osmifinále - odvety
20.03.2014 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Ludogorec Razgrad 1:0

Ludogorec prohrál i druhé utkání s Valencií a s Evropskou ligou se tak loučí už v osmifinále. Přestože bulharský mistr nevstřelil za 180 minut španělskému soupeři ani gól a sám čtyřikrát inkasoval, může být s celkovým účinkováním v soutěži navýsost spokojen - ani ti nejoptimističtější fanoušci zřejmě nečekali, že by to mohl dotáhnout až takhle daleko..

Jestliže po úvodní domácí prohře 0:3 zbývala Razgradu ještě nějaká šance na zvrat, gólová hlavička Paca Alcácera ze začátku druhé půle ji definitivně proměnila v prach. V závěrečné fázi se tak rozhodnuté utkání už pouze dohrávalo.

V samém úvodu se Ludogorec prezentoval přímým kopem Vury, který domácí obrana odvracela na roh, a pěknou akcí Juniora Caicary; ten se probil do střelecké pozice z pravého křídla, ale svůj pokus mezi tři tyče usměrnit nedokázal. Poté ještě zahodil další dobrou šanci Christo Zlatinskij, a pak už se ke slovu (podle očekávání) dostala Valencia.

První domácí příležitost měl v 16. minutě Míchel, jehož volej letěl nad břevno; následovala hlavička Javiho Fuega, kterou vychytal gólman Vladislav Stojanov, zatímco Federico Cantabria opřel svoji ránu z přímého kopu do zdi. V závěru první půle se pak na druhé straně osmělil z dálky Zlatinskij, největší šanci však promeškal valencijský Dani Parejo, který z přímého kopu napálil břevno. V nastalém chaosu si s míčem nakonec poradila hostující obrana.

Druhý poločas odemkl po chytře rozehraném rohu aktivní Vura, to už však do rozhodující trefy zbývaly pouhé minuty. Pěkný Cartabiův pas z hloubi pole dolétl až k Alcácerovi, který jej hlavou poslal za záda bezmocného Stojanova. Bulharský outsider se nechtěl nechat zahanbit a pokoušel se o vyrovnání, ale proti Romanu Bezjakovi skvěle zasáhl gólman Diego Alves, a dorážející Michajl Aleksandrov pálil těsně mimo. To se psala 64. minuta, která tak přinesla poslední vzrušující okamžik zápasu.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 a penalty

Reagovat
smazaný uživatel

já žádnou hitparádu neočekávám. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pred Villarealom s ktorým Vale potrevuje uhrať aspoň bod, by bola hlúposť vyhrať ale tipnem asi 0:2 pre hostí.

Reagovat
smazaný uživatel

teda po španielsky 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele