Eredivisie - souhrn 26. kola

06.03.2015, 21:53, aktualizováno 08.03.2015, 18:38
Komentáře a souhrny
Groningen potvrdil roli favorita a udolal Dordrecht, i nadále se naopak nedaří Twente. Sobotní program načala hravá výhra PSV na půdě Go Ahead Eagles a zakončila kanonáda Zwolle proti Cambuuru. Tři body mají i Ajax a Twente, Utrecht šesti góly znemožnil Alkmaar...

FC Utrecht - AZ Alkmaar 6:2

08.03.2015 16:45

Góly: 2. Willem Janssen, 10. Mark Diemers, 17. Sébastien Haller (pen.), 69. Sébastien Haller (pen.), 83. Kristoffer Peterson, 89. Édouard Duplan - 56. Aron Jóhannsson, 88. Gevero Markiet (vl.)

Senzační výsledek si v 26. kole připsal Utrecht. Svěřenci Roberta Aflena v domácím prostředí nasázeli třetímu Alkmaaru šest branek a diváci na Galgenwaard Stadionu se bavili. O vítězi nikdo nepochyboval už po prvním poločase, který domácí vyhráli 3:0. Stejný počet gólů pak Utrecht nasázel i po změně stran, debakl alespoň trochu zmírnili Aron Jóhansson a jeho skorojmenovec Mattias Johansson.

S brankami se roztrhl pytel hned ve 2. minutě. Sébastien Haller se uvolnil na pravém křídle, odcentroval a našel hlavu Willema Janssena, jenž překonal bezmocného Alvarada. Neuplynulo ani deset minut a už to bylo o dva góly. Odražený míč po dlouhém autu napálil z nějakých dvaceti metrů přímo z voleje do brány Mark Diemers a mohl se radovat z výstavní trefy.

Po čtvrthodině hry zahrál ve vápně rukou pravý bek Johansson, hlavní rozhodčí bez váhání odpískal pokutový kop, jenž s přehledem proměnil Sébastien Haller. Na hrůzostrašný výsledek reagoval hostující kouč John van der Brom o poločase, když využil všechny tři možnosti ke střídání. Podrážděného Berguise nahradil Tanković, Mührena Hupperts a místo dos Santose zaujal Aaron Jóhansson.

Právě syn islandských rodičů reprezentující Spojené státy americké se krátce po příchodu na hrací plochu postaral o snížení. Henriksen využil přihrávky za obranu, obhodil špatně vyběhnutého Ruitera a Jóhansson neměl problém trefit prázdnou bránu. V 69. minutě ale vrátil Utrechtu třígólový náskok opět Sébastien Haller, který proměnil další penaltu nařízenou znovu za hraní rukou. V 83. minutě navýšil skóre brilantní technickou střelou do levé šibenice střídající Kristoffer Peterson.

AZ dokázalo ještě jednou zkorigovat stav, když si centr Mattiase Johanssona srazil za záda vlastního gólmana Gevero Markiet. Příliš ho to však mrzet nemuselo, na konečných 6:2 vzápětí uzavřel po krásné akci Francouz Édouard Duplan.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - NAC Breda 3:0

08.03.2015 14:30

Góly: 10. Lex Immers, 62. Mitchell te Vrede, 75. Mitchell te Vrede

Fotbalisté Feyenoordu dokázali odčinit zaváhání z předchozího ligového střetnutí s Utrechtem a tentokráte si v domácím prostředí bez větších potíží poradili se zachraňující se Bredou. V tuto chvíli mají na kontě osmačtyřicet bodů a díky prohře konkurenčního Alkmaaru se posunuli na třetí místo o osm bodů za Ajax. NAC je stále předposlední sedmnácté se ziskem devatenácti bodů a na šestnácté Heracles ztrácí tři body.

Domácí byli v celém průběhu utkání jasně lepším výběrem a mohli vyhrát více než jen třígólovým rozdílem, hosty nepustili do jediné gólové možnosti. Rotterdamský výběr mohl jít do vedení už ve 2. minutě. Po ráně Manua se míč odrazil od horní tyčky na brankovou čáru a poté ven z prostorů tří tyčí. V Eredivisii už funguje kamerový systém tzv. "jestřábí oko" a to ukázalo, že balón nepřešel čáru celým svým objemem vskutku jen o pár centimetrů.

Domácím tento smolný moment příliš vadit nemusel a už v 10. minutě vsítili vedoucí gól, opět musela rozhodnout až kamera. Po přímém volném kopu z blízkosti rohového praporku vypálil z první Lex Immers a jeho skákavá střela zamířila do branky, kde balón odhlavičkoval Lingeon. Tentokráte se na světelné tabuli objevil nápis "GOAL" - 1:0.

Po půl hodině hry po dlouhém nákopu za obranu nedokázal jeden z obránců hostů zastavit balón a do samostatného úniku se dostal Manu. Ten měl dostatek času na zakončení, zblízka ale trefil pouze gólmana ten Rouwelaara. V dalších minutách opadl tlak domácích a ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Feyenoord pojistil své vedení krátce po hodině hry zásluhou Mitchella te Vredeho.

Po famózním kolmém obloučku do pokutového území převzal balón střídající Boëtius a z pravé strany poslal přesný centr na hranici brankového území, kde hlavou rozvlnil síť osamocený te Vrede. V polovině druhé půle zamířil po další nádherné přihrávce Boëtiuse těsně vedle nabíhající El Ahmadi, te Vrede přidal svou druhou branku v zápase v 75. minutě. Precizní kolmicí se opět blýskl Boëtius, poté Clasie lehkou tečí posunul míč na volného holandského útočníka a ten už neměl problém zakončit. Breda se na žádný odpor nezmohla po zásluze prohrála.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SBV Excelsior 1:0

08.03.2015 14:30

Góly: 83. Anwar El Ghazi

Ajax Amsterdam dokázal potvrdit předchozí vítězství nad PSV Eindhoven a před vlastními fanoušky zdolal Excelsior. Srdnatě bránící celek z druhého největšího holandského města kladl velký odpor, o cenný bod však přišel pár minut před koncem. Na centr Živkoviće si naskočil Anwar El Ghazi a hlavou vsítil svou devátou branku v sezóně.

Excelsior přijel do Amsterdam Arény s jasným cílem udržet nulu vzadu a vyrážet do rychlých brejků. Zatímco první část taktiky se dařila, s přechodem do útoku to už bylo horší. O moc lépe se však v ofenzívě nevedlo ani Ajacieden, kteří sice měli výraznou převahu v držení míče (72%), přímou střelu na bránu ovšem během úvodní pětačtyřicetiminutovky nezaznamenali.

Ve druhém dějství už si sice De Boerova ekipa nějaké příležitosti vypracovala, Excelsior ale v důležitých momentech podržel spolehlivě chytající brankář Alessandro Damen. Vyznamenal se jak proti pokusu Schöneho, tak i proti střele stopera Viergevera.

Rozhodující moment přišel až v 87. minutě. Střídající Richairo Živković odcentroval z levé strany, nejvýše se do vzduchu vyšplhal Anwar El Ghazi a hlavou trkl míč do sítě. Gólman Damen tentokráte plachtil vzduchem marně. Zasloužené tři body pro Ajax mohl stvrdit v samotném závěru aktivní Žiković, který hru domácích po svém příchodu evidentně využil, ale jeho trefa nebyla pro těsný ofsajd uznána.

Více informací k zápasu

FC Groningen - FC Dordrecht 2:0

08.03.2015 12:30

Góly: 43. Albert Rusnák, 90. Tjarron Chery

Fotbalisté Groningenu dokázali potvrdit úlohu mírného favorita v souboji s posledním Dordrechtem a po výhře 2:0 přerušili svou nelichotivou bilanci z předchozího období. Díky tomu se v tabulce posunuli na osmé místo se ziskem čtyřiatřiceti bodů a přeskočili konkurenční Twente. Nováček soutěže zůstává na osmnáctém místě s patnácti body a na devatenáctou Bredu stále ztrácí body čtyři.

Domácí byli mnohem aktivnějším celkem od samého začátku a už po necelých deseti minutách hry se mohli dostat do vedení. Centr z levé strany doplachtil až na hranici brankového území k volnému Tjarronu Cherymu, který z jasné pozice nepochopitelně minul hostující branku. O tři minuty později vypálil z přímého volného kopu hostující Gosens a jen o centimetry netrefil bližší tyč, brankář Padt se nádherně prolétl vzduchem.

Dordrecht se snažil pokračovat v tlaku i nadále a po ponechané výhodě pálil z necelých třiceti metrů Klaiber, proti jehož dělovce brilantně zasáhl Padt. Přesně v polovině první půle se blýskl hned třemi zákroky gólman Kurto. Ten nejprve vyrazil nebezpečný pas van der Veldena, poté si poradil s pokusem Cheryho a nakonec odvrátil na roh i ránu z hranice pokutového území. Groningen znovu zahrozil po necelé půl hodině hry.

Do pokutového území se probojoval Mahi, jemuž skvěle zmenšil střelecký úhel Kurto a připsal si další výborný zákrok. Ve 33. minutě prošel na levé straně van der Velden a nahrávkou skrz pokutové území hledal u zadní tyče Mahiho, kterému chyběl k zakončení do odkryté svatyně jediný krok. Zhruba deset minut před přestávkou se dostal do sóla Lieder, jenže poté z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat famózního Padta.

Domácí se dočkali vedoucí trefy ve 44. minutě. Po centru Bruneta do pokutového území odskočil míč z kopačky van der Veldenovi, nicméně ten se následně dostal k Albertu Rusnákovi, který z otočky zamířil do sítě - 1:0. Ve druhém dějství tlak obou výběrů opadl a první větší možnost se zrodila až čtvrthodiny před koncem. Po centru z levé strany propadl balón až k hostujícímu Liederovi, který ze tří metrů trestuhodně zamířil těsně vedle.

Dordrecht se až do závěrečného hvizdu do žádné další šance nedostal a vedení Groningenu naopak pojistil v první nastavené minutě Chery. Ten to udělal skvěle na pravém křídle, obešel obránce a technickou ranou na zadní tyč pokořil Kurta podruhé, definitivně tak zlomil odpor hostujícího výběru.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Cambuur Leeuwarden 6:1

07.03.2015 20:45

Góly: 30. Jesper Drost, 35. Maikel van der Werff, 63. Ryan Thomas, 70. Stefan Nijland (pen.), 80. Stefan Nijland, 89. Stefan Nijland - 76. Mikhael Rosheuvel

Fotbalisté Zwolle předvedli po dlouhé době velmi dobrý výkon proti konkurenčnímu Cambuuru a deklasovali ho po výsledku 6:1. Hlavním hrdinou se stal útočník Stefan Nijland, který za pouhých 19 minut vsítil hattrick. Ten nastoupil na trávník až v 69. minutě a hned za minutu skóroval, vystřídal českého útočníka Tomáše Necida, který vyšel naprázdno. PEC je a pátém místě s dvaačtyřiceti body, Cambuur má o devět bodů méně a je devátý.

V úvodní půlhodině hrály oba výběry opatrně a diváci neviděli jedinou vážnější možnost, ovšem poté se domácí z ničeho nic dostali do vedení. Po krásné kolmici za obranu centroval Lukoki z brankové čáry před branku, tam se míč odrazil k Jesperu Drostovi a jeho rána z deseti metrů byl tečována do sítě. O pět minut později vedli domácí už o dvě branky. K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Maikel van der Werff a krásně zamířil ke vzdálenější tyči.

Do konce poločasu se už nic nezměnilo a pět minut po přestávce zahrozil poprvé Necid. Po přihrávce z levé strany nedokázal zblízka překonat Nienhuise a následně hostující strážce zlikvidoval i ránu z velké dálky. Domácí vedli už o tři trefy krátce po odehrané hodině. Po přetaženém centru z pravého křídla na zadní tyč vrátil Necid míč před branku a hlavičkující Ryan Thomas už měl snadnou práci - 3:0.

Ihned na to se do dvou obrovských možností dostal Necid. Ten podruhé v tomto duelu ve skluzu nepřekonal Nienhuise a následně zamířil Brama z hranice bankového území asi metr nad horní tyčku. O minutu později střílel Necid z osmi metrů k levé tyči, tu ale přeci jen minul asi o půl metru. Zwolle si během dalších dvou minut vytvořilo dvě obrovské příležitosti, proměnit je nedokázalo a čtvrtou branku dalo v 70. minutě.

Po faulu Reijnena v pokutovém území si míč na puntík postavil Nijland a nechytatelně ho poslal k pravé tyči do horní poloviny branky. Hosté snížili až čtvrthodiny před koncem, kdy po rychlém brejku propálil z deseti metrů vše co mu stálo v cestě Mikhael Rosheuvel. Nicméně Zwolle přidalo pátou trefu v 80. minutě. Po nenápadné přihrávce od Drosta si Nijland naběhl do šestnáctky a pohotově technickou střelou obstřelil Nienhuise.

Dílo dokonal Nijland v 89. minutě a zasadil zdecimovanému soupeři poslední šestý zničující úder. Svůj hattrick zaznamenal nádhernou ranou z třiceti metrů, která přeletěla hostujícího gólmana a ten byl naprosto bez šance, na tuto trefu se určitě bude ještě dlouho vzpomínat.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SBV Vitesse 1:1

07.03.2015 19:45

Góly: 90+4. Denni Avdić - 21. Bertrand Traoré

Až ve čtvrté minutě nastavení přišlo Vitesse o svou sedmou výhru v řadě. Heracles nakonec za pět minut dvanáct spasil Denni Avdič, který odpověděl na trefu hostujícího Bertranda Traorého, a zařídil svému týmu cenný bod do boje o záchranu. Domácí tak před vlastními fanoušky neprohráli už potřetí za sebou.

Klub z Arnhemu od úvodních minut potvrzoval, že má aktuálně možná nejlepší formu z celé Eredivisie, a domácí měli velké štěstí, že neinkasovali již dříve. Olijnyk se v 11. minutě ocitl naprosto sám před brankářem Castrem, jenže ten dokázal vytěsnit balón z brankové čáry i s notnou dávkou štěstí do bezpečí.

O deset minut později se již hosté ujali zaslouženého vedení. Castro si příliš nerozuměl se svými obránci, míč se najednou odrazil k Traorému, který ho z blízkosti doklepl bez problémů do branky. Kdyby o pár chvil později byl uznán gól Pröpperovi, který neplatil pro ofsajd, vypadalo by to s domácími dost špatně.

Heracles poprvé výrazněji zahrozil ve 27. minutě. Linssen poslal dlouhý pas na zadní tyč, kam si nabíhal Weghorst, jenže ten trestuhodně zakončoval dost špatně. Dvanáct minut před obrátkou se do ještě jedné vážnější možnosti dostal Traoré, tentokráte ovšem uspět nedokázal a náskok nenavýšil.

Do druhé půle lépe vstoupili domácí, Darri však ve 49. minutě poslal svou střelu jen nad. Na druhé straně držel šance svého týmu nad vodou Castro, jenž zlikvidoval tutovku van der Heijdena a pak musel zasahovat i proti dělovce Labyada. V 68. minutě se objevil za defenzívou osamocený Traoré, avšak branku minul.

Těchto několik odmítnutých příležitostí nakonec zřejmě stály Vitesse dva body. Už v 87. minutě málem vyrovnal Darri, jehož pokusu scházelo opravdu málo. Trefil se až Avdič, jenž byl na hřišti sotva deset minut. Dokázal se ve velkém vápně prodrat ke sklepnutému balónu a procedit ho pod nohama vyběhnuvšího gólmana Rooma.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - SC Heerenveen 0:1

07.03.2015 19:45

Góly: 78. Luciano Slagveer

Na poměry nizozemské Eredivisie bylo dnes v Haagu k vidění velice dietní utkání. Minimum gólových příležitostí a zajímavých situací rovněž pomálu, šťastnější přesto odjížděl Heerenveen. Jediný gól zápasu totiž zaznamenal hostující Luciano Slagveer dvanáct minut před koncem. Výsledek je pro domácí trochu krutý, proti favorizovanějšímu soupeři rozhodně nebyli horším týmem.

Oba celky disponují útočníky, kteří stojí v popředí tabulky střelců celé soutěže. Dnes se však příliš nedařilo ani domácímu Kramerovi, jemuž se čtrnácti brankami náleží v tomto ohledu bronzová příčka za duem z PSV Eindhoven, ani třínáctigólovému Němci Marku Uthovi. z Heerenveenu. Z první půle snad stojí za zmínku jen střela Eduarda z hranice penalty, bohužel pro domácí tomuto pokusu chyběla přesnost i razance. Svěřenci kouče Lodewegese se za úvodních 45 minut vůbec k ohrožení Hansena nedostali.

Druhý poločas už byl přece jenom trochu bohatší. Hned tři dobré šance si v krátkém sledu vytvořili fotbalisté Haagu, ani jednou ovšem nevyzráli na připraveného Nordfeldta. Švédský gólman to neměl ani příliš složité, neboť zakončení klubu z královského města bylo dosti žalostné. Kramer nejprve z malého vápna mířil přímo do rukavic gólmana, aby o chvíli později prostor mezi třemi tyčemi vůbec netrefil.

Rozhodující moment přišel v minutě 78. Luciano Slagveer se skvěle uvolnil po pravé straně přes dva obránce a pak z úhlu propálil Hansena. ADO Den Haag se už na vyrovnání nezmohl a jejich pětizápasová série bez porážky je tak u konce.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - PSV Eindhoven 0:3

07.03.2015 18:30

Góly: 23. Memphis Depay, 39. Jop van der Linden (vl.), 44. Andrés Guardado

Roli favorita potvrdili fotbalisté PSV Eindhoven a po prohře s Ajaxem se opět ukázali v dobrém světle. Tři body na půdě sestupem ohroženého Deventeru si Boeren zajistili již během první půle. Skóre otevřel Memphis Depay, pak nešťastně usměrnil míč do vlastní sítě van der Linden a na konečných 3:0 uzavřel ještě do přestávky Guardado.

Svěřenci Philippa Cocuho vstoupili do utkání s velkou chutí napravit předešlé selhání, prezentovali se hodně vysokým napadáním, což Go Ahead Eagles dělalo problémy. Po čtvrthodině hry chyboval v rozehrávce Deniz Türüc a nabídl samostatný únik Depayovi, ten však tváří v tvář van der Hartovi neuspěl a mladý gólman podržel svůj tým.

Souboj Mickeyho van der Harta s Memphisem pokračoval i nadále a zanedlouho opět s kladnými body pro brankáře hostujícího v Deventeru z Ajaxu. K nejlepšímu kanonýrovi Eredivisie tentokráte propadl balón po rohovém kopu, proti jeho ráně z voleje se však van der Hart vyznamenal vynikajícím reflexem. Do třetice už ovšem kapituloval. Depayův projektil z přímého kopu ve vzduchu evidentně zaplaval, přesto by přízemní střela na svou stranu neměla být pro van der Harta neřešitelným problémem - 1:0.

V 39. minutě to bylo už o dva góly. Dvacetiletý obránce Joshua Brenet předvedl brilantní individuální akci a když se objevil pár metrů před brankou, vystřelil a jeho střelu směřující mimo si srazil do vlastní sítě neštaštný van der Linden. Třetí hřebíček do rakve Deventeru zatlouklo PSV minutu před odchodem do kabin. Sehraný signál z volného přímého kopu rozehrál Depay na Willemse, ten odcentroval a navzdory velké snaze van der Harta dotlačil míč za jeho záda Andreas Guardado.

Druhý poločas toho příliš mnoho nenabídla, hosté si hlídali svůj komfortní náskok a Go Ahead Eagles věděli, že na nějaké zdramatizování stavu jim chybí kvalita. Nejnebezpečnější situací druhého dějství byl dalekonosný pokus Türüca, který konečky prstů vytáhl nad břevno pozorný Zoet.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Twente 2:2

06.03.2015 20:00

Góly: 19. Jerson Cabral, 23. Jerson Cabral - 45. Hakim Ziyech, 53. Hakim Ziyech

Fotbalisté Twente nedokázali přerušit svou nelichotivou bilanci z poslední doby a nezvítězili již pošesté v řadě, nyní dokázali podruhé za sebou remizovat. Kvůli tříbodovému odečtu za neplnění finančního plánu jsou v tabulce na osmém místě s třiatřiceti body a evropské poháry se jim každým zápasem vzdalují. Tilburg natáhl svou šňůru bez výhry na čtyři duely, nicméně nováček soutěže obral o body dalšího favorita a je desátý s dvaatřiceti body.

Utkání mělo pouze dva střelce, za domácí vsítil oba góly Jerson Cabral a za hosty dokázal nakonec vyrovnat na konečných 2:2 Hakim Ziyech. Tilburg vedl v polovině prvního poločasu už 2:0, ovšem v poslední minutě první půle hosté snížili a osm minut po přestávce bylo vyrovnáno. Úvodní šance tohoto střetnutí byla k vidění krátce po čtvrthodině hry. Po nepřesné nahrávce Peterse pálil z první Ziyech a z velmi ostrého úhlu trefil pouze tyč. O dvě minuty později udeřil na druhé straně Cabral.

Centr Armenterose z levé strany byl tečován jedním z obránců a míč pak následně propadl až na hranici brankového území. Tam si ho Cabral zpracoval na prsa a zblízka prostřelil bezmocného Stevense. Stejný hráč zvýšil vedení svého výběru o čtyři minuty později. Po brejku tři na jednoho dokázal Ondaan přihrávkou na levou stranu uvolnit Cabrala, ten zakončení neuspěchal s technickou ranou po zemi zakončil přímo ke vzdálenější tyčce.

Twente mohlo snížit po necelé půl hodině. Schilder odcentroval z levé strany do pokutového území na zcela volného Castaignose a ten minul domácí branku jen o decimetry. Twente se nakonec dočkalo ve 45. minutě. K přímému volnému kopu z dvaceti metrů se na pravé straně postavil Ziyech a přesně umístěnou ranou k bližší tyči nedal brankáři Lamprouvi žádnou šanci na úspěch. Hosté vstoupili aktivně i do druhého dějství a dočkali se zaslouženého vyrovnání.

Výborně to udělal Mokhtar, který křižným přízemním centrem ke vzdálenější tyči vybídl ke skórování Ziyecha a ten už měl snadnou úlohu. Po hodině hry mohl Tilburg znovu dostat do vedení Dijks, ten však po rohovém kopu hlavičkoval o malý kousek vedle. V závěrečné desetiminutovce ještě dvakrát zahrozili hosté. Castaignos nejprve pálil z hranice pokutového území vedle levé tyče, následně netrefil branku z dobré pozice ani Ondaan, který uklidil balón nad břevno a skóre zápasu se tak již nezměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven26221369:2267
2.AFC Ajax26175456:2456
3.Feyenoord Rotterdam26146644:2548
4.AZ Alkmaar26145745:3947
5.PEC Zwolle261331051:3442
6.SBV Vitesse26118747:3541
7.SC Heerenveen26118739:3041
8.FC Groningen26810832:3934
9.FC Twente2699843:3933
10.Cambuur Leeuwarden26961137:4433
11.FC Utrecht26951247:4732
12.Willem II26951234:3832
13.SBV Excelsior26611935:4329
14.ADO Den Haag266101034:4028
15.Go Ahead Eagles26651526:4823
16.Heracles Almelo26641634:5222
17.NAC Breda26471522:5219
18.FC Dordrecht26361716:6015
Bodové odečty
FC Twente-3za neplnění plánu finanční stabilizace klubu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nasere, když vás potopí vlastní hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Wau tak to už hej, a ja že prečo sa tak pofidérne usmieva No u nás takéto veci radšej neriskujeme a hráčom zakážeme hrať

Reagovat
STR

Necid je zraněnej?

Reagovat
JackDaniels.

Z Rusnaka rastie velky hrac!

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň jsme nebyli jediný, kdo dostal šest gólů...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele