základní část, 23. kolo
13.02.2016 19:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Willem II - BV De Graafschap 0:0

Fotbalisté Tilburgu nedokázali ani v šestém ligovém kole ve druhé polovině sezóny zvítězit, naopak už počtvrté v řadě za sebou remizovali a z toho potřetí v bezbrankovém poměru. Tentokráte se podělili o body s De Graafschapem, který naopak získal v jarní části už osm bodů a po dlouhé době opustil poslední místo, se třinácti body se dostal o skóre před Cambuur. Willem v tabulce zůstává na patnácté příčce s dvaadvaceti body.

Nicméně bezbrankový výsledek průběhu zápasu až zase tak neodpovídá, vyložených příležitostí bylo k vidění požehnaně. Domácí svého protivníka jasně přestříleli, jenže ani na potřetí se kýžené branky nedočkali. Do první vážnější možnosti se Tilburg dostal v 7. minutě po rohovém kopu, jenže následná hlavička přeletěla horní tyčku zhruba o půl metru. Hosté poprvé zahrozili o čtyři minuty později, rána Smeetse z velké vzdálenosti také letěla těsně nad břevno.

Tilburg se mohl dostat do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po střele z hranice šestnáctky předvedl fantastický zákrok brankář Jurjus a zkrotil balón u své levé tyče, svůj tým rozhodně podržel. Přesně v polovině prvního dějství musel brankář De Graafschapu opět zasahovat po parádním lobu ze třiceti metrů, balón s vypětím všech sil odvrátil na rohový kop. Tilburg pokračoval v tlaku i nadále a ve 26. minutě znovu zahrozil.

Po sraženém centru z levého křídla vystřelil z dvaceti metrů z voleje Wuytens, jeho pokus byl ještě tečován a Jurjus dokázal zkrotit míč v rukavicích. Zhruba deset minut před koncem prvního poločasu se dostal před hostujícího strážce Andersen, jenže ve skluzu mu chyběl k zakončení pouhý krok. Willem byl jasně lepší i po změně stran, v 55. minutě se opět musel vyznamenat Jurjus proti ráně Achenteha.

Asi dvacet minut před koncem se poprvé ozval kanonýr Ogbeche, jeho prudká rána přeletěla horní tyčku jen o pár decimetrů. De Graafschap výjimečně zahrozil z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti v 81. minutě, avšak rána Pröppera šla těsně vedle pravé tyčky. Tilburg mohl převrhnout misky vah na svou stranu ve druhé nastavené minutě, ale po standardce z levého křídla a následné hlavičce Andradeho opět zůstala hostující branka zakletá.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele