základní část, 23. kolo
13.02.2016 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - FC Twente 0:1

Fotbalisté Twente navázali na předešlé dobré výkony a v tabulce se posunuli už na třinácté místo s pětadvaceti body, když dokázali zvítězit na půdě konkurenční Rody v nejtěsnějším poměru 1:0. Kerkrade naopak nedokázalo zvítězit již počtvrté v řadě a propadlo se na čtrnáctou příčku o bod právě za svého sobotního konkurenta. Twente tak zvítězilo již počtvrté v novém roce, o jedinou branku utkání se postaral krátce po hodině hry Chinedu Ede.

Domácí vstoupili do utkání lépe a už ve 13. minutě byl k vidění první zajímavější moment. Po přihrávce van Hyfteho převzal míč v pokutovém území van Duinen a spadl po souboji s Uvinim, ovšem rozhodčí Manschot sporný zákrok jako penaltový neposoudil. V polovině první půle vyhodnotil Manschot situaci na druhé straně naprosto stejně, kdy po přímém volném kopu z levé strany od Zieycha spadl na hranici šestnáctky Mokotjo, píšťalka sudího i nyní zůstala němá.

Zhruba deset minut před koncem prvního dějství se do dobré pozice dostal van Duinen po přízemním centru Poepona z levého křídla, jenže s výborným obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli Andersen. První zajímavější střela byla k vidění ve 38. minutě. Po přihrávce Zieycha získal balón El Azzouzi a udělal si prostor na hranici pokutového území, jeho táhla střela skončila těsně vedle bližší tyče.

Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce, oba celky se soustředily hlavně na kvalitní výkon v defenzívě. Roda neproměnila svou největší šanci v tomto utkání v 61. minutě. Po pasu Swinkelse z levé strany stanul před gólmanem Marsmanem osamocený Milec, avšak míč se mu zamotal mezi nohama a nakonec ani nedokázal vystřelit. Hosté nakonec potrestali soupeře za tuto promarněnou příležitost o minutu později z následného protiútoku.

Po nádherné kolmici střídajícího van der Lelyho přelstil ofsajdovou past Ede a nikým nehlídán vystřelil z deseti metrů po zemi kolem gólmana van Leera, který neměl šanci na úspěch. Enschede až do konce zápasu skvěle bránilo a soupeře do ničeho nepustilo, naopak samo mohlo navýšit svůj náskok ve třetí nastavené minutě. Střídající Zawada se uvolnil na pravé straně a přihrával zpětně na Cabrala, kterého dokázal výborně odzbrojit Buijs a výsledek duelu se tedy již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, rodajc.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele