5. kolo
09.09.2011 20:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1:4

Leverkusen zvládl utkání v SGL Areně a připisuje si na své konto další tři body. Celkově už jich svěřenci Robina Dutta mají deset a rázem se tak premiérově v letošní sezóně vyhoupli do čela tabulky. Augsburg naopak i nadále čeká na plný bodový zisk.

Utkání začalo pěkně zostra. Ještě, než se hráči Bayeru stačili na trávníku rozkoukat, tak domácí udeřili. Callsen-Bracker našel přesným pasem na levé straně pokutového území volného Baiera, ten si pohrál s obránci a následně poslal před branku prudký centr, na přední tyči sice ještě Wernera stihl odstavit Reinartz, u druhé tyče už se však Hosogai, i přes skluzujícího Sama prosadil - 1:0.

Radost Augsburgu ale dlouho nevydržela. Hned z protiútoku prostrčil Kießling do uličky na rozběhnutého Sama, který přízemní střelou na zadní tyč srovnal krok - 1:1. Hosté byli i po vyrovnávací brance při chuti. Augusto našel přesným pasem Ballacka, ten však z akrobatické pozice trefil připraveného Jentzsche. Na druhé straně si Baier poradil s Reinartzem, potom ale pálil nepřesně.

Ve dvacáté druhé minutě předvedli hostující hráči další parádní akci. Augusto si na pravé straně vápna pohrál s de Roeckem, následně celou situaci ještě vyšperkoval přesným přistrčením do strany Kießlingovi, pro kterého už nebyl problém uklidit balón k levé tyči - 1:2. Odpověď mohla přijít opět vzápětí. Sankoh ovšem napálil z volného přímého kopu pouze zeď. V závěru prvního dějství měl možnost ještě Mölders, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Po obrátce se pokračovalo ve svižném tempu. Chybnou rozehrávku Davidse mohl potrestat Sam, z úhlu ale pálil nad branku. O chvíli později našel Bellinghausen v dobré pozici Wernera, ten ovšem nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. V další příležitosti se po efektním, ale hlavně efektivním sklepnutí Mölderse ocitl sám Bellinghausen, ani on ale nedokázal zamířit přesně.

Po hodině hry napřáhl z hranice vápna Augusto, povedenou střelou ale branku o chlup minul. Ofenzivní fotbal v podání obou týmů gradoval. Srovnat krok mohl nejprve střídající Gogia, trefil však pouze prostor, kde stál připravený Leno. Na opačné straně odpověděl další čerstvý hráč Schürrle, ani jemu však nebylo souzeno zamířit do černého.

A když už to vypadalo, že se domácí nadechují k závěrečnému náporu, tak se ukázal spící démon Sam, jenž si skvěle zpracoval nabídku od Castra a přesnou přízemní střelou k levé tyči zajistil svému celku klidný závěr - 1:3. Deset minut před koncem pak Reinartz přesně přihrál Augustovi, ten hned z první prostrčil míč střídajícímu Derdiyokovi, který sice napoprvé napálil výborně reagujícího Jentzsche, reparát už však zvládl na jedničku - 1:4.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Leverkusen začne zlehka před náročným duelem s Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen nezačal podle svých představ, Augsburg je minimálně o třídu níž, měla by to být jasná záležitost, ale dávám 1:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele