základní část, 14. kolo
29.11.2015 14:30 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Utrecht - Heracles Almelo 4:2

Velmi zajímavý průběh byl k vidění v neděli na stadionu v Utrechtu, kde domácí po obrovském dramatu nakonec zvítězili 4:2. A to i přesto, že na konci prvního poločasu o jednu branku prohrávali a navíc hráli pouze v deseti. Tento duel měl nakonec dva hrdiny - záložník Nacer Barazite a útočník Sébastien Haller shodně vstřelili dvě branky. Za hosty tentokráte nenastoupil český útočník Jaroslav Navrátil, který zůstal na lavičce náhradníků.

Domácí výběr se díky tříbodovému zisku posunul na deváté místo s devatenácti body. Naopak Heracles po skvělé úvodní třetině začíná lehce ztrácet dech, v Eredivisii nedokázalo zvítězit potřetí v řadě a jeho manko na čelo tabulky se stále zvyšuje. V tuto chvíli je stále čtvrté se šestadvaceti body. V prvním poločase se hrálo spíše opatrněji z obou stran, do první vážnější příležitosti se dostal Utrecht po necelé půl hodině hry.

Po přímém volném kopu Ayouba z levé strany a následné hlavičce skončil balón na břevně, nicméně vzrušení nakonec bylo zbytečně kvůli signalizovanému ofsajdu. Hosté se dostali do vedení pět minut před přestávkou. Skvěle to udělal Oussama Tannane, který si navedl balón na hranici pokutového území a poté ho do šestnáctky předložil Iliassu Bel Hasanovi, který z pravé strany bez větších potíží překonal Ruitera přízemní střelou.

Domácí byli blízko vyrovnání o tři minuty později, kdy po střele Baraziteho výborně zasáhl gólman Castro. Nicméně Utrechtu se zkomplikovala situace ve 45. minutě, kdy Kevin Conboy na pravé straně chytil za dres Tannaneho a po druhé žluté musel předčasně odejít do sprch. Nicméně to domácí nezastavilo a do druhého poločasu nastoupili s velkou motivací. V 54. minutě mohl skórovat Haller, který z dobré pozice napálil brankovou konstrukci.

Utrechtu se podařilo vyrovnat přesně po hodině hry a byla to opravdu nádherná akce. Po pěti přihrávkách na jeden dotek stanul před Castrem osamocený Barazite a z hranice brankového území zamířil skvostně ke vzdálenější tyči. O tři minuty později poslal stejný hráč svůj tým do vedení, když po rychlém brejku pronikl na pravé straně do pokutového území a poté překvapivou střelou k bližší tyči uklidil míč přímo do horního růžku.

Almelo se ale nevzdalo a o necelých deset minut později dokázalo vyrovnat. Trefil se Tannane, který vystřelil z pravého rohu pokutového území a jeho brilantní technický pokus zapadl za bezmocného Ruitera. Vítězství domácích zařídil v závěrečné desetiminutovce Haller. Nejprve v 84. minutě hlavičkoval prudce mimo dosah Castra a o tři minuty později vsítil svůj desátý gól této sezóny po narážečce s Ayoubem a chladnokrevném zakončení.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele