základní část, 26. kolo
07.03.2015 20:45 CET
6 : 1
(2:0)

Reportáž

PEC Zwolle - Cambuur Leeuwarden 6:1

Fotbalisté Zwolle předvedli po dlouhé době velmi dobrý výkon proti konkurenčnímu Cambuuru a deklasovali ho po výsledku 6:1. Hlavním hrdinou se stal útočník Stefan Nijland, který za pouhých 19 minut vsítil hattrick. Ten nastoupil na trávník až v 69. minutě a hned za minutu skóroval, vystřídal českého útočníka Tomáše Necida, který vyšel naprázdno. PEC je a pátém místě s dvaačtyřiceti body, Cambuur má o devět bodů méně a je devátý.

V úvodní půlhodině hrály oba výběry opatrně a diváci neviděli jedinou vážnější možnost, ovšem poté se domácí z ničeho nic dostali do vedení. Po krásné kolmici za obranu centroval Lukoki z brankové čáry před branku, tam se míč odrazil k Jesperu Drostovi a jeho rána z deseti metrů byl tečována do sítě. O pět minut později vedli domácí už o dvě branky. K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Maikel van der Werff a krásně zamířil ke vzdálenější tyči.

Do konce poločasu se už nic nezměnilo a pět minut po přestávce zahrozil poprvé Necid. Po přihrávce z levé strany nedokázal zblízka překonat Nienhuise a následně hostující strážce zlikvidoval i ránu z velké dálky. Domácí vedli už o tři trefy krátce po odehrané hodině. Po přetaženém centru z pravého křídla na zadní tyč vrátil Necid míč před branku a hlavičkující Ryan Thomas už měl snadnou práci - 3:0.

Ihned na to se do dvou obrovských možností dostal Necid. Ten podruhé v tomto duelu ve skluzu nepřekonal Nienhuise a následně zamířil Brama z hranice bankového území asi metr nad horní tyčku. O minutu později střílel Necid z osmi metrů k levé tyči, tu ale přeci jen minul asi o půl metru. Zwolle si během dalších dvou minut vytvořilo dvě obrovské příležitosti, proměnit je nedokázalo a čtvrtou branku dalo v 70. minutě.

Po faulu Reijnena v pokutovém území si míč na puntík postavil Nijland a nechytatelně ho poslal k pravé tyči do horní poloviny branky. Hosté snížili až čtvrthodiny před koncem, kdy po rychlém brejku propálil z deseti metrů vše co mu stálo v cestě Mikhael Rosheuvel. Nicméně Zwolle přidalo pátou trefu v 80. minutě. Po nenápadné přihrávce od Drosta si Nijland naběhl do šestnáctky a pohotově technickou střelou obstřelil Nienhuise.

Dílo dokonal Nijland v 89. minutě a zasadil zdecimovanému soupeři poslední šestý zničující úder. Svůj hattrick zaznamenal nádhernou ranou z třiceti metrů, která přeletěla hostujícího gólmana a ten byl naprosto bez šance, na tuto trefu se určitě bude ještě dlouho vzpomínat.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele