základní část, 14. kolo
28.11.2015 20:45 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

FC Twente - Willem II 1:3

Fotbalisté Twente nezvládli důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Tilburgem a v domácím prostředí mu podlehli po výsledku 1:3, utrpěli tak svou pátou ligovou porážku v řadě za sebou. V tabulce Eredivisie klesli na šestnácté místo s devíti body o dva body právě za svého sobotního soupeře, který je patnáctý. Hrdinou utkání se stal teprve jednadvacetiletý dánský záložník Lucas Andersen, který vsítil hattrick za pouhých 26 minut.

Hosté vstoupili do utkání mnohem aktivněji a zahrozili již po necelých deseti minutách hry, kdy po tvrdé střele z hranice šestnáctky vyrážel gólman Drommel míč fantasticky nad břevno. Andersen hostuje v Tilburgu z amsterdamského Ajaxu a svou první branku vsítil v 16. minutě. Po krásném padáčku za obranu střílel z ostrého úhlu z levé strany pokutového území a Drommel pouze přizvedl balón pravou rukou pod svou horní tyčku.

Stejný hráč zařídil dvoubrankové vedení Willemu o pět minut později. Tentokráte vystřelil z přímého volného kopu z levé strany a jeho kroucený střílený centr zapadl ke vzdálenější tyči pod tělem domácího strážce. O deset minut později mohlo být definitivně rozhodnuto. Rychlý brejk tři na jednoho skončil přihrávkou na Živkoviče, který postupoval sám na Drommela, ovšem následný pokus o lob mu nevyšel a balón mezi tři tyče nezapadl.

Enschede vykřesalo naději na bodový zisk z ničeho nic ve 37. minutě. Na kolmici do šestnáctky soupeře si na levé straně naběhl Jari Oosterwijk a ve skluzu stihl v tísni zakončit, míč po lehké teči brankáře Lamproua skončil u levé tyče. Nicméně ve druhé nastavené minutě prvního dějství zkompletoval svůj hattrick Andersen. Ten se na levé straně elegantně zbavil Bijena a tvrdou střelou nad gólmana Twente rozvlnil síť potřetí.

Domácí mohli snížit ihned po změně stran, nicméně přímý volný kop Ziyecha dokázal gólman Lamprou s pomocí břevna brilantně vyrazit na rohový kop. Brankář Twente vyhrál souboj se stejným hráčem i v 51. minutě, když ránu z dvaceti metrů vyrazil na další roh. V 83. minutě opět podržel svůj celek Lamprou, který si poradil s jedovatou křižnou ranou z úhlu. Ve třetí nastavené minutě vyrazil Lamprou přímý volný kop ze střední vzdálenosti do strany a po následné hlavičce orazítkoval balón břevno, výsledek utkání se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele