Bundesliga - souhrn 5. kola

09.09.2011, 22:30, aktualizováno 11.09.2011, 19:31
Komentáře a souhrny
Bayern deklasoval Freiburg sedmi góly a vrátil se zpět na první příčku před Leverkusen. Ten má deset bodů, stejně jako Gladbach. Hertha šokovala výhrou v Dortmundu, Hoffenheim nastřílel čtyři branky v Mainzu, Werder přehrál Hamburk a Stuttgart si poradil s Hannoverem. Norimberk i bez vyloučeného Pekharta porazil Köln, Wolfsburg uspěl proti Schalke.

VfL Wolfsburg - Schalke 04 2:1

11.09.2011 17:30

Góly: 33. Mario Mandžukić, 82. Mario Mandžukić - 13. Raúl

Schalke se sice ve Volkswagen Areně ujalo brzkého vedení, Vlci ovšem utkání především zásluhou Mandžukiče otočili a připsali si tak druhou výhru v sezóně. Königsblauen prohráli po třech zvládnutých zápasech v řadě a ztratili tak kontakt s čelem tabulky.

Úvod utkání, jenž se nesl v hodně ospalém tempu rozjasnila až třináctá minuta. Huntelaar nastartoval Farfána, ten míč geniálně posunul Raúlovi, jenž se z těchto pozic obvykle nemýlí - 0:1. Vlci se po inkasované brance konečně probrali ze spánku a vzápětí mohli srovnat krok. Před Lakičem ale stihl včas zasáhnout Fährmann. Vzájemný duel se opakoval i ve 29. minutě, tentokrát však nemusel strážce hostující svatyně vůbec zasahovat.

Po půlhodině hry pak bylo z ničeho nic vyrovnáno. Novic v domácím dresu Jönsson posunul do vápna Mandžukičovi, ten byl u míče dřív, než Fuchs a hlavou pohodlně srovnal na 1:1. VfL bylo rázem při chuti. Z dálky napřáhl kapitán Träsch, pozorný Fährmann ale stihl zakročit. V závěru prvního dějství pak mohl Königsblauen po pěkné individuální akci poslat znovu do vedení Farfán, jeho rána si ovšem cestu mezi tři tyče nenašla.

Po obrátce se pokračovalo ve stejném duchu. K další střele se prodral Träsch, ani svůj druhý pokus však do branky nenamířil. O pár chvil později mělo velkou příležitost Schalke. Farfán našel parádním pasem do uličky Huntelaara, ten ale nedokázal zamířit přesně. Po hodině hry se tak mohlo znovu potvrdit známé rčení. Ochs nacentroval do pokutového území, na míč si nejvýše vyskočil Lakić, chorvatský střelec ovšem nedokázal stlačit míč pod břevno.

Hrálo se v rychlém tempu. Další příležitost na znovu získání vedení S04 měl po přihrávce Fuchse opět Huntelaar, z hranice penaltového puntíku ale nedokázal skvěle reagujícího Hitze překonat. To se nakonec ukázalo jako klíčový moment celého utkání. Osm minut před koncem totiž rozehrával volný přímý kop Schäfer, jehož zdánlivě neškodnou střelu tečoval Mandžukić do protipohybu Fährmanna, který neměl šanci zasáhnout - 2:1.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FC Norimberk 1:2

11.09.2011 15:30

Góly: 39. Adil Chihi - 31. Timmy Simons (pen.), 35. Timmy Simons (pen.)

V utkání plném nečekaných zvratů na obou stranách se nakonec po zásluze radovali hosté z Norimberka, kteří si tak připisují důležité tři body znamenající posun do horní poloviny ligového pelotonu. Köln se naopak po naději z minulého kola opět potácí v problémech.

Utkání začalo pěkně zostra. Ještě, než se domácí stačili vzpamatovat z příchodu na trávník, tak už mohli inkasovat. Neuběhla ani minuta hry, na dlouhé autové vhazování Chandlera si počkal Esswein a z akrobatické pozice napálil tyč. V dalším průběhu se hra trochu zklidnila, více ze hry měli ovšem i nadále Frankové. Mendler vyslal parádním pasem do úniku Pekharta, ten ale tvrdou střelou orazítkoval pro změnu břevno domácí svatyně.

Kozli sice se štěstím přežili další šanci, změnu v jejich hře to však nepřineslo. Za pasivitu tak přišel logicky trest. Po půlhodině hry zasáhl Geromel ve vápně nešikovně Feulnera a sudí Weiner nařídil bez váhání pokutový kop. Míč si na značku postavil kapitán Simmons a umístěnou přízemní střelou k levé tyči překonal Rensinga - 0:1. Pro svěřence Stále Solbakkena ovšem přišla vzápětí další rána.

Opět u toho byla domácí opora Geromel, který tentokrát zasáhl v dalším souboji Pekharta a sudímu Weinerovi nezbývalo nic jiného, než opět ukázat na penaltový puntík. Došlo tak na opakování pár minut starého souboje, ze kterého i napodruhé vyšel jako vítěz Simmons - 0:2. Ve 39. Minutě však přišel další nečekaný zvrat. Po rychlé kombinační akci centroval před branku Peszko, Podolski na přední tyči ve skluzu napálil Stephana, míč se ovšem odrazil přímo k Chihimu, který pohodlně snížil - 1:2. Do kabin navíc hosté odcházeli oslabeni o Pekharta, jenž byl po zbytečné druhé žluté kartě vyloučen.

Do druhé půle vstupoval každý tým s jednou změnou. Na domácí straně se již nepředstavil Eichner, na jehož místo přišel Jajalo. Na druhé straně pak mladíčka Mendlera vystřídal Eigler. Jinak se však pokračovalo v zajetých kolejích, hosté měli i přes početní oslabení stále navrch. Pojistku na těsné vedení mohl v 54. minutě přidat Esswein, ten ale stoprocentní příležitost zakončil jen střelou do připraveného Stephana.

Za dalších pět minut dal o sobě poprvé vědět novic Eigler, jeho povedená rána se však nakonec mezi tři tyče nevešla. Definitivní konec domácích nadějí potom nastal patnáct minut před koncem, kdy byl za hrubý faul na Feulnera po zásluze potrestán červenou kartou Brečko. Vyrovnané rozložení sil pak už pro der Club neznamenalo žádné nebezpečí, byli to naopak Kozli, kdo mohl ještě v závěru inkasovat. Svěřenci Dietera Heckinga ovšem žádný z rychlých protiútoků nedokázali dotáhnout do konce.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hamburger SV 2:0

10.09.2011 18:30

Góly: 53. Claudio Pizarro, 78. Claudio Pizarro

V Hamburgu už musí bít zvony na poplach a asi by nikoho nepřekvapilo, kdyby po pátém kole došlo k první trenérské rošádě v této sezóně bundesligy. Ani v severoněmeckém derby nedokázalo HSV zabrat, po dvou trefách Pizarra slaví třetí vítězství v řadě Werder.

Pětadevadesáté Nordderby začalo bez většího rozruchu, oba týmy vsadily na opatrnost a směrem dopředu byly příliš statické. Zápas ale po patrnácti minutách nabral na tempu a najednou se bylo na co dívat, zvlášť když Pizarro pálil těsně vedle a parádní Arnautovićův volej nadělal Drobnému spoustu starostí.

Trenér značně přeskupeného hostujícího mužstva Oenning vsadil na úpornou defenzivu, která dlouho na soupeře platila. Co se ale týče šancí HSV, tak ty nebyly takřka žádné. Několik nadějně vypadajících brejků nebylo dotaženo do konce, například když Petrić zcela ignoroval volného Jansena a zkoušel střílet sám. Hosté pak mohli být rádi, když ke konci poločasu Marin zakroutil míč vedle a hlavně když po jeho rohovém kopu trefil Sokratis hlavou břevno.

Po obrátce vyběhly na hřiště týmy bez personálních změn a stejný zůstal i obraz hry. Tentokrát byl ale Werder podstatně efektnější, vždyť už v osmačtyřicáté minutě dostal míč do sítě Pizarro, sudí Gräfe ale kvůli útočnému faulu na Westermanna gól neuznal. Pět minut nato si ale peruánský střelec vyspravil náladu, když se k němu od pravé tyčky odrazil Marinův přímý kop a brémský kanonýr po důrazném odstavení Jansena dorazil do prázdné branky - 1:0. Pro Pizarra to byl mimochodem již třináctý gól do sítě Hamburgeru SV, proti jinému soupeři nemá tak skvělou bilanci jako s tímto rivalem.

Nyní bylo na tahu HSV, vzhledem k velice defenzivnímu složení zálohy a dvěma odříznutým hrotům toho ale moc nepředvedlo. Dirigentská taktovka byla zcela netradičně svěřena Jarolímovi, český bojovník ale ve svém jubilejním třístém bundesligovém utkání neoslnil. V sedmdesáté druhé minutě ale málem se spoluhráči slavil vyrovnání, z ničeho nic se totiž v šanci objevil Petrić, jenže ztroskotal na skvěle reagujícím Wiesem.

Víc už toho hosté nepředvedli a místo toho ještě jednou inkasovali. Nejprve ještě Drobný zachránil proti Huntovi, v 78. minutě si ale Marinův roh našel Pizarro, díky nedostatečné péči bránícího Aoga si mohl míč zpracovat na prsa a poté vyslat nechytatelnou dělovku pod břevno - 2:0. Tím bylo rozhodnuto, příležitosti pohnout se stavem sice ještě měli Petrić na jedné a Hunt na druhé straně, výsledek se ale již nezměnil. Domácí radost pak v závěru ještě vyšperkoval Naldo, který se po více než roční abstinenci vrátil na bundesligová kolbiště.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hertha BSC 1:2

10.09.2011 15:30

Góly: 88. Robert Lewandowski - 50. Raffael, 81. Peter Niemeyer

Dortmund dnes opět jasně ukázal, že se zatím stále nenachází v ideální herní pohodě. Hertě podlehl v poměru 1:2 a na vedoucí Bayern tak nově ztrácí už pět bodů.

Borussia každopádně nezačala vůbec špatně a v úvodu utkání byla o poznání aktivnější. První střelecký pokus nakonec ale stejně patřil Hertě. V pozici zakončovatele se objevil Tunay Torun, jenže z poměrně velkého úhlu nemířil vůbec přesně.

Turecký útočník byl každopádně vidět i nadále. V 16. minutě si výborně narazil s Ramosem, obešel Schmelzera a následně vyslal na bránu Weidenfellera nepříjemnou pozemní ránu, která šla jen těsně vedle. Poté začal hrozit konečně i favorizovaný Dortmund. Hned dvakrát se k zakončení dostal Šinži Kagawa, jenže nejprve narazil na gólmana Krafta, zanedlouho hlavičkoval asi metr nad.

Ve 24. minutě byl blízko brance domácí Gündogan, s jeho tvrdou nevysokou dělovkou z přímého kopu si ale dokázal Thomas Kraft poradit. Před přestávkou mohl s nerozhodným stavem ještě něco udělat Großkreutz, avšak ani on míč do berlínské svatyně dostat nedokázal. Nepříliš záživný první poločas tak skončil bez branek.

Brzy po změně stran přišel pro všechny domácí fanoušky opravdový šok, jelikož Hertha se z ničeho nic střelecky prosadila. Raffael využil špatného bránění dortmundských obránců a dostal se do výborné palebné pozice. Jeho první střelu sice dokázal Weidenfeller bravurně zlikvidovat, na následnou dorážku brazilského útočníka byl už ale krátký.

Hosté mohli své vedení zanedlouho i pojistit, ovšem tentokrát nastřelil Raffael pouze břevno. Dortmund se pochopitelně snažil na nepříznivý stav okamžitě zareagovat, jenže gólmanovi Kraftovi příliš problémů nezpůsoboval. Až v 71. minutě byl blízko vyrovnání Sven Bender. Ten vypálil z velké dálky a jeho rána nakonec orazítkovala brankovou konstrukci.

Obdobně dopadl na druhé straně znovu také Raffael. Hertha byla ovšem při chuti a stále nebezpečně hrozila. Eberta sice dokázal Weidenfeller ještě vychytat, v 81. minutě se ale se štěstím po rohovém kopu prosadil Peter Niemeyer. Dortmund v závěru zásluhou přesně hlavičkujícího Lewandovského dokázal snížit, to bylo z jeho strany ale vše.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SC Freiburg 7:0

10.09.2011 15:30

Góly: 8. Mario Gómez, 26. Franck Ribéry, 41. Franck Ribéry, 52. Mario Gómez, 55. Mario Gómez, 71. Mario Gómez (pen.), 90. Nils Petersen

Bayern pokračuje v krasojízdě. Svěřenci Juppa Heynckese si s chutí zastříleli i proti Freiburgu a ukázali, že jsou právem považovány za největšího favorita na zisk titulu. Bavorský celek má po pěti odehraných duelech na svém kontě již šestnáct vstřelených branek a rovnou polovinu z nich vsítil sám Mario Gómez.

Bayern se od úvodu do svého protivníka pořádně zakousl. První možnost přišla již po třech minutách hry. Ribéry si pohrál se Schusterem, potom ve vápně předal číhajícímu Kroosovi, ten ale nedokázal Baumanna překonat. Odměnu za příkladný vstup do utkání dostali domácí o pět minut později. Na konci pohledné kombinační akce stála přesná přihrávka Kroose na volného Gómeze, pro kterého už nebyl problém z bezprostřední blízkosti zakončit - 1:0.

Domácí se po vedoucí brance uklidnili, trochu se stáhli a soustředili se především na bezchybnou defenzivu. K ohrožení branky se tak mohl poprvé přihlásit i Freiburg. Schuster našel dlouhým pasem Cissého, ten neváhal a vypálil, Neuerovu branku ovšem netrefil. Vzápětí zkoušel štěstí Flum, s jeho pokusem si ale poradil pozorný Neuer. Domácí odpověď pak byla znovu smrtelná. Müller si poradil ve vápně, potom posunul Ribérimu, který ač s ofsajdu, tak zamířil přesně - 2:0.

A vzápětí mohli hosté inkasovat potřetí. Schweinsteiger našel přesným centrem do vápna hlavu Gómeze, ten ale nedokázal překonat skvěle reagujícího Baumanna. V další šanci se ocitl Rafinha, tomu se ovšem do rány postavil Bastians a vychýlil střelu alespoň na tyč. Čtyři minuty před koncem prvního dějství bylo rozhodnuto. Na centr Rafinhy si naběhl Ribéry, jenž ve vzájemném souboji předčil Nicua a snadno uklidil míč na zadní tyč - 3:0.

Po obrátce se již na trávníku v hostujícím dresu neukázala dvojice Nicu - Jendrišek, na jejichž místa přišli čerství Mujdža s Dembelém. I přes změny v hostující sestavě jsme však žádné odlišnosti v průběhu hry nezaznamenali. Freiburg naopak definitivně srazily do kolen dva rychlé kontry v rozmezí tří minut. V padesáté druhé minutě se opět osvědčila spolupráce Ribéry - Gómez a druhý jmenovaný měl rázem zaděláno na další hattrick - 4:0.

Domácí kanonýr nemusel čekat dlouho a skutečně se dočkal druhého tříbrankového zápisu za sebou. Ribéry znovu posunul na lépe postaveného Gómeze, ten sice trefil stínujícího Bartha, ale míč se odrazil pro hosty tak nešťastně, že se přes bezmocného Baumanna nakonec dostal za brankovou čáru - 5:0. Svěřenci Juppa Heynckese sice neustále zvolňovali tempo hry, ale i tak si vytvářeli jednu šanci za druhou.

V 71. minutě stáhl Dembelé v pokutovém území Müllera a sudí Welz nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Gómez a napodruhé překonal nešťastného Baumanna - 6:0. V závěru symbolicky vystřídal Gómeze nadějný Petersen a hned po svém příchodu ukázal, že v něm má Bayern slušnou náhradu. Odražený rohový kop rozehrál napodruhé Schweinsteiger, na centr si na malém vápně naběhl Petersen a připsal si tak premiérovou bundesligovou trefu - 7:0.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 0:4

10.09.2011 15:30

Góly: 16. Roberto Firmino, 45. Ryan Babel (pen.), 74. Ryan Babel, 85. Nikolče Noveski (vl.)

Hoffenheim vykradl Coface Arenu a konečně tak prolomil historii vzájemných soubojů, ve kterých si do té doby nikdy nedokázal připsat plný bodový zisk. TSG se tak po rozpačitém úvodu začíná zvedat, naopak Mainzu povážlivě dochází dech.

Svěřenci Holgera Stanislawskiho se ani v cizím prostředí nezalekli a hned od úvodu se do svého soupeře pustili s pořádnou vervou. Otevřít skóre mohl po Firminově pasu v sedmé minutě Babel, který se z čista jasna ocitl sám před Müllerem, ten ovšem jeho záměr přečetl a nohou zabránil nejhoršímu. Pak měli dvě velmi dobré šance hráči FSV. Dvojice Choupo-Moting - Allagui s nimi ovšem nenaložila dobře.

V šestnácté minutě pak přišla velká chyba Polanskiho, ten nevěděl o dotírajícím Firminovi, jenž mu následně sebral míč, oklamal celou domácí obranu a pohodlně zavěsil - 0:1. Inkasovaná branka Mainz ještě více srazila, i když odpovědět mohl nejprve ze standardní situace Ivanschitz a po něm i Soto, ani jeden z nich ovšem branku netrefil. A tak přišel v nastaveném čase prvního poločasu další trest. Pospěch srazil Babela a sudí Winkmann nařídil pokutový kop, který sám faulovaný s přehledem proměnil - 0:2.

Po přestávce se pokračovalo ve stejném duchu. Hoffenheim i nadále kontroloval hru a vytvářel si další šance. Mlapa sice v 52. Minutě dokázal překonat Müllera, s ním ale přestřelil i branku. Následovala pětiminutovka, ve které domácí hned dvakrát ohrozili Starkeho svatyni. Nejprve se znovu osvědčila spolupráce Choupo-Motinga s Allaguim, druhý jmenovaný ale podobně jako vzápětí Caligiuri ztroskotal na Starkem.

Proti domácím stálo všechno, nepomohla ani střídání, navíc v 74. minutě už to bylo o tři branky. Střídající Williams našel parádním pasem Babela, ten si poradil s Bungertem a přízemní střelou k levé tyči zvýšil na 0:3. Pět minut před koncem navíc po zmatku v pokutovém území tečoval Noveski přihrávku Firmina nešťastně do vlastní branky a uzavřel tak dílo zkázy - 0:4.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hannover 96 3:0

10.09.2011 15:30

Góly: 9. Shinji Okazaki, 79. Zdravko Kuzmanović, 86. Serdar Tasci

Stuttgart konečně dokázal zabrat. Švábi takřka nepustili doposud neporažený Hannover do hry a po výsledku 3:0 si připisují druhou výhru v sezóně. Varování Mirka Slomky tak bylo vyslyšeno.

Stuttgart pod dojmem nepříznivých výsledků začal hodně odvážně a bylo jen otázkou času, kdy otevře skóre. To se stalo v deváté minutě. Harnik našel přesným pasem rozběhnutého Okazakiho, ten si v běžeckém souboji poradil s otřeseným Cherundolem, jenž byl chvíli předtím ošetřován a z bezprostřední blízkosti překonal Zielera - 1:0. Hannover byl v šoku a nemohl se proti dobře organizované obraně VfB prosadit.

Když to nešlo kombinačně, tak to hosté zkoušeli alespoň střelami z dálky. Nejnebezpečnější pokus si připsal Pinto, jehož ránu ale stihl Ulreich vyrazit. Strážce domácí svatyně se musel pořádně otáčet i ve 35. minutě. Po chybě Boulahrouze se do zakončení dostal Rausch, na pohotového Ulreicha ovšem nevyzrál. V závěru první půle mohl po Cacauově pasu přidat pojistku Harnik, ten ale místo střely zvolil přihrávku na Gentnera, což se neukázalo jako šťastné řešení.

I po změně stran měl Hannover velkou šanci, a jak jinak, než po individuální chybě Švábů, konkrétně Mazy. Po jeho ztrátě se k míči dostal Stindl, jenž následně předal Konanovi, ten se efektivně obtočil kolem Tasciho, ale Ulreicha v tísni překonat nedokázal. Stejně dopadl i Stindl. VfB i nadále kontrolovalo průběh hry, ve finální fázi ho však srážela vlastní nedůslednost. Tak jako v 69. minutě, kdy Konan nepotrestal zaváhání Tasciho, protože byl u míče první Ulreich.

A když už se po přihrávce střídajícího Stoppelkampa dostal Konan ke střele, tak branku pro změnu netrefil. To ale neplatilo na opačné straně. Kuzmanović napřáhl z 25 metrů a nechytatelnou střelou zvýšil na 2:0. Rozhodnutí pak přišlo čtyři minuty před koncem. Po standardce Hajnala hlavou míč prodloužil Pogrebňak k Tascimu, jenž se nemýlil - 3:0.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Kaiserslautern 1:0

10.09.2011 15:30

Góly: 58. Juan Arango

Borussia Mönchengladbach nakonec dokázala zásluhou Aranga přehrát Lautern, čímž tak odčinila porážku z Veltins Areny. Hříbata se tak drží na skvělé druhé příčce, svěřenci Marca Kurze naopak prodloužili čekání na premiérové tři body.

Domácí začali aktivně. První střelu si však na své konto připsali paradoxně hráči Lauternu. Petsos, ale svým pokusem nemohl ter Stegena vůbec ohrozit. Odpověď přišla o pár minutek později. De Camargo oklamal dvojici Amedick - Rodnei, následně ale nedokázal zacílit mezi tři tyče. Po čtvrthodině hry se po akci Sukuty-Pasa s Kirchem dostal ke střele mladíček Fortounis, jeho ránu ovšem domácí obrana zablokovala.

Hříbata chtěla svého soupeře vylákat z obrané ulity, ten se ovšem nedal a i nadále se spoléhal především na defenzivu a rychlé protiútoky. A když svěřenci Luciana Favreho postrádali v ofenzivě jakoukoliv invenci, tak jsme téměř žádné vyložené příležitosti neviděli. Výjimkou byl dalekonosný pokus Marxe, který ovšem neznamenal pro hostující svatyni žádné nebezpečí. Ve 41. minutě pak napřáhl na opačné straně Dick, přízemní střelu si však ter Stegen pohlídal.

Po obrátce se pokračovalo ve stejném duchu. Gladbach sice chtěl hrát, ale i přes veškerou snahu nemohl dlouho vymyslet nic překvapivého, co by dokázalo sehranou hostující obranu překonat. Se střelou Reuse si Trapp v pohodě poradil. V padesáté osmé minutě ovšem potáhl míč Jantschke, následně od pravé postranní čáry přesně odcentroval a nabíhající Arango celou akci přesně zakončil - 1:0.

Inkasovaná branka rázem přeskupila síly na hřišti. Teď to byli Rudí ďáblové, kdo se musel hnát dopředu. Po hodině hry rozehrál volný přímý kop Tiffert, míč směřující do šibenice ovšem parádním zákrokem vytáhl ter Stegen a udržel pro svůj tým vedení. Svěřenci Marca Kurze už si další příležitost nevypracovali, naopak mohli potom, co otevřeli hru ještě inkasovat. Střelu Bobadilly, stejně jako zakončení Aranga dokázal i s pořádnou porcí štěstí Trapp zastavit, na porážce jeho týmu už se ale stejně nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1:4

09.09.2011 20:30

Góly: 5. Hajime Hosogai - 6. Sidney Sam, 23. Stefan Kießling, 72. Sidney Sam, 80. Eren Derdiyok

Leverkusen zvládl utkání v SGL Areně a připisuje si na své konto další tři body. Celkově už jich svěřenci Robina Dutta mají deset a rázem se tak premiérově v letošní sezóně vyhoupli do čela tabulky. Augsburg naopak i nadále čeká na plný bodový zisk.

Utkání začalo pěkně zostra. Ještě, než se hráči Bayeru stačili na trávníku rozkoukat, tak domácí udeřili. Callsen-Bracker našel přesným pasem na levé straně pokutového území volného Baiera, ten si pohrál s obránci a následně poslal před branku prudký centr, na přední tyči sice ještě Wernera stihl odstavit Reinartz, u druhé tyče už se však Hosogai, i přes skluzujícího Sama prosadil - 1:0.

Radost Augsburgu ale dlouho nevydržela. Hned z protiútoku prostrčil Kießling do uličky na rozběhnutého Sama, který přízemní střelou na zadní tyč srovnal krok - 1:1. Hosté byli i po vyrovnávací brance při chuti. Augusto našel přesným pasem Ballacka, ten však z akrobatické pozice trefil připraveného Jentzsche. Na druhé straně si Baier poradil s Reinartzem, potom ale pálil nepřesně.

Ve dvacáté druhé minutě předvedli hostující hráči další parádní akci. Augusto si na pravé straně vápna pohrál s de Roeckem, následně celou situaci ještě vyšperkoval přesným přistrčením do strany Kießlingovi, pro kterého už nebyl problém uklidit balón k levé tyči - 1:2. Odpověď mohla přijít opět vzápětí. Sankoh ovšem napálil z volného přímého kopu pouze zeď. V závěru prvního dějství měl možnost ještě Mölders, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Po obrátce se pokračovalo ve svižném tempu. Chybnou rozehrávku Davidse mohl potrestat Sam, z úhlu ale pálil nad branku. O chvíli později našel Bellinghausen v dobré pozici Wernera, ten ovšem nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. V další příležitosti se po efektním, ale hlavně efektivním sklepnutí Mölderse ocitl sám Bellinghausen, ani on ale nedokázal zamířit přesně.

Po hodině hry napřáhl z hranice vápna Augusto, povedenou střelou ale branku o chlup minul. Ofenzivní fotbal v podání obou týmů gradoval. Srovnat krok mohl nejprve střídající Gogia, trefil však pouze prostor, kde stál připravený Leno. Na opačné straně odpověděl další čerstvý hráč Schürrle, ani jemu však nebylo souzeno zamířit do černého.

A když už to vypadalo, že se domácí nadechují k závěrečnému náporu, tak se ukázal spící démon Sam, jenž si skvěle zpracoval nabídku od Castra a přesnou přízemní střelou k levé tyči zajistil svému celku klidný závěr - 1:3. Deset minut před koncem pak Reinartz přesně přihrál Augustovi, ten hned z první prostrčil míč střídajícímu Derdiyokovi, který sice napoprvé napálil výborně reagujícího Jentzsche, reparát už však zvládl na jedničku - 1:4.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov540116:112
2.Werder Brémy540111:512
3.Borussia Mönchengladbach53117:310
4.Bayer Leverkusen53116:310
5.TSG Hoffenheim53029:49
6.Schalke 04530211:89
7.1. FC Norimberk53025:59
8.Hertha BSC52216:58
9.Hannover 9652216:78
10.VfB Stuttgart52127:37
11.Borussia Dortmund52126:47
12.1. FSV Mainz 0552127:107
13.VfL Wolfsburg52036:96
14.SC Freiburg51139:164
15.1. FC Köln51137:144
16.FC Augsburg50234:102
17.1. FC Kaiserslautern50232:82
18.Hamburger SV50146:161

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (157)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Leverkusen peknej vysledek

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Nemecký klub 1. FC Kolín dostal pokutu 10 tisíc eur za to, že fanúšikovia tohto mužstva v augustovom bundesligovom stretnutí proti Schalke 04 hádzali z hornej časti tribúny poháre naplnené močom a ľudskými výkalmi na priaznivcov sediacich nižšie ako aj na hraciu plochu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom jako vtipného? By mě zajímalo, jestli by ses smál, kdyby po tobě někdo hodil kelímek se chcankama. To je spíš smutné, že to někoho může vůbec napdanout

Reagovat
jv

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

no ved ja sa smejem s tych čo to hazali a nie s tych chudakov na ktorych to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no ved ja sa smejem s tych čo to hazali a nie s tych chudakov na ktorych to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečný prasata

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sidney Sam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Právě jsme se o tom bavili s Arnem, že skoro vůbec není vidět a potom najednou z ničeho nic udeří...

Reagovat
blaugrana

Ma niekto stream na zápas Nadal vs Arod?

Reagovat
smazaný uživatel

eurosport

Reagovat
smazaný uživatel

eurosport

Reagovat
didosh

Reagovat
didosh

eurosport

Reagovat
didosh

eurosport

Reagovat
jv

Dneska zase na páteční předehrávku pěknej fotbal z obou stran. Bayer to po skvělý první půli trochu pustil a nakonec se mu to málem mohlo vymstít... Nejlepší hráči Augusto, ten si tam dělal s obráncema, co chtěl... Dobrej byl Sam a povedenej zápas odehrál konečně i Kießling. Leverkusen bude letos ještě pořádně zlobit...

Co se týče Augsburgu, tak i vzhledem k losu nemá moc dobrý vyhlídky... Chce to co nejdřív udělat výhru, jinak může nastat problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen hlavně doplatí na tu obranu. Ta mi přijde hodně nejistá. Zlobit bude, ale za poháry budou s tímhle rádi

Reagovat
jv

Tak obrana je jejich achillovou patou, to je pravda, ale podle mě si to snad časem sedne... Přece jen jsou to všechno mladíci, tak by měli jít jenom nahoru... Ale chyba je, že nepřivedli někoho zkušenějšího, to je nakonec může mrzet.

Reagovat
fantomas

Hosogai.

Reagovat
jv

Začíná se docela rozehrávat, i když v tý obraně, to má hodně těžký... Uvidíme, jestli si ho Bayer po konci sezóny stáhne, podle mě by mohl zůstat.

Reagovat
fantomas

No on stejně za repre těžko někdy v budoucnu bude pořádně hrát. Leda na DM, na krajích obrany má hroznou konkurenci. Ale těší mě, že se Asijci čím dál víc prosazujou v Evropě, hlavně ti Korejci a Japonci. Tady v Augsburgu hrává kde?

Reagovat
jv

On primárně právě DM ne? Jinak hlavně Japonci jsou teď v BL obrovskej boom... Všechno to začal Kagawa, kterej se ukázal ten první půlrok, než se zranil ve skvělým světle a ostatní týmy začly taky přivádět Asiaty a doufaly, že se jim povede něco podobnýho... A dá se říct, že se to celkem povedlo. Uchida se v S04 docela uchytil, ale uškodilo mu zranění, jinak budoucnost má obrovskou (překvapilo mě, kolik už toho na svůj věk stihl odehrát v repre)... Skvělě se ukázal Okazaki ve Stuttgartu, to je taky hráč s neskutečným potenciálem... Výborný reference jdou v Gladbachu na mladíka Otsu...

Samostatnou kapitolou je pak na Asiaty Bochum. Tese začal neskutečně, ale poslední dobou je to u něj horší, ale nemám o něm tolik přehled, on teď ani moc nehraje... Dřív tam hrál Ono a teď před sezónou přivedli dalšího mladíka, jmenuje se Inui a reference na něj jdou zatím hodně dobrý...

Jinak Hosogai začal na lávce, potom odehrál dva zápasy na DM a teď první na pravým beku. Všechny ty zápasy jsem zrovna neviděl, ale dneska se jevil z tý obrany nejlíp, hlavně teda směrem dopředu... Jinak hodnocení měl vždycky tak nějak průměrný.

Reagovat
fantomas

Je fakt, že v repre spíš hraje na DM, kde občas supluje za Hasebeho nebo ho střídá. Ale dispozice má podle mě lepší na toho beka, už jen kvůli tý slušný podpoře útoku. Každopádně před Učidu nemá šanci, ten nalevo uklidil i Komana, kterej teď musí hrát přes nohu, přestože na MS 2010 zazářil právě vpravo. Vůbec mám Učidu hrozně rád, jeden z mých nejoblíbenějších beků vůbec - hlavně se mi líbí, jak u tý hry přemejšlí a jen bezhlavě neposílá do vápna jeden balon za druhym. To už teď moc nevidim, v Anglii až na ty top slavný beky akorát u Bainese, takže proto si ho tolik cenim.

Kagawa je teď pro Japonce ohromně důležitej po zranění Hondy, nicméně v repre je zatim po těch referencích spíš poloviční. Okazaki se konečně propracoval do základu, kde by teď měl v kvalifikaci hrát stabilně, tak se snad pořádně ukáže. Naposled zachraňoval remízu s Uzbekistánem, ale hlavně byl vidět, když se směšně snažil nafilmovat pentli.

Otsu zatim hrál jen za U22, takže toho vůbec neznám, ale samozřejmě mě to taky těší. A Inuiho zápasy za repre sem taky nějak minul, ale koukám, že za Bochum hnedka gól, takže taky paráda. Vůbec tak nějak uvažuju, že bych hlavně kvůli těm Asiatum začal německej fotbal blíž sledovat. I víc než telegraficky...

Reagovat
jv

Tak přes Uchidu to asi nepůjde, to je pravda... Ale třeba by se mohl zkusit na levý straně obrany, kde je teda ten Koman, ale co jsem tak koukal, tak už má 30 a náhrada už tak bude pomalu potřeba. Jinak Uchida, i když hraje za S04, tak patří k nejlepším bekům v lize, i když občas trpí určitou nevyrovnaností výkonů, ale to se v tý obraně Schalke ani nejde divit... Určitě je to jeden z nejkonstruktivnějších beků...

Tak Kagawa loni na podzim zazářil neuvěřitelným způsobem, patřil k úplný špičce a spolu se Sahinem, Barriosem a stoperskou dvojicí nás hodně posunul k titulu... Jeho čas stoprocentně přijde i v repre, pořád je hodně mladej. Okazaki je tak trošku "letec" to máš pravdu, ale hráč je to taky parádní, má skvělý střely z dálky.

Tak Bundesligu určitě začni sledovat, můžu ti to jen doporučit, stoprocentně se nebudeš nudit...

Reagovat
fantomas

Ale nalevo je ještě jednička Nagatomo, proto sem taky řikal, že přes beka Interu, resp. Schalke se fakt nemá šanci prosadit.

Reagovat
jv

Jj vidíš, na toho jsem zapomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

výbroný výkon

Gómez 4 góly (ikdyž tu penaltu mohl kopat i Franck aby měl hattrick), první gól má konečně i Petersen a Alaba tam měl hodně pěkný akce (ikdyž proti nalomenýmu soupeři to jde líp...)

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen doufam, že Mario nebude kopat penalty i v LM. On to kope snad se zavřenejma očima

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že níkdo jiný letos Bundesligu vyhrát nemůže než Bayern Jinak, dneska mě pěkně naštval Eurosport 2. V programu měli Bayern a vysílali podělanej Dortmund.

Reagovat
jv

Hm, věř že příště už tomu bude naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

tak příště hraje Bayern v neděli od 17:30

Reagovat
jv

Tak já to myslel tak, že když se bude rozhodovat mezi Bayernem a BVB, tak padne jednoznačně volba na vás.

Reagovat
smazaný uživatel

jo takhle no, změnu by to ale občas chtělo (jen se divím, že BVB nehraje až od 18:30)

Reagovat
jv

Tak zase bylo Nordderby.

Reagovat
vocasisko

Krása kolik gólů padá v Bundeslige . Letos vypadá Bayern jako těžko zastavitelnej válec, jestli si sám nic neposere nebo nepříjde výrazné zranění klíčkových hráčů, tak si pro ten titul dojdou ve velkém stylu. Dortmund to bude mít s obhajobou těžké a dle mého to nezvládne, navíc ztrácí už na začátku soutěže a to se jim vymstí.

Reagovat
jv

Tohle je už takřka tradicí...

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha Berlín Paráda. není lepší než vidět 80tisic zklamaných vos.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Hertha BSC, ne Hertha Berlín To druhá ani nekomentuju radši.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayyeeeeeeern!!!!!To jsme je rozstříleli!A tet liga mistrů a zničit Villareal !Bayeeeernn!!!!!!

Reagovat
JozkokozleJ

Pekne Hertha. Vyuzilo sa toho, ze Dortmund dnes nastupil do druhej polky nejaky nekoncentrovany. Za kratku chvilu mala Hertha 2 velke sance, jedna sa vyuzila. Pustit Herthu do vedenia 1:0 to je potom i pre Dortmund (ktory ani v prvom polcase nebol nejaky skvely) tvrdy oriesok. Hertha paradne branila a mala ozaj nebezpecne protiutoky (ako vzdy).

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bude válec i v LM!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

VfB se taky rozjíždí,letos bude Bundesliga moc zajímavá!

Reagovat
smazaný uživatel

Mario má formu jako hrom!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skurv... Dortmund doma prohraje a tiket je v pič...

Reagovat
smazaný uživatel

a hele, příspěvek s textem

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Dokonca s textom, v ktorom nie je slovo: "Čobolové"

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia Dortmund

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Arne

Wow, tak to je sen... Jsem dneska lapil penaltu a jedu domů s tím, že štěstí jsem si vybral... A najednou tohle, výhra u mistra, asi tak druhá z posledních dvou desetiletí. Paráda.

Reagovat
JozkokozleJ

Blahoželám k obom

Reagovat
Arne

Díkes. Už jsem těším na sestřih a pondělní analýzu, na všechno - ty dva týdny to strašně chybělo. Akorát o BVB mám trochu obavy, no.

Reagovat
JozkokozleJ

Styl Herthy je presne taky, ako si pred sezonou popisoval. Vrazedne kontry... a ak nastane situacia, ze vedu 1:0 ako dnes, tak to je voda na ich mlyn.

Necakana vyhra dnes velmi potesila, ale ako pises, u BVB to nie je uplne ono. Viem, ze ich cielom nie je jasny utok na titul, ale predsa len verejnost to od nich ocakava a i by som im to doprial, i kvoli samotnej BL (aby poprehanali Bayern). Uvidime, snad chytia nejaku snuru... teraz uz mozu

Reagovat
Arne

Jj, chtělo by to dvakrát vyhrát a ono to půjde... Návrat Barriose to zvedne o hodně procent, a rozhodně postavit zároveň Großkreutze a Kubu nebylo moc šťastný. Když už není Mario, tak jasná volba měla padnout na Perišiće. Když ale tam udělají botu Mats s Nevenem, tak to není ideální, od nich bych to neočekával. Snad v úterý dají Arsenal, to by je hodně nakoplo.

Co se týče nás, tak po prvním kole bych ani ve snu nepočítal, že budeme mít teď osm bodů... Před začátkem ligy jsem ale počítal, že by mohlo být 7 - 9, pokud to sakra dobře půjde. Akorát jsem teda nepočítal s dnešní výhrou a s tím propadákem s Norimberkem. Jak ale říkal Babbel, chce to neusnout na vavřínech, za týden s Augsburgem to bude o ničem jiném a docela se toho obávám, aby body znovu neputovaly do Bavor.

Reagovat
JozkokozleJ

Nedivim sa, ze Perisic mal v Belgicku tolko nastrielanych golov. Ked prisiel dnes na ihrisko, v medzihre ho sice nebolo vidiet, no dostal sa minimalne do troch sanci. Ma ten sestnastkovy strelecky instinkt.

Buduci tyzden pojde Hertha s ulohou favorita. Na to som teda zvedavy... Vcera Augsburg nehral vobec tak zle, ako hovori konecny vysledok. Kridla Bellinghausen, v druhom polcase i Werner vedeli prevetrat lajny. K tomu Hosogai a Baier... urcite to nebude nic lahke.

Reagovat
Arne

Bellinghausen se mi líbil, dost to tam větral... Určitě mu to sedí víc než vzadu v obraně, zase je ale problém, že tam za ním byl Davids a ten mi zkrátka jako LB nepřijde. Na DM by měl bejt lepší. Jinak problém Augsburgu je kreativita, místo Baiera bych tam viděl Thurka (já vím že utopie, Jos neustoupí) nebo Oehrla. Pokud nemá den Mölders, jakože včera neměl a přitom tam těch slušnej centrů pár bylo, tak na tom nebudou dobře.

Bayer byl ale kvalitou někde jinde... Dutt mě potěšil s Michaelem, takhle jak hráli včera, bych si představoval ideální sestavu zálohy (akorát teda Schürrle místo Sama). V ofenzivní záloze by Ballack mohl ještě zavázat na první angažmá v Leverkusenu, včera pět střel, to je docela slušná vizitka. Akorát jsem teda nepochopil Schwaaba na levé straně a Castra na pravé, když ten zahraje dobře na obou a Schwaab nalevo byl snad poprvý.

Reagovat
JozkokozleJ

Davids sa mi doteraz (zväcsa ale len zo zostrihov) pozdaval, ale to na pozicii DM. Lavy bek mu ozaj nesadol. To co tam stvaral na zaciatku druheho polcasu, to ozaj bolo na pozdvihnutie obocia.

Vsade som dotraz, pocul a cital viac-menej iba kritiku na Ballackov vykon v Augsburgu... Nepodal sice nejaky vykon z rise snov, ale urcite to nebolo na striedanie v 60. minute. Neviem posudit, ci Augsburg je relevantne meradlo, ale myslim, ze vykonom si Ballack poziciu v zostave zastal, ba po jeho odchode sa vykon Bayeru o dost zhorsil (tu zas neviem posudit, ci priamo vplyvom odchodu Ballacka). A kto vie... trebars bol striedany, nech ma dost sil na Chelsea...

Reagovat
jv

Na Stamford Bridge by měl podle všeho maximálně střídat... V tom svým vyjádření to víceméně potvrdil i Dutt.

Reagovat
jv

K nám už se vyjadřovat nebudu...

Jinak vaše hra už podle mě půjde jenom nahoru. Defentivu máte zápas od zápasu jistější, v tomhle směru pomohl i návrat Hubníka. Jinak na tohle je Babbel jako obránce specialista a jde to vidět... A ta ofenziva se bude taky jenom zlepšovat, protože kvalita je tam neodiskutovatelná. Raffael byl zase skvělej, Ebert se zvedá a dneska byl dobrej i Torun.

Reagovat
Arne

Jojo, teď jsem viděl tu kombinaci Toruna s Ramosem asi, jak pak pálil vedle... To bylo lahůdkový. Obrana se zlepšuje, přitom z ní jsem měl největší strach.

Při obou našich gólech výrazný chyby v obraně, sice ten první dost klika, jak se to tam odrazilo, ale takovýho prostoru tam měl... Tam by proběhla svině i s mladejma.

Reagovat
jv

Jj, při tý akci nás tam pěkně vyšachovali... Obrana bude u vás nejsilnější stránkou, uvidíš.

Jinak tohle jsi vystihl naprosto přesně, nenapsal bych to výstižněji.

Reagovat
JozkokozleJ

...napriklad dnes Kobiashvili velmi dobry vykon. Prim hrala jeho skusenost. Za situacie, kedy by iny davno odkopol niekdam daleko-prec... Levan podrzal, ci konstruktivne rozohral, ci vypytal si faul.

Reagovat
jv

Podle mě to byl jeho letošní nejlepší výkon.

Reagovat
jv

Gratuluju i k chycený penaltě. Nakonec to jako brankář ještě někam dotáhneš...

Reagovat
Arne

Reagovat
slovaňáák

Asi lepsi, ze sem to nevidel... Jsem zvedavej na sestrih.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB je v řiti!!!Bayyeeeernnn!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nááádhera Bayern Munchen už se těším jak rozstřílíme Villareal

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by jim naložit,kromě Realu a Barcy je to ve Španělsku bída.Bayeeeeeeernnnnn!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Munchen vítěz Ligy Mistrů 2012!!!

Reagovat
Liquid

ubohej Dortmund 1000x

Reagovat
smazaný uživatel

špatnej tiper Liquid

Reagovat
JozkokozleJ

Tychto trotlov neznasam, co sa pridu vyzvraciat do diskusie, lebo im nevysiel tiket.

Reagovat
Arne

Ty seš ubohej... Ubohej tipér a plačka.

Reagovat
jv

Reagovat
Liquid

je to ostuda, mistr a prohraje doma s nováčkem

Reagovat
smazaný uživatel

ne, tohle je vyrovnanost Bundesligy

Reagovat
jv

Nebo tak.

Reagovat
smazaný uživatel

vyrovnanost? když Bayern dá Freiburgu sedmičku?

Reagovat
smazaný uživatel

skvělá forma Bayernu...

ze sezony 07/08 mne k tomu napadá případ: Bayern - Cottbus 5:0 x Cottbus - Bayern 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

nepopírám, že Bayern má skvělou formu, ono s takovým týmem ještě aby neměl, jen mě to přišlo úsměvné, že si napsal vyrovnanost ligy a Bayern zrovna vyhrál rozdílem dvou tříd

Reagovat
jv

Není to ostuda. Vždyť Hertha BSC je až na vyjímku (která nastala letos) pravidelným a jedním z nejtradičnějších klubů BL. Bez ní by to nebylo ono, takže nepovídej nesmysly...

Reagovat
JozkokozleJ

... to si spadol pred vikendom z Marsu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Werder předvádí pěknou hru, takovou jejich klasiku. Líbí se mi oba kraje, Ignjovski hraje výborně, pak Marin tam krouží a vymejšlí... Jen škoda, že v takovým tempu nehrají furt, vždycky chvíli tlačí na pilku a pak se chvíli nic neděje.

Oenning to dneska chce jednoduše zalepit a spoléhat, že mu tam jeden kontr spadne... Což by bylo docela možný, kdyby tam byl třeba Son a ve středu Kačar. To Jarolím má překvapivě dost balonů, až fakt zírám, ale moc mu to nesedí. S Teschem tam nic nemůžou v životě nic vymyslet.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pro HSV je to teď ta nejlepší možnost,musí stabilizovat obranu, ale tak Gojko je na lavičce, tak tam třeba pak místo někoho naskočí (a na brejky asi Töre)

Reagovat
smazaný uživatel

werder skvely parada se na ne divat! jinak nechapu proc neuznali pizzarovi prvni gol ale spravil si to druhym! z tohletoho zapasu nic jineho nez 3 body nebrat!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a hodne me mile prekvapil sokratis a ignj ovskij

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Fritzovi by ta záloha mohla sednout líp, jen je škoda, že kvůli tomu sedí Ekici

Reagovat
smazaný uživatel

wiese to ted pekne zachranil!! jsem rad ze v repre je takova "dvojka" protoze pak se o nej moc jine kluby nezajimaji a zustava v bremach!

Reagovat
smazaný uživatel

...tak teď už by změna přijít měla (a opět jsem měl perfektní načasování, zapnu zápas a zrovna skončila opakovačka gólu typické by bylo, kdyby už další ani nepadl)

Reagovat
jv

Jinak docela mě překvapuje, kolik se tu najednou zase vyrojilo fans Bayernu... A ti, kdo přáli loni BVB, jsou rázem pryč, což je ale dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

já tu vidím jen, že ubylo "fanoušků" BVB (tak SuperFrankie má ban, to už je jeden příznivec )

z fans Bayernu tu vidím jen staré tváře (a matty-s, který už je ale dýl na fcbayern.cz)

Reagovat
jv

Tak ty fans Bayernu jsem bral spíš tak, že najednou vylezli, ne že by se objevili z ničeho nic... Jinak je pravda, že SuperFrankie byl jeden z těch "rychlokvašek".

Reagovat
smazaný uživatel

no, ono to jeho známé "my" (BvB, ACS, Chelsea, Aris, Lazio a já nevím kdo ještě).

Reagovat
jv

Jojo, měl toho víc, to je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Legia a Viola merda

Reagovat
smazaný uživatel

na Legii sem úplně zapomněl, fujtajbl

Reagovat
smazaný uživatel

má BAN?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, asi za to, že mezi všechny příspěvky o hokeji hodil něco co mělo někoho zesměšnit (a kvůli tomu ještě nezazpíval )

Reagovat
smazaný uživatel

Idiot. Bych mu dal nějaký delší, aby si to v hlavě srovnal. Co tu leckdy předvádí za psycho one man show, to je leckdy echt zlo.

Reagovat
slovaňáák

Jo jo aspon neco pozitivniho. (Samozrejme myslim tu druhou cast:) )

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

PIZZAROO!! nechytatelna strela!

Reagovat
smazaný uživatel

Naldo zpět na hřišti (k svým 29. narozeninám )

Reagovat
smazaný uživatel

je videt ze schaaf je trener a zaroven "otec" tymu.. neskutecny charakter ma!

Reagovat
jv

Snad mu zdraví vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

že by se giganti konečně vzpamatovali...

Reagovat
smazaný uživatel

jen ten Wolfsburg s Hamburkem furt váznou

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa

Reagovat
jv

Dneska to ale (stejně jako zbytek týmu) nestálo z jeho strani za nic, i když branku zase dal... Při vší úctě k němu, Lucas je prostě někde jinde. Ale furt mu věřím, že jednou ho minimálně dožene, má čas...

Reagovat
smazaný uživatel

hele, neviděl sem, abych ti řekl pravdu, díky "sarančatům" nemám absolutně čas a náladu na fotbal. Jen sem si letmo přečetl souhrn zápasu BvB-Hertha a pak, když sem viděl jako střelce Lewu, zahřálo to u srdíčka, když si vemu, kolik lidí ho tu odpálkovalo a jinak negativně na něj plivalo

Reagovat
jv

Jj, chápu. Tak je pravda, že dneska tam byli daleko horší výkony, třeba Kuba, ten byl zrajel na vystřídání po dvaceti minutách... Já osobně mu pořád věřím , ale v současný chvíli by u něj bylo ideální, kdyby nastupoval až na posledních 20-30 minut. Lucas by byl od začátku platnější...

Reagovat
smazaný uživatel

co vlastně Perišić, hraje dobře, je to dobrá posila?

Reagovat
jv

Tak on zatím jenom střídá... Ale jako třeba dneska, když vystřídal Kubu, tak to bylo rázem o něčem jiným, hru hodně rozhýbal a měl i několik šancí, příště bych ho nechal hrát od začátku, ať se konečně ukáže... Jinak jako zatím je jeví hodně dobře, technicky je skvělej a vypadá to, že bude skutečně gólovej, což potřebujeme. Snad bude Mariovi v záloze dobře sekundovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

100

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo shrnout jak hrál Hubník?

Reagovat
smazaný uživatel

FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Babel.

Reagovat
smazaný uživatel

s takovouhle hamburg sestoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Červená pro Pekharta nebyla fair! Ani se ho nedotkl!!

Reagovat
smazaný uživatel

★ Nejlepší sázkovka světě na netu v češtině. Bonus ke vkladu zadarmo 1500 Kč + Sport TV obrazem ★

http://goo.gl/trWmp

Reagovat
Ferguson6

Žeby sa v Hamburgu opakovala sezóna 06/07, akurát bez LM?

Reagovat
smazaný uživatel

tak na konci měli ještě solidní umístění, tak proč ne (jinak ten Oenning je taky takový trenér, který je lepším asistentem )

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg konečně...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se z nich snad zblaznim

Reagovat
smazaný uživatel

ten Preussen, to je nováček soutěže, ne?

Reagovat
jv

Jojo je. On vlastně i Osnabrück je "nováček", ten ale sestoupil z 2.BL. Jinak za VfL jsem koukal, že hraje Hudec.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to vím, padli s Dynamem

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Tak to si tymto asi dopomohli k legalizacii pyra v Nemecku

Reagovat
smazaný uživatel

tak, bylo to derby, no. Musí se počítat, že vzplanou vášně. Snad nebudou zákonodárci tak úzkoprsí, až budou řešit, jestli pyro ano či ne a někdo vytáhne jako "proti" tento případ

Reagovat
smazaný uživatel

je to "až" 3. liga, té se to řešení legalizace od DFL stejně netýká (aspoň myslim)

Reagovat
JozkokozleJ

Skor som to myslel tak ako to popisuje Trevor. Pre odporcov pyra nebude nic lahsie, nez vytiahnut tento pripad.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda (a asi bych měl číst celé příspěvky )

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Ta první fotka, to je hodně povedený.

Reagovat
Lemond Laws

Přecíst si souhrn 1.kola, kde z Borussie dělali neporazitelenej tým, kterej má titul v kapse je tohle docela směšný

Reagovat
smazaný uživatel

je tam jen napsaný že se s nimi musí počítat nic víc.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

To, co jsem tam napsal, to byl fakt. To, že se teď nedaří stejně nebo, že HSV je tregický, tak to jsem tehdy nemohl tušit, to bych musel věštit...

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak!

Len blazon by po prvom zapase, v ktorom Dortmund po paradnom vykone sfukol HSV, napisal nieco v zmysle: "Dnes Borussia vyhrala, ale vyzera to, ze to dalej v sezone nebude ono."

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz

Reagovat
JozkokozleJ

Tie posledne dva zapasy (resp. posledne tri polcasy) na domacom ihrisku boli hrozne. BL rozbehli paradne, snad sa nedostanu pod deku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele