7. kolo
26.09.2015 15:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 0:3

Mohuč v podstatě nekladla obhájci titulu sebemenší odpor, tudíž po sedmi kolech zůstává na devíti bodech. Suverénní Bayern oproti tomu slaví další vítězství, na němž měl znovu velký podíl Robert Lewandowski.

Už ve 4. minutě zahrával Xabi Alonso rohový kop. Ve vápně se nejrychleji zorientoval Thomas Müller, jenže mířil nad. O čtvrt hodiny později fauloval de Blasis ve vlastním pokutovém území Kingsleyho Comana, avšak z nařízené penalty se Müller rovněž neprosadil. Domácí mírně zahrozili až ve 28. minutě, nicméně Manuel Neuer nakonec se střelou Yoshinoriho Muta žádnou práci neměl.

Za šest minut se naopak musel pořádně činit jeho protějšek Lorik Karius, neboť jinak by Douglas Costa jistojistě skóroval. První půli tedy svěřenci Martina Schmidta ustáli bez úhony, jenže z té druhé uběhlo sotva šest minut, když poprvé inkasovali. Coman od pravé lajny nacentroval téměř na úroveň penalty, kde se Lewandowski odpoutal od Bungerta a razantní hlavičkou poslal mnichovský velkoklub do vedení - 0:1. Celkově šlo už o jeho stý bundesligový gól!

V 63. minutě prostrčil za obranu si naběhnuvšímu polskému kolegovi míč Arthuro Vidal, načež mohl sledovat, kterak jeho spoluhráč obchází Kariuse a pohodlně skóruje do odkryté klece - 0:2. A aby toho nebylo málo, za pět minut se na levé straně uvolnil Costa a poslal přízemní příhrávku do naprosto ideálních míst, tudíž mohl Coman z hranice malého čtverce též bez problémů zakončit - 0:3.

Pak teprve začali hrát domácí. De Blasis přinutil k zásahu Neuera a následně trefil Christian Clemens spojnici tyče a břevna. Ve zbytku utkání však dominoval Bayern, třebaže gólově se už nikdo z hráčů prosadit nedokázal, ačkoliv takový Alonso k tomu rozhodně neměl daleko. Bavorský celek tak čeká na zítřejší odpověď Borussie Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli bude tento výsledek ,ale souhlasím s golovým rozdílem. Bajern nepotřebuje dokazovat nějakému Mainzu kdo je pánem v bundeslize.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 LEWA

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 BAYERN potvrdí stoupající formu

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že 1:0,nebo remíza pls Mohuč.

Reagovat
smazaný uživatel

TROTLE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele