základní část, 14. kolo
29.11.2015 14:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - ADO Den Haag 2:1

Groningen nakonec zvládl duel s Den Haagem a do tabulky si připsal tři body po nejtěsnějším vítězství 2:1. Přitom se jeho úspěch vůbec nerodil snadno. Hosté se dostali do vedení v polovině prvního poločasu, domácím se podařilo vyrovnat necelých pět minut po přestávce. Rozhodující branku vsítil až v šesté nastavené minutě druhého dějství Danny Hoesen. Groningen se v tabulce posunul na šestou pozici se čtyřiadvaceti body.

Naopak Den Haag se stále nachází na hranici sestupu a se třinácti body je čtrnáctý. Hosté vstoupili do zápasu velmi aktivně a už v 10. minutě mohli jít do vedení. Do rychlého protiútoku se dostal Havenaar a poté předložil balón Duplanovi, proti jehož střele poprvé v zápase skvěle zasáhl brankář Padt. Groningen poprvé zahrozil o pět minut později po rohovém kopu, když hlavičku Drosta reflexivně odvrátil na další roh famózní gólman Hansen.

Za necelou minutu stanul v tváří tvář Hansenovi domácí Antonia, jenže zblízka si na strážce Den Haagu nepřišel. Hosté se dostali do vedení ve 24. minutě zásluhou Edouarda Duplana, který letos skóroval podruhé. Po přihrávce na levou stranu odcentroval téměř až z pomezní čáry kapitán Meijers a před brankou našel hlavu zkušeného francouzského záložníka, který uklidil míč přímo ke vzdálenější tyčce.

Od tohoto momentu začali být domácí směrem dopředu aktivnější. Po půl hodině hry pálil z ostrého úhlu příliš vysoko Antonia, ve 41. minutě propadl balón napříč pokutovým územím k nabíhajícímu Drostovi a ten ho napálil o půl metru vedle pravé tyčky. O dvě minuty později znovu pálil Drost a jeho sražený pokus se dostal k Antoniovi, který rozvlnil síť. Branka ale nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení.

Groningen se dočkal zasloužené vyrovnávací trefy v 50. minutě. Na levé straně to skvěle udělal Burnet a poslal před branku prudkou přihrávku, míč se nešťastně odrazil od nohy obránce Toma Beugelsdijka do protipohybu brankáře Hansena. V dalších minutách spoléhaly oba výběry hlavně na kvalitní defenzívu a byly s bodem smířeny, jenže domácí zužitkovali poslední akci utkání. Po dlouhém nákopu na zadní tyč vracel skluzující de Leeuw míč před branku a Hoesen zblízka snadno zakončil doprostřed branky, stadion Euroborg v tu chvíli vybouchl radostí.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele