Evropská liga - souhrn odvetných zápasů osmifinále

20.03.2014, 19:52, aktualizováno 20.03.2014, 23:52
Komentáře a souhrny
Prvním čtvrtfinalistou Evropské ligy stal Alkmaar, následně ho doprovodily Lyon a Valencia, oba celky o třígólový náskok z prvního utkání nepřišly. Juventus jde dál díky výhře ve Florencii, postupují i oba portugalské kluby Benfica a Porto, Basilej vybojovala čtvrtfinále v Salzburgu, Sevilla zvládla penaltový rozstřel s městským rivalem Betisem...

SSC Neapol - FC Porto 2:2

20.03.2014 21:05

Góly: 21. Goran Pandev, 90+2. Duván Zapata - 69. Nabil Ghilas, 76. Ricardo Quaresma

První zápas: 0:1, postupuje FC Porto

Fotbalisté italské Neapole nedokázali v domácím prostředí smazat jednogólové manko z portugalské půdy a s favoritem z Porta pouze remizovali po výsledku 2:2, s letošním ročníkem Evropské ligy se tak loučí. Neapol začala velmi dobře a už ve 20. minutě šla do vedení, ovšem hosté dokázali ve druhém poločase během sedmi minut otočit průběh utkání a zajistili si tak postup do čtvrtfinále. Neapoli se už povedlo pouze srovnat v nastaveném čase.

Úvodní šanci utkání si vytvořili domácí po necelé čtvrthodině hry, kdy Mertens sklepl balón pro Henriqueho a ten pálil zhruba o půl metru vedle levé tyče. Ihned na to byl italský celek znovu velmi blízko vedoucí brance, kdy po přihrávce Insigneho tečoval balón před brankou Higuaín, jenže míč šel nakonec nad hostující svatyni. Domácí se dočkali zasloužené vedoucí trefy ve 21. minutě a prosadit se dokázal tradiční makedonský střelec Goran Pandev.

Po přihrávce Higuaína se Pandev vyhnul ofsajdové pasti a krásným obloučkem nedal brankáři Fabianovi žádnou šanci na úspěch. Po půl hodině hry mohla Neapol zvýšit svůj náskok, jenže po odražené střele Insigneho nedokázal Mertens zblízka postřelit skvělého Fabiana. Pět minut před přestávkou pokračovali domácí ve velkém tlaku a skórovat mohl aktivní Insigne, který svůj pokus otřel o bližší tyč.

Italský výběr byl aktivní také po změně stran a na konci mohl litovat další nevyužité příležitosti, když po centru Mertense hlavičkoval Insigne do protipohybu Fabiana a ten famózním zákrokem odvrátil míč na rohový kop. Po jeho zahrání se do další stoprocentní možnosti probojoval Ghoulam a Fabiano znovu podržel svůj tým. Hosté poprvé zahrozili po necelé hodině hry, Eduardo totiž po skvělém pasu do vápna hlavičkoval těsně vedle levé tyče.

Ihned na to znovu hrozila Neapol, Higuain dokonce obešel brankáře Fabiana, ten se ovšem fantasticky vrátil a vyrazil balón konečky prstů. V dalším průběhu brankář Porta excelentně vychytal Insigneho a Mertens z dobré pozice mířil do boční sítě, portugalský výběr potrestal soupeře za jeho nemohoucnost v koncovce v 69. minutě. Hrdinou okamžiku se stal Nabil Ghilas, který do té doby strávil na trávníku pouhé tři minuty.

Po skvěle načasovaném pasu Fernanda zachoval před gólmanem Reinou chladnou hlavu a nekompromisně ho prostřelil. O pár minut později napřáhl Defour a mohl rozhodnout, míč z jeho kopačky ale orazítkoval jen tyč. Hosté nakonec rozhodli v 76. minutě, Richardo Quaresma předvedl krásnou individuální akci, obehrál tři protihráče a nádhernou ranou pod břevno nedal Reinovi šanci ani tentokráte - 1:2.

Domácí zabrali až v závěrečné desetiminutovce, jenže to už stačit nemohlo. Branka byla zakletá pro Insigneho, který opět stanul před Fabianem, jenže o gól se sám připravil zbytečnou kličkou. Na konečných 2:2 vyrovnával ve druhé nastavené minutě Duván Zapata, který ve skluzu dopravil balón do odkryté branky. Nicméně tato branka již nic neřešila a Porto je tak mezi osmi nejlepšími celky v druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži.

Více informací k zápasu

Real Betis - Sevilla FC 0:3p

20.03.2014 21:05

Góly: 20. José Antonio Reyes, 75. Carlos Bacca

První zápas: 2:0, postupuje Sevilla FC

FC Sevilla neměla vůbec jednoduchou úlohu, ale v odvetě osmifinále Evropské ligy nakonec přece potvrdila roli favorita, a postoupila do další fáze na úkor svého městského rivala. Betis sice vyhrál v prvním zápase na půdě soupeře 2:0, náskok se mu ovšem udržet nepodařilo. A hosté nakonec byli lepší i v penaltovém rozstřelu.

Pro Betis byla celkem úspěšná účast v Evropské lize jakousi malou náplastí na rány, které celoročně utrpěla na domácí scéně. Před týdnem se mu po dvou letech podařilo zvítězit v derby. Tentokráte už ovšem tolik štěstí neměl. Seville se podařilo stáhnout dvoubrankové manko a nakonec slavila po pokutových kopech.

Je pravda, že hostům psychicky hodně pomohla vstřelená branka z 20. minuty. Bacca už byl předtím ve dvou dobrých možnostech, skórovat však dokázal Reyes až po parádní přihrávce od Moreny z levé strany, po níž uklidil míč k tyči do protipohybu brankáře Adána. Domácí nezpanikařili a i nadále především poctivě bránili.

Naštěstí pro Calderónovy svěřence se totiž Sevillistas do konce poločasu nenadechli k výraznějšímu tlaku. Statistika držení míče sice vyzněla jasně lépe pro ně, ale střelba na branku se příliš nedařila. Co se ofenzívy domácího celku týče, zahrozil maximálně pár útoky, vedených povětšinou Cedrickem nebo Rubénem Castrem.

Mužstvo Unaie Emeryho se po přestávce hnalo za vyrovnáním. Nejprve Rakitič zakombinoval s Mbiou a druhého jmenovaného musel vychytat až Adán. Na druhé straně mohl vyrovnávat Leo Baptistao, autor úvodní trefy z prvního utkání, proti němu ovšem rovněž dobře zasáhl gólman Beto.

V závěrečné dvacetiminutovce Sevilla zariskovala, rozestavení změnila na 4-2-4 a vsadila vše na ofenzívu. Vyplatilo se. Čtvrthodinu před koncem Moreno opět parádně přihrával z levé strany, balón si našel na hranici vápna sprintujícího Baccu, který z blízkosti rozvášnil hostující tábor fanoušků.

Prodloužení nabídlo už jen spíše taktickou bitvu, ve které stojí za zmínku snad jen 104. minuta, v níž nejprve fantastický Adán vychytal Gameira a těsně poté také dorážku hlavou od Baccy. Na penalty nakonec uspěli hosté, N'Diaye s Nonem totiž nezvládli tlak ve 4. a 5. sérii, zatímco v týmu Sevilly se netrefil pouze na začátku Vitolo.

Více informací k zápasu

Red Bull Salzburg - FC Basilej 1:2

20.03.2014 21:05

Góly: 22. Jonathan Soriano - 50. Marco Streller, 60. Gastón Sauro

První zápas: 0:0, postupuje FC Basilej

Zdá se to neuvěřitelné, ale Basilej je ve čtvrtfinále - švýcarský celek připravil Salcburku první porážku v letošním ročníku Evropské ligy v ten nejhorší možný moment. Nezastavilo jej ani brzké vyloučení českého obránce Marka Suchého.

Suchý byl poslán pod sprchy už po devíti minutách, a když následně Jonathan Soriano vsítil vedoucí branku Red Bullu, netrvalo dlouho a hostující fanoušci dali najevo svoji nespokojenost tak silně, že zápas musel být na chvíli přerušen. Po jeho znovuobnovení se pak děly nečekané věci - basilejští Marco Streller a Gaston Sauro v průběhu deseti minut druhé půle otočili na 1:2, a v závěru si ještě vykoledoval další červenou Alan.

Salcburk, který letos v EL poprvé ztratil body teprve minulý týden bezbrankovou plichtou v Basileji, začal před vlastním publikem aktivněji a Alan pálil hlavou po Kleinově pasu jen těsně mimo. Následovaly nepovedené šance Saida Maného a Kevina Kampla. Bastia se v této fázi soustředila na defenzivu, jejími plány však notně otřásl Suchého červený faul na Alana.

Paradoxně to bylo právě vyloučení českého reprezentačního obránce, co dodalo Basileji jiskru, a v 19. minutě se po Stockerově rohu mohl prosadil hlavičkující Sauro; bránící Ramalho přišel se zákrokem na poslední chvíli. Red Bullu se v tento okamžik podařil ideální kousek, totiž zchladit rozjeté hosty vedoucí trefou: o pouhé tři minuty později Soriano zpracoval Kamplův přízemní centr a z malého vápna chladnokrevně zavěsil.

Další branku mohl přidat Klein, proti kterému se s fantastickým zákrokem vytasil Yann Sommer, a švýcarský reprezentační gólman měl co dělat také s následující tečovanou střelou Maného; to bylo zhruba po půlhodině hry, a okamžik nato už sudí Manuel Grafe musel utkání přerušit a odvést hráče do bezpečí. Basilejští fanoušci totiž ve své nelibosti zaházeli hřiště světlicemi.

Po zhruba čtvrthodinovém zpoždění bylo znovu rozehráno, a Salcburk mohl prakticky okamžitě zdvojnásobit své vedení - opět u toho byla spolupráce Soriana s Kamplem, tentokrát však prvně úspěšný střelec pálil mimo. Po změně stran se ukázalo, že jestli někomu tirády basilejských fanoušků pomohly, byl to jejich oblíbený tým - vyrovnávací branku vysoustružil Fabian Frei, který z rohu poslal svůj centr na zadní tyč, kde už číhal přesně hlavičkující Streller. Gólman Péter Gulácsi si na míč sice sáhl, změnit jeho směr však nedokázal.

V tuto chvíli už díky pravidlu o brankách na hřiště soupeře postupovala Basilej, pro domácí však mělo brzy být ještě hůře - po neúspěšných pokusech Kleina s Rodneiem se totiž po dalším Freiově rohu dostal k míči Arlind Ajeti, který využil nešikovného Gulácsiho výskoku a hlavou poslal míč napříč vápnem, kde už před nikým nehlídaným Saurem zívala prázdná klec. Hosté mohli dokonce přidat i třetí branku, ale Streller v dobré šanci pálil mimo.

Salcburk se sice ještě zmohl k závěrečnému tlaku, potřeboval však vsítit hned dvě branky, což se zkrátka ukázalo jako příliš velké sousto; navíc, když už se dostali ke střele, narazili na vynikajícího Sommera. Švýcarský gólman tak vyrazil nebezpečnou ránu Alana, a Ramalho po následném rohu mířil mimo. Poté, co si jinak dobře hrající Alan vysloužil v samém závěru dluhou žlutou kartu a byl předčasně poslán pod sprchy, naděje Salcburku uhasly definitivně.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Ludogorec Razgrad 1:0

20.03.2014 19:00

Góly: 59. Paco Alcácer

První zápas: 3:0, postupuje Valencia CF

Ludogorec prohrál i druhé utkání s Valencií a s Evropskou ligou se tak loučí už v osmifinále. Přestože bulharský mistr nevstřelil za 180 minut španělskému soupeři ani gól a sám čtyřikrát inkasoval, může být s celkovým účinkováním v soutěži navýsost spokojen - ani ti nejoptimističtější fanoušci zřejmě nečekali, že by to mohl dotáhnout až takhle daleko..

Jestliže po úvodní domácí prohře 0:3 zbývala Razgradu ještě nějaká šance na zvrat, gólová hlavička Paca Alcácera ze začátku druhé půle ji definitivně proměnila v prach. V závěrečné fázi se tak rozhodnuté utkání už pouze dohrávalo.

V samém úvodu se Ludogorec prezentoval přímým kopem Vury, který domácí obrana odvracela na roh, a pěknou akcí Juniora Caicary; ten se probil do střelecké pozice z pravého křídla, ale svůj pokus mezi tři tyče usměrnit nedokázal. Poté ještě zahodil další dobrou šanci Christo Zlatinskij, a pak už se ke slovu (podle očekávání) dostala Valencia.

První domácí příležitost měl v 16. minutě Míchel, jehož volej letěl nad břevno; následovala hlavička Javiho Fuega, kterou vychytal gólman Vladislav Stojanov, zatímco Federico Cantabria opřel svoji ránu z přímého kopu do zdi. V závěru první půle se pak na druhé straně osmělil z dálky Zlatinskij, největší šanci však promeškal valencijský Dani Parejo, který z přímého kopu napálil břevno. V nastalém chaosu si s míčem nakonec poradila hostující obrana.

Druhý poločas odemkl po chytře rozehraném rohu aktivní Vura, to už však do rozhodující trefy zbývaly pouhé minuty. Pěkný Cartabiův pas z hloubi pole dolétl až k Alcácerovi, který jej hlavou poslal za záda bezmocného Stojanova. Bulharský outsider se nechtěl nechat zahanbit a pokoušel se o vyrovnání, ale proti Romanu Bezjakovi skvěle zasáhl gólman Diego Alves, a dorážející Michajl Aleksandrov pálil těsně mimo. To se psala 64. minuta, která tak přinesla poslední vzrušující okamžik zápasu.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Olympique Lyon 2:1

20.03.2014 19:00

Góly: 60. Daniel Kolář, 62. Stanislav Tecl - 45. Bafétimbi Gomis

První zápas: 1:4, postupuje Olympique Lyon

Plzeň sice nedokázala postoupit přes francouzský Lyon, ale za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí. Kromě nastřelených brankových konstrukcí dokázala dostat míč za brankáře Lopese dvakrát a připisuje si alespoň těsnou výhru.

Plzeň měla před odvetou s Lyonem výhodu domácího prostředí, ale jednoznačné manko v kolonce skóre. Z Lyonu si přivezla čtyři branky, a i když jednu dokázala vstřelit, nevýhoda tří branek ji značně limitovala. Na úvod se diváci dočkali jednoho velkého překvapení, protože pouze na lavičku se posadil kapitán Pavel Horváth.

Lyon v žádném případě nepřijel pouze bránit luxusní náskok, což ukázal například rychlý útok francouzského týmu. Útočník Bafetimbi Gomis se pokoušel překonat obranu domácího celku, ale nakonec se nedostal ani k zakončení. Lyon se pyšní kvalitní středovou linií a v ní má na starosti veškeré standardní situace vytříbený technik Yoann Gourcuff. Po osmi minutách sice dostal příležitost zahrávat další nebezpečnou situaci, ale svůj projektil namířil pouze nad bránu.

Až po dvaceti minutách se plzeňští hráči dostali k zajímavému zakončení. Trochu prostoru dostal Tomáš Hořava a jeho střelecký pokus rozhodně měl gólové parametry. Zkušení zadáci Lyonu si však s jeho střelou poradili a díky teči se Hořava z dnešního úvodního gólu radovat nemohl. Rychlé nohy Petržely činily obráncům Lyonu problémy a další z jeho akcí musela být zastavena faulem. Po centru do vápna se k míči dostal právě Petržela, ale o metr bránu minul!

Domácí tým musel dávat pozor i na prostor před vlastní bránou a po půlhodině hry měl velké štěstí. Tolisso se po standardní situaci dostal až k zakončení a Plzeň spasila pouze tyč! To byl potřebný impuls, který měl Plzeň probrat. V krátkém čase ale před brankářem Lopesem selhali Čišovský i Kolář, kteří se krátce před poločasem ani z velké blízkosti nedokázali prosadit.

A to Plzeň mrzelo. Celkově pátý gól Francouzů si totiž připsal hrotový útočník Bafetimbi Gomis, který se po rychlém útoku opět dostal do šance a tentokrát ji s přehledem proměnil. Smolný konec nastavení první půle znamenal odchod domácích se svěšenými hlavami.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Plzeň, která zaznamenala skvělý pas Daniela Koláře na nabíhajícího kapitána Davida Limberského. Jeho rána z první ale mířila vysoko nad bránu. Neméně krásnou akci předvedli hosté díky skvělé práci Gomise. Ten si poradil s Procházkou, přehodil jej a kopem přes hlavu zkoušel zakončovat. Jeho rána ale nakonec zamířila vedle tyče. Přeci jen se domácí Plzeň mohla radovat.

A to nejen jednou. Gól naděje vstřelil Daniel Kolář, který si naběhl do pokutového území, počkal na centr Hrošovského a uklidil míč přesně k tyči!

Tlak Plzně tím narostl, stejně jako sebevědomí jejích hráčů. O pár minut poté totiž Stanislav Tecl číhal v pokutovém území, a i když jeho první šance nebyla zakončena, přece neodezněla úplně. Špatně odehraný míč ze strany Lyonu se dostal zpět na stranu, odkud Petržela narýsoval skvělý centr před brankáře a přesně v těch místech se v pravý čas zjevil Tecl. Jeho hlavička dodala Plzni další plusové body.

Tecl se mohl zapsat do vývoje utkání ještě výrazněji, ale po skvělém průniku Ďuriše a následném faulu rozezvučel z penalty jen tyč! Výborné nápady, pokud jde o ofenzivní složku Plzně, se začaly množit a Lyon trochu zmatkoval. Po Čišovského ráně, kterou musel Lopes výborně likvidovat, se do zakončení probíjel také Bakoš. Ale jeho střelu likvidovali obránci Lyonu na brankové čáře! Ani bojovný a sympatický výkon dnes zkrátka Plzni nestačil. Domácí fanoušci týmu přesto z celého srdce děkovali, protože nebýt brankových konstrukcí, možná by se radovali právě domácí.

Více informací k zápasu

SL Benfica - Tottenham Hotspur 2:2

20.03.2014 19:00

Góly: 34. Ezequiel Garay, 90+5. Lima (pen.) - 78. Nacer Chadli, 79. Nacer Chadli

První zápas: 3:1, postupuje SL Benfica

Tottenham sice nakonec nedokázal postoupit do čtvrtfinále, s Evropskou ligou se však rozloučil více než důstojně - na hřišti favorizované Benfiky byl lepším týmem a o výhru přišel až penaltou v 5. minutě nastavení. Svěřenci Tima Sherwooda tak alespoň ukončili třízápasovou sérii porážek a mohou do zbytku sezony hledět s optimismem.

Spurs před zápasem trápila obrovská marodka, zejména pak v obraně; není proto divu, že Benfica zahájila zápas frontální ofenzivou. Stejně jako v prvním zápase, i tentokrát vypadali svěřenci Jorge Jesúse nebezpečně při standardních situacích, a už v 9. minutě z toho mohla být první trefa - Luisao však po rohu pálil mimo. Tottenham se nicméně z úvodního tlaku rychle vysvobodil a brzy to byl on, kdo diktoval tempo - ve 14. minutě poprvé zahrozil nikým nehlídaný Soldado, který pálil mimo, a téhož hráče následně po Chadliho sklepnutí na poslední chvíli zblokovala domácí obrana.

Hosté se čím dál více osmělovali, vedoucí trefa Benfiky proto přišla jako blesk z čistého nebe. Po 34 minutách hry si Eduardo Salvio poradil na křídle s Lennonem a vyslal do vápna skvělý centr, který Garay dokázal hlavou usměrnit za Friedelova záda. Pro Spurs to znamenalo, že nyní musí skórovat minimálně třikrát, bojovně naladěnému týmu to však apetit nevzalo a tlačil i po změně stran: Andros Townsend si úchvatně pohrál u lajny s Maxi Pereirou a poslal přesný pas na Sigurdssona, jehož tečovaná dělovka označkovala boční síť.

Benfica se krátce připomněla pokusem Siqueiry, kterého vychytal veterán Friedel, Spurs však drželi otěže hry pevně v rukou - a příchod Harryho Kanea jejich převahu ještě posílil. 12 minut před koncem konečně vyrovnal Chadli, který si seběhl z levého křídla do středu a z 20 metrů nedal Oblakovi sebemenší šanci; to však hostům nestačilo, takže útočili i nadále a prakticky okamžitě vstřelili další branku. Kane navrátil míč pod sebe Chadlimu, který se skvěle otočil kolem své osy a halfvolejem trefil volný prostor u Oblakovy zadní tyče.

Bleskový obrat v tuto chvíli znamenal, že další branka ve Slovincově síti by už znamenala prodloužení - a Spurs pochopitelně vycítili velkou šanci. Lennon mohl doklepávat do prázdné branky, situaci však na poslední chvíli vyřešil skvělým obranným zákrokem Luisao, a Kane se marně dožadoval penalty po souboji s Miralemem Sulejmanim. Když pak Oblak heroicky vychytal Sigurdssona s Kanem, mohlo dramatické utkání dospět do své finální tečky - Lima, kterého stáhl ve vápně k zemi Sandro, nařízenou penaltu sám proměnil.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Juventus FC 0:1

20.03.2014 19:00

Góly: 71. Andrea Pirlo

První zápas: 1:1, postupuje Juventus FC

Utkání mezi Juventusem a domácími Fialkami rozhodl jediný gól. První zápas v Turíně skončil remízou, takže mírně díky brance na půdě soupeře byl favorizován toskánský celek. Dnes ale vstřelit branku nedokázal a Juventus ani na potřetí nezdolal.

Fiorentina uvítala svého soka velice aktivním způsobem a dlouhé minuty mu nedovolovala příliš ohrozit brankáře Neta. Fialky dobře věděly, co je v sázce. Po faulu Chielliniho se k přímému volnému kopu dostal španělský záložník Borja Valero, ale svou pověstnou technickou stránku příliš neukázal. Fialky nadále hrozily, což dokumentoval například Cuadrado. Ani jeho rychlé nohy ale nedostaly nabíhající spoluhráče do výrazné šance.

Před brankáře Buffona létal jeden centr za druhým a mezi těmi přesnějšími byl také pokus Pizarra, jehož rána mířila těsně vedle tyče! Fiorentina ale rozhodně nepůsobila zakřiknutým dojmem a dělala vše proto, aby se jí podařilo postoupit. Dostat pod tlak tým jako Juventus, to je ale velmi těžký úkol. Po půl hodině odehraného času se k šancím dostával také hostující tým. Andrea Pirlo je sice známý svým talentem rozehrávky a jeho mozek dlouho dirigoval řady milánského AC, ale dnes se mu příliš nevedlo.

Do pokutového území se prodíral i Carlos Tévez, ale ani jeho snahy se nesetkávaly s úspěchem. Stejně se vedlo Fiorentině, která mohla těžit z chyby Giorgia Chielliniho. Zkušený italský stoper a reprezentant nabídl míč protihráči a Josip Iličić s ním pelášil na bránu Gianluigiho Buffona. Někdejší hráč Palerma však v dobré pozici mířil nad bránu a po právu mohl skrývat hlavu v dlaních. Poslední minuty první půle se nesly ve znamení Maria Gómeze, který se pokoušel prosadit, ale namísto toho fauloval.

Čas v kabině mohla ve veselejší náladě strávit právě domácí ekipa, která za nerozhodného stavu postupovala do další fáze. Eliminovat turínský Juventus bylo velkým snem vášnivých fanoušků i trenéra Montelly, protože rivalita mezi těmito dvěma týmy roste každým dnem. Prvním problémem pro domácí se stalo zranění chilského veterána Davida Pizarra, jenž musel střídat a byl nahrazen Albertem Aquilanim. Juventus posléze začal těžit ze silné středové linie a kombinoval na polovině domácích, ale Fialky pečlivě bránily.

Zajímavou standardní situaci dostala k dispozici právě domácí Fiorentina, když Arturo Vidal fauloval pronikajícího Cuadrada a sudí Howard Webb zapískal. Přímý volný kop z dobré vzdálenosti ale neposlala noha Borjy Valera ideálně a brankář Buffon neměl mnoho práce. Urputné boje o míč vrcholily, ale ani jeden z celků se nedokázal dostat ke smysluplnému zakončení. Velký podíl na tom má dobrá obranná činnost obou soupeřů, protože s vypětím všech sil obranná linie likvidovala pokusy o rychlý brejk či střely z dálky. Když odešel vyčerpaný a nijak výrazný Mario Gómez, mimochodem autor vyrovnávací trefy z minulého klání, odešlo Fiorentině i štěstí.

Dvacet minut před koncem utkání totiž Gonzalo Rodríguez za faul před pokutovým územím viděl žlutou kartu, a protože to byla jeho dnes již druhá, byl nucen odejít do kabin. Ta hlavní krutá zpráva pro domácí však teprve přišla. Zmiňovaný technik Andrea Pirlo již podruhé v krátké době rozhodl o důležitém výsledku, když se postavil k míči a po dlouhém rozmýšlení jej poslal za záda bezmocného Neta! Lavina jásotu se začala postupně ozývat ze všech koutů, v nichž příznivci Bianconeri seděli, protože toto byl nejen gól krásný, ale především to byl gól postupový.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - AZ Alkmaar 0:0

20.03.2014 18:00

Góly: -

První zápas: 0:1, postupuje AZ Alkmaar

V nejnudnějším ze všech osmifinálových dvojutkání nakonec postupuje Alkmaar - v součtu 180 minut mu k tomu stačil jediný gól, který vstřelil už v prvním duelu z penalty Aron Jóhansson. Machačkala dnes nizozemského soupeře na svém hřišti udolat nedokázala a po bezbrankové remíze se se soutěží loučí.

Hráči Anži po úvodním kole hořekovali na smůlu, a je pravda, že Alkmaar se před vlastními fanoušky zrovna dvakrát nevytáhl; dnes však svěřenci Dicka Advocaata působili odhodlaným dojmem a připsali si i první gólovou šanci, když Nemanja Gudelj napálil tyč z přímého kopu. Ruský tým si nakonec protrpěl svůj osud až do dna - dohrával totiž v deseti poté, co si červenou kartu vysloužil Mchrtjan, a může se tak naplno vrátit do krušné reality bojů o záchranu v domácí soutěži.

Machačkala přitom začala o něco lépe - Gia Grigalava však pálil příliš vysoko, střela Oleksandra Alijeva se zase nevešla mezi tyče na šířku. Pak se ještě připomněl nebezpečně vypadajícím, ale nepřesným volejem Smolov, na skutečnou gólovku však čekali diváci do 33. minuty - famóznímu Gudeljovu přímáku chyběly centimetry. Zahrozil také úspěšný střelec z prvního zápasu Jóhansson, jehož ránu 20 metrů musel vyrážet Michajl Keržakov.

Gólman Anži byl znovu povolán do akce po hodině hry, kdy skvělým reflexem i napodruhé vychytal islandského střelce; to už domácí celek při hře dopředu začínal otevřeně riskovat. Očekávaný nápor se však nedostavil - pouze Serder Serderov z dobré střelecké pozice napálil bránícího Étienne Reijnena, a veškeré naděje pohřbilo Mchrtjanovo vyloučení za faul na Stevena Berghuise.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (112)

Přidat komentář
Pinturicchio

Forza Juve aleeeeeeee, forza Juve aleeeeeeeeeeeee, Juve, Juve aleeeeeeeeeeeeeee, Forza JUVE ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

! ! ! FINO ALLA FINE FORZA JUVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ! ! !

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus vyhrál ligu?

Reagovat
Flamex

asi taky :)

Reagovat
smazaný uživatel

to už dávno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je toho. Postoupit přes Fiorentinu.

Reagovat
10
Reagovat
Pinturicchio

Bůh, snad to potáhne až do 40

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, Karol Marko, nie, prosim.

Reagovat
Billy McClane

To fakt davas prednost Neapolu pred Sevillskym derby?

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel som vidiet Mangalu, ale asi to prepnem. S Markom to je utrpenie.

Reagovat
The Krupy

jeden z mála ktorý rozpráva objektívne, nekydá na calcio ale pomerne dobre sa v ňom vyzná...navyše má príjemné vystupovanie, ja osobne ho počúvam veľmi rád.

Reagovat
DelPiero137

Ja ho mam tiez rad, dobre postrehy a netrepe klise. Ale pred vykopom zadrbe ze Juve si vytvori jednu sanu a tu premeni ako naposledy v lige? Tam sme si nahodou vytvorili dostatok sanci + tie faux pas rozhodcu.

Reagovat
The Krupy

To hovoril teraz niekedy?

Reagovat
DelPiero137

Karol defeinitivne nema svoj den. Neapol ma hracov Europskej kvality v podobe Higuaina, Pandeva, Hamsika a Insigneho. Hraci druheho sledu/rangu : Behrami, Inler, Mertens.

Schvalne som bol zvedavy na Mertensa, pritom je to jeden znajlepsich a najperspektivnejsich hracov SSC. Bohuzial je pred Lorenzom, Pandeva by som urcite neradil medzi Europsku spicku.

Reagovat
olis

ten ked ma dobry prehlad o talianskom futbale tak ja by som mohol byt nan odbornik, aj ty aj skoro kazdy na EF z talianskej sekcie

Reagovat
Billy McClane

To je strasne s tymi slovenskymi odbornikmi

Reagovat
smazaný uživatel

Karol je sympatak a asi jediny s poprednych trenerov, ktory sleduje a studuje Seria A

Vzdy ho rad vidim a pocujem

Reagovat
olis

ved vacsinou trepe dve na tri

Reagovat
Jajinek

gratulace Juve, zaslouženě Škody Violy, že se takto brzo potkali. V EL jsem ji hodně fandil a věřil, že něco může uhrá

Reagovat
10

jj, velká škoda, říkal jsem to už po losu a ty dva zápasy to dokázali...snad aspoň ta Neapol půjde dál, i když tomu moc nevěřím

Reagovat
M11

ja Napoli verim.. Snad zabojuji

Reagovat
10

zatím spalujou jednu šancí za druhou

Reagovat
M11

je tam

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Tuxedo

Vedel by mi niekto povedať o akej hodine sa bude zajtra zrebovať LM a EL ???

Reagovat
smazaný uživatel

od 12

Reagovat
Arne

A EL od 13.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

Quaresma je buh

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

quaresma paradni gol jako by tam obrana neapole ani nebyla

Reagovat
10

ona tam nebyla

Reagovat
Billy McClane

Zaujimava kuriozita dnes. V tychto poslednych troch zapasoch padli uz druhykrat vsetky goly v tej istej minute

Reagovat
Pinturicchio

Aspon bude zítra důvod pít.

Reagovat
Shevchenko

Neapol Takové šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Quaresma je neuveritelny hrac. Len nechapem preco mu to tak ide len v Porte

Reagovat
FC Porto FC

Quaresma si zase jednou udělal co chtěl a byl z toho zase parádní gol !!! A to bylo blbejch kecu pod článkem že se vrací že na to nemá že se neprosadí že je línej že je tlustej a tak dal... on ma 15 zapsu 7 golu plus jako kličky falše a rabony se vší parádou

Reagovat
smazaný uživatel

na euro b mel jet.

Reagovat
Minister

Do toho gólu bol ale asi najslabší hráč na ihrisku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nech ho, on z něho byl vystříkanej ještě než přišel, on by ho chválil i kdyby se sebevětší h.vno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Ty vole ja vím jak hraje zatím co ty si ho viděl hrát nulakrát

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi zaslepenej, takže nevíš.

Reagovat
FC Porto FC

Jo ty goly a prihravky si vymejšlim

Reagovat
JacoBee

Reagovat
FC Porto FC

Martinez Varela Carlos Eduardo byli horší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se kurva stalo v tom Lisabonu, jsem hrál Tottenham někdy v 60. minutě v kurzu 51...

Reagovat
Shevchenko

Tak to nasere.

Reagovat
Coutinho10

penalty

Reagovat
Minister

Tá posledná penalta Betisu

Reagovat
Ángel di María 22

Pěknej závěr v Andalusii a asi lepší, že postoupila Sevilla. Bude dál konkurenceschopnější a Betis aspoň může všechny síly věnovat snaze o záchranu ještě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Chazy

Můžete mi říct kdokoliv, jak může hrát Amaya v základu prvoligovýho celku?

Jeho neschopnost se třeba jen přiblížit výkonnostně nejhorší obraně, co kdy Wigan v PL měl, je prostě legendární. Lidi, co choděj na rezervy, tak z něj měli prdel neskutečnou a jeho příprava, no prostě zavinil ve třech zápasech 7 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni si moc vybírat nemůžou, mají celkem momentálně nedostatek pravých beků.

Reagovat
Chazy

Každopádně on je teda CB, pokud si nepamatuju špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je, já jsem se pak pro jistotu díval na tf a má teda odehrané přes 2.2k minut letos Takže můžeš být zas neklidný.

Reagovat
Ángel di María 22

Hele je to asi tak, že nehraje ani pravidelně základ a Betis je poslední v lize s druhou nejhorší obranou. Takže asi tak..

Reagovat
smazaný uživatel

a základ nehraje. On je spíše na střídačce a jde do hry občas. Dneska tam hrál, protože nejspíše se Betis šetřil na ligu,

Reagovat
Chazy

Ok, děkuji za uklidnění to by totiž bylo opravdu směšné.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Chazy

Drsný. Jako přeju mu to, já proti němu osobně nemám nic, fakt se snažil, ale prostě buď mu Wigan/hra Martineze absolutně neseděly, nebo na to sral, nebo na to neměl, ale fakt se na něj vzpomíná akorát vtípkama.

Reagovat
smazaný uživatel

Betis šetřil na ligu ?

Reagovat
Billy McClane

Keby len v zaklade, dnes bol aj kapitan

Reagovat
Chazy

A penaltu kopnul geniálně... jak psal hefy, chtěl bych vidět, jak by kopal Caldwell.

Reagovat
Billy McClane

Pri tych penaltach som si vravel, ze taki Anglicania by takto dobre penalty nikdy nekopali

Reagovat
Chazy

Jo, přesně to mě taky napadlo. Jako upřímně, já fakt netušil, že se takhle penalty daj kopat. Sem zvyklej, že takhle kope max 1 hráč v sérii a ne takový množství.

Naopak ta Evrovina na konec mě potěšila.

Reagovat
Billy McClane

Ja to stale hovorim, ze Spanele umi

Reagovat
Ángel di María 22
Reagovat
Billy McClane

Na druhej strane stvrfinale APN 2006 Kamerun vs Pobrezie Slonoviny bolo tiez vtipne. 23 premenenych z 24. Vtipni boli asi skor brankari

Reagovat
Chazy

To je ale bomba. Ale věřím tomu, že Wigan chybu neudělal, nebylo to o tom, že nedostal šanci, fakt na něj šla kritika od blogerů Wiganu, co viděj i ty věci mimo kamery na zápasech PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mě docela překvapuje, já ho měl za průměrnýho stopera, i když se přiznám, že jsem si ho snad nikdy pořádně nevšimnul. Ale podle tý stránky má i super hodnocení v rámci ligy.

Reagovat
Chazy

Kolik má měřit, aby sis ho všim?

Reagovat
Chazy

Ale moh herně dospět, klidně mu to tam mohlo sednout, proč ne, přeju mu to.

On byl fakt fajn, přišel spolu s Diamem, z Diameho se stala superhvězda, hrál furt, Amaya musel hrát za rezervu a nestěžoval si, nic. Nakonec se s klidem dohod na hostování atp. Ale mám ho za ultimátní dřevo.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát jsem teda nepochopil, proč nechal zahrávat penalty jako první Sevillu.

Reagovat
smazaný uživatel

paradoxne za posledni rok a pul asi nejlepsi a nejspolehlivejsi stoper betisu - i kdyz to bych byl v ty konkurenci asi i ja...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
robbik

Tvl, dneska za trest. Doufal jsem v postup alespoň jednoho z trojice Plzeň, Tottenham a Betis, ale ty penalty mě dneska dostaly

Reagovat
mickey mouse

I když Betis prohrál, tak byl lepším týmem, škoda přál jsem jim postup.

Reagovat
smazaný uživatel

slavnej Lyon vůbec nestíhal, Plzeň zapnula a rozsekala je

Reagovat
smazaný uživatel

slavna Plzen zase vubec nestihala v prvnim zapase, a tam je skutecne Lyon rozsekal a ne vyrhal pouze o gol

Reagovat
smazaný uživatel

občas je třeba se na ten zápas skutečně podívat a ne si jenom přečíst report, chlapče

Reagovat
jester Radka Bejbla

proč hráči kopou penalty pomalu bez rozběhu? Stejně ve většině případů je to kopnutý špatně

Reagovat
fenixLFC

pravze vacsinou s dlhym rozbehom nedavaju

Reagovat
Shevchenko

Finále vidím na Juventus - Benfica, nicméně i Španělé můžou překvapit a tipuju, že by semifinále mohlo být opět ze 3/4 pyrenejské.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme po losu. Každopádně je EL v rukách jižanů.

Reagovat
Xaviercreus

Máte někdo odkaz na ty penalty v Seville? rád bych kouknul díky

Reagovat
Ángel di María 22
Reagovat
smazaný uživatel

velká škoda Salzburgu, tak suverenně hrají celou sezonu, Ajax jasně přejeli a s basilejí vypadnou..velká škoda, že soriano nedal na začátku druhé půle tu tutovku do prázdné, bylo by hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

tak vcera ma Neapol pekne nasral, 70 minut jasne lepsie muzstvo a potom dve stupidne chyby v obrane...

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera to bol pekny zapas a od druheho polcasu sme mali mierne na vrch.. perfecto Pirlo proste je to frajer, aj ked niekedy posobi unavene alebo nezazivne je to pan hrac.. dolezita vyhra, ktora nam otvorila dvere na "ceste domov"

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň stál postup prokoučovanej duel v Lyonu Dušan Uhrin nemá ani 30% kvalitu svého táty

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nevíte, jestli bude někde v TV nebo online přenosech dnešní los?

Reagovat
smazaný uživatel

Eurosport

Reagovat
FC Porto FC

Ty goly a ty prohravky sem si vymyslel

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pro španělského výtěze EL.

Reagovat
smazaný uživatel

vÝtěz je teda hodne velky mazec i na tebe

Reagovat
smazaný uživatel

a mne budes neco rikat o inteligenci

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Posledni Kovboj

mislis?

Reagovat
smazaný uživatel

negramot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Pinturicchio

Já vám do toho nechci kecat, ale nedělá on tohle Jiří naschvál?

Reagovat
smazaný uživatel

byla by to zajímavá taktika ...

Reagovat
smazaný uživatel

tý vole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele