základní část, 25. kolo
27.02.2015 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 2:1

Fotbalisté Dordrechtu dosáhli na své třetí vítězství v nováčkovské sezóně a opět tak přiživili naději na záchranu, když ve velmi dramatickém souboji s konkurenčním Go Ahead zvítězili 2:1. Domácí celek je sice stále poslední s patnácti body, ovšem k sedmnácté Bredě se v tuto chvíli přiblížil na rozdíl tří bodů. Go Ahead zůstává na patnácté pozici s pětadvaceti body a čeká ho ještě velmi tuhý boj o záchranu, už v sobotu ho může přeskočit konkurenční Heracles.

Hosté se přitom deset minut před přestávkou dostali do vedení, a i přes vyrovnaní soupeře v samém závěru prvního poločasu to vypadalo, že získají alespoň cenný bod. Nicméně Dordrecht rozhodl o tříbodovém zisku v první nastavené minutě a na konto si tak připsal šťastnou, leč velmi důležitou výhru. V páteční předehrávce 25. kola nebylo k vidění příliš vyložených příležitostí a oba celky byly vcelku velmi produktivní.

V úvodní půl hodině se hrálo z obou stran podle předpokladů velmi opatrně a ani jeden výběr nechtěl udělat chybu v obraně. Go Ahead dokázalo vsítit první gól z ničeho nic ve 36. minutě. Po krásné kombinaci našel Sander Duits svou přihrávkou zcela volného Glynora Pleta a ten z první rozvlnil síť, gólman Kurto neměl sebemenší šanci zasáhnout. Hostům ale vydrželo vedení jen osm minut, když ještě před změnou stran vyrovnal Jeffrey Fortes.

Ten vypálil z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti na zadní tyči a k míči se dral Lieder, který ho sice netrefil, nicméně gólman van der Hart tohle nečekal a nakonec mu balón propadl mezi rukavicemi do sítě. Po přestávce k žádné velké změně nedošlo, s přibývajícím časem oba výběry stále zodpovědněji bránily a hrozba tak byla k vidění jen ze standardních situací. Čtvrthodiny před koncem měl na kopačce druhou branku hostů Jop van der Linden.

Obránce Go Ahead vypálil z přímého volného kopu z více jak pětadvaceti metrů a po jeho ráně se zachvělo břevno, od něhož míč skončil v zámezí. Nicméně nakonec se v poslední možnou chvíli mohl radovat Dordrecht. Po přímém volném kopu z pětatřiceti metrů si na hranici brankového území udělal místo Sean Klaiber a po hlavičce dostal balón za brankovou čáru s pomocí břevna. Stadion GN Bouw okamžitě vybouchl radostí a domácí ve zbývajících minutách hubený náskok již udrželi.

Autor: Viktor Sandev / ga-eagles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele