osmifinále - 1. zápasy
13.03.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Salcburk tentokrát neoslnil a veze z Basileje pouze bezbrankovou remízu

Salcburk poprvé v letošním ročníku narazil. Na uzdě jej udržela domácí Basilej, která bezbrankovou remízou ukončila soupeřovu šňůru čtrnácti vítězství v řadě. Do odvety jsou tak šance pro oba celky naprosto otevřené.

Rakouský klub naposledy okusil porážku dokonce v listopadu loňského roku proti Rapidu Vídeň v domácí soutěži. Nyní sice udržel i nadále pohárovou neporazitelnost, ovšem do odvety na vlastním hřišti si neodváží žádnou hmatatelnou výhodu.

Basilej vstoupila do utkání zhurta a hned dala soupeři pocítit, že bude jeho dosavadním nejtěžším soupeřem v letošním ročníku Evropské ligy. Matías Delgado se svou ranou po rychlém protiútoku nepochodil, následně se na druhé straně několikrát pokoušel zlomit bezbrankový stav Kevin Kampl se Sadiem Maném. Byli to však znovu domácí, kdo měl k prvnímu gólu nejblíže. Giovanni Sio se dostal k hlavičce zblízka z dobré pozice, ovšem největší příležitost úvodního poločasu a možná i celého zápasu zahodil a pouze přestřelil.

První pořádnou šanci hostů měl Stefan Ilsanker, avšak ani záložník Salcburku si na brankáře Yanna Sommera nepřišel. Stejně dopadl i Mané po Kamplově centru, aktivitou na opačné straně hřiště kontroval rovněž neúspěšně Delgado. Hlavním aktérem na trávníku však byl Kevin Kampl, jenž přinutil Sommera k dalšímu dobrému zákroku a pomáhal výrazně záložní řadě svého celku, aby začala přebírat herní iniciativu.

Po změně stran se šance nerodily ani na jedné straně a pokračovalo se ve vyrovnaném měření sil. Za zmínku stojí dalekonosná rána Jonathana Soriana, s níž si ale brankář Sommer hlavu lámat příliš nemusel. Čtyři minuty před koncem musel ještě gólman Basileje předvést své kvality při pokusu střídajícího Valona Berishy z kraje pokutového území. Nic víc se již v závěru utkání neurodilo, a tak se oba kluby rozešly v prvním zápase osmifinálového klání smírně 0:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

bude to zajímavý zápas... jsou to podobné týmy. 2-2

Reagovat
Fill

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Rozjetej Salcburk rozstřílí Basilej 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Geniální parta v obraně, to je jak kdyby to koučoval Cimrman: Somr, Degen, Voser, Suchý, a Jeti

Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Salzburg (0:2/1:2)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady věřim Salzburgu. Basilej ma hodně zraněnych hraču Marcelo Diaz 12/2, Ivan Ivanov 11/0, Behrang Safari 14/0, Marco Streller, 19/10 Kay Voser 23/1 a Taulant Xhaka 19/2. Serey Die 11/0

Reagovat
Bayernista18

2 : 3.

Reagovat
Robochelsea

3:2, stavil som na to. Kurz 28

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodca sa zbláznil Samé žlté za blbosti, uz ich dal snaď 4 :D v 24. minute

Reagovat
smetos

Solidni rezba zatim tady bude redka

Reagovat
STR

Ten Kampl dlouho v tom Salzburgu nevydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, zandava si to hodne.

Reagovat
smazaný uživatel

ale z pohledu peněz by klidně mohl....

Reagovat
Tomanatura

To je zhruba 60% jeho moznosti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele