Eredivisie - souhrn 14. kola

27.11.2015, 22:01, aktualizováno 29.11.2015, 18:35
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven si poradil s Alkmaarem. Ajax vyhrál na hřišti Zwolle a zůstává na špici, na domácí půdě pro změnu vyhrály Groningen a Utrecht. Feyenoord zvládl přestřelku na hřišti Excelsioru. Heerenveen přehrál Rodu, De Graafschap se na čtrnáctý pokus konečně dočkal výhry, odnesl to Cambuur, Willem vyhrál důležitý záchranářský zápas na půdě Twente...

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar 3:0

29.11.2015 16:45

Góly: 3. Derrick Luckassen (vl.), 15. Luuk de Jong, 42. Luuk de Jong

Stačil první poločas, aby PSV rozhodl o svém hladkém vítězství nad Alkmaarem. Svěřenci Phillipa Cocuho nepřipustili žádné drama a dál se drží v kontaktu za vedoucím Ajaxem a druhým Feyenoordem. AZ nenavázal na své poslední dvě ligová vítězství a chuť si po nevydařeném zápase s Partizanem rozhodně nespravil.

Domácí se v prvním dějství soupeře nemuseli vůbec bát. PSV byl po výhře hladovější a už od začátku tlačil na pilu. Dost mu pomohlo i brzké vedení, kterého se ujal už po třech minutách hry. Centr z rohového čtvrtkruhu od Andrése Guardada tečoval Bruma a od hostujícího obránce Luckassena se míč odrazil nešťastně do sítě.

O dvanáct minut později eindhovenský klub přidal další branku. Brenet popotáhl míč do vápna z levé strany až do blízkosti brankové čáry, odtud centrem našel hlavu de Jonga, jenž rychlým zakončením překonal gólmana Coutinha. Tři minuty před obrátkou pak nizozemský forvard přidal svůj druhý zásah v tomto střetnutí.

Gastón Pereiro dokázal ukličkovat dva své soky, následně svou přihrávkou našel právě volného de Jonga, kterému z hranice malého vápna stačilo už jen dorazit do prázdné branky. V závěru půle mohl ještě náskok navýšit Gastón Pereiro, jenž si v šestnáctce narovnal míč na levačkou, jeho technický pokus však skončil vedle.

Ani po přestávce se Alkmaaru nepodařilo své působení vylepšit. Ba naopak. Po hodině hry byl totiž vyloučen Luckassen, v celém zápase jediný napomínaný hráč týmu, který si tak ke své vlastní trefě připsal na konto další nepovedený moment. V nic neřešícím souboji s de Jongem se schválně ohnal loktem a jednoduše musela následovat červená karta.

PSV si pohodlný náskok ve zbytku zápasu bez větších komplikací pohlídal. V deseti mužích Alkmaar nekladl téměř žádný odpor. Malinko mohli být domácí příznivci zklamaní, že jejich oblíbené mužstvo už žádnou další branku nepřidalo. Nejblíže jí byl Brenet, jeho pokus ovšem narazil pouze do břevna.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - AFC Ajax 0:2

29.11.2015 14:30

Góly: 37. Amin Younes, 86. Thulani Serero

Ajax po těžkém zápase Evropské ligy na půdě Celticu dokázal uspět i na domácí scéně na hřišti nevyzpytatelného Zwolle. Svěřenci Franka de Boera se skvěle vypořádali jak s možnou únavou, tak nástrahami umělého trávníku. Hosty poslal do vedení v první půli Amin Younes, tři body v té druhé pečetil Thulani Serero.

Hostující stratég se nebál do základu nasadit mladého van de Beeka, který debutoval v dresu Ajaxu už ve čtvrtečním klání. V sestavě nahradil Schöneho, který do hry nastoupil pouze jako náhradník. Od 68. minuty se pak na trávníku znovu objevil i útočník Černý. Tentokráte se sice tak jako na Celtic Parku gólově neprosadil, předvedl ale i tak dobrý výkon.

Amsterdamský celek byl v první půli aktivnějším celkem. V 6. minutě se k dobré střele dostal Fischer, ale svatyni brankáře Begoise minul. O pár chvil později se před Begoisem objevil Younes, jenže ani on z vyložené pozice nenašel správnou mušku. Pár lehkých zákroků předvedl následně také hostující gólman Cillessen.

Jinak se Ajax ve 37. minutě ujal zaslouženého vedení. Dijks poslal z levé strany dlouhý pas do vápna, Begois si na míč nenaběhl ideálně, takže Younes dokázal skórovat. Později mohl Fischer zasadit další úder do řad Zwolle, jenže zase se mu nezadařilo v zakončení. Domácí toho v prvním dějství směrem dopředu opravdu moc nepředvedli.

Po poločase udělal kouč Ron Jans změnu v podobě nasazení Nijlanda a tenhle krok se rozhodně vyplatil. PEC byl najednou nebezpečnější. Právě střídající hráč rozehrál v 50. minutě přímý volný kop a Cillessen musel míč vyboxovat pryč. Na druhé straně mohl náskok navýšit Milik, ovšem v nesprávný moment uklouzl.

Příchodem Černého se Ajax začal více osmělovat v ofenzívě i v rámci druhé půle. Třeba po jeho patičce Klaassen mohl vyslat do šance Fischera, jenž opětovně minul. Ajax se dočkal další branky čtyři minuty před koncem. Černý vybídl Schöna, ten pak míč přihrál na úplně volného Serera, který bez problémů zacílil k tyči.

Více informací k zápasu

FC Groningen - ADO Den Haag 2:1

29.11.2015 14:30

Góly: 49. Tom Beugelsdijk (vl.), 90+6. Danny Hoesen - 24. Édouard Duplan

Groningen nakonec zvládl duel s Den Haagem a do tabulky si připsal tři body po nejtěsnějším vítězství 2:1. Přitom se jeho úspěch vůbec nerodil snadno. Hosté se dostali do vedení v polovině prvního poločasu, domácím se podařilo vyrovnat necelých pět minut po přestávce. Rozhodující branku vsítil až v šesté nastavené minutě druhého dějství Danny Hoesen. Groningen se v tabulce posunul na šestou pozici se čtyřiadvaceti body.

Naopak Den Haag se stále nachází na hranici sestupu a se třinácti body je čtrnáctý. Hosté vstoupili do zápasu velmi aktivně a už v 10. minutě mohli jít do vedení. Do rychlého protiútoku se dostal Havenaar a poté předložil balón Duplanovi, proti jehož střele poprvé v zápase skvěle zasáhl brankář Padt. Groningen poprvé zahrozil o pět minut později po rohovém kopu, když hlavičku Drosta reflexivně odvrátil na další roh famózní gólman Hansen.

Za necelou minutu stanul v tváří tvář Hansenovi domácí Antonia, jenže zblízka si na strážce Den Haagu nepřišel. Hosté se dostali do vedení ve 24. minutě zásluhou Edouarda Duplana, který letos skóroval podruhé. Po přihrávce na levou stranu odcentroval téměř až z pomezní čáry kapitán Meijers a před brankou našel hlavu zkušeného francouzského záložníka, který uklidil míč přímo ke vzdálenější tyčce.

Od tohoto momentu začali být domácí směrem dopředu aktivnější. Po půl hodině hry pálil z ostrého úhlu příliš vysoko Antonia, ve 41. minutě propadl balón napříč pokutovým územím k nabíhajícímu Drostovi a ten ho napálil o půl metru vedle pravé tyčky. O dvě minuty později znovu pálil Drost a jeho sražený pokus se dostal k Antoniovi, který rozvlnil síť. Branka ale nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení.

Groningen se dočkal zasloužené vyrovnávací trefy v 50. minutě. Na levé straně to skvěle udělal Burnet a poslal před branku prudkou přihrávku, míč se nešťastně odrazil od nohy obránce Toma Beugelsdijka do protipohybu brankáře Hansena. V dalších minutách spoléhaly oba výběry hlavně na kvalitní defenzívu a byly s bodem smířeny, jenže domácí zužitkovali poslední akci utkání. Po dlouhém nákopu na zadní tyč vracel skluzující de Leeuw míč před branku a Hoesen zblízka snadno zakončil doprostřed branky, stadion Euroborg v tu chvíli vybouchl radostí.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Heracles Almelo 4:2

29.11.2015 14:30

Góly: 60. Nacer Barazite, 63. Nacer Barazite, 84. Sébastien Haller, 87. Sébastien Haller - 40. Iliass Bel Hassani, 73. Oussama Tannane

Velmi zajímavý průběh byl k vidění v neděli na stadionu v Utrechtu, kde domácí po obrovském dramatu nakonec zvítězili 4:2. A to i přesto, že na konci prvního poločasu o jednu branku prohrávali a navíc hráli pouze v deseti. Tento duel měl nakonec dva hrdiny - záložník Nacer Barazite a útočník Sébastien Haller shodně vstřelili dvě branky. Za hosty tentokráte nenastoupil český útočník Jaroslav Navrátil, který zůstal na lavičce náhradníků.

Domácí výběr se díky tříbodovému zisku posunul na deváté místo s devatenácti body. Naopak Heracles po skvělé úvodní třetině začíná lehce ztrácet dech, v Eredivisii nedokázalo zvítězit potřetí v řadě a jeho manko na čelo tabulky se stále zvyšuje. V tuto chvíli je stále čtvrté se šestadvaceti body. V prvním poločase se hrálo spíše opatrněji z obou stran, do první vážnější příležitosti se dostal Utrecht po necelé půl hodině hry.

Po přímém volném kopu Ayouba z levé strany a následné hlavičce skončil balón na břevně, nicméně vzrušení nakonec bylo zbytečně kvůli signalizovanému ofsajdu. Hosté se dostali do vedení pět minut před přestávkou. Skvěle to udělal Oussama Tannane, který si navedl balón na hranici pokutového území a poté ho do šestnáctky předložil Iliassu Bel Hasanovi, který z pravé strany bez větších potíží překonal Ruitera přízemní střelou.

Domácí byli blízko vyrovnání o tři minuty později, kdy po střele Baraziteho výborně zasáhl gólman Castro. Nicméně Utrechtu se zkomplikovala situace ve 45. minutě, kdy Kevin Conboy na pravé straně chytil za dres Tannaneho a po druhé žluté musel předčasně odejít do sprch. Nicméně to domácí nezastavilo a do druhého poločasu nastoupili s velkou motivací. V 54. minutě mohl skórovat Haller, který z dobré pozice napálil brankovou konstrukci.

Utrechtu se podařilo vyrovnat přesně po hodině hry a byla to opravdu nádherná akce. Po pěti přihrávkách na jeden dotek stanul před Castrem osamocený Barazite a z hranice brankového území zamířil skvostně ke vzdálenější tyči. O tři minuty později poslal stejný hráč svůj tým do vedení, když po rychlém brejku pronikl na pravé straně do pokutového území a poté překvapivou střelou k bližší tyči uklidil míč přímo do horního růžku.

Almelo se ale nevzdalo a o necelých deset minut později dokázalo vyrovnat. Trefil se Tannane, který vystřelil z pravého rohu pokutového území a jeho brilantní technický pokus zapadl za bezmocného Ruitera. Vítězství domácích zařídil v závěrečné desetiminutovce Haller. Nejprve v 84. minutě hlavičkoval prudce mimo dosah Castra a o tři minuty později vsítil svůj desátý gól této sezóny po narážečce s Ayoubem a chladnokrevném zakončení.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - NEC Nijmegen 1:0

29.11.2015 12:30

Góly: 49. Valeri Kazaišvili

Hráči Arnhemu zvládli lépe souboj o pátou pozici s nováčkem z Nijmgenu a v domácím prostředí ho porazili 1:0. Jedinou trefu zápasu vsítil necelých pět minut po přestávce tradiční ostrostřelec Valeri Kazaišvili, který letos skóroval popáté. Vitesse tak poskočilo na páté místo se čtyřiadvaceti body o skóre před Groningen, Nijmegen má v tuto chvíli o jeden bod méně a v Eredivisii je sedmý.

Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, oba celky velmi dobře bránily. Domácí byli lepší v úvodním poločase a krátce po změně stran, v závěrečné půlhodině mělo lehce navrch NEC. Prvních třicet minut nepřineslo nic důležitého, poté se do dvou gólových příležitostí dostali domácí. Nejprve ve 34. minutě po přímém volném kopu hlavičkoval na zadní tyči Diks a brankář Kirsten famózním zákrokem odvrátil balón na rohový kop.

O čtyři minuty později se rozhodl z hranice pokutového území vypálit Leerdam, nicméně jeho nebezpečný pokus nakonec minul horní tyčku o pár decimetrů. Vitesse pokračovalo v tlaku i po změně stran a o výsledku tohoto duelu rozhodl dvaadvacetiletý gruzinský záložník Kazaišvili. Po autovém vhazování a následné přízemní kombinaci se elegantně zbavil protihráče a poté nádherné ze čtrnácti metrů vypálil přímo ke vzdálenější tyči.

Vitesse se od tohoto okamžiku soustředilo hlavně na pevnou defenzívu a snažilo se hrozit z brejků, nicméně postupem času začali přebírat iniciativu hosté. Ke své jediné vážnější možnosti se dostali zhruba čtvrthodiny před koncem. Po svižné akci a následné přihrávce z pravého křídla se před branku dostával Santos, jenže nakonec ve skluzu těsně minul levou tyčku. Ve zbývajícím průběhu se už nic zajímavého nestalo a Vitesse ve zbývajícím průběhu těsný náskok udrželo.

Více informací k zápasu

FC Twente - Willem II 1:3

28.11.2015 20:45

Góly: 37. Jari Oosterwijk - 16. Lucas Andersen, 21. Lucas Andersen, 45+2. Lucas Andersen

Fotbalisté Twente nezvládli důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Tilburgem a v domácím prostředí mu podlehli po výsledku 1:3, utrpěli tak svou pátou ligovou porážku v řadě za sebou. V tabulce Eredivisie klesli na šestnácté místo s devíti body o dva body právě za svého sobotního soupeře, který je patnáctý. Hrdinou utkání se stal teprve jednadvacetiletý dánský záložník Lucas Andersen, který vsítil hattrick za pouhých 26 minut.

Hosté vstoupili do utkání mnohem aktivněji a zahrozili již po necelých deseti minutách hry, kdy po tvrdé střele z hranice šestnáctky vyrážel gólman Drommel míč fantasticky nad břevno. Andersen hostuje v Tilburgu z amsterdamského Ajaxu a svou první branku vsítil v 16. minutě. Po krásném padáčku za obranu střílel z ostrého úhlu z levé strany pokutového území a Drommel pouze přizvedl balón pravou rukou pod svou horní tyčku.

Stejný hráč zařídil dvoubrankové vedení Willemu o pět minut později. Tentokráte vystřelil z přímého volného kopu z levé strany a jeho kroucený střílený centr zapadl ke vzdálenější tyči pod tělem domácího strážce. O deset minut později mohlo být definitivně rozhodnuto. Rychlý brejk tři na jednoho skončil přihrávkou na Živkoviče, který postupoval sám na Drommela, ovšem následný pokus o lob mu nevyšel a balón mezi tři tyče nezapadl.

Enschede vykřesalo naději na bodový zisk z ničeho nic ve 37. minutě. Na kolmici do šestnáctky soupeře si na levé straně naběhl Jari Oosterwijk a ve skluzu stihl v tísni zakončit, míč po lehké teči brankáře Lamproua skončil u levé tyče. Nicméně ve druhé nastavené minutě prvního dějství zkompletoval svůj hattrick Andersen. Ten se na levé straně elegantně zbavil Bijena a tvrdou střelou nad gólmana Twente rozvlnil síť potřetí.

Domácí mohli snížit ihned po změně stran, nicméně přímý volný kop Ziyecha dokázal gólman Lamprou s pomocí břevna brilantně vyrazit na rohový kop. Brankář Twente vyhrál souboj se stejným hráčem i v 51. minutě, když ránu z dvaceti metrů vyrazil na další roh. V 83. minutě opět podržel svůj celek Lamprou, který si poradil s jedovatou křižnou ranou z úhlu. Ve třetí nastavené minutě vyrazil Lamprou přímý volný kop ze střední vzdálenosti do strany a po následné hlavičce orazítkoval balón břevno, výsledek utkání se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Feyenoord Rotterdam 2:4

28.11.2015 19:45

Góly: 44. Daryl van Mieghem, 86. Tom van Weert - 2. Dirk Kuijt, 36. Michiel Kramer, 55. Michiel Kramer, 71. Michiel Kramer

Hráči Feyenoordu potvrdili úlohu favorita v rotterdamském derby na půdě Excelsioru a po výhře 4:2 si upevnili druhé místo v tabulce, na vedoucí Ajax stále ztrácejí tři body. SBV má po čtrnácti odehraných kolech na kontě šestnáct bodů a nachází se na dvanácté pozici. Hrdinou utkání se stal hostující útočník Michiel Kramer, který za 35 minut vsítil hattrick. Do listiny střelců se zapsal i hvězdný Dirk Kuijt, který má letos na kontě jedenáct ligových tref.

Pětatřicetiletý forvard Feyenoordu skóroval již ve 2. minutě. Po nádherné kolmici za obranu odcentroval z levé strany Elia na nabíhajícího Gustafsona. Ten sice nikým nehlídán neprostřelil z deseti metrů brankáře Muyterse, avšak dorážející Kuijt dopravil rybičkou balón k pravé tyči. Po čtvrthodině hry mohl zvýšit hlavou Botteghin, ovšem jemnou tečí poslal míč o pár decimetrů vedle levé tyče.

Ve 26. minutě napřáhl v pokutovém území van Beek a jeho dobrou ránu fantasticky vyrazil Muyters nad horní tyčku. Excelsior mohl odpovědět z ničeho nic přesně po odehrané půlhodině, kdy z hranice brankového území orazítkoval pravou tyč Tom van Weert. Hosté zvýšili své vedení ve 36. minutě. Z hranice pokutového území vystřelil Karsdorp a Kramer jemnou tečí usměrnil míč ke vzdálenější tyči mimo dosah Muyterse.

Excelsioru se povedlo snížit minutu před poločasovou přestávkou. Ještě před tím pálil těsně nad břevno aktivní van Weert. poté po krásné přihrávce na levou stranu šestnáctky přihrával před branku Stans a Daryl van Mieghem z necelého metru bez větších potíží rozvlnil síť. Ihned po změně stran vypálil nebezpečně hostující Vejinovič a pravou tyčku těsně minul, v 50. minutě zakončoval na druhé straně na přední tyčí opět van Weert a brankář Vermeer se vytasil s fantastickým zákrokem.

Hosté zvýšili své vedení o pět minut později. Po parádním centru Karsdorpa z pravého křídla se u bližší tyče dostal k hlavičkovému pokusu Kramer a rozvlnil síť podruhé v tomto střetnutí. Po hodině hry mohl skórovat Gustafson, nicméně jeho pas od rohového praporku skončil pouze na břevně. Definitivně rozhodnuto bylo v 71. minutě. Kramer totiž zkompletoval svůj hattrick po přihrávce Bruinse, před prázdnou brankou nezaváhal - 1:4.

O tři minuty později mohl na druhé straně snížit Hasselbaink, který minul branku hostů zhruba o metr. Poslední gól tohoto střetnutí vsítil čtyři minuty před koncem domácí van Weert, když si po hezké kombinaci středem hřiště naběhl za obranu a tvrdou střelou do horní poloviny branky překonal Vermeera. V samém závěru ještě střílel do boční sítě Kuijt a střídající Basaçikoglu napálil horní tyčku ve třetí nastavené minutě.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Roda JC 3:0

28.11.2015 18:30

Góly: 29. Mitchell te Vrede, 39. Luciano Slagveer, 71. Mitchell te Vrede (pen.)

Fotbalisté Heerenveenu zvládli lépe duel s konkurenční Rodou a po výsledku 3:0 si do tabulky připsali velmi cenné tři body, v tuto chvíli jich mají na kontě už sedmnáct a prozatím se dostali na desáté místo Eredivisie. Kerkrade prodloužilo čekání na ligové vítězství už na deset zápasů v řadě a se čtrnácti body je na třináctém místě. Domácí výběr rozhodl o své výhře už v první půli, kdy skóroval hned dvakrát, po změně stran pojistil výsledek z penalty.

Heerenveen poprvé zahrozil ve 2. minutě, kdy po zpětné přihrávce z pravé strany vypálil z více jak z pětadvaceti metrů van den Boomen a brankář van Leer famózním zákrokem vytěsnil balón nad horní tyčku. O deset minut později předvedl výbornou individuální akci Luciano Slagveer, který obešel několik protihráčů a stanul v tváří tvář van Leerovi, poté ale zakončil těsně vedle pravé tyče. Stejný hráč se znovu ozval za další dvě minuty.

Jeho povedenou ránu z pokutového území odvracel na poslední chvíli až obránce Biemans. Přesně v polovině úvodního dějství se aktivní Slagveer prodral po levé straně a pokoušel se van Leera obstřelit, nicméně hostující strážce vyrazil balón do strany. SC vytěžilo ze svého tlaku úvodní gól po necelé půl hodině hry. Vše začalo po nádherné třicetimetrové kolmici za obranu na nabíhajícího Cavlana.

Ten poté trefil z deseti metrů bližší tyč a míč se od ní odrazil ke zcela volnému Mitchellu te Vredemu, který neměl se zakončením do prázdné branky sebemenší problémy. Stejný hráč mohl podruhé skórovat o pět minut později, jenže k hlavičce do prázdné branky mu chyběly centimetry. Heerenveen pojistil své vedení ve 39. minutě a autorem byl Slagveer, který si za skvěle odvedenou práci v úvodním dějství určitě tuto trefu zasloužil.

Využil skvělého napadání svých spoluhráčů a po nahrávce na pravé křídlo se odhodlal ke střele z hranice pokutového území, jeho technický pokus nádherně zapadl do vzdálenějšího horního rohu. Domácí nepolevili ani po změně stran a krátce po hodině hry mohl jejich náskok opět navýšit Slagveer, ovšem jeho parádní ránu dokázal famózním zákrokem vytáhnout van Leer. Roda si největší šanci sobotního střetnutí vypracovala v 65. minutě.

Na penaltovém puntíku stanul nikým nehlídaný Paulissen, avšak ve stoprocentní možnosti branku netrefil. Definitivně rozhodnuto bylo zhruba dvacet minut před koncem. Ve vlastní šestnáctce totiž stáhl protihráče Biemans a navíc obdržel žlutou kartu, k zahrání pokutového kopu se postavil te Vrede. Směr jeho střely sice brankář Rody vystihl, ale druhému gólu domácího útočníka v tomto duelu nezabránil. Ve zbývajícím průběhu se zápas již dohrával a nic podstatného se nestalo.

Více informací k zápasu

Cambuur Leeuwarden - BV De Graafschap 2:3

27.11.2015 20:00

Góly: 43. Sjoerd Overgoor, 54. Nathaniel Will (vl.) - 7. Cas Peters, 35. Bart Straalman, 88. Karim Tarfi

Hráči De Graafachapu zvládli lépe souboj o záchranu s Cambuurem a v páteční předehrávce dosáhli na svůj první tříbodový zisk po vítězství 3:2. V tabulce Eredivisie sice zůstávají na posledním místě s pěti body, nicméně na svého protivníka se dotáhli na rozdíl dvou bodů. Hosté vedli v utkání 2:0, nicméně domácí během jedenácti minut srovnali. O vítězství De Graafschapu rozhodl v 88. minutě Karim Tarfi.

Hosté využili svou první vážnější příležitost ze sedmé minuty. Po nádherném pasu za obranu se Cas Peters zbavil protihráče na hranici šestnáctky a poté vypálil z pravé strany ke vzdálenější tyči, brankář Nienhuis byl naprosto bez šance. O dvě minuty později pálil na druhé straně z dobré pozice Peersman, nicméně jistý zákrok předvedl gólman Jurjus. Domácí výběr byl blízko vyrovnání zhruba v polovině prvního dějství.

Po přímém volném kopu nepředvedl Jurjus jistý zákrok a vyrazil míč pouze před sebe, jenže poté dokázal fantasticky vychytat dorážejícího Ogbecheho. De Graafschap zvýšil své vedení deset minut před přestávkou. Z přímého volného kopu z dobrých pětatřiceti metrů odcentroval do pokutového území protivníka Smeets a nabíhající Bart Straalman usměrnil svou hlavičku z deseti metrů přímo k levé tyči.

Stejný hráč mohl zvýšit vedení hostů o čtyři minuty později opět hlavou, tentokráte však domácí svatyni minul. Ihned na to nepříjemně vypálil El Jebli a Nienhuis si na konto připsal brilantní zásah. Velmi zajímavé byly závěrečné minuty prvního poločasu. Nejprve ve 43. minutě střílel z hranice šestnáctky El Jebli a orazítkoval pravou tyč, domácí snížili z následného protiútoku, kdy po centru z levé strany vystřelil po elegantním zpracování na prsa Sjoerd Overgoor a trefil se parádně ke vzdálenější tyčce.

Ve druhé nastavené minutě zvonila konstrukce branky podruhé a po ráně Peterse to opět bylo za Nienhuisem. Cambuur vstoupil aktivněji do druhého dějství. Ve 48. minutě mohl podruhé v utkání skórovat Overgoor, který trefil z osmnácti metrů pravou tyč. Leeuwardenu se podařilo vyrovnat v 54. minutě. Po pasu z pravého křídla a následné hlavičce Barta se snažil Nathaniel Will ubránit Peersmana, jenže nešťastným padáčkem přehodil vlastního gólmana.

Zhruba v polovině druhé půle mířil nad horní tyčku van de Streek, poté střídající Steblecki minul bližší tyč zhruba o metr. Hostům se výrazně zkomplikovala situace v 85. minutě, kdy byl kvůli kritice asistenta rozhodčího vyloučen po druhé žluté kartě Robin Pröpper. Nicméně De Graafschap to nezabalil a dvě minuty před koncem vykouzlil vítěznou trefu. Střídající Tarfi pobyl na hřišti osm minut, jeho rána z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů se nádherně odrazila od tyče do sítě - 2:3. Cambuur jako jediný celek nizozemské nejvyšší soutěže zůstává bez jediného vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax14112138:735
2.Feyenoord Rotterdam14102232:1432
3.PSV Eindhoven1494137:1631
4.Heracles Almelo1482424:1626
5.SBV Vitesse1473429:1424
6.FC Groningen1473419:1924
7.NEC Nijmegen1472517:1323
8.PEC Zwolle1463522:1921
9.FC Utrecht1454524:2319
10.AZ Alkmaar1453620:2318
11.SC Heerenveen1445521:2217
12.SBV Excelsior1444617:2416
13.Roda JC1435611:2614
14.ADO Den Haag1427519:2513
15.Willem II1425717:2211
16.FC Twente1423914:349
17.Cambuur Leeuwarden1407715:387
18.BV De Graafschap14121113:345

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Elliasson

Kruci, ten Kramer si mě vážně začíná získávat. Kdy jindy dát titul než teď?

Reagovat
Stiksxx

Nikdy?

Reagovat
Elliasson

Ále.

Reagovat
smazaný uživatel

4-ka vonku krása Kramer 2 góly hlavou, Kuyt hlavička rybičkou.

Twente ide na zostup? To je síla.

Reagovat
Elliasson

Jak dlouho fandíš Feyenoordu?

Reagovat
smazaný uživatel

ted sem dosel dom, 0:3 v 60. min., asi to nebudu ani poustet, to je ztrata casu

Reagovat
Stiksxx

Druhý poločas vy vůbec nic. Ale mi taky ne. Akorát jsme drželi balon a jedině ze standardky. To ještě de Jongovi neuznali regulérní třetí gol.

Reagovat
smazaný uživatel

k obrane se vubec nema smysl vyjadrovat, ale strasne me taky zklamal Munir tim svym alibistickym zakoncenim protiutoku kolem cca 60.min., od jeho navratu jsem si sliboval to, ze dokaze resit presne tyhle situace chladnokrevne jako starej mazak a vono hovno

Reagovat
Stiksxx

Tak přesně vím co myslíš. To mě taky překvapilo..hold tím ze hraval jenom sporadicky tak ztratil asi sebevědomí. Tak uvidíme jestli se do toho casem nedostane. Jako kdyby jste měli ve formě Munira,Janssena a Henriksena,tak byste měli byt urcite vys v tabulce. Tím nechci říct ze Janssen a Henriksen ve formě nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Sebevedomi mu nikdy nechybelo, spis uskodilo, mohl byt dneska uplne jinde nez zpatky v Alkmaaru restartovat karieru, je na nem hrozne videt, ze posledni leta prosedel. Jinak Markus je konzistentni a jeden z mala, kdo me ze soucasnyho kadru prirostl vic k srdci. U neho je jen otazka, jestli odejde uz v zime nebo az po sezone

Reagovat
Stiksxx

Jako dobrý výkon. První poločas určitě lepší. Druhý už skoro o ničem. Červená jasná. Ale bylo tam pár zbytečných žlutých karet a hodně nepřesností. Gaston si tam dělal co chtěl. A mohlo to být klidně i 5-6:1. Locadia hodně pálil.

Reagovat
AjaxFans

U nas to mohlo byt v prvni pulce 5:0.To co zazdili Fisher a Younes byl blby zert.V druhe pulce se Zwolle zvedlo a smrdelo to vyrovnanim.

Reagovat
Stiksxx

Jako nepřekvapilo by mě kdyby jste ztratili. Ale zvadli jste takhle důležitý zápas. Bude těžké vas dotáhnout. Me štve ze ztracime s takovýma bidama jako den Haag,excelsior nebo willem a pak s takovými týmy jako AZ je půlka zapasu v "treninkovym tempu"..a přitom jsem mel respekt k AZ a nečekal jsem to.

Reagovat
jáá

asi tak, nechápu, dřív tohle všechno dával a teď takových šancí a nic...asi měl blbý den..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele