základní část, 23. kolo
12.02.2016 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - FC Utrecht 0:2

Fotbalisté Utrechtu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě trápícího se Cambuuru a díky dvěma brankám v závěrečné čtvrthodině nakonec zvítězili 2:0. V tabulce se prozatím posunuli na páté místo s pětatřiceti body a přerušili svou nelichotivou bilanci tří ligových porážek v řadě za sebou. Naopak domácí výběr je v novém roce stále bez bodu a se třinácti body je sedmnáctý, navíc se po víkendových dohrávkách může propadnout na poslední místo.

Domácí výběr přitom sehrál se svým favorizovaným soupeřem vyrovnaný první poločas a dostal se do několika šancí, jenže ani jednu nedokázal využít. V úvodních pětadvaceti minutách se hrálo z obou stran nervózně bez větších šancí, navíc bylo k vidění mnoho ostrých soubojů. První vážnější možnost byla k vidění po necelé půl hodině hry. Z třiceti metrů z přímého volného kopu vypálil van Veen a gólman Ruiter předvedl na zadní tyči skvělý zásah.

Utrecht se mohl dostat do vedení ve 33. minutě. Výborně to udělal Barazite, který obešel v pokutovém území protihráče a stanul sám před Nienhuisem, jenže místo zakončení volil zpětnou přihrávku na Sébastiena Hallera a ta nakonec neprošla. O minutu později na druhé straně vypálil z ničeho nic van de Strek ze střední vzdálenosti a Ruiter opět exceloval, balón mířící přímo pod horní tyčku vytěsnil jednoruč na rohový kop.

Po jeho zahrání se na hranici brankového území uvolnil Monteiro a hlavičkoval k bližší tyči, ale Ruiter znovu skvěle zasáhl a hostující defenzíva poté odvrátila balón do bezpečí. Po změně stran byl aktivnější Utrecht a ohrožoval branku Cambuuru hlavně ze střední vzdálenosti, rozhodují gól vsítil v 79. minutě. Po pasu Ludwiga z levého křídla se dostal k hlavičce na hranici brankového území Mark van der Maarel a uklidil míč přesně k levé tyčce.

Domácí postupem času museli otevřít okénka ve své obraně a toho dokonale využil v 87. minutě tradiční ostrostřelec Sébastien Haller, který tak pojistil výhru svého týmu. Po rohovém kopu z levé strany se dostal k prudké hlavičce ze sedmi metrů a s pomocí země dopravil míč do sítě, Nienhuis se po míči natahoval marně. Cambuur v příštím kole hraje na půdě Twente, Utrecht přivítá na vlastním stánku Tilburg.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, cambuur.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych to tak viděl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele