základní část, 26. kolo
06.03.2015 20:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Willem II - FC Twente 2:2

Fotbalisté Twente nedokázali přerušit svou nelichotivou bilanci z poslední doby a nezvítězili již pošesté v řadě, nyní dokázali podruhé za sebou remizovat. Kvůli tříbodovému odečtu za neplnění finančního plánu jsou v tabulce na osmém místě s třiatřiceti body a evropské poháry se jim každým zápasem vzdalují. Tilburg natáhl svou šňůru bez výhry na čtyři duely, nicméně nováček soutěže obral o body dalšího favorita a je desátý s dvaatřiceti body.

Utkání mělo pouze dva střelce, za domácí vsítil oba góly Jerson Cabral a za hosty dokázal nakonec vyrovnat na konečných 2:2 Hakim Ziyech. Tilburg vedl v polovině prvního poločasu už 2:0, ovšem v poslední minutě první půle hosté snížili a osm minut po přestávce bylo vyrovnáno. Úvodní šance tohoto střetnutí byla k vidění krátce po čtvrthodině hry. Po nepřesné nahrávce Peterse pálil z první Ziyech a z velmi ostrého úhlu trefil pouze tyč. O dvě minuty později udeřil na druhé straně Cabral.

Centr Armenterose z levé strany byl tečován jedním z obránců a míč pak následně propadl až na hranici brankového území. Tam si ho Cabral zpracoval na prsa a zblízka prostřelil bezmocného Stevense. Stejný hráč zvýšil vedení svého výběru o čtyři minuty později. Po brejku tři na jednoho dokázal Ondaan přihrávkou na levou stranu uvolnit Cabrala, ten zakončení neuspěchal s technickou ranou po zemi zakončil přímo ke vzdálenější tyčce.

Twente mohlo snížit po necelé půl hodině. Schilder odcentroval z levé strany do pokutového území na zcela volného Castaignose a ten minul domácí branku jen o decimetry. Twente se nakonec dočkalo ve 45. minutě. K přímému volnému kopu z dvaceti metrů se na pravé straně postavil Ziyech a přesně umístěnou ranou k bližší tyči nedal brankáři Lamprouvi žádnou šanci na úspěch. Hosté vstoupili aktivně i do druhého dějství a dočkali se zaslouženého vyrovnání.

Výborně to udělal Mokhtar, který křižným přízemním centrem ke vzdálenější tyči vybídl ke skórování Ziyecha a ten už měl snadnou úlohu. Po hodině hry mohl Tilburg znovu dostat do vedení Dijks, ten však po rohovém kopu hlavičkoval o malý kousek vedle. V závěrečné desetiminutovce ještě dvakrát zahrozili hosté. Castaignos nejprve pálil z hranice pokutového území vedle levé tyče, následně netrefil branku z dobré pozice ani Ondaan, který uklidil balón nad břevno a skóre zápasu se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele