základní část, 14. kolo
29.11.2015 12:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - NEC Nijmegen 1:0

Hráči Arnhemu zvládli lépe souboj o pátou pozici s nováčkem z Nijmgenu a v domácím prostředí ho porazili 1:0. Jedinou trefu zápasu vsítil necelých pět minut po přestávce tradiční ostrostřelec Valeri Kazaišvili, který letos skóroval popáté. Vitesse tak poskočilo na páté místo se čtyřiadvaceti body o skóre před Groningen, Nijmegen má v tuto chvíli o jeden bod méně a v Eredivisii je sedmý.

Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, oba celky velmi dobře bránily. Domácí byli lepší v úvodním poločase a krátce po změně stran, v závěrečné půlhodině mělo lehce navrch NEC. Prvních třicet minut nepřineslo nic důležitého, poté se do dvou gólových příležitostí dostali domácí. Nejprve ve 34. minutě po přímém volném kopu hlavičkoval na zadní tyči Diks a brankář Kirsten famózním zákrokem odvrátil balón na rohový kop.

O čtyři minuty později se rozhodl z hranice pokutového území vypálit Leerdam, nicméně jeho nebezpečný pokus nakonec minul horní tyčku o pár decimetrů. Vitesse pokračovalo v tlaku i po změně stran a o výsledku tohoto duelu rozhodl dvaadvacetiletý gruzinský záložník Kazaišvili. Po autovém vhazování a následné přízemní kombinaci se elegantně zbavil protihráče a poté nádherné ze čtrnácti metrů vypálil přímo ke vzdálenější tyči.

Vitesse se od tohoto okamžiku soustředilo hlavně na pevnou defenzívu a snažilo se hrozit z brejků, nicméně postupem času začali přebírat iniciativu hosté. Ke své jediné vážnější možnosti se dostali zhruba čtvrthodiny před koncem. Po svižné akci a následné přihrávce z pravého křídla se před branku dostával Santos, jenže nakonec ve skluzu těsně minul levou tyčku. Ve zbývajícím průběhu se už nic zajímavého nestalo a Vitesse ve zbývajícím průběhu těsný náskok udrželo.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele