základní část, 14. kolo
28.11.2015 19:45 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

SBV Excelsior - Feyenoord Rotterdam 2:4

Hráči Feyenoordu potvrdili úlohu favorita v rotterdamském derby na půdě Excelsioru a po výhře 4:2 si upevnili druhé místo v tabulce, na vedoucí Ajax stále ztrácejí tři body. SBV má po čtrnácti odehraných kolech na kontě šestnáct bodů a nachází se na dvanácté pozici. Hrdinou utkání se stal hostující útočník Michiel Kramer, který za 35 minut vsítil hattrick. Do listiny střelců se zapsal i hvězdný Dirk Kuijt, který má letos na kontě jedenáct ligových tref.

Pětatřicetiletý forvard Feyenoordu skóroval již ve 2. minutě. Po nádherné kolmici za obranu odcentroval z levé strany Elia na nabíhajícího Gustafsona. Ten sice nikým nehlídán neprostřelil z deseti metrů brankáře Muyterse, avšak dorážející Kuijt dopravil rybičkou balón k pravé tyči. Po čtvrthodině hry mohl zvýšit hlavou Botteghin, ovšem jemnou tečí poslal míč o pár decimetrů vedle levé tyče.

Ve 26. minutě napřáhl v pokutovém území van Beek a jeho dobrou ránu fantasticky vyrazil Muyters nad horní tyčku. Excelsior mohl odpovědět z ničeho nic přesně po odehrané půlhodině, kdy z hranice brankového území orazítkoval pravou tyč Tom van Weert. Hosté zvýšili své vedení ve 36. minutě. Z hranice pokutového území vystřelil Karsdorp a Kramer jemnou tečí usměrnil míč ke vzdálenější tyči mimo dosah Muyterse.

Excelsioru se povedlo snížit minutu před poločasovou přestávkou. Ještě před tím pálil těsně nad břevno aktivní van Weert. poté po krásné přihrávce na levou stranu šestnáctky přihrával před branku Stans a Daryl van Mieghem z necelého metru bez větších potíží rozvlnil síť. Ihned po změně stran vypálil nebezpečně hostující Vejinovič a pravou tyčku těsně minul, v 50. minutě zakončoval na druhé straně na přední tyčí opět van Weert a brankář Vermeer se vytasil s fantastickým zákrokem.

Hosté zvýšili své vedení o pět minut později. Po parádním centru Karsdorpa z pravého křídla se u bližší tyče dostal k hlavičkovému pokusu Kramer a rozvlnil síť podruhé v tomto střetnutí. Po hodině hry mohl skórovat Gustafson, nicméně jeho pas od rohového praporku skončil pouze na břevně. Definitivně rozhodnuto bylo v 71. minutě. Kramer totiž zkompletoval svůj hattrick po přihrávce Bruinse, před prázdnou brankou nezaváhal - 1:4.

O tři minuty později mohl na druhé straně snížit Hasselbaink, který minul branku hostů zhruba o metr. Poslední gól tohoto střetnutí vsítil čtyři minuty před koncem domácí van Weert, když si po hezké kombinaci středem hřiště naběhl za obranu a tvrdou střelou do horní poloviny branky překonal Vermeera. V samém závěru ještě střílel do boční sítě Kuijt a střídající Basaçikoglu napálil horní tyčku ve třetí nastavené minutě.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele