základní část, 25. kolo
28.02.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - Heracles Almelo 1:0

Fotbalisté Heraclesu nepotvrdili dobrý výkon z posledních dvou zápasů proti Feyenoordu a Utrechtu a venku padli s Cambuurem po jediné trefě Sandera van der Streeka z 19. minuty. Nevyužili tak možnosti dostat ze sestupového pásma a nadále zůstávají šestnáctí. Domácí se posunuli o jednu příčku výše, konkrétně jsou devátí.

Hostující kouč John Stegeman neměl před utkání jednoduchou práci vybrat optimální složení sestavy. Vykartovaný byl totiž Veldmate, jehož v srdci obrany nahradil Zomer, a chyběl i nejlepší střelec Weghorst, kterého zastoupil Avdič. Zpátky se sice vrátil Bruns, ani on však nakonec svoje mužstvo nespasil.

Požadované nutně vykonané změny v základní jedenáctce hostům moc nepomohli. Už v 11. minutě vypálil dost ostré náboje Bijker, nicméně brankář Castro si s touhle šancí poradit dokázal. Jen o 30 sekund později van de Streek trefil tyčku a v 16. minutě neuspěl v koncovce ani pronikající Narsingh.

Cambuur se nakonec ujal vedení o pár chvil později, van de Streek přesnou střelou k tyči překonal marně se natahujícího Castra. Domácí byli i nadále lepším týmem, hosté se prakticky do žádné větší šance nedostali. Ve 33. minutě Castro likvidoval další možnost van der Streeka, jenž zakončoval hlavou.

V nastavení první půle se ještě snažil navýšit vedení Ogbeche, jenž však po přihrávce Narsingha z pravé strany branku trestuhodně přestřelil. Stegeman musel o přestávku udělat dvě změny v sestavě, aby na situaci zareagoval, a do hry poslal Bel Hassaniho a Cziommera, aby tým dostal nový impuls.

v Zraněného Linssena pak nahradil Navrátil, který se na hřišti objevil už popáté v řadě. Heraclesu ale nepomohlo nic, Cambuur držel otěže utkání pod svou taktovkou, a Castro předvedl nejtěžší zákrok v 69. minutě proti de Ridderově pokusu. Hosté se zmohli v 77. minutě na příležitost Avdiče, jenže ten neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele