základní část, 23. kolo
14.02.2016 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam 3:1

Rotterdamský Feyenoord stále prohlubuje svou současnou krizi, po famózním podzimu nyní prohrál již posedmé v řadě a na své první body v novém roce tak stále čeká. Jeden z velkých favoritů soutěže se nyní propadl až na šestou příčku Eredivisie, tentokráte prohrál na půdě Zwolle 1:3. To naopak konečně prolomilo svou mizernou sérii z minulých čtyř zápasů, kde vybojovalo pouhý jeden bod. V tabulce je PEC na desáté pozici s dvaatřiceti body.

Hlavním strůjcem domácího úspěchu se stal tradiční ostrostřelec Lars Veldwijk, který zaznamenal první dvě branky svého týmu a v letošním ročníku nejvyšší nizozemské soutěže má na kontě už jedenáct vstřelených gólů. Čtyřiadvacetiletý útočník si připsal svůj první zásah v nedělním duelu z první vážnější akce po odehrané čtvrthodině, kdy pláchl na pravé straně a z ostrého úhlu obstřelil brankáře Vermeera, míč zapadl přímo na zadní tyč.

Stejný hráč se dostal do téměř totožné pozice o tři minuty později, tentokráte si ale vyběhnutý Vermeer situaci pohlídal a balón skvělým způsobem vyrazil. Brankář Feyenoordu znovu čaroval ve 20. minutě, kdy uspěl v tváří tvář proti osamocenému Menigovi. Hosté dokázali vyrovnat z ničeho nic pět minut před přestávkou. Po rohovém kopu Toornstry z levé strany se na hranici brankového území uvolnil Sven van Beek a tvrdou ranou rozvlnil síť.

Do druhého poločasu opět lépe vstoupilo Zwolle a znovu do vedení se dostalo v 50. minutě, kdy svůj druhý gól v zápase zaznamenal Veldwijk. Po nahrávce Dekkera obelstil na hranici pokutového území padajícího van Beeka a po zemi zamířil z dvanácti metrů ke vzdálenější tyči, Vermeer se po jeho tvrdé střele natahoval marně. Domácí dokázali vsítil třetí gól přesně o dvacet minut později, jenže ten nemohl být uznán kvůli předchozímu ofsajdovému postavení.

Hosté si až do samého závěru nevytvořili jedinou vážnější možnost, naopak Zwolle v posledních minutách zahrozilo hned dvakrát. Nejprve v 88. minutě přeloboval Menig z ostrého úhlu Vermeera a trefil břevno, dobíhající Kingsley Ehizibue pak nedokázal dopravit hlavou míč do sítě. Domácí nakonec pojistili svůj náskok ve třetí nastavené minutě, kdy po rychlém brejku dva na jednoho a následné přihrávce Veldwijka před prázdnou branku skóroval bez větších potíží právě Ehizibue a odčinil tedy svůj předchozí nezdar.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, peczwolle.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele