základní část, 14. kolo
28.11.2015 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Roda JC 3:0

Fotbalisté Heerenveenu zvládli lépe duel s konkurenční Rodou a po výsledku 3:0 si do tabulky připsali velmi cenné tři body, v tuto chvíli jich mají na kontě už sedmnáct a prozatím se dostali na desáté místo Eredivisie. Kerkrade prodloužilo čekání na ligové vítězství už na deset zápasů v řadě a se čtrnácti body je na třináctém místě. Domácí výběr rozhodl o své výhře už v první půli, kdy skóroval hned dvakrát, po změně stran pojistil výsledek z penalty.

Heerenveen poprvé zahrozil ve 2. minutě, kdy po zpětné přihrávce z pravé strany vypálil z více jak z pětadvaceti metrů van den Boomen a brankář van Leer famózním zákrokem vytěsnil balón nad horní tyčku. O deset minut později předvedl výbornou individuální akci Luciano Slagveer, který obešel několik protihráčů a stanul v tváří tvář van Leerovi, poté ale zakončil těsně vedle pravé tyče. Stejný hráč se znovu ozval za další dvě minuty.

Jeho povedenou ránu z pokutového území odvracel na poslední chvíli až obránce Biemans. Přesně v polovině úvodního dějství se aktivní Slagveer prodral po levé straně a pokoušel se van Leera obstřelit, nicméně hostující strážce vyrazil balón do strany. SC vytěžilo ze svého tlaku úvodní gól po necelé půl hodině hry. Vše začalo po nádherné třicetimetrové kolmici za obranu na nabíhajícího Cavlana.

Ten poté trefil z deseti metrů bližší tyč a míč se od ní odrazil ke zcela volnému Mitchellu te Vredemu, který neměl se zakončením do prázdné branky sebemenší problémy. Stejný hráč mohl podruhé skórovat o pět minut později, jenže k hlavičce do prázdné branky mu chyběly centimetry. Heerenveen pojistil své vedení ve 39. minutě a autorem byl Slagveer, který si za skvěle odvedenou práci v úvodním dějství určitě tuto trefu zasloužil.

Využil skvělého napadání svých spoluhráčů a po nahrávce na pravé křídlo se odhodlal ke střele z hranice pokutového území, jeho technický pokus nádherně zapadl do vzdálenějšího horního rohu. Domácí nepolevili ani po změně stran a krátce po hodině hry mohl jejich náskok opět navýšit Slagveer, ovšem jeho parádní ránu dokázal famózním zákrokem vytáhnout van Leer. Roda si největší šanci sobotního střetnutí vypracovala v 65. minutě.

Na penaltovém puntíku stanul nikým nehlídaný Paulissen, avšak ve stoprocentní možnosti branku netrefil. Definitivně rozhodnuto bylo zhruba dvacet minut před koncem. Ve vlastní šestnáctce totiž stáhl protihráče Biemans a navíc obdržel žlutou kartu, k zahrání pokutového kopu se postavil te Vrede. Směr jeho střely sice brankář Rody vystihl, ale druhému gólu domácího útočníka v tomto duelu nezabránil. Ve zbývajícím průběhu se zápas již dohrával a nic podstatného se nestalo.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele