základní část, 26. kolo
08.03.2015 14:30 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - NAC Breda 3:0

Fotbalisté Feyenoordu dokázali odčinit zaváhání z předchozího ligového střetnutí s Utrechtem a tentokráte si v domácím prostředí bez větších potíží poradili se zachraňující se Bredou. V tuto chvíli mají na kontě osmačtyřicet bodů a díky prohře konkurenčního Alkmaaru se posunuli na třetí místo o osm bodů za Ajax. NAC je stále předposlední sedmnácté se ziskem devatenácti bodů a na šestnácté Heracles ztrácí tři body.

Domácí byli v celém průběhu utkání jasně lepším výběrem a mohli vyhrát více než jen třígólovým rozdílem, hosty nepustili do jediné gólové možnosti. Rotterdamský výběr mohl jít do vedení už ve 2. minutě. Po ráně Manua se míč odrazil od horní tyčky na brankovou čáru a poté ven z prostorů tří tyčí. V Eredivisii už funguje kamerový systém tzv. "jestřábí oko" a to ukázalo, že balón nepřešel čáru celým svým objemem vskutku jen o pár centimetrů.

Domácím tento smolný moment příliš vadit nemusel a už v 10. minutě vsítili vedoucí gól, opět musela rozhodnout až kamera. Po přímém volném kopu z blízkosti rohového praporku vypálil z první Lex Immers a jeho skákavá střela zamířila do branky, kde balón odhlavičkoval Lingeon. Tentokráte se na světelné tabuli objevil nápis "GOAL" - 1:0.

Po půl hodině hry po dlouhém nákopu za obranu nedokázal jeden z obránců hostů zastavit balón a do samostatného úniku se dostal Manu. Ten měl dostatek času na zakončení, zblízka ale trefil pouze gólmana ten Rouwelaara. V dalších minutách opadl tlak domácích a ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Feyenoord pojistil své vedení krátce po hodině hry zásluhou Mitchella te Vredeho.

Po famózním kolmém obloučku do pokutového území převzal balón střídající Boëtius a z pravé strany poslal přesný centr na hranici brankového území, kde hlavou rozvlnil síť osamocený te Vrede. V polovině druhé půle zamířil po další nádherné přihrávce Boëtiuse těsně vedle nabíhající El Ahmadi, te Vrede přidal svou druhou branku v zápase v 75. minutě. Precizní kolmicí se opět blýskl Boëtius, poté Clasie lehkou tečí posunul míč na volného holandského útočníka a ten už neměl problém zakončit. Breda se na žádný odpor nezmohla po zásluze prohrála.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele