12. kolo
31.10.2009 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 0:1

Jediná branka Gomise z 83. minuty rozhodla o tom, že tři body pocestují do Lyonu. Sedminásobný francouzský mistr navíc využil zaváhání Monaka na hřišti Bordeaux a posunul se na druhé místo Ligue 1.

Pohledné utkání bylo bohaté na šance, v té první vyložené se v 15. minutě zjevil Lisandro López, ale svoji ránu namířil pouze do tyče. St. Etienne se osmělilo o pět minut později, Bergessiovu střelu ale lapil gólman Lloris. Před gólmanem hostů bylo rušno i v následujících chvílích, lyonský brankář vybíhal pro míč po rohovém kopu domácích. K balónu se ale dříve dostal Bergessio - jeho hlavička mířila ke smůle domácích fanoušků pouze do břevna.

I druhá půle nabídla několik dobrých možností ke skórování. Hned ve 47. minutě vyzkoušel pozornost gólmana Janota ranou z dvaceti metrů lyonský talent Pjanič. O pár okamžiků později hlavičkoval Govou nad břevno branky St. Etienne. Poté zahrozili domácí, jmenovitě Payet, ale jeho střelu dokázal Lloris vyrazit do bezpečí.

Následně se ke slovu opět dostal nejnebezpečnější muž utkání Lisandro López, který už podruhé v utkání trefil tyč Janotovy svatyně.

Zlomový okamžik přišel v 83. minutě, gólman Janot v rukách neudržel Kallstromův centrovaný míč z rohového kopu a pro Gomise nebyl problém balón z pěti metrů poslat mezi tři tyče - 0:1. Na obdržený gól už nestačilo St. Etienne reagovat a připsalo si tak už třetí ligovou porážku v řadě.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele