základní část, 25. kolo
01.03.2015 12:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - SC Heerenveen 3:0

Fotbalisté Excelsioru potvrdili zlepšenou formu z poslední doby a tentokráte si v domácím prostředí snadno poradili se silným Heerenveenem v poměru 3:0 a předvedli opravdu dobrý výkon. Hosté naopak nenavázali na svou úspěšnou sérii a rozhodně nepotvrdili úlohu týmu, který by chtěl bojovat o evropské poháry. Excelsior se v tabulce posunul na třinácté místo s devětadvaceti body, Heerenveen má o devět více a klesl prozatím na sedmou pozici.

SBV vstoupilo do tohoto utkání naprosto parádně a už v 5. minutě se dostalo z ničeho nic do vedení. Luigi Bruins pronikl z pravé strany až do pokutového území, našel si mezi třemi protihráči prostor ke střele a ze čtrnácti metrů vypálil přesně po zemi k pravé tyči, gólman Nordfeldt na balón nedosáhl. Domácí mohli navýšit své vedení po necelých dvaceti minutách, kdy se do velké příležitosti probojoval van Mieghem.

Ten se po pasu z půlícího kruhu řítil na Nordfeldta po pravé straně, nicméně svou přízemní pumelicí ho propálit nedokázal. Ihned na to za hostujícím strážcem zazvonilo břevno po technické střele z hranice pokutového území, od nějž se pak balón odrazil do zámezí. V dalších minutách se hra srovnala a hosté se začali dostávat do mírného tlaku, k ohrožení domácí branky se však nedostali.

Po změně stran naopak znovu udeřil Excelsior a pojistil tak své vedení. Hosté velmi snadno přišli od balón před vlastním pokutovým územím, poté Botaka poslal centr z levé strany před branku a tam ho tečoval Tom van Weert, který z voleje zamířil přímo pod horní tyčku. SBV bylo při chuti i nadále a blízko třetímu gólu bylo v polovině druhé půle. Z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů vystřelil van Mieghem na bližší tyč a Nordfeldt famózně odvrátil míč na rohový kop.

Hosté v samém závěru otevřely okénka v obraně a to se jim nakonec vymstilo, domácí zahrozili celkem dvakrát. Po přihrávce z levého křídla se Botakovi před hostujícím strážcem zamotal míč mezi nohama a dobíhající Varela pálil z jasné pozice těsně nad. Nicméně ve druhé nastavené minutě uzavřel gólový účet utkání Kevin Vermeulen. Ten si po kolmici Bruinse udělal kličku do šestnáctky a tvrdou střelou k tyči nedal Nordfeldtovi nejmenší šanci na úspěch.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele