základní část, 26. kolo
08.03.2015 16:45 CET
6 : 2
(3:0)

Reportáž

FC Utrecht - AZ Alkmaar 6:2

Senzační výsledek si v 26. kole připsal Utrecht. Svěřenci Roberta Aflena v domácím prostředí nasázeli třetímu Alkmaaru šest branek a diváci na Galgenwaard Stadionu se bavili. O vítězi nikdo nepochyboval už po prvním poločase, který domácí vyhráli 3:0. Stejný počet gólů pak Utrecht nasázel i po změně stran, debakl alespoň trochu zmírnili Aron Jóhansson a jeho skorojmenovec Mattias Johansson.

S brankami se roztrhl pytel hned ve 2. minutě. Sébastien Haller se uvolnil na pravém křídle, odcentroval a našel hlavu Willema Janssena, jenž překonal bezmocného Alvarada. Neuplynulo ani deset minut a už to bylo o dva góly. Odražený míč po dlouhém autu napálil z nějakých dvaceti metrů přímo z voleje do brány Mark Diemers a mohl se radovat z výstavní trefy.

Po čtvrthodině hry zahrál ve vápně rukou pravý bek Johansson, hlavní rozhodčí bez váhání odpískal pokutový kop, jenž s přehledem proměnil Sébastien Haller. Na hrůzostrašný výsledek reagoval hostující kouč John van der Brom o poločase, když využil všechny tři možnosti ke střídání. Podrážděného Berguise nahradil Tanković, Mührena Hupperts a místo dos Santose zaujal Aaron Jóhansson.

Právě syn islandských rodičů reprezentující Spojené státy americké se krátce po příchodu na hrací plochu postaral o snížení. Henriksen využil přihrávky za obranu, obhodil špatně vyběhnutého Ruitera a Jóhansson neměl problém trefit prázdnou bránu. V 69. minutě ale vrátil Utrechtu třígólový náskok opět Sébastien Haller, který proměnil další penaltu nařízenou znovu za hraní rukou. V 83. minutě navýšil skóre brilantní technickou střelou do levé šibenice střídající Kristoffer Peterson.

AZ dokázalo ještě jednou zkorigovat stav, když si centr Mattiase Johanssona srazil za záda vlastního gólmana Gevero Markiet. Příliš ho to však mrzet nemuselo, na konečných 6:2 vzápětí uzavřel po krásné akci Francouz Édouard Duplan.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele