7. kolo
27.09.2015 17:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - SV Darmstadt 2:2

Dortmund podruhé za sebou ztratil body. Po remíze s Hoffenheimem v Signal Iduna Parku nedokázal porazit outsidera z Darmstadtu a remizoval 2:2. Hosté udělili Borussii lekci z efektivity, na dva góly jim stačilo dvakrát trefit bránu.

Poprvé se jim to povedlo v 17. minutě. Darmstadt ubránil akci domácích, vrhl se do protiútoku, na levém křídle převzal míč Jerôme Gondorf, pěkným centrem našel úplně volného Marcela Hellera a nejlepší kanonýr svého týmu povedeným volejem otevřel skóre. Roman Bürki se za nechytatelnou dělovkou stihl jen ohlédnout.

Partě Thomase Tuchela na dnešní vítězství nestačili ani dva góly Pierre-Emericka Aubameyanga. Gabonský forward byl nejnebezpečnějším hráčem v černožlutém dresu. Svou první dnešní příležitost v prvním poločase ještě nevyužil, po přestávce už ale dvakrát udeřil.

Vyrovnání přišlo po hodině hry. Šindži Kagawa krásným pasem za obranu našel rozběhnutého Matthiase Gintera, jednadvacetiletý zadák vrátil míč na volného Aubameyanga a ten překonal brankáře Christiana Matheniu. A na druhý zásah nemuseli diváci čekat ani deset minut. Střídající Adnan Januzaj se štěstím prostrčil balón bývalému hráči Saint-Étienne, který si věděl rady a zaznamenal tak už svou devátou přesnou trefu v sezóně.

Když už se zdálo, že Dortmund si těsný náskok pohlídá, přišel v poslední minutě dalekonosný nákop do vápna, Rosenthal vyhrál důležitý hlavičkový souboj, míč se pak odrazil až k Aytacu Sulovi a kapitán Darmstadtu bombou k tyči šokoval celý stadion. Borussia dnes sice svého soupeře dle očekávání přehrála, před brankou však příliš nebezpečná nebyla a na vedoucí Bayern tak ztrácí již čtyři body.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 3:0 bvb!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 domácí možná nářez 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ách jo...v příštím kole porazíme Dortmund a už máme náskok 7 bodů a titul zase skoro doma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele