základní část, 23. kolo
13.02.2016 20:45 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - SC Heerenveen 3:0

Jen jeden jediný gól dokázali vsítit fotbalisté Vitesse v posledních čtyřech ligových kolech. Kouč Rob Maas se tak snažil něco změnit, od základu si proto zahrál Denys Olijnyk a především se vrátil útočník Milot Rashica. I když Albánec nakonec žádnou branku nezaznamenal, jeho přítomnost v souboji s Heerenveenem jednoznačně léčila.

Domácí byli od začátku lepším týmem a už v 8. minutě hostujícímu gólmanovi Mulderovi zatrnulo, když se z levé strany snažil skórovat Ota, ale balón se nakonec zakroutil jen nad branku. Fríský celek se snažil hlavně bojovat, nasadit tvrdou hru, což avizoval už trenér Foppe de Haan, nicméně Vitesse díky rychlé kombinaci soupeře vymazalo ze hřiště.

Baker následně hledal centrem zleva nabíhajícího si Rashicu, ten ovšem na míč nedosáhl, o pár chvil později Ota našel svou přihrávkou van der Werffa, jenže jeho střela skončila mimo. Ve 20. minutě už domácí udeřili. Kašia poslal kolmici na Rashicu, ten z pravé strany poslal míč ke vzdálenější tyči, kde Olijnyk skóroval z blízkosti do prázdné branky.

Heerenveen se poprvé výrazněji ukázal ve 28. minutě. Těžko říci, jestli Zeneli zamýšlel střílet, či centrovat, každopádně míč si vzdálenější roh mezi třemi tyčemi nenašel. Minutu před přestávkou arnhemský celek skóroval podruhé. Olijnyk vyslal do běhu Otaa, ten přihrál před branku na Kazaišviliho, jenž se z vyložené pozice nezmýlil.

Sedm minut po obrátce bylo definitivně rozhodnuto. Unikajícího Rashicu totiž ve vápně fauloval Bijker a kopala se penalta, kterou bezpečně proměnil přesnou střelou k tyči Kazaišvili. Vitesse si už zápas pouze užívalo, vytvořilo si ještě některé další šance, ty ovšem v žádnou trefu nevyústily.

Heerenveen, podobně jako před týdnem proti Twente, předvedl malátný výkon, podruhé v řadě inkasoval třikrát a nemohl v žádném případě pomýšlet na úspěch. V závěru zápasu si mimochodem zahrál v dresu Vitesse talentovaný čínský mladík Jü-ning Čang, který toto léto přestoupil do Nizozemska z klubu Chang-čou.

Autor: Patrik Sandev / vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele