Bundesliga - souhrn 7. kola

25.09.2015, 22:21, aktualizováno 27.09.2015, 19:27
Komentáře a souhrny
Dortmund neudržel vedení proti Darmstadtu, nerozhodně skončilo i utkání mezi Frankfurtem a Herthou. Hamburk podlehl Schalke, tři body mají rovněž Mönchengladbach, Hoffenheim, Leverkusen a mnichovský Bayern. Na hřištích Kölnu a Wolfsburgu se hrálo bez vítěze...

Borussia Dortmund - SV Darmstadt 2:2

27.09.2015 17:30

Góly: 63. Pierre-Emerick Aubameyang, 71. Pierre-Emerick Aubameyang - 17. Marcel Heller, 90. Aytaç Sulu

Dortmund podruhé za sebou ztratil body. Po remíze s Hoffenheimem v Signal Iduna Parku nedokázal porazit outsidera z Darmstadtu a remizoval 2:2. Hosté udělili Borussii lekci z efektivity, na dva góly jim stačilo dvakrát trefit bránu.

Poprvé se jim to povedlo v 17. minutě. Darmstadt ubránil akci domácích, vrhl se do protiútoku, na levém křídle převzal míč Jerôme Gondorf, pěkným centrem našel úplně volného Marcela Hellera a nejlepší kanonýr svého týmu povedeným volejem otevřel skóre. Roman Bürki se za nechytatelnou dělovkou stihl jen ohlédnout.

Partě Thomase Tuchela na dnešní vítězství nestačili ani dva góly Pierre-Emericka Aubameyanga. Gabonský forward byl nejnebezpečnějším hráčem v černožlutém dresu. Svou první dnešní příležitost v prvním poločase ještě nevyužil, po přestávce už ale dvakrát udeřil.

Vyrovnání přišlo po hodině hry. Šindži Kagawa krásným pasem za obranu našel rozběhnutého Matthiase Gintera, jednadvacetiletý zadák vrátil míč na volného Aubameyanga a ten překonal brankáře Christiana Matheniu. A na druhý zásah nemuseli diváci čekat ani deset minut. Střídající Adnan Januzaj se štěstím prostrčil balón bývalému hráči Saint-Étienne, který si věděl rady a zaznamenal tak už svou devátou přesnou trefu v sezóně.

Když už se zdálo, že Dortmund si těsný náskok pohlídá, přišel v poslední minutě dalekonosný nákop do vápna, Rosenthal vyhrál důležitý hlavičkový souboj, míč se pak odrazil až k Aytacu Sulovi a kapitán Darmstadtu bombou k tyči šokoval celý stadion. Borussia dnes sice svého soupeře dle očekávání přehrála, před brankou však příliš nebezpečná nebyla a na vedoucí Bayern tak ztrácí již čtyři body.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 1:1

27.09.2015 15:30

Góly: 22. Alexander Meier - 82. Vladimír Darida

Za poslední rok se Hertha s Frankfurtem střetla potřetí a opět z toho vzešla remíza. Výsledek 1:1 zařídil osm minut před koncem Vladimír Darida, který si připsal svou první bundesligovou trefu v novém působišti. Český záložník tak dokázal odpovědět na gól Alexandera Meiera z prvního dějství.

Frankfurt šel brzy do vedení, nejprve však musel přečkat dvě obrovské příležitosti berlínského klubu. Na svědomí je měl Vedad Ibišević - letní posila ze Stuttgartu. Bosenský kanonýr si ve 14. minutě naběhl na centr z levé strany a jen vynikající reflexivní zákrok Lukáše Hradeckého uchránil Eintracht od inkasování. Po následném rohovém kopu Daridy další zakončení Ibiševiće zastavila až branková konstrukce.

Byli to ale svěřenci Armina Veha, kteří se prosadili po rohu. Marc Stendera našel centrem od praporku hlavu Marca Russe, jenž ještě míč prodloužil za sebe, kde už číhal tradiční kanonýr Alexander Meier a střelou k levé tyče otevře skóre.

Stendera pak svou vytříbenou kopací technikou potvrdil ještě jednou. Tentokráte se opřel do balónu po přiťuknutí Meiera z nějakých pětadvaceti metrů a jeho projektil rozezvučel břevno. Po změně stran konečně skóroval aktivní Ibišević, radost mu ale překazil pomezní, který odmával milimetrový ofsajd.

Vyrovnání se Stará dáma dočkala až v 82. minutě. Vladimír Darida se se štěstím dostal k přihrávce Alexandera Baumjohanna a tváři v tvář Hradeckému nezaváhal. Odchovanec plzeňské Viktorie prokazuje, že z českých hráčů má momentálně v Bundeslize zřejmě nejsilnější pozici, po gólu v DFB-Pokalu se trefil v ligové soutěži a uzavřel na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Schalke 04 0:1

26.09.2015 18:30

Góly: 60. Leroy Sané

Jeden jediný gól stačil k tomu, aby Schalke vyloupilo hamburkský Volksparkstadion. V 60. minutě se o něj postaral Leroy Sané, který přišel na hřiště v úvodu utkání poté, co se zranil Marco Höger.

Hned ve 2. minutě mohli jít hosté do vedení, když to po rohovém kopu zkoušel Franco di Santo. Český brankář Jaroslav Drobný však na poslední chvíli stačil balonu pomoci na břevno. A mezi tyčemi se rozhodně nenudil ani nadále, zvláště pak po střelách Choupo-Motinga a Saného. Ve 33. minutě předvedl dobrou práci Gregoritch, nicméně Aaron Hunt z ní vytěžil jen velice propagační pokus. Po první půli to tedy bylo 0:0. Ten samý hráč se jako první osmělil po změně stran, ale zase - střela postrádala větší razanci. Svého spoluhráče o dvě minuty později napodobil Gregoritch. To Lewis Holtby si vzápětí počínal co do tvrdosti lépe, jenže jeho pokus pro změnu nebyl zrovna přesný. Poté se zranil rozhodčí, takže na hřiště musel Marco Fritz, původně čtvrtý arbitr.

Záhy se zrodil rozhodující moment zápasu. Leon Goretzka si všimnul mezery mezi stopery, kam si zrovna nabíhal Sané. Jeho přihrávka měla oči a devatenáctiletý záložník si počínal jako zkušený mazák, když elegantně obešel drobného a poslal hosty do vedení - 0:1. Za tři minuty tvrdě pálil Meyer a nutno dodat, že domácímu brankáři pořádně vyprášil rukavice.

HSV vědělo, že nic není ztraceno a v závěrečné dvacetiminutovce si vytvořilo několik slibných příležitostí. Jenže Ralf Fährmann prostě tohoto sobotního podvečera v žádném případě nehodlal kapitulovat. Je tedy jisté, že jeho tým bude po sedmi kolech na výborném třetím místě, kdežto celek z přístavního města po tomto zaváhání klesnul na pozici devátou.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hannover 96 1:1

26.09.2015 15:30

Góly: 40. Bas Dost - 57. Hiroshi Kiyotake

Žádný z domácích bundesligových celků nedokázal v sobotních zápasech 7. kola letošní sezony zvítězit. Nejblíže ke třem bodům měli borci Wolfsburgu, nicméně jejich střet s Hannoverem nakonec skončil remízou.

Na první větší příležitost čekala Volkswagen-Arena nějakých patnáct minut. Pak se po Kruseho voleji z nějakých jedenácti metrů vyznamenal Ron-Robert Zieler. O deset minut později prostrčil míč Kiyotake na Sobiecha a Benaglio s Naldem měli co dělat, aby z toho nebyl pořádný průšvih. Ten se krátce před pauzou objevil na druhé straně hřiště.

Caligiuri centroval do vápna, kde hlavou přesně usměrnil míč Bas Dost a připsal si pátou trefu v této sezoně - 1:0. Druhý poločas začali lépe hosté. A kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby bývala střela Kiyotakeho nebyla zblokována. Japonský fotbalista se tak dočkal až o čtyři minuty později, konkrétněji v době, kdy do vypršení hodiny hry zbývalo něco přes 180 sekund.

Zaběhnul si do vápna, kam mu poslal balon Schmiedebach. Zpracoval si jej na hrudi a hned z první (zhruba z osmi metrů) prostřelil Diega Benaglia - 1:1. Pak přišly momenty Zielerovy. Do branky nepustil ani ránu Ricarda Rodrígueze, ani velkou šanci Caligiuriho po přihrávce Maximiliana Arnolda. Wolfsburg nadále útočil, jenže nejvyloženější šanci si až v samotném závěru připsal právě Arnold.

Balon však o centimetry mířil vedle, takže by se loňský vicemistr mohl po sedmi kolech propadnout až na páté místo. Před dalším zápasem s Borussií Mönchengladbach ještě svěřenci Dietera Heckinga pocestují do Manchesteru, kde je v rámci Ligy mistrů přivítají tamní United. Hannover samozřejmě evropské poháry neřeší, takže se těší na Werder Brémy.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 1:3

26.09.2015 15:30

Góly: 40. Daniel Ginczek (pen.) - 16. Granit Xhaka, 20. Christian Gentner (vl.), 90. Raffael

V jistém smyslu pikantní souboj byl k vidění ve Stuttgartu, kam zavítala Borussia Mönchengladbach. Obou celkům se v úvodu sezony nedařilo, avšak Hříbata po rezignaci Luciena Favre vyhráli už druhý zápas.

Jak Stuttgart, tak Gladbach v rámci vloženého kola poprvé vyhráli, ale vypadá to, že lepší formu chytá tým z Borussia-Parku. Úvod ve stánku VfB však patřil domácím. Gentner a Didavi si vypracovali solidní příležitosti, jenže jak už to tak u Švábů v této sezoně bývá, nedokázali je proměnit. Po patnácti minutách už se skóre měnilo.

Zásluhu na tom neměl nikdo z domácích, nýbrž Raffael, který svůj přímý kop rozehrál tak, že balon našel ve vápně hlavu Granita Xhaky, jenž sice zamířil do země, ale od ní se kulatý předmět odrazil za záda Przemyslawa Tytoně - 0:1. Pouze čtyři minuty stačily družině Andrého Schuberta k tomu, aby zdvojnásobila své vedení.

Oscar Wendt zcela osamocen na levé straně centoval do vápna, kde hlavičkoval Herrmann. Polský gólman by jeho pokus zřejmě kryl, kdyby ovšem těsně před ním balon do vlastní brány smolně netečoval kapitán Christian Gentner - 0:2. Domácí byli dosti zaskočení, tudíž se není čemu divit, že v následující čtvrthodince mohli inkasovat hned třikrát. Zase až tak daleko ke gólu neměli Stindl, Dahoud a Raffael.

Poté napálil z hranice pokutového území břevno Didavi, jehož v zápětí fauloval v šestnáctce Nordtveit a "pětka" byla na světě. Daniel Ginczek střelou do levého rohu branky Yanna Sommera proměnil, takže poločasový stav zněl 1:2. Ve druhé půli se Zornigerovi svěřenci vcelku vehementně snažili s výsledkem udělat, ale co jim to bylo platné, když nedokázali (jmenovitě Maxim a Werner) využít ani ty vůbec nejvíc nejvyloženější příležitosti.

V neproměňování šancí se hráči předháněli až do poslední minuty, kdy už došla trpělivost Raffaelovi, jemuž do sóla omylem přiťuknul balon Insúa. Brazilský útočník zamířil placírkou přesně k tyči a dal výsledku finální podobu. Stuttgart zůstává předposlední, zatímco soupeř vyskočil nad sestupové pozice a doufá, že uspěje i v rámci Ligy mistrů, kde se ve středu utká s Manchesterem City.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 1:3

26.09.2015 15:30

Góly: 38. Ja-cheol Koo - 10. Kevin Volland, 68. Kevin Volland (pen.), 73. Jonathan Schmid

V souboji týmů z dolní poloviny tabulky byl nakonec úspěšnější Hoffenheim, který tak má po sedmi odehraných kolech na kontě o bod více než Augsburg.

Na první gól se ve WWK Areně nemuselo čekat příliš dlouho. Už v 10. minutě se trefil Kevin Volland, když po Vargasově přihrávce vběhnul do pokutového území, kde využil toho, že Marwin Hitz přes stínující obránce nic neviděl a překvapivou přízemní střelou k bližší tyči poslal hosty, v jejichž sestavě opět odehrál celý zápas Pavel Kadeřábek, do vedení - 0:1.

O deset minut později se hodlal zapsat mezi střelce sám Eduardo Vargas, nicméně strážce domácí svatyně se tentokrát vyznamenal. Za minutku se málem prosadil Alexander Esswein, ale protože jeho pokus nakonec směřoval mimo, museli Augsburgští nadále dohánět jednogólové manko. Vynulovat jej mohl Halil Altintop, jehož hlavičce chyběl opravdu jen malinkatý kousek.

Trvalo přes pětatřicet minut, než přišly na pořad odpoledne chvíle Korejce Koo Ja-Cheola. Při první šanci hlavičkoval přímo do Baumannových rukavic, ovšem při té druhé už byl neomylný. Za dvě minuty ale z levé strany centroval Stafylidis a hostující brankář míč vyrazil tak, že Koo mohl dopravit míč do brány. Opět hlavou - 1:1.

Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky patřil Raúlu Bobadillovi. Ten nejprve těsně minul z přímého kopu, poté přinutil k výbornému zásahu Baumanna a i třetí a čtvrtý (oba z přímých kopů) vzájemný souboj vyšel ve prospěch hráče Hoffenheimu. V 68. minutě se na ukazateli skóre objevila u týmu Markuse Gisdola dvojka, jelikož Kevin Volland bezpečně proměnil penaltu poté, co byl faulován Vargas - 1:2.

A netrvalo dlouho a bylo to 3:1 z pohledu hostů. Volland výborně našel zcela osamoceného Jonathana Schmida, který tak stál tváří v tvář Hitzovi, a protože se mu podařilo jej prostřelit, vytušila jeho spoluhráči obsazená lavička, že dnes z toho určitě budou tři body, třebaže Augsburg si ještě jakés takés příležitosti v závěrečné dvacetiminutovce vytvořil.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 0:3

26.09.2015 15:30

Góly: 31. Admir Mehmedi, 58. Julian Brandt, 65. Kevin Kampl

Bayer Leverkusen si poradil s Werderem Brémy a přibližuje se zpět k předním pozicím. Zatímco tým Viktora Skripnika po třetí prohře v řadě padá v tabulce směrem dolů.

Hosté sice začali velmi aktivně, ovšem s první střelou přišel Levin Öztunali, byť se o ní rozhodně nedá napsat, že by patřila k nejpřesnějším. Ve 24. minutě se o slovo poprvé přihlásili hráči Bayeru. Kiesslingovu hlavičku musel Claudio Pizzaro uklidit na roh, ze kterého se pokoušel zahrozit stejnou částí těla Jonathan Tah, jenže zařízení jaksi přestřelil.

Pak to zkoušel z dálky Junuzović, jenže ani jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. To v případě Anthonyho Ujaha, který testoval pozornost Bernda Lena jen o chvíli později, už to bylo veselejší, avšak proti byla levá tyčka. Ve 31. minutě už se ale skóre měnilo. Ke škodě domácích příznivců však míč zapadnul do druhé brány.

Admir Mehmedi si to z levé strany namířil do středu hřiště a i díky teči Assaniho Lukimyy byl Felix Wiedwald překonán - 0:1. Nedlouho před skončením první půle už to mohlo být o dvě branky, kdyby ovšem Giulio Donati neorazítkoval pouze tyč. Jednogólové manko se tedy nezdálo býti nijak brutálním, nicméně do druhého poločasu vyběhnul jiný Leverkusen.

Takový, který si rozhodně nehodlal připustit žádné obštrukce. V 50. minutě si to štrádoval do vápna Karim Bellarabi a kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby netrefil přímo prostředek svatyně Werderu, kde se pohyboval gólman. O osm minut později však inkasoval podruhé. Kousek před hranicí pokutového území stáli u rozehrávky přímého kopu Julian Brandt a Hakan Calhanoglu.

Druhý jmenovaný, jenž platí za vyhlášeného specialistu na tuto disciplínu, tentokrát balon přenechal tomu prvnímu. A ten se odvděčil nádhernou trefou, při které spolupracoval s břevnem - 0:2. A aby toho pro Skripnikovi svěřence nebylo málo, za dalších osm minut se Wiedwald mohl jen a pouze ohlédnout za svá záda znovu.

Po přihrávce Christopha Kramera předvedl zpoza velkého vápna parádní obstřel Kevin Kampl - 0:3. Ten samý fotbalista málem v následující desetiminutovce přidal druhý gól, ale Santiago García stihnul balon z brankové čáry včas odkopnout. Následně trefil Kiessling tyč a Javier Hernández se taky neprosadil. Trenéra Rogera Schmidta to ale určitě nemrzelo.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 0:3

26.09.2015 15:30

Góly: 51. Robert Lewandowski, 63. Robert Lewandowski, 68. Kingsley Coman

Mohuč v podstatě nekladla obhájci titulu sebemenší odpor, tudíž po sedmi kolech zůstává na devíti bodech. Suverénní Bayern oproti tomu slaví další vítězství, na němž měl znovu velký podíl Robert Lewandowski.

Už ve 4. minutě zahrával Xabi Alonso rohový kop. Ve vápně se nejrychleji zorientoval Thomas Müller, jenže mířil nad. O čtvrt hodiny později fauloval de Blasis ve vlastním pokutovém území Kingsleyho Comana, avšak z nařízené penalty se Müller rovněž neprosadil. Domácí mírně zahrozili až ve 28. minutě, nicméně Manuel Neuer nakonec se střelou Yoshinoriho Muta žádnou práci neměl.

Za šest minut se naopak musel pořádně činit jeho protějšek Lorik Karius, neboť jinak by Douglas Costa jistojistě skóroval. První půli tedy svěřenci Martina Schmidta ustáli bez úhony, jenže z té druhé uběhlo sotva šest minut, když poprvé inkasovali. Coman od pravé lajny nacentroval téměř na úroveň penalty, kde se Lewandowski odpoutal od Bungerta a razantní hlavičkou poslal mnichovský velkoklub do vedení - 0:1. Celkově šlo už o jeho stý bundesligový gól!

V 63. minutě prostrčil za obranu si naběhnuvšímu polskému kolegovi míč Arthuro Vidal, načež mohl sledovat, kterak jeho spoluhráč obchází Kariuse a pohodlně skóruje do odkryté klece - 0:2. A aby toho nebylo málo, za pět minut se na levé straně uvolnil Costa a poslal přízemní příhrávku do naprosto ideálních míst, tudíž mohl Coman z hranice malého čtverce též bez problémů zakončit - 0:3.

Pak teprve začali hrát domácí. De Blasis přinutil k zásahu Neuera a následně trefil Christian Clemens spojnici tyče a břevna. Ve zbytku utkání však dominoval Bayern, třebaže gólově se už nikdo z hráčů prosadit nedokázal, ačkoliv takový Alonso k tomu rozhodně neměl daleko. Bavorský celek tak čeká na zítřejší odpověď Borussie Dortmund.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - FC Ingolstadt 04 1:1

25.09.2015 20:30

Góly: 10. Anthony Modeste - 21. Marvin Matip

Fotbalisté Ingolstadtu opět potvrdili, že v jejich zápasech příliš gólů nepadá. V Kolíně nad Rýnem se přesto hrál zajímavý fotbal, přičemž výsledkem je nakonec zřejmě spravedlivá remíza 1:1. Oba góly padly již během úvodní dvacetiminutovky, kdy se nejprve trefil Anthony Modeste, načež zanedlouho reagoval Marvin Matip.

Utkání začalo hodně zhurta a po 120 vteřinách se do velké příležitosti dostal domácí Yuya Osako, jenomže jasnému gólu zabránil na brankové čáře obránce Tobias Levels. Na druhé straně zase překazil radost hostům výborný Timo Horn, když zlikvidoval ránu Markuse Suttnera z volného přímého kopu.

Skóre se poprvé měnilo v 10. minutě. Marcel Risse vyslal do šestnáctky výborný centr, na nějž si naskočil Anthony Modeste, který využil podklouznutí bránícího Matipa, a prudkou hlavičkou z jedenácti metrů překonal bezmocného Ramazana Özcana. Modeste tak potvrdil skvělou formu, po svém letním příchodu z Hoffenheimu nastřílel už pět branek.

Netrvalo to ale dlouho a na RheinEnergieStadionu bylo vyrovnáno. Rohový kop rozehrál Pascal Groß, posadil míč přímo na hlavu Marvina Matipa, který dokázal napravit své zaváhání u inkasovaného gólu a nedal Hornovi šanci zasáhnout. Bratr slavnějšího Jöela hrajícího za Schalke navíc tímto způsobem stylově oslavil své dnešní jubilejní třicáté narozeniny.

Druhý poločas už na zajímavé příležitosti tak bohatý nebyl a zaplněná aréna se tak musela spokojit pouze s další tutovkou japonského ofenzivního univerzála Osaka, jemuž dnes prostě nebylo přáno a sedm minut před koncem v největší šanci celého zápasu pouze trefil výborně postaveného brankáře Özcana.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov770023:321
2.Borussia Dortmund752021:617
3.Schalke 04751110:516
4.VfL Wolfsburg733110:812
5.Bayer Leverkusen74037:812
6.Hertha BSC73228:811
7.1. FC Köln732210:1211
8.FC Ingolstadt 0473224:611
9.SV Darmstadt72418:910
10.Hamburger SV73138:1010
11.Eintracht Frankfurt723213:99
12.1. FSV Mainz 0573049:99
13.Werder Brémy72147:127
14.Borussia Mönchengladbach72059:156
15.TSG Hoffenheim71248:125
16.FC Augsburg71157:124
17.VfB Stuttgart71069:173
18.Hannover 9670256:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To zdržovanie bolo až komické a tá radosť z remízy....ale tak sú prvýkrát v BL tak beriem tú radosť. Ale nechápem čo tam pískal rozhodca keď niekto z Kolína v skĺze odovzdal loptu a až potom zasiahol hráča hostí a on to pískol ako faul

Inak Kolín mal ukázať viac, nákopy na Modesteho boli čoraz zúfalejšie, videl som strašne málo prienikov a pokusov ísť 1 na 1, na konci to skúsil Švento cez 2 hráčov a ono to vyšlo. Chcel to takých momentov viac.

Reagovat
db18

Škoda ještě, že Özcan úplně uzavřel prostor Osakovi, jinak by z toho měl vstřelit rozhodující gól. Nakonec ještě dobře, že FCI střídalo útočníky až tak pozdě, protože to překvapivě pozvedl i Pekhart...

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart tam vyslal dobrú strelu, inak zvláštne, že o jeho zranení nosa sa vôbec nepísalo. Ty si niečo postrehol?

Reagovat
db18

Nepostřehl. Dokonce ani na ligainsider.de nic nepíšou.

Reagovat
OnderCZ

Já jsem něco o tom četl někdy na konci srpna na kickeru myslím, pod jeden článek zde jsem možná i dával odkaz, ale už si nepamatuju, který to byl.

Reagovat
cologneFC

To nebol Svento ale Gerhardt. Komentator tam viackrat komentoval uplne ine mena ako boli v skutocnsti pri lopte. Dusan sa snad lopty ani nedotkol.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som pozeral na streame po portugalsky a komentátor povedal Šventa a mne sa tiež zdalo že to bol on, ale tak nie som si istý.

Reagovat
smazaný uživatel

domácí mě taky trochu zklamali.. čekal jsem, že budou trochu více tlačit. Nicméně Audi čekalo na brejky a tak by možná ani nebylo rozumné to vzadu příliš otevírat. Jednou tam pak jeli dokonce 3 na 2, ale naštěstí to podělali..

Opravdových šancí moc nebylo...za zmínku stojí akorát ta střela Osaky, když to asi ze 3 metrů narval do golama

Reagovat
stas87

Klasicka piatocna nuda? To ich ani Köln nedokaze ubetonovat na 1:0?Tak aspon BVB snad napraska tym druhym klaunom,aspon 5:0.

Reagovat
db18

...co v minulém kole provedl Wiedwald? Docela mne zarazilo, že mu kicker napařil 5,5

Reagovat
stas87

Nezmyselne vybehol v snahe zobrat utocnikovi loptu,ten ho samozrejme obisiel a nacentroval pred poloprazdnu branku na Wagnera a ten nezavahal,samozrejme.Inak moc nemal co chytat,niekto od nich trafil zrdku a tym ich sance skoncili.

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa v zostrihoch zaujalo pri druhom góle ako si pekne zbiehal Wagner a nikto si ho ako keby nevšímal a zbehol si na loptu pred Gebreho a ten po góle začal rozhadzovať rukami, ale on si ho mal všimnúť a zblokovať ho.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak pozerám, že si zabudol na Kicktipp

Reagovat
stas87

Tak po dnesnom zapase ho to absolutne nemusi mrziet..

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to som chcel napísať že nič nestratil zrejme

Reagovat
db18

Ale za tohle kolo toho stejně asi moc nezískam...

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Díky

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
smazaný uživatel

Letos bez ztráty bodu? Dortmund zítra vyhrát, jinak to bude příští týden už bez náboje.

Reagovat
smazaný uživatel

V Arroganz Aréně dost možná bez ztráty bodu, ale celkově za celou sezonu to je téměř nemožné..

Reagovat
smazaný uživatel

Na jaře bude ztrát hodně, ale podzim by se podařit mohl, bude záležet na příštím týdnu, pak už jen Schalke a Gladbach.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně suchý triko..proměnit tu pentli, tak je to pohoda už od 20. minuty..jinak Coman a Costa si to na těch lajnách neskutečně voděj ..a to jsem si myslel, že nahradit Robbena s Riberym bude nemožný

Reagovat
smazaný uživatel

ale no táák.....voděj?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Costy snad pochyby ani mít nemůžeš, ne? ..Coman toho sice moc neodehrál, ale jo, taky si to zatim celkem vodí

Reagovat
smazaný uživatel

mě šlo o to "ěj"

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom? ..tak teda "vodí", no

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburgu hrozi bankrot kvuli problemu Volkswagenu mužou stratit 100 000 000 eur na sponzordtvi a myslim si ze to bude posledni rok bundesligy pro Draxlera Schurleho a Rodrigueze

Reagovat
Rudnevs

Draxler, Schürrle a Rodriguez možno prestupia k nikemu z BL. Inak škoda že sa dejú WOB také veci.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeeř

Reagovat
smazaný uživatel

Sane je skvelej.

Reagovat
monty25

Když to vezmu včetně EL, tak pro Schalke 5. vítězství v řadě, 4. čisté konto v řadě a Leroy dal gól ve třetím zápase po sobě. Je fakt super, když se daří týmu a ještě tam mám velkého oblíbence, který to táhne.

Reagovat
Werkrider

V reporte Werder " Leverkusen pri Brandtovom góle:"O osm minut později však inkasoval podruhé. Kousek před hranicí pokutového území stáli u rozehrávky přímého kopu Julian Brandt a Hakan Calhanoglu.

Druhý jmenovaný, jenž platí za vyhlášeného specialistu na tuto disciplínu, tentokrát balon přenechal tomu prvnímu. A ten se odvděčil nádhernou trefou, při které spolupracoval s břevnem - 0:2."

Calhanoglu na ihrisku vtedy nebol, striedal až v 72 minúte.

Reagovat
db18

Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj,

Chcel som ta spytat, nezijes nahodou v Mnichove? Potreboval by som poradit

Reagovat
db18

Ahoj, nežiji, ale teďka by tam měl pobývat Nr.Nobody.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezije, ale ja jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zobrali ma na studium a mam obrovsky problem najst byvanie, kedze ma nezobrali na intrak. Uz hladam asi mesiac a pol ale bud ziadne odpovede alebo podvody.

Zacinam byt dost zufaly a vyzera to tak, ze mozno ani nebudem moct nastupit na VS.

Nepoznas niekoho, kto hlada spolubyvajuceho prip. vies mi odporucit kde najskor a najlepsie najdem byt?

Reagovat
smazaný uživatel

Treba ja hledam napis mi tady soukromou zpravu a domluvime se

Reagovat
bayern987

Za posledních 5 let vystřídal 8 týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

44:58 pisknuty polocas Frankfurtu. A to prosim dve osetrovani, a vymena spatneho mice. Fotbal pro fanousky

Reagovat
db18

S tímhle ale snad už něco udělají...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Sproste nas okradli...

Reagovat
db18

Doufám, že kvůli tomu budete držet hladovku!

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Darida dal gól!

Reagovat
Kincl

Hezky Darmstadt krásná remíza

Reagovat
monty25

Ten Darmstadt je neskutečný. Deset bodů a jediná prohra, přitom hráli už proti čtyřem týmům z první pětky...

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

OT: Gomez!

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Bayern ide ako mašina, bude ťažké ho zastaviť, BVB stratili za posledné zápasy 4 body súboj v AAasi rozhodne o titule.

Schalke a Wolfsburg si prestupmi v poslednom dni prestupového obdobia výrazne polepšili - Bruyne aj Draxler už potrebovali zmenu. Výborne hrá Sané ktorý si to pekne vodí.

Hamburg, Hertha, Darmstadt a Ingolstadt to robia šikovne keďže hneď zo začiatku sa snažia predísť zostupvým starostiam. Darmstadt v podstate má základnú 11 z hráčov ktorý minulý rok boli nepotrebný a po príchode k Lillien zázračne ožili, prestup do Darmstadtu by bol vhodný pre väčšinu hráčov ktorých sa chce klub zbaviť napr. Aj pre Rudnevsa

Vyhadzov Frontzeka sa ešte odkladá vďaka výsledku z VW Areny, naopak mohol by po tomto kole ísť Zorniger.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdo vsadil bvb za velký prachy ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, ale ja rozhodne necekal, ze by dortmund celou sezonu pronasledoval Bayern nebo nedej boze jak uz ho tu nekteri pasovali na titul... Povedl se jim zacatek, ale ted minimalne venku vic nebo min ztracet body budou, vzdyt nijak extra neposili jen jsou ze zacatku nabunzeni mozna i zmenou trenera, ale tot vse... Na druhou stranu verim, ze o ligu mistru letos jednoznacne budou, coz je dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyl Auba v životní formě tak na tom sou jak loni imho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Centrofixka

Tak to snaď nie

Reagovat
stas87

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/s720x720/12027621_760303007430053_7366435130975163589_n.jpg?oh=3b6cf024c9951a2c82412e0779ba8b46&oe=56A200B1

Tyzden spät cestuje 5 tisic fanusikov do Dortmundu a len 800 do Brem. A Ingolstadt nenasbiera viac ako 200 ludi na vyjazd.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím z akej fb stránky to máš?

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Traditionsvereine.Urcite ju obaja poznate. Ja som hodil len posledne dve kola,to je ta moja lenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak tu napríklad nájdeš dosť presné čísla z 3.ligy po každom kole: http://www.liga3-online.de/auswartsfahrer-tabelle/

K BL a 2.BL som nič podobné nenašiel, akurát vidím, že ty tu hádzeš tieto tabuľky z FB v poslednom čase

Reagovat
db18

Darmstadt Aspoň jeden postupující je "zdravý"

Reagovat
andrew96

Docela by mě zajímali i počty Wolfsburgu.

Reagovat
matZz

jak hrál Kadlec?

Reagovat
andrew96

Od Kickeru dostal 5, takže asi nic moc.

Reagovat
stas87

Zopar dojmov z vyletu do Frankfurtu..

Commerzbank Arena nadherna,hlavne z vnutra.Vonku pred stadionom tri treningove ihriska,travnik luxusny na nich,polovica timov z CR/SR taky mozno ani nema. Za stadionom hned letisko takze kazdych 5 minut tam lieta nad stadinom lietadlo.Pred zapasom sme potkali dedka na voziku,na voziku mal fotku fenina a aj jeho dres...no a asi po 5 minutach sa otocime a skutocny Fenin si s nim pride porozpravat. Padol navrh zajst do fnashopu na stadione,do zapasu ostavalo cca 90 minut,fronta ale tak styridsat metrov,bez sance,absolutne.Pri vstupe ma prekvapila jedna vec-sbskar mi aj ksiltovku sunda ci v nej nieco neschovavam. Je to v lese a cesta okolo stadiona zaberie dost casu,cesta po zapase do centra bohuzial vobec nie je prehladna,dav ludi ide normalne po ceste a auta stale pozuzivaju klakson aby im ludia uhnuli.To je asi jedina nevyhoda,trebars v Berline je to absolutne bezproblemove,spojov do mesta tam su mraky.

Kadlec presne potvrdil to,preco nehrava a hrat ani nebude.On je vsade neskoro,dlho a rozmysla komu prihra ci vobec nieco spravi,to u Aignera ani u Seferovica clovek nevidi.Je fajn ze sa vrati a vypomoze obrane lenze to ma byt automatismus a nie ze sa mu raz zachce tak sa vrati.Na druhej strane bol na facku Kalou,nedorazny,do subojov nechcel ist,stupidne straty..koniec koncov,on tu situaciu v 22.minute podla mna mohol vyriesit aj inak a nie rohom z ktoreho Meier otvoril skore.Tam sa ukazali skusenosti,Starka sa lahko zbavil a z tazkej pozicie to upratal presne k zrdke,hlupy gol.

Zaciatok ale mala Hertha dobry,tie polosance domacich sa nedaju oznacit za sancu.Vedad dvakrat behom minuty mohol dat gol ale nedal,prvych 20 minut to sice vyzeralo na prevahu Frankfurtu ale to bolo sposebene pomalym vracanim sa hracov BSC.Potom pride z nicoho gol..a ak by Stendera trafil o kusok lepsie,gol do satne by to dost mozno rozhodol.Dardaiove striedanie nechapem,stiahne Cigerciho ktory sa v prvom polcase stiahol medzi stoperov ale nemal podporu od zvysku zalohy a v druhom sa posunul o kus vyssie a tiez zaujal.Cez pauzu sme riesili koho stiahnut,ci Daridu alebo Skjellbreda,nakoniec ostali obaja a Darida vyrovnal.Haraguchi ale spatny,on sa strasne dlho rozhoduje,ta akcia volala po gole uz v 59.minute.V druhom polcase zacala zaloha hostov ovela viac behat a ponukat sa,domaci hrat nechceli smerom dopredu a prisiel trest.Z tribuny to bolo celkom podozrive,zdalo sa ze pri tom spracovani si Darida pmohol rukou ale nebolo tomu tak,udrzal nervy a poslal to k zrdke.

Mozno to Veh posral Castaignosom,ten mal hrat namiesto Kadleca a vytazili by z toho viac ako jeden gol.Co ma zaujalo na prvy pohlad-hra vo velkom tempe,taky Aigner sa v podstate nezastavil,ieta hore dole cely polcas.Ukrutny rozdiel je presnost prihravok a vyhodnotenie situacie.Alex hra s neskutocnym prehladom,dokaze v 90% vyhodnotit situaciu,ci skusit ist 1 na 1 a skusit vystrelit alebo pockat na spoluhracov a pripadne vratit na beka.Ja nechcem slovnesku ci cesku ligu nejako zhadzovat ale tam si tie timy v uvodzvokach neprihraju trikrat po sebe,je tam privela nepresnosti,hraci zle vyhodnoti situacie a v tempe sa hra mozno jeden polcas.

Frankfurt je ale sakra drahe mesto,za listok som platil to co v AA ale mal som lepsie miesto a hlavne to bolo blizsie k ihrisku.Trosku sme nasrali domacich fanusikov,zaskakali sme si s berlinanmi asi minutku a pol a ludia za nami nevideli na hru...aj tak sa behom toho nic nestalo.Jedine sklamanie som zazil v meste.Nedokazal som najst jedinu kebabaren. To sa mi v Nemecku este nikdy nestalo. Vyjazd perfektny,vdaka Arne aj BJ.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Decarli dobre ze ho vyhodil,na hracov sa proste nesaha po odpiskaniu.Tento Greuther sa mi cim dalej tym viac paci,na reci o postupe je skoro ale ak nechyti nejaku spatnu seriu,kludne sa mozu motat okolo brazoveho miesta.Da sa na to pozerat,hraci nenakopavaju ale snazi sa kombinovat,byt aktivny a Ruthenbeck prisposobi taktiku superovi.Na Unione to prilis pozeratelne nebolo ale podarilo sa vyhrat,v Leipzigu lepsi vykon ale len bod.Dneska v druhom polcase to bolo zatiahnute az prilis,Braunschweig tam mal to brvno a strelu Hochscheidta,az ku koncu do otvorenej obrany sa mohla pridat pojistka.

MOTM Gjasula.Ten ma vsetko-skusenosti,agresivitu,tvrdost a nenecha sa vyprovokovat a neoplaca.Na konci bol za saska Decarli,Gjasula sa mu vysmial.Velmi podareny tah. A paci sa mi aj Freis,Zulj a Berisha.Vyplatenych 200 tisic za Berishu sa pravdepodobne viackrat vrati..kludne aj 10x.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele