základní část, 26. kolo
07.03.2015 18:30 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Go Ahead Eagles - PSV Eindhoven 0:3

Roli favorita potvrdili fotbalisté PSV Eindhoven a po prohře s Ajaxem se opět ukázali v dobrém světle. Tři body na půdě sestupem ohroženého Deventeru si Boeren zajistili již během první půle. Skóre otevřel Memphis Depay, pak nešťastně usměrnil míč do vlastní sítě van der Linden a na konečných 3:0 uzavřel ještě do přestávky Guardado.

Svěřenci Philippa Cocuho vstoupili do utkání s velkou chutí napravit předešlé selhání, prezentovali se hodně vysokým napadáním, což Go Ahead Eagles dělalo problémy. Po čtvrthodině hry chyboval v rozehrávce Deniz Türüc a nabídl samostatný únik Depayovi, ten však tváří v tvář van der Hartovi neuspěl a mladý gólman podržel svůj tým.

Souboj Mickeyho van der Harta s Memphisem pokračoval i nadále a zanedlouho opět s kladnými body pro brankáře hostujícího v Deventeru z Ajaxu. K nejlepšímu kanonýrovi Eredivisie tentokráte propadl balón po rohovém kopu, proti jeho ráně z voleje se však van der Hart vyznamenal vynikajícím reflexem. Do třetice už ovšem kapituloval. Depayův projektil z přímého kopu ve vzduchu evidentně zaplaval, přesto by přízemní střela na svou stranu neměla být pro van der Harta neřešitelným problémem - 1:0.

V 39. minutě to bylo už o dva góly. Dvacetiletý obránce Joshua Brenet předvedl brilantní individuální akci a když se objevil pár metrů před brankou, vystřelil a jeho střelu směřující mimo si srazil do vlastní sítě neštaštný van der Linden. Třetí hřebíček do rakve Deventeru zatlouklo PSV minutu před odchodem do kabin. Sehraný signál z volného přímého kopu rozehrál Depay na Willemse, ten odcentroval a navzdory velké snaze van der Harta dotlačil míč za jeho záda Andreas Guardado.

Druhý poločas toho příliš mnoho nenabídla, hosté si hlídali svůj komfortní náskok a Go Ahead Eagles věděli, že na nějaké zdramatizování stavu jim chybí kvalita. Nejnebezpečnější situací druhého dějství byl dalekonosný pokus Türüca, který konečky prstů vytáhl nad břevno pozorný Zoet.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele