základní část, 23. kolo
14.02.2016 16:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - PSV Eindhoven 0:3

Fotbalisté PSV Eindhoven potvrdili úlohu favorita na půdě nováčka z Nijmegenu a pokračují ve vítězné šňůře v jarní části sezóny, která v tuto chvíli na ligové scéně čítá sedm zápasů. Hostující celek se po snadné výhře 3:0 udržel na průběžné první pozici se šestapadesáti body, na druhý Ajax má stále k dobru jeden bod. NEC naopak nezvítězilo již potřetí v řadě a podruhé v řadě prohrálo doma o tři branky, patří mu osmá pozice s pětatřiceti body.

Hosté byli od samého začátku mnohem lepším týmem, drželi míč v sedmapadesáti procentech případů a na branku soupeře také vyslali více střeleckých pokusů. Krátce po odehrané čtvrthodině se dostali do vedení zásluhou tradičního ostrostřelce Luuka de Jonga, který zaznamenal už svou sedmnáctou trefu v letošním ročníku Eredivisie a upevnil si tak vedoucí pozici v tabulce střelců. Na druhého Vincenta Janssena z AZ má k dobru tři vstřelené góly.

Domácí defenzíva odvrátila několik nebezpečných centrů, ovšem poté chyboval Sleegers a po následném pasu za obranu od Willemse z levého křídla si naběhl na hranici brankového území právě de Jong, který hlavou bez větších potíží překonal bezmocného brankáře Jonese. Až do konce prvního dějství se žádná vážnější příležitost neurodila, defenzíva PSV působila kompaktním dojmem a protivníka do ničeho nebezpečného nepustila.

Po necelé hodině hry mohl zvýšit vedení favorita Narsingh, nicméně jeho dobrou střelu z horního rohu pokutového území skvěle vytěsnil brankář Jones. Eindhoven navýšil svůj náskok zhruba dvacet minut před koncem, kdy skóroval Jürgen Locadia. Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval prudce z deseti metrů de Jong a právě Locadia zblízka dopravil míč hlavou do sítě, ani tentokráte nezmohl Jones vůbec nic.

Gólovou tečku za utkáním udělal zhruba čtvrthodiny před koncem Marco van Gingel. Ten po krásné přízemní kombinaci využil geniální přihrávky od Locadii z pravého křídla a z deseti metrů napálil balón po zemí k bližší tyči, domácí strážce se natahoval marně. NEC se ani v závěru nenadechlo k nějakému tlaku a alespoň ke snížení bylo hodně daleko. V příštím kole zavítá Nijmegen na půdu konkurenčního Heerenveenu, PSV přivítá třetí Heracles.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, nec-nijmegen.nl

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele