základní část, 25. kolo
01.03.2015 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - ADO Den Haag 1:1

Fotbalisté Den Haagu dokázali vybojovat velmi cenný bod na půdě silného Groningenu a uhráli nerozhodný výsledek 1:1, i když měli obrovské štěstí a vyrovnávací trefu vsítili až v páté nastavené minutě. Domácí celek se tak v jarní části sezóny stále trápí a v tabulce se nachází na jedenácté pozici s jednatřiceti body. Hosté mají na kontě osmadvacet bodů a jsou čtrnáctí, na barážovou pozici Heraclesu mají náskok sedmi bodů.

V úvodním poločase se nic zajímavého nedělo a v podstatě za celých 45 minut nebyla k vidění jediná vážnější příležitost. Nicméně druhý poločas probíhal ve zcela jiném duchu a Groningen dostal hned dvojnásobnou příležitost, jak jít do vedení. Ve 49. minutě si Tjarron Chery chtěl na levé straně pokutového území obhodit Wormgoora a ten do něj zezadu strčil, míč na penaltový puntík si pak postavil Nick van der Velden.

Ten zamířil k pravé tyči, ovšem vystřelil velmi slabě po zemi a gólman Hansen dokázal jeho pokus zlikvidovat. O minutu později zahrávali domácí další pokutový kop. Po centru z levé strany zahrál rukou v pokutovém území Derijck a tentokráte šel kopat penaltu Chery. Ostrostřelec Groningenu nezklamal a zamířil taktéž k levé tyči, gólman Hansen na jeho dobře umístěný pokus tentokráte nedosáhl.

Do pokutového území vlétl jako neřízená střela Mitchell Schet a tvrdě vystřelil z deseti metrů šajtlí, gólman Padt vyrazil míč před sebe. Odražený balón se ještě dostal k van Duinenovi, ten ale domácí svatyni přestřelil. Po hodině hry mohl pojistit náskok Groningenu opět Chery, ten však v dobré pozici balón netrefil. Čtvrthodiny před koncem předvedl Hansen nejistý zákrok po střílené přihrávce Mahiho, jenže dobíhající Chery trestuhodně zamířil vedle levé tyče.

Pět minut před koncem se dostal do rychlého protiútoku Mahi, Hansen však dokázal vytáhnout famózní zákrok a balón za svá záda nepustil. Ve čtvrté nastavené minutě mohl vyrovnat Xander Houtkoop, na kterého obrana zapomněla, nicméně brankář Padt neskutečným zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Po něm už hosté srovnali a hrdinou se stal právě Houtkoop. Rohový kop Alberga byl odvrácen na hranici pokutového území a odtud vypálil Meijers, Houtkoop pak lehkou tečí usměrnil míč k levé tyčce.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele