základní část, 23. kolo
13.02.2016 18:30 CET
3 : 6
(1:3)

Reportáž

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 3:6

Naprosto nevídanou přestřelku viděli diváci na Polman Stadionu, kde se spolu utkali domácí Heracles a rozjetý Alkmaar. Ten dokázal zvítězit již posedmé v řadě za sebou a v tabulce se probojoval už na čtvrté místo pouze o bod za svého sobotního soupeře. Celkově se zrodilo hned devět branek, AZ nakonec zvítězilo v divokém poměru 6:3. Domácí výběr sice ještě čtvrthodiny před koncem duel zdramatizoval, ovšem posledních deset minut patřilo hostům.

Alkmaar využil hned svou první vážnější akci a ve 4. minutě se dostal do vedení zásluhou tradičního ostrostřelce Vincenta Janssena. Po dlouhém pasu Vlaara za obranu hlavičkoval zpětně ke svému brankáři Pelupessy, ale u míče byl dříve Janssen a lehkou tečí usměrnil míč pod padajícího gólmana Castra. Po necelé čtvrthodině hry mohl na druhé straně vyrovnat Darri, jeho tvrdou ránu mířící pod horní tyčku vytěsnil Rochet skvělým způsobem na roh.

AZ zvýšilo své vedení krátce po odehrané půlhodině z pokutového kopu. Viníkem penalty byl opět smolař tohoto duelu Pelupessy, který ve vlastní šestnáctce jasně podrazil unikajícího Dabneyho dos Santose a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. Nabídnutou šancí nepohrdl Markus Henriksen, který zamířil do protipohybu Castra přesně k levé tyčce. Ve 34. minutě to dokonce bylo už o tři branky, když se dokázal prosadit Joris van Overeem.

Ten využil excelentní uličky od Dabneyho a parádním dloubákem přehodil vyběhnutého Castra, míč nakonec zapadl do sítě. Heracles dokázalo snížit pět minut před přestávkou. Po přihrávce od Darriho se odhodlal ke střele z dobrých pětadvaceti metrů Thomas Bruns a trefil se nádherně do pravého horního rohu, gólman Rochet se pouze prolétl vzduchem. Ve druhé nastavené minutě první půle mohl ještě snížit Wouter Weghorst, jenže Rochet tentokráte brilantním zákrokem jeho hlavičku zlikvidoval na brankové čáře.

Po hodině hry byl blízko snížení také Mark-Jan Fledderus, nicméně jeho kroucenou ránu k pravé tyči opět fantastickým způsobem chytil Rochet. Hosté potrestali svého soupeře za nevyužité šance v 64. minutě. Alkmaaru vrátil třígólový náskok Alireza Jahanbakhsh, který po odvráceném rohovém kopu krásně zakroutil balón z osmnácti metrů z voleje k levé tyčce - 1:4. O tři minuty později se na druhé straně podařilo snížit Fledderusovi.

Ten se po další přihrávce Darriho zbavil kličkou protihráče a míč napálil v pádu do pravého vzdálenějšího rohu. Domácím svitla naděje na bodový zisk přesně čtvrthodinu před koncem. Po několika odvrácených rohových kopech předvedli krásnou přízemní kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci byl Weghorst a ze čtrnácti metrů nekompromisně propálil Rocheta.

Alkmaar opět vedl o dvě branky v 80. minutě, kdy po rohovém kopu na přední tyč hlavičkoval Bruns a nešťastně zamířil do vlastní branky přímo pod břevno kolem bezmocného brankáře Castra - 3:5. Gólovou tečku za utkáním udělal o pět minut později Ben Rienstra, který po přímém volném kopu Jahanbakhshe z levé strany hlavičkoval z hranice brankového území ke vzdálenější tyčce.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, heracles.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

9 branek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele