Eredivisie - souhrn 25. kola

27.02.2015, 21:55, aktualizováno 01.03.2015, 18:38
Komentáře a souhrny
Ajax veze tři body z Eindhovenu a snížil tím na PSV manko na jedenáct bodů. Tři body mají rovněž Excelsior, Cambuur, Alkmaar, Vitesse a Dordrecht. Na hřištích Twente, Utrechtu a Groningenu se poté zrodily remízy...

PSV Eindhoven - AFC Ajax 1:3

01.03.2015 16:45

Góly: 77. Luuk de Jong - 29. Ricardo Kishna, 83. Lasse Schöne, 90+1. Anwar El Ghazi

Fotbalisté Ajaxu Amsterdam dokázali navázat na úspěšné vystoupení v Evropské lize a tentokráte v zápase roku oplatili vedoucímu PSV porážku z úvodní poloviny soutěže na domácím stánku. V Eindhovenu zvítězili 3:1 a ještě udrželi alespoň teoretickou naději na boj o titul. V tuto chvíli je Ajax na druhém místě s třiapadesáti body a na PSV momentálně ztrácí devět kol před koncem jedenáct bodů.

Přitom PSV bylo v celém průběhu zápasu herně lepším výběrem, mělo balón častěji ve svém držení a soupeře přestřílelo v poměru 22:7, i tak to ale nakonec nestačilo. V úvodní půl hodině domácí tlačili svého soupeře na vlastní polovině a měli velký tlak, nicméně přesně po půl hodině hry z první vážnější akce tohoto duelu inkasovali. Vedoucí branku Ajaxu vsítili ve 29. minutě Ricardo Kishna.

Na pravé straně to udělal skvěle Anwar El Ghazi, který před brankou svým pasem uvolnil právě Kishnu. Ten se natlačil před Ariase a lehkou teči pokořil Zoeta. Ten si sice na balón sáhl, jenže přejít brankovou čáru mu už nezabránil. Hosté poté předváděli velmi dobrou defenzivní práci a soupeře takřka do ničeho nepouštěli, další obrovské příležitosti byly k vidění až v závěrečné čtvrthodině.

Nejprve se hosté mohli dostat do dvoubrankového vedení v 77. minutě. K přímému volnému kopu z dobrých pětatřiceti metrů se postavil Lasse Schøne a jeho bomba hodně překvapila Zoeta. Míč se odrazil od břevna před brankovou čáru a poté od nohy gólmana PSV do bezpečí. Z následné protiakce dokázalo PSV vyrovnat zásluhou Luuka de Jonga, který skóroval již posedmnácté v tomto ročníku.

Po přihrávce z levé strany odcentroval Jetro Willems do pokutového území přesně na hlavu de Jonga, který zamířil přímo pod horní tyčku a gólman Cillessen na balón nedosáhl. Nicméně nerozhodný stav netrval ani šest minut. Z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů opět vystřelil Schøne a kvůli lehké teči Depaye doplachtil míč ke vzdálenější tyči. O tři minuty později byl blízko vyrovnání Wijnaldum, nicméně jeho hlavičku zastavil na brankové čáře obránce Bazoer.

Ajax pojistil své vedení v první natavené minutě. El Ghazi doslova protančil defenzívou soupeře, vypálil z hranice pokutového území a jeho nádherná rána zapadla do pravého vzdálenějšího rohu, Zoet byl naprosto bezmocný - 1:3.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 0:0

01.03.2015 14:30

Góly: -

Feyenoord už potřetí v řadě nedokázal naplno bodovat a ztratil další důležité dva body v boji o třetí pozici, na kterou se po tomto kole dokázal probít Alkmaar. Utrecht naopak pokračuje ve zlepšených výkonech, prodloužil svou sérii neporazitelnosti už na tři zápasy a je v tuhle chvíli bezpečně vzdálený sestupovým příčkám.

Hostující mužstvo neprožilo úplně povedený týden. Po divokém zápase s AS Řím v rámci Evropské lize, které nakonec skončilo jeho vyřazením z této soutěže, nedokázalo i přes některé slušné šance vyhrát v Utrechtu. K tomu se navíc ve druhé půli zranil obránce Nelom, o jehož zdravotní trablech se klub zatím nevyjádřil.

Atmosféra okolo týmu Freda Ruttena, jemuž vedení po čtvrteční porážce oznámilo, že s ním nebude prodlužovat smlouvu, zkrátka nebyla ideální. Fanouškům, kterých do Utrechtu přicestovalo opravdu hodně, ale jako by tahle skutečnost nevadila, a svůj celek podporovali hlasitěji než příznivci domácích.

Celý zápas nenabídl příliš pohledný fotbal. V první půli obrana Feyenoordu zastavila na poslední chvíli Hallera, který se po centru z přímého kopu tlačil k zakončení, deset minut předtím se na druhé straně málem prosadil te Vrede, jenž nahradil v sestavě zraněného Kazima Kazima, ale po pasu Toornstry mířil mimo.

Čtvrthodinu po skončení přestávky se ve slibné možnosti ocitl znovu Haller, který vyzrál na pravidlo o ofsajdu, a ačkoli se zdálo, že měl dostatek času pro střelbu, přispěchal s včasným obranným zákrokem Kongolo. Feyenoord mohl načít účet po akci Woudenberga, avšak brankář Ruiter předvedl parádní zákrok proti dělovce El Ahmadiho.

Asi největší příležitost celého střetnutí si vytvořili domácí pět minut před koncem. Haller, nová zimní posila z Auxerre, potvrdil, že má aktuálně výtečnou formu, ale na pět vstřelených gólů z posledních dvou zápasů nakonec nenavázal, neboť jeho pokus mířící mezi tři tyče odkopl na brankové čáře do bezpečí vracející se Kongolo.

Více informací k zápasu

FC Groningen - ADO Den Haag 1:1

01.03.2015 14:30

Góly: 53. Tjarron Chery (pen.) - 90+5. Xander Houtkoop

Fotbalisté Den Haagu dokázali vybojovat velmi cenný bod na půdě silného Groningenu a uhráli nerozhodný výsledek 1:1, i když měli obrovské štěstí a vyrovnávací trefu vsítili až v páté nastavené minutě. Domácí celek se tak v jarní části sezóny stále trápí a v tabulce se nachází na jedenácté pozici s jednatřiceti body. Hosté mají na kontě osmadvacet bodů a jsou čtrnáctí, na barážovou pozici Heraclesu mají náskok sedmi bodů.

V úvodním poločase se nic zajímavého nedělo a v podstatě za celých 45 minut nebyla k vidění jediná vážnější příležitost. Nicméně druhý poločas probíhal ve zcela jiném duchu a Groningen dostal hned dvojnásobnou příležitost, jak jít do vedení. Ve 49. minutě si Tjarron Chery chtěl na levé straně pokutového území obhodit Wormgoora a ten do něj zezadu strčil, míč na penaltový puntík si pak postavil Nick van der Velden.

Ten zamířil k pravé tyči, ovšem vystřelil velmi slabě po zemi a gólman Hansen dokázal jeho pokus zlikvidovat. O minutu později zahrávali domácí další pokutový kop. Po centru z levé strany zahrál rukou v pokutovém území Derijck a tentokráte šel kopat penaltu Chery. Ostrostřelec Groningenu nezklamal a zamířil taktéž k levé tyči, gólman Hansen na jeho dobře umístěný pokus tentokráte nedosáhl.

Do pokutového území vlétl jako neřízená střela Mitchell Schet a tvrdě vystřelil z deseti metrů šajtlí, gólman Padt vyrazil míč před sebe. Odražený balón se ještě dostal k van Duinenovi, ten ale domácí svatyni přestřelil. Po hodině hry mohl pojistit náskok Groningenu opět Chery, ten však v dobré pozici balón netrefil. Čtvrthodiny před koncem předvedl Hansen nejistý zákrok po střílené přihrávce Mahiho, jenže dobíhající Chery trestuhodně zamířil vedle levé tyče.

Pět minut před koncem se dostal do rychlého protiútoku Mahi, Hansen však dokázal vytáhnout famózní zákrok a balón za svá záda nepustil. Ve čtvrté nastavené minutě mohl vyrovnat Xander Houtkoop, na kterého obrana zapomněla, nicméně brankář Padt neskutečným zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Po něm už hosté srovnali a hrdinou se stal právě Houtkoop. Rohový kop Alberga byl odvrácen na hranici pokutového území a odtud vypálil Meijers, Houtkoop pak lehkou tečí usměrnil míč k levé tyčce.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - SC Heerenveen 3:0

01.03.2015 12:30

Góly: 5. Luigi Bruins, 50. Tom van Weert, 90. Kevin Vermeulen

Fotbalisté Excelsioru potvrdili zlepšenou formu z poslední doby a tentokráte si v domácím prostředí snadno poradili se silným Heerenveenem v poměru 3:0 a předvedli opravdu dobrý výkon. Hosté naopak nenavázali na svou úspěšnou sérii a rozhodně nepotvrdili úlohu týmu, který by chtěl bojovat o evropské poháry. Excelsior se v tabulce posunul na třinácté místo s devětadvaceti body, Heerenveen má o devět více a klesl prozatím na sedmou pozici.

SBV vstoupilo do tohoto utkání naprosto parádně a už v 5. minutě se dostalo z ničeho nic do vedení. Luigi Bruins pronikl z pravé strany až do pokutového území, našel si mezi třemi protihráči prostor ke střele a ze čtrnácti metrů vypálil přesně po zemi k pravé tyči, gólman Nordfeldt na balón nedosáhl. Domácí mohli navýšit své vedení po necelých dvaceti minutách, kdy se do velké příležitosti probojoval van Mieghem.

Ten se po pasu z půlícího kruhu řítil na Nordfeldta po pravé straně, nicméně svou přízemní pumelicí ho propálit nedokázal. Ihned na to za hostujícím strážcem zazvonilo břevno po technické střele z hranice pokutového území, od nějž se pak balón odrazil do zámezí. V dalších minutách se hra srovnala a hosté se začali dostávat do mírného tlaku, k ohrožení domácí branky se však nedostali.

Po změně stran naopak znovu udeřil Excelsior a pojistil tak své vedení. Hosté velmi snadno přišli od balón před vlastním pokutovým územím, poté Botaka poslal centr z levé strany před branku a tam ho tečoval Tom van Weert, který z voleje zamířil přímo pod horní tyčku. SBV bylo při chuti i nadále a blízko třetímu gólu bylo v polovině druhé půle. Z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů vystřelil van Mieghem na bližší tyč a Nordfeldt famózně odvrátil míč na rohový kop.

Hosté v samém závěru otevřely okénka v obraně a to se jim nakonec vymstilo, domácí zahrozili celkem dvakrát. Po přihrávce z levého křídla se Botakovi před hostujícím strážcem zamotal míč mezi nohama a dobíhající Varela pálil z jasné pozice těsně nad. Nicméně ve druhé nastavené minutě uzavřel gólový účet utkání Kevin Vermeulen. Ten si po kolmici Bruinse udělal kličku do šestnáctky a tvrdou střelou k tyči nedal Nordfeldtovi nejmenší šanci na úspěch.

Více informací k zápasu

Cambuur Leeuwarden - Heracles Almelo 1:0

28.02.2015 20:45

Góly: 19. Sander van de Streek

Fotbalisté Heraclesu nepotvrdili dobrý výkon z posledních dvou zápasů proti Feyenoordu a Utrechtu a venku padli s Cambuurem po jediné trefě Sandera van der Streeka z 19. minuty. Nevyužili tak možnosti dostat ze sestupového pásma a nadále zůstávají šestnáctí. Domácí se posunuli o jednu příčku výše, konkrétně jsou devátí.

Hostující kouč John Stegeman neměl před utkání jednoduchou práci vybrat optimální složení sestavy. Vykartovaný byl totiž Veldmate, jehož v srdci obrany nahradil Zomer, a chyběl i nejlepší střelec Weghorst, kterého zastoupil Avdič. Zpátky se sice vrátil Bruns, ani on však nakonec svoje mužstvo nespasil.

Požadované nutně vykonané změny v základní jedenáctce hostům moc nepomohli. Už v 11. minutě vypálil dost ostré náboje Bijker, nicméně brankář Castro si s touhle šancí poradit dokázal. Jen o 30 sekund později van de Streek trefil tyčku a v 16. minutě neuspěl v koncovce ani pronikající Narsingh.

Cambuur se nakonec ujal vedení o pár chvil později, van de Streek přesnou střelou k tyči překonal marně se natahujícího Castra. Domácí byli i nadále lepším týmem, hosté se prakticky do žádné větší šance nedostali. Ve 33. minutě Castro likvidoval další možnost van der Streeka, jenž zakončoval hlavou.

V nastavení první půle se ještě snažil navýšit vedení Ogbeche, jenž však po přihrávce Narsingha z pravé strany branku trestuhodně přestřelil. Stegeman musel o přestávku udělat dvě změny v sestavě, aby na situaci zareagoval, a do hry poslal Bel Hassaniho a Cziommera, aby tým dostal nový impuls.

v Zraněného Linssena pak nahradil Navrátil, který se na hřišti objevil už popáté v řadě. Heraclesu ale nepomohlo nic, Cambuur držel otěže utkání pod svou taktovkou, a Castro předvedl nejtěžší zákrok v 69. minutě proti de Ridderově pokusu. Hosté se zmohli v 77. minutě na příležitost Avdiče, jenže ten neuspěl.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Willem II 2:0

28.02.2015 19:45

Góly: 41. Steven Berghuis, 90. Dabney dos Santos

AZ Alkmaar porazíl Willem II 2:0 a minimálně do zítřka mu patří třetí příčka v tabulce. Vítězství se pro favorita však vůbec nerodilo lehce. Fotbalisté Tilburgu navázali na kvalitní výkon z minulého kola, kdy remizovali v Amsterdamu, a svého soupeře v určitých pasážích i přehrávali. Alkmaar byl však dnes velice efektivní a na vítězství mu stačily dvě střely na bránu, o ty se postarali Berghuis a dos Santos.

První velká příležitost byla k vidění ve 23. minutě. Útočník hostů Jerson Cabral, který v Tilburgu hostuje z Twente, se blýskl výbornou individuální akcí, dokázal obelstít několik svých strážců a svoje sólo zakončil střelou k pravé tyči, ovšem Alvarado předvedl velmi dobrý zákrok. Souboj Cabrala s kostarickým brankářem pokračoval a opět měl navrch gólman ze střední Ameriky, jenž vytáhl krásnou robinzonádu.

A když další šanci hostů zastavilo břevno, udeřili z ojedinělé šance hráči AZ. Odražený, skákající míč napálil bez přípravy z nějakých dvaceti metrů Steven Berghuis přesně k levé tyči a brankář Lamprou se natahoval marně. Tato branka vlila domácím krev do žil a ve zlepšeném výkonu pokračovali i po přestávce. Několikrát mohli navýšit svůj náskok, nejblíže byl tomu Henriksen, když jeho centr k překvapení všech doplachtil až na tyč.

Brankovou konstrukci pak po rohovém kopu trefili také hosté. Za svou aktivitu si minimálně bod nepochybně zasloužili, na to se však ve sportu nehraje, a když nevyužili další zajímavé situace, přidal Alkmaar rozhodující zásah. Hodně otevřenou obranu Willemu využilo AZ k protiútoku, který zakončil střelou do prázdné branky Dabney dos Santos.

Více informací k zápasu

FC Twente - NAC Breda 1:1

28.02.2015 19:45

Góly: 5. Luc Castaignos - 88. Erik Falkenburg

Zajímavé utkání bylo k vidění v Enschede. Tamní Twente, které předtím prohrálo čtyřikrát zasebou, hostilo před svými fanoušky předposlední Bredu. Góly padli na začátku a na konci zápasu. V 5. minutě otevřel skóre Luc Castaignos, dvě minuty před koncem však vyrovnal Erik Falkenburg.

Úvod zápasu domácím vyšel a zdálo se, že proti o záchranu bojujícímu sokovi nebudou mít ve zbytku utkání problém si vítězství pohlídat. V 5. minutě sklepl dlouhý míč do šestnáctky Ziyech ke Castaignosovi a nejlepší kanonýr Twente zaznamenal svůj desátý gól v sezóně.

První dějství jinak žádné stoprocentní příležitostí nenabídlo. Spousta akcí vypadala nadějně, ovšem koncová fáze vždy selhala. Zmiňme si aspoň střelu Hakima Ziyecha, jehož střelu z hranice šestnáctky vyrazil ten Rouwelaar. V úvodu druhé půle mohl ztrestat pasivitu domácích Tighadouini, gólman Stevens byl ale hodně rychle venku z branky a dvaadvacetiletý útočník míč do sítě dostat nedokázal.

Dvě minuty před koncem mohl rozhodnout důrazný Mexičan Corona, sám před gólmanem ovšem nezvolil správné řešení a z malého vápna přehodil nejen ten Rouwelaara, ale i branku. A tak přišel trest. Střídající Erik Falkenburg byl v tu dobu na hřišti asi šestnáct minut, když se zasekávačkou dobře uvolnil a technickým obstřelem na vzdálenější tyč pokořil bezmocného Stevense.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - PEC Zwolle 2:1

28.02.2015 18:30

Góly: 34. Bertrand Traoré, 64. Davy Pröpper - 5. Mustafa Saymak

Nejsledovanější zápas sobotního programu mezi Vitesse a Zwolle dopadl přesně podle toho, jak se oba celky v poslední době prezentují. Vitesse, přestože se v tabulce nachází o několik příček níž, bylo v utkání lepším týmem a díky brankám Traorého a Pröppera zvítězili 2:1. Jediný úspěch domácích zaznamenal už v 5. minutě Saymak.

Úvod utkání patřil hostům. Na prahu páté minuty poslal Marc van Hintum dlouhý aut až před bránu, defenziva Vitesse nepochopitelně zaspala a důrazný Mustafa Saymak rybičkou usměrnil míč za záda zkoprnělého Rooma. Od této chvíle převzali iniciativu Vitas a vytvářeli si i poměrně hodně zajímavých příležitostí.

Zwolle podržel brankář Hahn, když zlikvidoval tutovku Labyada a následná dorážka Traorého mířila vysoko nad. Za chvíli však brankář Blauwvingers přece jen kapituloval. Hosté nedokázali odvrátit centr z přímého kopu, Kašia vyhrál hlavičkový souboj a míč přímo z voleje napálil úchvatným způsobem do brány Bertrand Traoré.

Ještě do přestávky mohli domácí skóre otočit, ovšem pokutový kop po faulu Rienstry na Dikse nasměroval Vejinović pouze na tribunu. Nevýraznému výkonu Zwolle nepomohl ani návrat Tomáše Necida, jenž po první půli na trávníku nahradil Thomase. Na začátku druhého dějství Blauwvingers ojediněle zahrozili, když Saymak orazítkoval z přímého kopu břevno Roomovy svatyně.

Rozhodující moment přišel po hodině hry. Davy Pröpper předvedl perfektní individuální akci, dostal se až do vápna a elegantně přehodil vyběhnuvšího Hahna. Modrobílí se k žádnému závěrečnému tlaku nezmohli a sami mohli být rádi, že neobdrželi ještě další branky. Nejnebezpečněji vypadala Olijňukova rána do pravé tyče.

Více informací k zápasu

FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 2:1

27.02.2015 20:00

Góly: 44. Jeffrey Fortes, 90. Sean Klaiber - 36. Glynor Plet

Fotbalisté Dordrechtu dosáhli na své třetí vítězství v nováčkovské sezóně a opět tak přiživili naději na záchranu, když ve velmi dramatickém souboji s konkurenčním Go Ahead zvítězili 2:1. Domácí celek je sice stále poslední s patnácti body, ovšem k sedmnácté Bredě se v tuto chvíli přiblížil na rozdíl tří bodů. Go Ahead zůstává na patnácté pozici s pětadvaceti body a čeká ho ještě velmi tuhý boj o záchranu, už v sobotu ho může přeskočit konkurenční Heracles.

Hosté se přitom deset minut před přestávkou dostali do vedení, a i přes vyrovnaní soupeře v samém závěru prvního poločasu to vypadalo, že získají alespoň cenný bod. Nicméně Dordrecht rozhodl o tříbodovém zisku v první nastavené minutě a na konto si tak připsal šťastnou, leč velmi důležitou výhru. V páteční předehrávce 25. kola nebylo k vidění příliš vyložených příležitostí a oba celky byly vcelku velmi produktivní.

V úvodní půl hodině se hrálo z obou stran podle předpokladů velmi opatrně a ani jeden výběr nechtěl udělat chybu v obraně. Go Ahead dokázalo vsítit první gól z ničeho nic ve 36. minutě. Po krásné kombinaci našel Sander Duits svou přihrávkou zcela volného Glynora Pleta a ten z první rozvlnil síť, gólman Kurto neměl sebemenší šanci zasáhnout. Hostům ale vydrželo vedení jen osm minut, když ještě před změnou stran vyrovnal Jeffrey Fortes.

Ten vypálil z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti na zadní tyči a k míči se dral Lieder, který ho sice netrefil, nicméně gólman van der Hart tohle nečekal a nakonec mu balón propadl mezi rukavicemi do sítě. Po přestávce k žádné velké změně nedošlo, s přibývajícím časem oba výběry stále zodpovědněji bránily a hrozba tak byla k vidění jen ze standardních situací. Čtvrthodiny před koncem měl na kopačce druhou branku hostů Jop van der Linden.

Obránce Go Ahead vypálil z přímého volného kopu z více jak pětadvaceti metrů a po jeho ráně se zachvělo břevno, od něhož míč skončil v zámezí. Nicméně nakonec se v poslední možnou chvíli mohl radovat Dordrecht. Po přímém volném kopu z pětatřiceti metrů si na hranici brankového území udělal místo Sean Klaiber a po hlavičce dostal balón za brankovou čáru s pomocí břevna. Stadion GN Bouw okamžitě vybouchl radostí a domácí ve zbývajících minutách hubený náskok již udrželi.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven25211366:2264
2.AFC Ajax25165455:2453
3.AZ Alkmaar25145643:3347
4.Feyenoord Rotterdam25136641:2545
5.SBV Vitesse25117746:3440
6.PEC Zwolle251231045:3339
7.SC Heerenveen25108738:3038
8.FC Twente2598841:3735
9.Cambuur Leeuwarden25961036:3833
10.Willem II25941232:3631
11.FC Groningen25710830:3931
12.FC Utrecht25851241:4529
13.SBV Excelsior25611835:4229
14.ADO Den Haag25610934:3928
15.Go Ahead Eagles25651426:4523
16.Heracles Almelo25631633:5121
17.NAC Breda25471422:4919
18.FC Dordrecht25361616:5815

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výborně Alkmaar ! :)

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná odplata

Reagovat
AjaxFans

Sladká a nečekaná Ale i tak titul je projebaný

Reagovat
Stiksxx

Já jí teda i čekal od druhýho poločasu se Zenitem v prvním zápase hrajeme hovno

Reagovat
afc ajax

nech sa vám darí tak dalej. (sorry)

Reagovat
smazaný uživatel

to jeste pude

Reagovat
afc ajax

Najlepší sme stále my. AJAX AMSTERDAM

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem chvílema koukal, ale ta vaše výhra byla klika jako blázen.

Reagovat
Stiksxx

Se sebezapřením jsem musel vlízt na stránky Ajaxu, abych se podíval na pořádný sestřih. Asi bych to viděl tak, že jsme asi nehráli špatně. Toho druhého gólu je škoda. Sudí nám odepřel jasnou penaltu za stavu 0:1. Bod jsme si určitě zasloužili.

Reagovat
Stiksxx

+ si myslím, že s hráči Ajaxu se rapidně lépe pracuje s psychikou. V tom byl včerejší rozdíl zápasu. Tu mentálně silnou stránku ukazují už min. pět let.

Reagovat
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele