osmifinále - 1. zápasy
13.03.2014 21:05 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Suverénní Benfica byla na Tottenham příliš a veze si z Londýna výhru 3:1

Tim Sherwood si z prvního osmifinálového zápasu odnese akorát další potvrzení, že bojovat s předními evropskými kluby není žádný med. Přestože se jeho hráči nesesypali tak, jak se jim povedlo v nedávném ligovém utkání s Chelsea, přesto na lisabonskou Benficu nestačili a prohráli doma 1:3.

Aktuální portugalský lídr přijel do Londýna v dobré náladě, k čemuž měl nadmíru dobrý důvod. Hned osmnáct z posledních dvaceti střetnutí, které svěřenci Jorgeho Jesúse absolvovali, totiž skončila vítězstvím Benfiky. Tatam je neúspěšné působení v Lize mistrů, kde Portugalci skončili na úkor řeckého Olympiakosu. Ani snaživý výkon Spurs tak na jejich čtvrtečního soupeře nemohl stačit. Kvalita hostů byla nesporná, zvláště když měli míč na kopačkách.

Kdykoli Tottenham ztratil míč před šestnáctkou hostí, bylo zaděláno na trable. Ofenzivní trojka Marković, Rodrigo a Miralem Sulejmani totiž hrozila neustále skvěle propracovanými a hlavně rychlými brejky, které defenziva Spurs od počátku zastavovala jen stěží a mnohdy akorát za cenu faulu. Brzké žluté kartě se tak nevyhnul defenzivní záložník Sandro za vystavení stopky jednomu ze zmíněných protiútoků, ovšem ani tato taktika nemohla trvat věčně.

Ještě před uplynutím půlhodiny hry se Benfica dostala do vedení zásluhou brilantní přihrávky Rúbena Amorima, jenž vybídl ke skórování Rodriga. Mladý španělský útočník si skvěle naběhl za Naughtona z dosahu stopera Vertonghena, bez potíží přihrávku zpracoval a krásnou křižnou ranou levačkou obstřelil brankáře Llorise. V poločase tak na White Hart Lane nepanovala dvakrát pozitivní atmosféra, což hráčům dali fanoušci patřičně pocítit. Hlavní ofenzivní snaha Spurs spočívala v aktivní hře krajů s množstvím centrů na hroty Adebayora s Kanem, jenže stoperská dvojice Benfiky Garay - Luisao odolávala bez větších problémů.

Po změně stran se Adebayor a spolu s ním i záloha Tottenhamu přece jen trochu probrali a začali více Benfice zatápět. Když už se však tožský útočník ocitl po akci Eriksena ve slibné příležitosti, jeho zakončení bylo sotva hodné zmínky. Když už se zdálo, že domácí konečně nacházejí svůj rytmus a časem by se jim mohlo i poštěstit lepší počínání v koncovce, ukázali jim hosté do puntíku, jak nadějné příležitosti proměňovat. Kane zbytečně přišel o míč v souboji s Amorimem, jenž si vyměnil míč s Cardozem a přinutil Llorise k silnému zákroku po ráně zpoza šestnáctky.

Když pak znovu aktivní Amorim rozehrál rohový kop, neuhlídal Younes Kaboul Luisaa a Benfica vedla již 2:0. Zdálo se, že odveta v Portugalsku již bude jen formalitou, neboť pravidlo venkovních gólů hrála Benfice plně do karet. Naději pro domácí ovšem ještě dokázal vykřesat Christian Eriksen povedeným přímým kopem, který zakroutil přes zeď k velkému překvapení brankáře Oblaka. Ten ráně dánského reprezentanta pouze přihlížel a ani se po jeho kroucené ráně nenatáhl.

Snížením na 1:2 se Tottenham bohužel pro domácí příznivce vyčerpal a naopak ještě v závěru inkasoval třetí gól. Šťastným střelcem se stal znovu brazilský stoper Luisao a Spurs tak příští týden na Estádio da Luz čeká ohromně těžký úkol, pokud ještě chtějí v Evropské lize setrvat i na čtvrtfinále.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Fill

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 02..

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že tam zase postaví to vemeno Bentaleba co neumí ani přihrát natož vystřelit

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

adebayor,rose-sulejmani

Reagovat
smazaný uživatel

0-0 jista

Reagovat
smazaný uživatel

X 1:1

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Hráči jako Naughton, Paulinho, Kane, Bentaleb, bohužel i Lennon nemají v Tottenhamu co dělat. Jsem zase akorát nasranej.

Reagovat
FC Porto FC

Kdo Benficu v EL zastaví kromě nás ? :D asi nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat
Talker

Jenom trojku?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele