základní část, 25. kolo
01.03.2015 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 0:0

Feyenoord už potřetí v řadě nedokázal naplno bodovat a ztratil další důležité dva body v boji o třetí pozici, na kterou se po tomto kole dokázal probít Alkmaar. Utrecht naopak pokračuje ve zlepšených výkonech, prodloužil svou sérii neporazitelnosti už na tři zápasy a je v tuhle chvíli bezpečně vzdálený sestupovým příčkám.

Hostující mužstvo neprožilo úplně povedený týden. Po divokém zápase s AS Řím v rámci Evropské lize, které nakonec skončilo jeho vyřazením z této soutěže, nedokázalo i přes některé slušné šance vyhrát v Utrechtu. K tomu se navíc ve druhé půli zranil obránce Nelom, o jehož zdravotní trablech se klub zatím nevyjádřil.

Atmosféra okolo týmu Freda Ruttena, jemuž vedení po čtvrteční porážce oznámilo, že s ním nebude prodlužovat smlouvu, zkrátka nebyla ideální. Fanouškům, kterých do Utrechtu přicestovalo opravdu hodně, ale jako by tahle skutečnost nevadila, a svůj celek podporovali hlasitěji než příznivci domácích.

Celý zápas nenabídl příliš pohledný fotbal. V první půli obrana Feyenoordu zastavila na poslední chvíli Hallera, který se po centru z přímého kopu tlačil k zakončení, deset minut předtím se na druhé straně málem prosadil te Vrede, jenž nahradil v sestavě zraněného Kazima Kazima, ale po pasu Toornstry mířil mimo.

Čtvrthodinu po skončení přestávky se ve slibné možnosti ocitl znovu Haller, který vyzrál na pravidlo o ofsajdu, a ačkoli se zdálo, že měl dostatek času pro střelbu, přispěchal s včasným obranným zákrokem Kongolo. Feyenoord mohl načít účet po akci Woudenberga, avšak brankář Ruiter předvedl parádní zákrok proti dělovce El Ahmadiho.

Asi největší příležitost celého střetnutí si vytvořili domácí pět minut před koncem. Haller, nová zimní posila z Auxerre, potvrdil, že má aktuálně výtečnou formu, ale na pět vstřelených gólů z posledních dvou zápasů nakonec nenavázal, neboť jeho pokus mířící mezi tři tyče odkopl na brankové čáře do bezpečí vracející se Kongolo.

Autor: Patrik Sandev / feyenoord.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele