základní část, 14. kolo
29.11.2015 16:45 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar 3:0

Stačil první poločas, aby PSV rozhodl o svém hladkém vítězství nad Alkmaarem. Svěřenci Phillipa Cocuho nepřipustili žádné drama a dál se drží v kontaktu za vedoucím Ajaxem a druhým Feyenoordem. AZ nenavázal na své poslední dvě ligová vítězství a chuť si po nevydařeném zápase s Partizanem rozhodně nespravil.

Domácí se v prvním dějství soupeře nemuseli vůbec bát. PSV byl po výhře hladovější a už od začátku tlačil na pilu. Dost mu pomohlo i brzké vedení, kterého se ujal už po třech minutách hry. Centr z rohového čtvrtkruhu od Andrése Guardada tečoval Bruma a od hostujícího obránce Luckassena se míč odrazil nešťastně do sítě.

O dvanáct minut později eindhovenský klub přidal další branku. Brenet popotáhl míč do vápna z levé strany až do blízkosti brankové čáry, odtud centrem našel hlavu de Jonga, jenž rychlým zakončením překonal gólmana Coutinha. Tři minuty před obrátkou pak nizozemský forvard přidal svůj druhý zásah v tomto střetnutí.

Gastón Pereiro dokázal ukličkovat dva své soky, následně svou přihrávkou našel právě volného de Jonga, kterému z hranice malého vápna stačilo už jen dorazit do prázdné branky. V závěru půle mohl ještě náskok navýšit Gastón Pereiro, jenž si v šestnáctce narovnal míč na levačkou, jeho technický pokus však skončil vedle.

Ani po přestávce se Alkmaaru nepodařilo své působení vylepšit. Ba naopak. Po hodině hry byl totiž vyloučen Luckassen, v celém zápase jediný napomínaný hráč týmu, který si tak ke své vlastní trefě připsal na konto další nepovedený moment. V nic neřešícím souboji s de Jongem se schválně ohnal loktem a jednoduše musela následovat červená karta.

PSV si pohodlný náskok ve zbytku zápasu bez větších komplikací pohlídal. V deseti mužích Alkmaar nekladl téměř žádný odpor. Malinko mohli být domácí příznivci zklamaní, že jejich oblíbené mužstvo už žádnou další branku nepřidalo. Nejblíže jí byl Brenet, jeho pokus ovšem narazil pouze do břevna.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

13.kolo absolvovali book bez chybičky? Kde bude v kole 14.?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele