Eredivisie - souhrn 23. kola

12.02.2016, 21:53, aktualizováno 14.02.2016, 18:37
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven vyhrál na půdě Nijmegenu a zůstává na špici. Feyenoord nestačil na Zwolle, zatímco Den Haag veze tři body ze hřiště Excelsioru. Ajax uspěl v Groningenu a na čtyři a čtvrt hodiny se posunul do čela tabulky. Parádní přestřelka byla k vidění v Almelu, kde tamní Heracles podlehl 3:6 Alkmaaru. Tři body z venku veze i Twente, Vitesse si poradilo s Heerenveenem...

NEC Nijmegen - PSV Eindhoven 0:3

14.02.2016 16:45

Góly: 16. Luuk de Jong, 67. Jürgen Locadia, 74. Marco van Ginkel

Fotbalisté PSV Eindhoven potvrdili úlohu favorita na půdě nováčka z Nijmegenu a pokračují ve vítězné šňůře v jarní části sezóny, která v tuto chvíli na ligové scéně čítá sedm zápasů. Hostující celek se po snadné výhře 3:0 udržel na průběžné první pozici se šestapadesáti body, na druhý Ajax má stále k dobru jeden bod. NEC naopak nezvítězilo již potřetí v řadě a podruhé v řadě prohrálo doma o tři branky, patří mu osmá pozice s pětatřiceti body.

Hosté byli od samého začátku mnohem lepším týmem, drželi míč v sedmapadesáti procentech případů a na branku soupeře také vyslali více střeleckých pokusů. Krátce po odehrané čtvrthodině se dostali do vedení zásluhou tradičního ostrostřelce Luuka de Jonga, který zaznamenal už svou sedmnáctou trefu v letošním ročníku Eredivisie a upevnil si tak vedoucí pozici v tabulce střelců. Na druhého Vincenta Janssena z AZ má k dobru tři vstřelené góly.

Domácí defenzíva odvrátila několik nebezpečných centrů, ovšem poté chyboval Sleegers a po následném pasu za obranu od Willemse z levého křídla si naběhl na hranici brankového území právě de Jong, který hlavou bez větších potíží překonal bezmocného brankáře Jonese. Až do konce prvního dějství se žádná vážnější příležitost neurodila, defenzíva PSV působila kompaktním dojmem a protivníka do ničeho nebezpečného nepustila.

Po necelé hodině hry mohl zvýšit vedení favorita Narsingh, nicméně jeho dobrou střelu z horního rohu pokutového území skvěle vytěsnil brankář Jones. Eindhoven navýšil svůj náskok zhruba dvacet minut před koncem, kdy skóroval Jürgen Locadia. Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval prudce z deseti metrů de Jong a právě Locadia zblízka dopravil míč hlavou do sítě, ani tentokráte nezmohl Jones vůbec nic.

Gólovou tečku za utkáním udělal zhruba čtvrthodiny před koncem Marco van Gingel. Ten po krásné přízemní kombinaci využil geniální přihrávky od Locadii z pravého křídla a z deseti metrů napálil balón po zemí k bližší tyči, domácí strážce se natahoval marně. NEC se ani v závěru nenadechlo k nějakému tlaku a alespoň ke snížení bylo hodně daleko. V příštím kole zavítá Nijmegen na půdu konkurenčního Heerenveenu, PSV přivítá třetí Heracles.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam 3:1

14.02.2016 14:30

Góly: 15. Lars Veldwijk, 50. Lars Veldwijk, 90+3. Kingsley Ehizibue - 41. Sven van Beek

Rotterdamský Feyenoord stále prohlubuje svou současnou krizi, po famózním podzimu nyní prohrál již posedmé v řadě a na své první body v novém roce tak stále čeká. Jeden z velkých favoritů soutěže se nyní propadl až na šestou příčku Eredivisie, tentokráte prohrál na půdě Zwolle 1:3. To naopak konečně prolomilo svou mizernou sérii z minulých čtyř zápasů, kde vybojovalo pouhý jeden bod. V tabulce je PEC na desáté pozici s dvaatřiceti body.

Hlavním strůjcem domácího úspěchu se stal tradiční ostrostřelec Lars Veldwijk, který zaznamenal první dvě branky svého týmu a v letošním ročníku nejvyšší nizozemské soutěže má na kontě už jedenáct vstřelených gólů. Čtyřiadvacetiletý útočník si připsal svůj první zásah v nedělním duelu z první vážnější akce po odehrané čtvrthodině, kdy pláchl na pravé straně a z ostrého úhlu obstřelil brankáře Vermeera, míč zapadl přímo na zadní tyč.

Stejný hráč se dostal do téměř totožné pozice o tři minuty později, tentokráte si ale vyběhnutý Vermeer situaci pohlídal a balón skvělým způsobem vyrazil. Brankář Feyenoordu znovu čaroval ve 20. minutě, kdy uspěl v tváří tvář proti osamocenému Menigovi. Hosté dokázali vyrovnat z ničeho nic pět minut před přestávkou. Po rohovém kopu Toornstry z levé strany se na hranici brankového území uvolnil Sven van Beek a tvrdou ranou rozvlnil síť.

Do druhého poločasu opět lépe vstoupilo Zwolle a znovu do vedení se dostalo v 50. minutě, kdy svůj druhý gól v zápase zaznamenal Veldwijk. Po nahrávce Dekkera obelstil na hranici pokutového území padajícího van Beeka a po zemi zamířil z dvanácti metrů ke vzdálenější tyči, Vermeer se po jeho tvrdé střele natahoval marně. Domácí dokázali vsítil třetí gól přesně o dvacet minut později, jenže ten nemohl být uznán kvůli předchozímu ofsajdovému postavení.

Hosté si až do samého závěru nevytvořili jedinou vážnější možnost, naopak Zwolle v posledních minutách zahrozilo hned dvakrát. Nejprve v 88. minutě přeloboval Menig z ostrého úhlu Vermeera a trefil břevno, dobíhající Kingsley Ehizibue pak nedokázal dopravit hlavou míč do sítě. Domácí nakonec pojistili svůj náskok ve třetí nastavené minutě, kdy po rychlém brejku dva na jednoho a následné přihrávce Veldwijka před prázdnou branku skóroval bez větších potíží právě Ehizibue a odčinil tedy svůj předchozí nezdar.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - ADO Den Haag 2:4

14.02.2016 14:30

Góly: 24. Tom van Weert, 69. Tom van Weert - 9. Kevin Jansen, 78. Dennis van der Heijden, 86. Dennis van der Heijden, 89. Mike Havenaar

Fotbalisté Den Haagu potvrdili úlohu favorita v souboji s Excelsiorem a v důležitém souboji o záchranu si na jeho půdě připsali velmi cenné tři body po výhře 4:2. V tabulce se posunuli na jedenácté místo s třiceti body a navázali na předchozí dobré výsledky. Naopak domácí SBV stále čeká na své první vítězství ve druhé polovině sezóny, po dvou předchozích remízách tentokráte nebodovalo a v Eredivisii je na šestnácté příčce s devatenácti body.

Utkání bylo jako na houpačce. Hosté šli brzy do vedení, ovšem Excelsior díky dvěma brankám Toma van Weerta duel otočil. Nicméně závěr nedělního střetnutí opět patřil Den Haagu, který v závěrečné čtvrthodině skóroval hned třikrát. Domácí potkaly hned tři nepříjemné zprávy v úvodní čtvrthodině. Nejprve inkasovali již v 9. minutě, kdy po skvělé práci Duplana na levé straně a následné sražené přihrávce skóroval z pěti metrů Kevin Jansen.

Po necelých patnácti odehraných minutách musel nejprve vynuceně opustit hřiště Kuwas, poté se Excelsioru zranila brankářská jednička Filip Kurto, který byl odnesen na nosítkách a místo něj se mezi tři tyče postavil Tom Muyters. Naděje na lepší časy svitla ve 24. minutě. Po nádherném pasu Auassara z levé strany šel do skluzu van Weert a lehkou tečí z deseti metrů usměrnil míč přesně k levé tyčce. Domácí mohli otočit vývoj utkání krátce po odehrané půlhodině, ale po velkém závaru v pokutovém území hostů nakonec míč do sítě nedostali.

V nastavení úvodního dějství ještě zahrozil domácí Bruins z přímého volného kopu z levé strany, avšak jeho kroucená rána minula o decimetry vzdálenější tyčku. SBV se zaslouženě dostalo do vedení v 69. minutě. Auassar založil rychlý protiútok a poté přenesl balón na druhou stranu střídajícímu Elbersovi. Ten následně sklepl míč pro nabíhajícího van Weerta, který ranou k levé tyči skóroval podruhé v zápase.

Nicméně hosté na sebe nenechali s odpovědí dlouho čekat a o devět minut později bylo znovu vyrovnáno. Po dlouhém nákopu Maloneho a následné prodloužené hlavičce Mika Havenaara propálil Dennis van der Heijden tvrdou ranou z hodně ostrého úhlu gólmana Muyterse. Stejný hráč skóroval podruhé v utkání za dalších osm minut a vrátil tak svému celku vedení, stal se tedy hlavním hrdinou zápasu.

Tentokráte po dalším sklepnutí hlavou od Havenaara utekl na pravé straně a krásnou střelou ke vzdálenější tyčce nedal Muytersovi šanci ani tentokráte. Počin van der Heijden je ještě neuvěřitelnější, protože na hřiště přišel až v 77. minutě a navíc si v dresu Den Haagu odbyl svůj debut. Gólovou tečku za utkáním udělal kanonýr Havenaar v 89. minutě, kdy po rohovém kopu Duplana z levé strany rozvlnil hlavou síť z osmi metrů.

Více informací k zápasu

FC Groningen - AFC Ajax 1:2

14.02.2016 12:30

Góly: 90+3. Danny Hoesen - 59. Anwar El Ghazi, 68. Lasse Schöne (pen.)

Ajax se popasoval s hodně těžkým terénem na stadionu Euroborg a díky brankám Anwara El Ghaziho a Lasseho Schöneho získal důležité tři body v boji o titul. Alespoň do nedělního odpoledne se dostal na první místo. Domácí odehráli velmi dobře první poločas, ve druhém však dost polevili a snižující gól Dannyho Hoesena přišel až příliš pozdě.

Svěřenci Erwina van de Looie nepředvedli proti favoritovi střetnutí vůbec špatný výkon. Především Maduro byl pro soupeře opravdu dosti nebezpečným hráčem, vybojoval několik standardních situací a také se na něm museli za cenu žluté karty vyřádit van der Hoorn a Klaassen. Prvně jmenovaný byl pak po přestávce dokonce vyloučen ze hry.

Domácího záložníka pak van de Looi v 51. minutě nahradil Rusnákem a jako by se tenhle tah zdál být tím nejhorším možným. Právě pár chvil na to si totiž amsterdamský celek během devíti minut vytvořil rozhodující náskok. Groningenští fanoušci navíc určitě neměli radost, že se už po čtvrthodině hry musel kvůli zranění poroučet ze hřiště Linssen.

Byl to vyrovnaný souboj, asi tak by se dala hodnotit první pětačtyřicetitunovka. Severonizozemský klub se mohl ujmout vedení díky Sörlothovi, jenže v zakončení nebyl tolik úspěšný. Po půlhodině hry mohl z dorážky skórovat Drost, neboť brankář Cillessen vyrazil střelu Hateboera jen k jeho nohám, jenže domácí záložník minul prázdnou branku.

Po obrátce však Groningen jako by zpohodlněl. A Ajax toho plně využil. V 59. minutě si El Ghazi naběhl na zadní tyč a z blízkosti pohodlně zakončil, o chvilku později odmítl navýšit vedení Younes, ale nakonec po faulu na německého útočníka nařídil sudí Liesveld penaltu, kterou bez potíží proměnil Schöne.

Situace se pro mužstvo Franka de Boera začala mírně komplikovat devatenáct minut před koncem, kdy byl možná trošku přísně poslán do sprch van der Holen, jenž obdržel druhou žlutou kartu a červenou. Ajax však tenhle moment ustál, jen ho malinko mrzelo, že Cillessen neudržel čisté konto, protože se z přímého kopu parádně trefil Hoesen.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - SC Heerenveen 3:0

13.02.2016 20:45

Góly: 20. Denys Olijnyk, 44. Valeri Kazaišvili, 53. Valeri Kazaišvili (pen.)

Jen jeden jediný gól dokázali vsítit fotbalisté Vitesse v posledních čtyřech ligových kolech. Kouč Rob Maas se tak snažil něco změnit, od základu si proto zahrál Denys Olijnyk a především se vrátil útočník Milot Rashica. I když Albánec nakonec žádnou branku nezaznamenal, jeho přítomnost v souboji s Heerenveenem jednoznačně léčila.

Domácí byli od začátku lepším týmem a už v 8. minutě hostujícímu gólmanovi Mulderovi zatrnulo, když se z levé strany snažil skórovat Ota, ale balón se nakonec zakroutil jen nad branku. Fríský celek se snažil hlavně bojovat, nasadit tvrdou hru, což avizoval už trenér Foppe de Haan, nicméně Vitesse díky rychlé kombinaci soupeře vymazalo ze hřiště.

Baker následně hledal centrem zleva nabíhajícího si Rashicu, ten ovšem na míč nedosáhl, o pár chvil později Ota našel svou přihrávkou van der Werffa, jenže jeho střela skončila mimo. Ve 20. minutě už domácí udeřili. Kašia poslal kolmici na Rashicu, ten z pravé strany poslal míč ke vzdálenější tyči, kde Olijnyk skóroval z blízkosti do prázdné branky.

Heerenveen se poprvé výrazněji ukázal ve 28. minutě. Těžko říci, jestli Zeneli zamýšlel střílet, či centrovat, každopádně míč si vzdálenější roh mezi třemi tyčemi nenašel. Minutu před přestávkou arnhemský celek skóroval podruhé. Olijnyk vyslal do běhu Otaa, ten přihrál před branku na Kazaišviliho, jenž se z vyložené pozice nezmýlil.

Sedm minut po obrátce bylo definitivně rozhodnuto. Unikajícího Rashicu totiž ve vápně fauloval Bijker a kopala se penalta, kterou bezpečně proměnil přesnou střelou k tyči Kazaišvili. Vitesse si už zápas pouze užívalo, vytvořilo si ještě některé další šance, ty ovšem v žádnou trefu nevyústily.

Heerenveen, podobně jako před týdnem proti Twente, předvedl malátný výkon, podruhé v řadě inkasoval třikrát a nemohl v žádném případě pomýšlet na úspěch. V závěru zápasu si mimochodem zahrál v dresu Vitesse talentovaný čínský mladík Jü-ning Čang, který toto léto přestoupil do Nizozemska z klubu Chang-čou.

Více informací k zápasu

Willem II - BV De Graafschap 0:0

13.02.2016 19:45

Góly: -

Fotbalisté Tilburgu nedokázali ani v šestém ligovém kole ve druhé polovině sezóny zvítězit, naopak už počtvrté v řadě za sebou remizovali a z toho potřetí v bezbrankovém poměru. Tentokráte se podělili o body s De Graafschapem, který naopak získal v jarní části už osm bodů a po dlouhé době opustil poslední místo, se třinácti body se dostal o skóre před Cambuur. Willem v tabulce zůstává na patnácté příčce s dvaadvaceti body.

Nicméně bezbrankový výsledek průběhu zápasu až zase tak neodpovídá, vyložených příležitostí bylo k vidění požehnaně. Domácí svého protivníka jasně přestříleli, jenže ani na potřetí se kýžené branky nedočkali. Do první vážnější možnosti se Tilburg dostal v 7. minutě po rohovém kopu, jenže následná hlavička přeletěla horní tyčku zhruba o půl metru. Hosté poprvé zahrozili o čtyři minuty později, rána Smeetse z velké vzdálenosti také letěla těsně nad břevno.

Tilburg se mohl dostat do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po střele z hranice šestnáctky předvedl fantastický zákrok brankář Jurjus a zkrotil balón u své levé tyče, svůj tým rozhodně podržel. Přesně v polovině prvního dějství musel brankář De Graafschapu opět zasahovat po parádním lobu ze třiceti metrů, balón s vypětím všech sil odvrátil na rohový kop. Tilburg pokračoval v tlaku i nadále a ve 26. minutě znovu zahrozil.

Po sraženém centru z levého křídla vystřelil z dvaceti metrů z voleje Wuytens, jeho pokus byl ještě tečován a Jurjus dokázal zkrotit míč v rukavicích. Zhruba deset minut před koncem prvního poločasu se dostal před hostujícího strážce Andersen, jenže ve skluzu mu chyběl k zakončení pouhý krok. Willem byl jasně lepší i po změně stran, v 55. minutě se opět musel vyznamenat Jurjus proti ráně Achenteha.

Asi dvacet minut před koncem se poprvé ozval kanonýr Ogbeche, jeho prudká rána přeletěla horní tyčku jen o pár decimetrů. De Graafschap výjimečně zahrozil z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti v 81. minutě, avšak rána Pröppera šla těsně vedle pravé tyčky. Tilburg mohl převrhnout misky vah na svou stranu ve druhé nastavené minutě, ale po standardce z levého křídla a následné hlavičce Andradeho opět zůstala hostující branka zakletá.

Více informací k zápasu

Roda JC - FC Twente 0:1

13.02.2016 19:45

Góly: 62. Chinedu Ede

Fotbalisté Twente navázali na předešlé dobré výkony a v tabulce se posunuli už na třinácté místo s pětadvaceti body, když dokázali zvítězit na půdě konkurenční Rody v nejtěsnějším poměru 1:0. Kerkrade naopak nedokázalo zvítězit již počtvrté v řadě a propadlo se na čtrnáctou příčku o bod právě za svého sobotního konkurenta. Twente tak zvítězilo již počtvrté v novém roce, o jedinou branku utkání se postaral krátce po hodině hry Chinedu Ede.

Domácí vstoupili do utkání lépe a už ve 13. minutě byl k vidění první zajímavější moment. Po přihrávce van Hyfteho převzal míč v pokutovém území van Duinen a spadl po souboji s Uvinim, ovšem rozhodčí Manschot sporný zákrok jako penaltový neposoudil. V polovině první půle vyhodnotil Manschot situaci na druhé straně naprosto stejně, kdy po přímém volném kopu z levé strany od Zieycha spadl na hranici šestnáctky Mokotjo, píšťalka sudího i nyní zůstala němá.

Zhruba deset minut před koncem prvního dějství se do dobré pozice dostal van Duinen po přízemním centru Poepona z levého křídla, jenže s výborným obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli Andersen. První zajímavější střela byla k vidění ve 38. minutě. Po přihrávce Zieycha získal balón El Azzouzi a udělal si prostor na hranici pokutového území, jeho táhla střela skončila těsně vedle bližší tyče.

Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce, oba celky se soustředily hlavně na kvalitní výkon v defenzívě. Roda neproměnila svou největší šanci v tomto utkání v 61. minutě. Po pasu Swinkelse z levé strany stanul před gólmanem Marsmanem osamocený Milec, avšak míč se mu zamotal mezi nohama a nakonec ani nedokázal vystřelit. Hosté nakonec potrestali soupeře za tuto promarněnou příležitost o minutu později z následného protiútoku.

Po nádherné kolmici střídajícího van der Lelyho přelstil ofsajdovou past Ede a nikým nehlídán vystřelil z deseti metrů po zemi kolem gólmana van Leera, který neměl šanci na úspěch. Enschede až do konce zápasu skvěle bránilo a soupeře do ničeho nepustilo, naopak samo mohlo navýšit svůj náskok ve třetí nastavené minutě. Střídající Zawada se uvolnil na pravé straně a přihrával zpětně na Cabrala, kterého dokázal výborně odzbrojit Buijs a výsledek duelu se tedy již nezměnil.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 3:6

13.02.2016 18:30

Góly: 39. Thomas Bruns, 67. Mark-Jan Fledderus, 74. Wout Weghorst - 4. Vincent Janssen, 32. Markus Henriksen (pen.), 34. Joris van Overeem, 64. Alireza Jahanbakhsh, 80. Thomas Bruns (vl.), 85. Ben Rienstra

Naprosto nevídanou přestřelku viděli diváci na Polman Stadionu, kde se spolu utkali domácí Heracles a rozjetý Alkmaar. Ten dokázal zvítězit již posedmé v řadě za sebou a v tabulce se probojoval už na čtvrté místo pouze o bod za svého sobotního soupeře. Celkově se zrodilo hned devět branek, AZ nakonec zvítězilo v divokém poměru 6:3. Domácí výběr sice ještě čtvrthodiny před koncem duel zdramatizoval, ovšem posledních deset minut patřilo hostům.

Alkmaar využil hned svou první vážnější akci a ve 4. minutě se dostal do vedení zásluhou tradičního ostrostřelce Vincenta Janssena. Po dlouhém pasu Vlaara za obranu hlavičkoval zpětně ke svému brankáři Pelupessy, ale u míče byl dříve Janssen a lehkou tečí usměrnil míč pod padajícího gólmana Castra. Po necelé čtvrthodině hry mohl na druhé straně vyrovnat Darri, jeho tvrdou ránu mířící pod horní tyčku vytěsnil Rochet skvělým způsobem na roh.

AZ zvýšilo své vedení krátce po odehrané půlhodině z pokutového kopu. Viníkem penalty byl opět smolař tohoto duelu Pelupessy, který ve vlastní šestnáctce jasně podrazil unikajícího Dabneyho dos Santose a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. Nabídnutou šancí nepohrdl Markus Henriksen, který zamířil do protipohybu Castra přesně k levé tyčce. Ve 34. minutě to dokonce bylo už o tři branky, když se dokázal prosadit Joris van Overeem.

Ten využil excelentní uličky od Dabneyho a parádním dloubákem přehodil vyběhnutého Castra, míč nakonec zapadl do sítě. Heracles dokázalo snížit pět minut před přestávkou. Po přihrávce od Darriho se odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů Thomas Bruns a trefil se nádherně do pravého horního rohu, gólman Rochet se pouze prolétl vzduchem. Ve druhé nastavené minutě první půle mohl ještě snížit Wouter Weghorst, jenže Rochet tentokráte brilantním zákrokem jeho hlavičku zlikvidoval na brankové čáře.

Po hodině hry byl blízko snížení také Mark-Jan Fledderus, nicméně jeho kroucenou ránu k pravé tyči opět fantastickým způsobem chytil Rochet. Hosté potrestali svého soupeře za nevyužité šance v 64. minutě. Alkmaaru vrátil třígólový náskok Alireza Jahanbakhsh, který po odvráceném rohovém kopu krásně zakroutil balón z osmnácti metrů z voleje k levé tyčce - 1:4. O tři minuty později se na druhé straně podařilo snížit Fledderusovi.

Ten se po další přihrávce Darriho zbavil kličkou protihráče a míč napálil v pádu do pravého vzdálenějšího rohu. Domácím svitla naděje na bodový zisk přesně čtvrthodinu před koncem. Po několika odvrácených rohových kopech předvedli krásnou přízemní kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci byl Weghorst a ze čtrnácti metrů nekompromisně propálil Rocheta.

Alkmaar opět vedl o dvě branky v 80. minutě, kdy po rohovém kopu na přední tyč hlavičkoval Bruns a nešťastně zamířil do vlastní branky přímo pod břevno kolem bezmocného brankáře Castra - 3:5. Gólovou tečku za utkáním udělal o pět minut později Ben Rienstra, který po přímém volném kopu Jahanbakhshe z levé strany hlavičkoval z hranice brankového území ke vzdálenější tyčce.

Více informací k zápasu

Cambuur Leeuwarden - FC Utrecht 0:2

12.02.2016 20:00

Góly: 79. Mark van der Maarel, 87. Sébastien Haller

Fotbalisté Utrechtu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě trápícího se Cambuuru a díky dvěma brankám v závěrečné čtvrthodině nakonec zvítězili 2:0. V tabulce se prozatím posunuli na páté místo s pětatřiceti body a přerušili svou nelichotivou bilanci tří ligových porážek v řadě za sebou. Naopak domácí výběr je v novém roce stále bez bodu a se třinácti body je sedmnáctý, navíc se po víkendových dohrávkách může propadnout na poslední místo.

Domácí výběr přitom sehrál se svým favorizovaným soupeřem vyrovnaný první poločas a dostal se do několika šancí, jenže ani jednu nedokázal využít. V úvodních pětadvaceti minutách se hrálo z obou stran nervózně bez větších šancí, navíc bylo k vidění mnoho ostrých soubojů. První vážnější možnost byla k vidění po necelé půl hodině hry. Z třiceti metrů z přímého volného kopu vypálil van Veen a gólman Ruiter předvedl na zadní tyči skvělý zásah.

Utrecht se mohl dostat do vedení ve 33. minutě. Výborně to udělal Barazite, který obešel v pokutovém území protihráče a stanul sám před Nienhuisem, jenže místo zakončení volil zpětnou přihrávku na Sébastiena Hallera a ta nakonec neprošla. O minutu později na druhé straně vypálil z ničeho nic van de Strek ze střední vzdálenosti a Ruiter opět exceloval, balón mířící přímo pod horní tyčku vytěsnil jednoruč na rohový kop.

Po jeho zahrání se na hranici brankového území uvolnil Monteiro a hlavičkoval k bližší tyči, ale Ruiter znovu skvěle zasáhl a hostující defenzíva poté odvrátila balón do bezpečí. Po změně stran byl aktivnější Utrecht a ohrožoval branku Cambuuru hlavně ze střední vzdálenosti, rozhodují gól vsítil v 79. minutě. Po pasu Ludwiga z levého křídla se dostal k hlavičce na hranici brankového území Mark van der Maarel a uklidil míč přesně k levé tyčce.

Domácí postupem času museli otevřít okénka ve své obraně a toho dokonale využil v 87. minutě tradiční ostrostřelec Sébastien Haller, který tak pojistil výhru svého týmu. Po rohovém kopu z levé strany se dostal k prudké hlavičce ze sedmi metrů a s pomocí země dopravil míč do sítě, Nienhuis se po míči natahoval marně. Cambuur v příštím kole hraje na půdě Twente, Utrecht přivítá na vlastním stánku Tilburg.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven23175160:2456
2.AFC Ajax23174253:1555
3.Heracles Almelo23115734:3238
4.AZ Alkmaar23114841:3437
5.SBV Vitesse23106741:2036
6.Feyenoord Rotterdam23113942:3336
7.FC Utrecht23105836:3235
8.NEC Nijmegen23105827:2635
9.FC Groningen2397729:3034
10.PEC Zwolle2395938:3532
11.ADO Den Haag2379736:3530
12.SC Heerenveen23851034:4529
13.FC Twente23741231:4925
14.Roda JC2359920:3624
15.Willem II23410926:3022
16.SBV Excelsior23471223:4119
17.BV De Graafschap23341624:4713
18.Cambuur Leeuwarden23271424:5513

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

su zvedavej na souhrn, ale co sem chvilu videl, tak Utrecht jak ma tvorit, tak to stoji za hovno, urvali to az v zaveru

Reagovat
Stiksxx

No podle stastik dominoval hlavne ve druhé půli, ve které Cambuur vystřelil jen jednou zpoza vapna a jeste mimo bránu. Urvali to sice na konci, ale asi zaslouzene.

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo, ale zadna diskoteka to od nich nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

Almelo dotazeny, ted by mohlo vypomoct este Zwolle

Reagovat
Stiksxx

Ty krááásoo. Jako parádička. To musel bejt mač jako bejk. Škoda, že jsem si to nepustil, i když mě to napadlo..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je skoda, ja mel dneska ze streamu sekanou a zrovna takovej spiel, tak me to nasralo. Pozitivni je, ze ti mrdaci z Almela se nechali ukecat na nasi hru, znovu se povedlo dat rychlyho gola a oni to museli otevrit hned zkraje, takze z toho nebyla urputna bitva, jakou oni proti favoritum umi zahrat, ale hura fotbal.

Tak ci tak tenhle bodovej vyvoz bude mit cenu zlata pokud dokazeme formu potvrdit priste doma proti Groningenu. Pak je totiz vyjezd na Ajax ze kteryho nemusi byt nic.

Reagovat
Stiksxx

Uvidíme co zítra Groningen s Ajaxem ukáže. Ale vy ho doma sfouknete. O tom neni pochyb. A na Ajaxu se můžete vytáhnout. To si vas musím pustit.

Reagovat
smazaný uživatel

Groningen musime porazit, doma urcite jo, ve vsi ucte k nim, cekaji nas mnohem tezsi zapasy a tenhle by mel byt povinne za tri body.

S Ajaxem to je pro nas vzdy male derby, ve kterem je jednou za cas porazime, kazdopadne doufam, ze tam nepojedem se stazenyma trenkama jak sme jeli naposled do Eindhovenu a odehrajeme s nema alespon vyrovnanej spiel. Na vysledku tolik nezalezi, body musime sbirat jinde, ale je mi jasny, ze nas alespon jednobodovej export by PSV ocenilo takytak .S vama hrajem pak druhej spiel po Ajaxu

Reagovat
Milan.B

3 6 jak hokej

Reagovat
smazaný uživatel

Heerenveen 7 bodu na play-off este neni rozhodujici ztrata, ale takhle se nechat zmrskat od Vitesse taky ledasco naznacuje

Reagovat
Stiksxx

Poločas:

Ty voe tohle je čekání na gól. Sice naprostá dominance území. Půlkruhové házenkářské obléhání s rozdílem, že házenkáři vždycky zkusí vystřelit. Je to zase všechno do nohy, žádný překvapení v podobě náběhu, kolmice, střely, centru nic. Tam máme chlapáky jak hrom a centr žádnej. Radši to obránci posunou na stopery, kteří to točí na druhou stranu a zase to samý.

Reagovat
Stiksxx

Druhý poločas o dost lepší. Akorát nevím, na co Cocu čekal u Narsingha. Jediný co mě, tak spálil hned z kraje poločasu tutovku a jinak za celý zápas nic. Nedá přes hráče centr, nepřejde jeden na jednoho..Zase ta jeho slabota. Ten měl jít v 70. minutě dolu.

Jinak jsem strašně rád, že Locadia ukončil čekání na gól. K tomu přidal 10. asistenci, takže paráda.

Nakonec máme i tu nulu. Zoet na konci předvedl parádní zákrok, jinak to byl jasnej gól. Takže si tu nulu zaslouží.

Takhle slabý tým, jsem proti nám už dlouho neviděl..Příjemně mě tedy Faber překvapil. Až na ten první poločas jsem spokojený.

Reagovat
smazaný uživatel

Vetsinu tipu mam sice toto kolo uplne mimo, ale vas sem trefil dobre, no ne? V jaky ste hrali sestave, klasika? Co NEC? Ritzmaier v zakladu nebo z lavky?

Reagovat
Stiksxx

Tj. Akorat máme naštěstí nulu. Ale jako nevěřil jsem vubec,ze to bude takhle jednoduchý. Dali nam dost prostoru mezi stredovym kruhem a vapnem. Prihravky meli spatny. Dobre jsme je zachytavali.

Základní sestava byla klasická. Ritzmaier dal ve vyskoku loket Hendrixovi, tak dostal kartu. A Hendrix po 20 minutách musel pak střídat. Tak přišel Schaars. Trochu jsem z toho mel divny pocit,ale nakonec dobry. Jinak nebyl vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvule sou jebaci salalalalalalalalalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Reagovat
Stiksxx

Treti místo je vaše.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by to byl po tom strastiplnym podzimu byval rekl, ze hned po pauze vyhrajeme 6 spielu v rade a Feye ze 6 spielu nebude mit ani bod.

Reagovat
Stiksxx

Jinak bych chtěl podekovat hracum Excelsioru,ze prodali konec zápasu a posrali mi tiket jako jediní z celého kola.

Reagovat
smazaný uživatel

at tahnou do druhy ligy, po letech se vraci Sparta, tak na co mit v lize tri kluby z Rotterdamu

Reagovat
Elliasson

PANE BOŽE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, sice ma Gio me veskere sympatie, ale zda se, ze chce hlavou prorazit zed, tak at sklizi plody sve tvrdohlavosti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co, ustoji Gio i tohle nebo vedeni Feye rupnou nervy a vyhodi ho v prubehu sezony, ktera se jim sype pod rukama?

Reagovat
Stiksxx

No uz je to alarmujici. To co pul sezony pracne získali za 6 zápasu je to v prachu...jestli budou chtít jeste zabojovat o třetí místo, tak budou muset udělat nějaké změny. Nejméně nákladna je výměna trenéra. Ale podle me jeste v tu jeho vizi veri a přeci jen do Evropy se mohou kvalifikovat přímo z poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

cil maji udelat EL, dokavad tam bude nadeje, tak ho podrzi, souhlasim s tebou, paradoxne Gia zatim zachranila ta usmudlana poharova vyhra v Kerkrade, vsak taky mozna si videl tu jeho radost, kdyz sudi odpiskal konec, to bylo jakoby vyhrali titul

Reagovat
smazaný uživatel

maly dik do Ajaxu a PSV ale nejvetsi diiiiiky do Zvule, potesili ste me vy jebaci

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, vidim, ze za Ajax si konecne par minut cutl van Rhijn, teda jen diky vykartovani se v.d.Hoorna, nerozumim tomu proc ho Frank, i pres zraneni Teteho, tak ignoruje. Veltman sice na beku obstoji, ale primarne ma byt na stoperu. Diky zranenim a ted te stopce za cervenou uz zadnou alternativu stejne nema, tak pristi spiel ocekavam takhle:

van Rhijn - Veltman - Viergever - Dijks

Bazoer - Gudelj

Klaassen

Schöne - Ghazi - Fischer/Younes

Reagovat
AjaxFans

Van Rhijn je asi na odstrel.Kolikrat nebyl ani na lavce.Hoorna je mi lito, ze nedostaval vic sanci.Dnes slo na nem videt, ze situace co by bylo mozne zahrat konstruktivnej, zahraval do autu, aby neudelal chybu.Groningen prvni polocas lepsi.Ale gol je polozil a cervena nastartovala.Hoesen pekny gol.No "sestrelil" svojich

Reagovat
smazaný uživatel

To hraval van Rhijn tak spatne nebo Frankovi zas necim nesedi? Je to dlouho, co jsem ho nevidel, ale mel sem ho u vas za nejvetsi kvalitu na RB, naopak sem moc nerozumel protezovani Teteho, ktery se mne nelibi. Tete je zranenej, ale Frank tam radsi posune Veltmana bo stoperu mate taky dost a je z ceho vybirat. Myslis teda, ze po sezone pujde do pryc?

Snad budu mit zitra zase obnoveny data a konecne se kouknu aspon na highlights, jaky padaly goly tohle kolo. Hoessen daval z primaku, ne?

Jinak prespristi vikend lokalni derby, doufam, ze nase forma bude gradovat a trochu vam to zneprijemnime, tesim se moc

Reagovat
jáá

sám to nechápu co se stalo, od odchodu van der Wiela hrál stabilně RB a měl jsem ho děsně rád i když někdy vyrobil nějakou hrubku, ale kdo někdy ne...takže když jsem si říkal, že Tete je zraněný, tak konečně bude hrát zase Van Rhijn a pak jsem zaskočenej stejně jako ty tím nasazením Vetlmana na Rb. Neříkám, že hrál špatně proti Feyenoordu. Když jsem byl tehdá na evropský v Jablonci, když tam hrál Ajax, tak podle všech lidí okolo bezpochyby z ajaxu Tete nejslabší hráč-co souboj to ruce, tahání, stále mi to připadalo na hranici faulu a karet, souboje nestíhal a Bazoer mul musel jít pomáhat nebo to Veltman hasil...dopředu nic nevymyslel a ani krok si nedovolil udělat, vždy to nahrál Veltmanovi nebo Bazoerovi i když mohl někoho poslat nebo tak. Zaseknul to, otočil a náhral jim to i když stáli třeba metr od něj. Pak přišel Van Rhijn a začal to tahat po lajně a něco se začalo dít, El Ghazi od Teteho nedostal vůbec míč nebo nahrávku, s kteou by mohl něco dělat...tot teda můj názor a postřeh...

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasim Lepe bych Teteho "prinos" pro tym nepopsal. Jedinej slabsi clanek jinak funkcni obrany, pritom na lavce zakrnuje nevyuzitej material s potencialem dokonale nahradit v.d.Wiela. Kdyz to Frank nevnimal, tak se Tete musel zranit, ale ani to nestacilo, aby tam Rhijna poslal, no tak se este musel mezitim zranit Riedwald a vykartovat Hoorn abychom se snad pristi zapas dockali.

Reagovat
jáá

asi tak nějak...ještě je možnost, že pro Franka přijde na řadu z Jongu Owosu..přitom RvR má dobrý centry, nebojí se vystřelit a rychlej je taky dost...ale co si budeme povídat...Lasse o tom ví asi svoje, když mu nedával šanci a přitom on má přesně to co vždy v těch zápasech chybělo a nejvíc se mi líbilo jak v zápasa na Celticu asi před 2 lety? když ho tam dal až ke konci a hned dal gol a pak tyč a nahrál na šance...a jinak do tý doby to bylo mrtvý... ale prý si nesedli nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

No a uz sme u toho - "nesedli si". Se Schönem asi taky ne. Jako Frank udelal u vas sposutu dobry prace, ale letos je videt, ze uz tomu tymu nema co vic dat, s nekterejma hracema vede zabomysi valky, nejlepsi pro vsechny strany bude, kdyz uz pujde na to svy vysneny angazma do Anglie.

Podobne to je ted ve Feye, kde netusim z jakyho duvodu sedi Kramer, jejich jedinej skutecnej strelec, Gio zda se ho ignoruje, zmenil kvuli tomu i rozestaveni, ale ovoce mu to zadny nenese. Hlavne ze hraje ten smatlak Basakcikoglu, ale jako jejich bida nase radost, ze jo.

No a pak u nas na LW ma bezmeznou duveru dos Santos, kterej dokaze zajebat v jednom spielu neuveritelny veci, na lavce sedi Tankovic, kterej potrebuje sbirat minuty jak sul, ale Brom tam radsi posle Hayeho, kterej je marnej sam o sobe a navic to je CAM (!). Ted proti Almelu uz nebyl Tankovic pro jistotu ani na lavce

Reagovat
Stiksxx

Teď koukám na toho van der Heijdena z den Haagu. v 19-ti letech prvních 14 minut v lize a 2 fíky. Zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

tak proti Excelsioru ale jako hezka premiera pro borecka

Reagovat
Stiksxx

Tak to nic neznamená. To třeba se u nás doma letos proti nim neprosadil ani de Jong.

Reagovat
salami

18-ti, 19 je mu až pozejtří a navíc oba goly pěkný, i když první byl golmana

Reagovat
Stiksxx

Já už mu to zaokrouhlil. Máš nějaké linky?

Reagovat
salami

hele jenom tohle, je to fakt otřesná kvalita, ale při troše představivosti tam to hlavní uvidíš

https://www.youtube.com/watch?v=8ED38ixqs8U

Reagovat
jáá

pěkný to bylo :) tak Živkovič to tam sázel v 17 a teď ..... v A šanci nedostal a ve Willemu se nechyt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. co hodlate delat s tim Andersenem, kteryho ste tam taky zapujcili? Ten asi u vas nedostane prostor ani pristi sezonu. Dalsi hostovacka nebo bude na prodej?

Reagovat
jáá

sám nevím co s ním bude, ale když jsme proti barceloně naposledy, tak on jediný neměl strach si něco dovolit a něco vymyslet, šanci chvíli dostal a špatnej mi nepřipadal, tak nevím, kdo ho posadil

a tím mým komentářem jsem jsem nechtěl toho van der Heijdena zpochybnit nebo tak doufám, že se chytne a vydrží mu to

Reagovat
Stiksxx

Jo tak je jasný, že těch hráčů je víc. U nás to byli třeba Labyad, Bakkali, když vezmu nedávnou minulost. Ti taky v 19 vodili Ered a kde jsou ted..

Reagovat
jáá

jojo je to škoda, potenciál tam byl jen v tý hlavě byl myslím nějaký problém

Reagovat
smazaný uživatel

Anyway, taky vam chybi v ered RKC? Bohuzel sou i v druhy lize zrali spis na padaka, tak tady aspon mensi pripominka:

http://www.sport.cz/fotbal/ostatni/clanek/749937-zadne-deti-fotbaliste-na-hriste-privedli-spore-odene-krasky.html#hp-sez

Mandemakers keukens

Reagovat
smazaný uživatel

Hosi, videli ste aspon sestrih PEC-Feye? Neresim, ze Bilal spalil 3 tutovky, to je smatlak dobrej max. do Tilburgu, ale co tam zas vyvadeli jejich obranci bylo neuveritelny i pro me zvyklyho na ledacos.

Botteghin propadl u prvniho golu tak naivne, ze za to by normalne dostal pojeb uz v mladsich zacich, pak jim este v prvnim polocase nabidl dalsi dve golovky, ktere ale nepromenili, druhej gol zase individualni chyba neohrabanyho van Beeka, pak hrali uz vabank a dostali z protiutoku tretiho. No a to sem uz uz chtel rict, ze Gio nasel stabilni ctverici, pritom se mu ti pitomci takhle odvdeci.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

MOTM samozrejme Veldwijk, ale individualne taky vycnivala ta cerna 11ka, vzdyt on mohl dat hattrick nemit tolik smuly, dalsi zajimavy a dostupny LW v lize, jen u nas kurva nic a nejhorsi je, ze vypadame spokojene protoze jedem na vitezne vlne, ale tenhle post proste nemame kvalitne poresenej

Reagovat
smazaný uživatel

tak ted sem se kurva fakt nasral ta 11ka patri zas Ajaxu vy mate po lize rozbehanych tolik zajimavych hracu stejne jako PSV, doufam ze s nema hodlate pracovat a v lete se vyserete na to vykupovat ligu, kadry mate oba siroky jak prase, taky je potreba aby vasi kouci tem co se nevlezou do zakladu davali vic cuchnout

Reagovat
Stiksxx

Tak my máme na hostovačce jen Ritzmaiera a Vloeta ted od zimy. A Ritzmaier může klidně odejít, ten se asi neprosadí. A Vloet si myslím, že časem jo. Je dobře, že odešel hrát Ered.

Ajax má na hostovačce 4 hráče z toho 3 jsou křídla. Ti až se vrátí, tak to bude mít ještě Václav hodně těžký. Také by mu prospěla asi hostovačka v nějakém Utrechtu, Groningenu nebo Zwolle.

Reagovat
smazaný uživatel

jo no, u vas sem to prehnal, meli ste vic borcu, ale uz ste je odprodali (Rayhi apod.), nicmene Ajax ma ty 4 + 2 z becka el Azzouzi a S.Becker, k tomu v becku mas asi odepsany Boilesena a Zivkovice, na sanci v acku uz ceka Cerny, v.d.Beek, Muric a Hendriks, takhle v celkovych cislech mi to prijde dost na to, ze neocekavam od nich v lete nejakej vyprodej, ale mozna je to jak pises pod tihou toho, ze maji hlavne obrovskej pretlak na kridlech

Reagovat
smazaný uživatel

neco pro milovniky statistik:

golman - pocet zakroku - procentualni uspesnost:

Lamprou - 72 - 70,6%

Jurjus - 71 - 60,2%

Room - 61 - 75,3%

Padt - 61 - 67%

Zoet - 60 - 71,4%

.....

Cilessen - 24 - 61,5%

docela drsny

Reagovat
smazaný uživatel

ale za to TOP zákrok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele