sopcast, jsi možná našel to samé.

Reagovat
Arne

Nn, to mi nějak nešlo, tak jsem bojoval s tím, co mi nabídlo atdhe.

Reagovat
smazaný uživatel

Moussa Sissoko O tom počúvame a ešte budeme počuť. Podobne tak dobre sa ukazuje aj Gervinho, tomu to proste nielen strelecky, ale aj herne v tejto sezóne ide, dokonca občas zatieňuje aj väčšie esá ako Hazard, či Vittek

Reagovat
smazaný uživatel

Bergessio už třetí nahraný pád, začíná mě pěkně vadit. Doufám, že k té jedné žluté za simulaci brzo přijde i druhá, jestli bude pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Hugo Lloris, to je bůh. A Bergessio si gol za ty pády stejnak nezaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

To je, len čakám, kedy ho budem môcť sledovať tam, kde patrí, teda na Olymp

Reagovat
domingo

Bergessio je výbornej.

Reagovat
smazaný uživatel

EDersone, ty blbe.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Saint Etienne mi zatím připadá opticky lepším týmem, ale Hugo drží. Ederson by měl jít ven, nehraje nic moc a navíc je přemotivovaný, aby ještě ve druhé půli neviděl redku..Mohl by místo něj přijít Gomis, Lisandro je na hrotu odříznutý. Govou taky ven, neviditelný jako vždy a místo něj Delgado. Kim by se taky hodil, mohl by dostat prostor ke svým klasickým střelám z dálky. Obrana funguje zatím docela slušně, Cris dneska dobře diriguje obranu, snad mu to vydrží i do druhé půky.

Reagovat
domingo

Jak hrajete?

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika, nic moc. :) Sice občas předvedem hezkou kombinaci, ale je tam hodně nepřesností a záloha se místy nechává hodně přehrávat zálohou AS.

Reagovat
domingo

Sestava? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Hugo - Clerc,Cris,Toulalan,Cissokho-Makoun,Ederson,Pjanic-Govou,Lisandro,Bastos

A Gomis se už rozcvičuje. :)

Reagovat
herbage

Puelovi jde asi o krk, že dává takto ofenzivní, ne?

Reagovat
domingo

Ueh, Pjanić na AM? Jak mu to jde? A proč nehraje Kallstrom, zraněnej nebo Puel?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Puel, já bych ho tam dal místo nemastnýho Edersona. (před chvílí mě dostal, když vystřelil asi z 20 metrů strašnýho šouráka pět metrů vedle) Pjanic na AM dobrý, tam nejlíp vynikne jeho přehled a cit pro nahrávku.

Reagovat
domingo

A Makoun jedinej vzadu? Gonalonsovi asi po té blamáži s Nice už nevěří :) každopádně ta sestava je dost podobná těm vtipnostem ze začátku sezony, Puelovi jde asi o krk.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak všichni kromě suplujícího Toulalana hrají tam, kde mají, sestava dost ofenzivní je a šancí jako máku, ale goly furt ne a ne přijít.

Reagovat
smazaný uživatel

moc bych pral titul Monacu ale je jeste brzo

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ne,že bych byl prorok... Ale nějakou poradnu bych si založit mohl

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanič = palič.

Reagovat
herbage

Měli jste si nechat "Pikujóna", tomu to teď v PL střílí

Reagovat
domingo

Ale prdlajs, Pjanić a Pikujón jsou úplně někde jinde ;)

Reagovat
herbage

Tak jste měli koupit Dindana, dneska hattrick. Možná vám na Real na jaro půjčí Benzemu, ať se rozehraje

Reagovat
domingo

Jestli nám Real půjčí Benzemu, tak se poseru štěstím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Jo, počkej, ty nejsi Frankie. Takhle sprostě se za něj vydávat a ze mně dělat debila

Reagovat
herbage

*mě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

OT: Podívejte na livescore, dnes padlo ve všech soutěžích, které tam jsou uvedeny, celkem 111 červených karet

Reagovat
smazaný uživatel

fakt jo no to je celkem dost ty sto pocital

Reagovat
herbage

No, nás ve školce zatím učili počítat jen do 10, tak jsem spočítal prvních 10 a zbytek interpoloval

Reagovat
smazaný uživatel

Ederson je asi barvoslepý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tralala, břevno. Lisandro má dnes neskutečnou smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Hugo Lloris není nejlepší golman na hřišti.

Reagovat
herbage

Hele, je nějaká šance, že když nezískáte letos titul(zatím to tak vypadá), tak že byste Huga pustili? Pochopitelně za odpovídající sumu Či napřesrok?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho, co je odpovídající suma..Ale pochybuju, že ho udržíme navěky, určitě má ambice jít jednou výš.

Reagovat
herbage

15-20 mega liber

Reagovat
smazaný uživatel

Nechaj s zájsť chuť

Reagovat
herbage

Vždyť máte Fostera

Reagovat
smazaný uživatel

Daj lepší, hróóózne slabý a to aj na teba

Reagovat
herbage

Vždyť máte Kuszczaka

Reagovat
smazaný uživatel

To nebol vtip...

Reagovat
herbage

Zkrátka Hugo -> Arsenal, měl bys se s tím smířit co nejdříve. Ale prej se rozchytal Carson ve WBA

Reagovat
smazaný uživatel

Ty perlíš. To je dokonca istejšie než Hazard, že?

Reagovat
herbage

Hazard podle potřeby. Ale až uvidí Arsenal - mistra PL a CHL, tak je jasné, kam půjde

Reagovat
smazaný uživatel

Ver či never, minimálne jedno z toho nebude, to myslím vieš zhodnotiť aj sám. Inak pri sledovaní toho, čo si z niektorými súpermi robíte vám ten titul budem priať snáď viac než Chelsea

Reagovat
herbage

No jsem rád, že nesleduješ jen tu vaši haluz a taky se jednou podíváš na pořádný fotbal Ani se ti nedivím, já bych taky na to neměl nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Vieš, že už s tými kecami začínaš byť viac než len otravný?!

Inak samozrejme, ja som taktiež fanúšk dobrého futbalu, ten ale prirodzene nenachádzam iba u Arsenalu a sledujem to podobne ako ty naprieč spektrom. Rozdiel medzi nami je však ten, že ja sa profilujem ako fanúšik United, zatiaľ čo sa ty schovávaš pod hlavičkou Arsenalu, no doteraz som nebol nikdy uzrozumený s tým, či to ako súčasť svojej identitiy skutočne považuješ. Odpoveď by mohla príjsť, ale vieš ako to je, kto ri má veriť teraz, keď už Arsenal predvádza viac nadpozemský futbal než katalánsky "més que un club"...

Reagovat
herbage

Já tě jen pošťuchuji Jinak Arsenal mam v přízni již 3-4 sezóny v řadě a čim víc klub sleduji, tím je pouto větší. Mám rád filosofii Wengera, vyrovnaný rozpočet klubu, trpělivost a systematičnost práce, klubovou politiku a v nepolsendí řadě předváděnou hru. Pozorováním hry Barcelony si jen rozšiřuji obzory, nechci si nechat ujít jednu velkou fotbalovou etapu. Přeci jen spolupráce hráčů jako Xavi, Iniesta a Messi je pastvou pro oko technicky založeného fanouška, který ocení preciznost provedení každé kličky a milimetrově přesné přihrávky více, než bezmyšlenkovitý nákop do země nikoho. Avšak sledování Barcelony může být velmi krátká kapitola, uvidíme jak se bude jejich hra vyvíjet. Už začínám pozorovat první náznaky profesorské hry, což dříve či později přijít musí. Nasazené laťka z minulé sezóny je zkrátka extrémně vysoká Arsenal je ale něco jiného

Reagovat
domingo

Janot zase čape? Je dobrej, po Llorisovi, Sorinovi a Douchezovi asi letos nejlepší...

Reagovat
herbage

Frey, Mandanda, Carroso? Těm se letos tolik nedaří?

Reagovat
domingo

Beru L1, takže Frey nic. Mandanda a Carrasso standard...

Reagovat
smazaný uživatel

Byl neskutečný, ale paradoxně po jeho chybě padl gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis nástup a pískot jako kráva.

Reagovat
Arne

A divíš se?

Reagovat
herbage

Vidíš, že se nevyptávám jen na Kačara?

Reagovat
Arne

Nj, asi sis přečetl, že nám v pátek prohrál zápas, tak jsi přesídlil na jiné ovečky.

Reagovat
herbage

Každý dělá chyby. Já mu odpouštím, jestli Hertha sleví pod 10 mega. V Arsenalu už ho napravíme

Reagovat
Arne

Ještě větší pískot teprve přijde - až to Gomis rozhodně.

Reagovat
herbage

Rozhodně to rozhodne

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej tiper

Reagovat
herbage

vedle

Reagovat
Arne

No, tak jsem se spletl, no... Ten pískot nepřišel.

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLL - GOOOOOOOMMMMMMMIIIIIIIIIIIIIIIIIIISSSSSSSSSS

haha..tohle chutná moc hezky.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe..borec v zeleném se odhodlal ke střele z dobrých 40 metrů a málem sejmul rohový praporek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z dnešního zápasu jsem velmi spokojený, nejen, co se týče výsledku, ale po delší době i herně. První půle sic ještě nebyla nic mocz naší strany, na šance to bylo vyrovnané, ale v té druhé už byl na hřišti jen jeden tým. Obrana AS nedovolila prakticky nic, aktivní Bergissio si už nesáhl na balon a to byl hlavní důvod, proč AS nebodovalo, když si k tomu příčteme obrovskou převahu Lyonu v ofenzívě a permanentní zatlačení domácích v druhé půli. Takhle nějak si představuju, aby to vypadalo. Hlavně obrana mě dneska přijemně překvapila, Cris výborný pozičně, Toulalan také a nebál se i rozehrávat, Cissokho brousil lajnu jako divý. Akorát do Clerca si musím rýpnout, on si sice dozadu odvede svoje, ale technicky a rychlostně to je snad nejhorší hráč v Lyonu. A úmyslně jsem nezmínil hned zkraje hlavní HVĚZDU Lyonské tvrze a tím byl Hugo Lloris. Dneska byl naprosto fantastický, Bergessia vychytal ve všech šancích a chytil úplně všechny centry, směřující do jeho území. Schválně jsem si to počítal a bylo jich snad víc než 10. Záloha dneska pracovala solidně, hlavně v druhé půli AS solidně přehrávala. Akorát Ederson nepředvedl to, na co jsem u něj zvyklý. Makoun odvedl poctivý kus černé práce, vyhrával hodně hlaviček. Z Pjanice roste playmaker světové třídy, je škoda, že se mu asi bude dávat za vinu, že na začátku zranil kapitána domácích Matuidiho. Govou dneska zase trága, potřeboval by polít živou vodou, to už je snad dva roky v kuse, co je marný. Bastos se snažil, ale moc se mu nedařilo, stejnak Lisandro, příšerné, kolik toho dneska spálil, bylo také znát, jak ho to štve. Střídající Kim mi zase ukázal, že by měl hrát od začátku, ať už místo Govoua, nebo někoho jiného. A Gomis? Už od prvních minut jeho pobytu na hřišti bylo znát, že ten gol prostě dá, střílel, co mohl a motal obránce neskutečným způsobem. Neskutečná motivace, pískot z hlediště mu snad ještě pomohl. Samotný gol mu sice nabídl na zlatém podnose jinak vynikající Janot poté, co špatně pokryl centr, ale na to si nikdo nevzpomene. S Llorisem byl Bafetimbi jasná hvězda zápasu.

Z dresu Saint Étienne se mi líbil Payet, v podstatě všechny nebezpečné akce šly přes něj, dobrý hráč. Bergessio nepadat jak slíva tak také. Janot čaroval neskutečně, ale ta jedna chyba, po které padl gol trochu kalí jeho jinak bezchybný výkon.

Po dnešku se mi bude spát opravdu krásně, děkuji Lyonu za krásný zážitek u výborného zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

krasne shrnuti..

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

ja se z ty Marseille asi rozbrecim...

Reagovat
honziss

No, já být fandou Grenoblu, tak doufám, že ten tým teď nezíská žádný bod co nejdéle. Když už, tak už, takže udělat co nejvíc proher za sebou a překonat všechny rekordy na všech úrovních, které kdy byly ve fotbalu vytvořeny. Ať by mě těšilo aspoň to, že jsem v něčem nejlepší na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jestli tohle říkáš, nerozumíš sportu... jestli ty jdeš do zápasu či jakékoli soutěže s tím prohrát, pak je tvůj komentář na místě... jinak sestoupit někdo musí, Grenoble hraje hrozně, ale už z první věty "já být fandou Grenoblu, tak doufám, že ten tým teď nezíská žádný bod co nejdéle" tuším, že mužstvu fandíš jen když se daří...

Reagovat
smazaný uživatel

Človeče, nauč sa reagovať. Ty si snáď vždy mimo...

Reagovat
honziss

Pokud jsi z toho nepochopil nadsázku, ironii a trochu zavtípkování, pak bys neměl chodit na diskuze, protože nerozumíš psanému textu.

Reagovat
smazaný uživatel

Thimpu by naopak do diskuzí měl zasahovat co nejčastěji.. Má přehled Bohužel je tu nový a ještě se mu nedaří reagovat do vlákna správně. Navíc má pravdu, tak o co jde?

Reagovat
honziss

Má pravdu, kdybych to myslel vážně. Nevím teda jaké máte tady zvyky a poměry pod Ligue 1, ale vidím, že tady nemá cenu vtípkovat a ironizovat, protože nepotřebuju aby mě tady někdo hanil a označoval za toho co fandí jen když se vyhrává, protože jsem si dovolil tady pronést taková slova. No, aspoň Andulka to pochopila.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, jenže Thimpu tě nezná.. Navíc já z toho napoprvý tu ironii a nadsázku taky necítil. Navíc já bych byl rád, kdyby neměli ani bod, protože raději než Grenoble uvidím v Ligue1 tak deset týmů z druhé ligy a ten rekord by aspoň byl něco zajímavého.. Ale tys tam napsal hned ze začátku to "jako fanoušek"

Reagovat
honziss

Tak kdybych tam napsal místo "jako fanda" to "já doufám", vyšlo by to nastejno.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš?

Reagovat
honziss

No, možná ne nastejno, ale hodně podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nu dobrá Jak říkám, já si jejich sestup vyloženě přeju, mají v kádru sice Feghouliho, ale ten je v poslední době nějakej špatnej, asi se veze s celým týmem a navíc ani moc nehraje.. Jinak tam krom Paillota, kterej stejně odejde, nikdo není..

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, já tu ironii nebo vtipkování v tom nepoznal... ani žádný smajlík, nic... když si tohle napsal, přišlo mi, že to vážně myslíš jako: "prohrávejte, prohrávejte ještě víc a víc, když už to takovým způsobem ser.m, tak ať to má grády"... to rovnou do toho zápasu nemusí ani vstupovat... a nebojte, zas tak nový tu nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

ač si to myslel jakkoliv, ironicky nebo ještě jinak, tak věta: "Když už, tak už, takže udělat co nejvíc proher za sebou a překonat všechny rekordy na všech úrovních, které kdy byly ve fotbalu vytvořeny. Ať by mě těšilo aspoň to, že jsem v něčem nejlepší na světě." - podle mě nemá vůbec co dočinění se sportem obecně... vem si, že ty jako věrný fanoušek jakéhokliv klubu by sis přečet, jak tohle nějaký hráč říká do rozhovoru... já bych teda přestal chodit, protože sport se bez snahy přece nedá dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v podstate je to zaujímavá myšlienka, veď zostup ako zostup, či nie? Negatívna reklama je síce reklama, ale negatívne rekordy tak prospešné nie sú.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v podstate je to zaujímavá myšlienka, veď zostup ako zostup, či nie? Negatívna reklama je síce reklama, ale negatívne rekordy tak prospešné nie sú.

Reagovat
honziss

Jinak Lille dneska za povinné tři body. A co mě těší nejvíc je, že už se uzdravil Landreau. Les Dogues teď prostě půjdou nahoru, s kvalitním brankářem, překonanou ztrátou Bastose a wonderkidem Hazardem teď Lille potáhne do výšin.

Reagovat
Shevchenko

Grenoble je teda unikát.

Reagovat
smazaný uživatel

Super Lille,Bordeaux a Auxere

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Sissoko, pomalu se propracovává v jedničku Ligue 1 mezi středopolaři. Ještě rok a dva a vidím to na přestup za lepším. (AC?)

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš někam kde ho potřebujou, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Sissoko je už teď lepší než bojovníci Gattuso či Ambrosini.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže pořád tam hraje Flamini, Pirlo...

Reagovat
smazaný uživatel

V posledním zápase proti Parmě hráli tři středáci a tři útočníci, z toho základ hrál Seedorf i Gattuso, já tam teda místo pro Moussu vidím. :) Nehledě na to, že je potřeba generační obměna, Gattuso ani Seedorf s Ambrem si už moc dlouho top formu neudrží, konkrétně třeba Seedorf už dávno ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Seedorf se mi zdál třeba v zápase s Realem asi nejlepší hráč AC.. Ale jo, pokud by se jednalo třeba o příští léto, tak by to byla asi slušná posila

Reagovat
smazaný uživatel

Však tak to taky myslím, v zimě by ho asi ani Toulouse nepustilo, protože by neměli šanci najít adekvátní náhradu. :) Nicméně jestli bude pokračovat v podobných výkonech, do AC asi nepůjde i tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš? Zase tak drahej nebude..

Reagovat
smazaný uživatel

Vem si, že takovému Keitovi se náramně vydařila jedna sezona a z průměrných Lens odcházel za 10 mega a to mu bylo snad 27. Sissokovi je 20, je to asi největší talent Francie, co se záložníků týče, a jestli bude pokračovat v nastoleném trendu a udrží si formu po celou sezonu,(jakože už loni si to dával s prstem v nose) pod dvacet nepůjde, to si jsem jistý. A svou roli tam bude hrát i to, že ho Toulouse prodat nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak já bych za něj víc jak 20 nedával..

Reagovat
smazaný uživatel

Těch dvacet by bylo adekvátních. ZATÍM. V rámci ligy je neprodejnej už od loňska, jsem zvědavej, co z něj jednou bude.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je fakt.. Já samozřejmě jsem zvědavej taky. Kdyby přestoupil do United, tak by moje sympatie k nim zase o něco vzrostly..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně né do Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

no, mourinho by ho asi rad videl..

Reagovat
smazaný uživatel

V Chelsea měl svého Drogbu, teď Vieira, Sissoko nová oběť jeho choutek? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ake keď som mu predvčerom dával palec, tak somsa tvojho nedočkal

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry chlape, jsem sledoval zápas se Zelenáči a tohle přehlídl. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo nám to tady fandí Auxerre? Musím pogratulovat, tohle jsem po tom tragickým začátku moc nečekal... Vypadalo to, že si bez Kahlenberga nebude umět poradit. Ale jak jsem říkal - Jeleň si umí poradit i bez něj a moc mu fandím...

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rennes se doma náramně daří. Valenciennes hodně překvapilo.

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu, minulej tyden s prehled splachnou Montpellier a ted takovej narez...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Nice se pomalu zvedá !! Paráda OGC !!!

Reagovat
smazaný uživatel

vypada to tak.. vsak oni na to maji.. remy, helleybuck, mounier.. to by mel frankie radost..

Reagovat
smazaný uživatel

Já Nice docela přeju, takže ano, mám. Obzvlášť proti nudným Le Mans. Za to Lens na sestupových pozicích mě pěkně zvedají ze židle.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi taky fanoušek Nice ?

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušek ne, ale mám je docela rád.

Reagovat
smazaný uživatel

no, myslela sem spis toho remyho s mounierem..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale 13.Místo je zklamáním Já před sezonou doufal že zabojujem o tu EL ale asi zase nic no Když si řeknu kdyby teď byla v týmu Lloris,Koné,Ederson to by bylo něco

Reagovat
smazaný uživatel

Nice na EL nemá kádr, ten klidný střed tabulky je zcela odpovídající.

Reagovat
smazaný uživatel

Hellebuyck ! nekomol ho, hrál za PSG (sice špatně, ale...)

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo.. a ja si vzdycky myslela, ze to je helleybuck..

Reagovat
smazaný uživatel

Valenciennes se 3krát ukoplo, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Vy tohle kolo jen jednou, jak neférový.

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí máme ukopáno nejvíc bodů ze všech

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, naštěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Clement gol. Divim se, že Gattuso mlčí.

Reagovat
smazaný uživatel

GATTUSO mlčí, protože mu neběží žádnej stream..., vyzkoušel jsem jich asi 5

jinak samozřejmě Clément , můj oblíbenec

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, no já jsem sám byl včera rád, že jsem něco našel na Lyon, najít nějaký slušný přenos na Ligue 1 je umění.

Teďka by mohlo dát Sochaux gol, aby ještě byla sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Clément, Chantome..., samí "tradiční" střelci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

PARADA PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Valencienes.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jeden za minulý týden

Reagovat
smazaný uživatel

Tak gratulace Rino, podobný výsledek vám určitě pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

dík..., už bylo na čase no, ale s těmi přenosy je to teda slušná bída. s takovou budu rád, když zkouknu PSG 3x do roka..., včera jsem během celýho zápasu nenaladil ani jeden jedinej.

ALLEZ PSG !

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, já jsem sice nekoukal, ale podle výsledku to byl asi jeden z nejlepších zápasů letos.

Chtělo by to zalobovat u Silvia, aby zprostředkovával i kvalitní přenosy z Ligue 1.

Reagovat
smazaný uživatel

tu penaltu dali na třikrát... ale jinak jsme to ovládli, Svěrky si ani neškrt...

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre se blíží průměru 2 body na zápas, pokud budou nadále obírat o body naše konkurenty a jen nám přenechávat všechny body, budu jim moc vděčný.

Reagovat
domingo

Děkuj losu

Reagovat
honziss

Ideální sestava 12. kola francouzské Ligue 1 podle serveru www.goal.com: Mickael Landreau (Lille) - Albin Ebondo (Toulouse), Marc Planus (Bordeaux), Dany Nounkeu (Toulouse), Stephane Grichting (Auxerre) - Nenad Kovacevic (Racing Lens), Moussa Sissoko (Toulouse), Gervinho (Lille), Stephane Sessegnon (Paris Saint-Germain) - Aurelien Capoue (Auxerre), Ireneusz Jelen (Auxerre).

Landreau první zápas po zranění a hned v sestavě kola. Uff, jak já su rád, že už je zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda jestli byl opravdu tohle kolo lepší než Lloris, tak to muselo být už něco.

Reagovat
smazaný uživatel

já su tak nasranej, že je pryč a místo něj tam dožívá Coupet

Reagovat
honziss

Lille má konečně pořádného brankáře, PSG udělalo chybu, když ho pustili.

Reagovat
smazaný uživatel

p.s.: SESSEGNON

Reagovat
domingo

Škoda, že jsem neviděl zápas, jestli je Capoue v ideální sestavě kola, tak to muselo být fakt něco

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro Lyon.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele