Bundesliga - souhrn 4. kola

26.08.2011, 22:26, aktualizováno 28.08.2011, 19:23
Komentáře a souhrny
Bayern vyhrál v Kaiserslauternu a posunul se na první místo tabulky, devět bodů má po úspěchu v Hoffenheimu také Werder. Leverkusen remizoval s Dortmundem, Norimberk si poradil s Augsburgem, 1. FC Köln veze body z Hamburku. Freiburg neměl problémy s Wolfsburgem. V neděli remizoval Hannover s Mainzem a Schalke porazilo Gladbach.

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1:0

28.08.2011 17:30

Góly: 64. Raúl

Utkání ve Veltins Areně nakonec i s notnou dávkou štěstí ovládli domácí, kteří si tak na své konto připisují další tři body a dostávají se tak na úroveň vedoucí dvojice Bayern - Werder. Hříbata naopak utrpěla první porážku, ale i přesto zůstávají za vedoucí trojicí v těsném závěsu.

Hosté do utkání vstoupili bez zbytečné bázně a byli to právě oni, kdo mohl otevřít skóre. Psala se šestá minuta, přímý volný kop rozehrával Arango, ale Fährmanna z klidu nevyvedl, to by se dalo spíše říct o divácích na protější tribuně. To už ovšem neplatilo o dvě minuty později. Reus pronikl s míčem z pravé strany do vápna, následně ještě přihrál lépe postavenému Arangovi, ten ale na výborně reagujícího Fährmanna nevyzrál.

A do třetice příležitost Gladbachu, tentokrát se po Arangově rohu dostal k hlavičce Neustädter, branku ale netrefil. Potom se konečně osmělilo i Königsblauen, ale Huntelaar nedokázal po Fuchsově nabídce míč usměrnit mezi tři tyče. To se povedlo o chvíli později Papadopoulosovi, s jeho hlavičkou ale nemohl mít ter Stegen výraznější problémy. Ofenzivní podívaná pokračovala, po Reusově přihrávce na Fährmanna nevyzrál Hanke.

Ve 26. minutě pak měl po akci mladíčka Draxlera na noze gól Raúl, ani on však branku netrefil. To samé předvedl za pár minut i Fuchs, a když už konečně dokázal Höwedes po rohovém kopu zacílit přesně, tak ter Stegena zastoupil na brankové čáře Bobadilla a hlavou balón odklidil do bezpečí. Otevřít skóre pak mohl po Reusově rohu hlavičkující Hanke, ale z obtížné pozice nemířil přesně, ten samý hráč pak těsně před odchodem do šaten pálil zpoza vápna opět nepřesně.

Po změně stran se hra Schalke, jak je již koneckonců poslední dobou zvykem výrazně zvedla. Výsledkem byla po Farfánově uvolnění šance Raúla, ten ovšem z hranice penalty trefil jen dobře pozičně postaveného Jantschkeho. Vzápětí zkoušel štěstí Draxler, ale ter Stegen byl opět bezchybný. Potom se znovu osmělili i hosté. Hankeho ránu však zablokoval Matip, z následného rohového kopu potom hlavičkoval Dante slabě a Fährmann tam měl snadnou práci.

Po hodině hry pak Bobadilla ustál souboj s Höwedesem, následně posunul míč dopředu Reusovi, ten sice obešel Fährmanna, ale potom už nedokázal z úhlu usměrnit míč do branky. V 65. minutě pak domácí udeřili. Farfán rozehrál standardní situaci, centr ještě prodloužil Papadopoulos s Huntelaarem až na malé vápno k Raúlovi, který sice nadvakrát, ale přece jen dostal balón do sítě - 1:0.

Hříbata chtěla okamžitě odpovědět. Roh rozehrál Reus, k hlavičce se dostal Hanke, Fährmanna se mu ale překonat nepodařilo. Otevřený fotbal pokračoval i nadále. Holtbyho ránu si ter Stegen pohlídal a hned rozjel rychlý protiútok, na jehož konci stál po přihrávce střídajícího de Camarga aktivní Reus, ani jemu se však na strážce domácí svatyně vyzrát nepovedlo. Poslední příležitost ke srovnání měl Nordtveit, trefil ale přímo prostor, kde stál připravený Fährmann.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05 1:1

28.08.2011 15:30

Góly: 30. Mohammed Abdellaoue - 2. Sami Allagui

Hannover nevyužil možnost podívat se alespoň na pár hodin do čela tabulky. Domácí sice dokázali na brzký inkasovaný gól odpovědět, vedoucí branku se jim už ale i přes drtivý tlak ve druhé půli vstřelit nepodařilo. Svěřenci Mirka Slomky ale i přesto zůstávají po čtyřech kolech neporaženi.

Začátek zápasu patřil jednoznačně hostům, kteří si lepší úvod ani přát nemohli. Neuběhly ani dvě minuty, míč se po ose Caligiuri - Choupo-Moting - Risse dostal od pravé postranní čáry až na zadní tyč, kde stál volný Allagui, pro kterého už nebyl problém dostat balón do sítě - 0:1. Domácí se z rychlého úderu nevzpamatovávali dlouho, za čtyři minuty mohl po přesném Schlaudraffově pasu odpovědět z ostrého úhlu Schmiedebach, pozorný Müller si však jeho ránu pohlídal.

Schlaudraff byl rovněž ústřední postavou další akce, tentokrát si zpracoval nabídku od Cherundola, ale centr na Abdellaoueho nepustil opět pohotový Müller. Za FSV mohl po pasu Choupo-Motinga přidat druhý řebíček do rakve opět Allagui, tentokrát ovšem branku netrefil. Ve 24. minutě rozehrával volný přímý kop Stieber, balón ve vápně ještě patičkou tečoval aktivní Allagui, jenž tak donutil Zielera předvést parádní skok k levé tyči.

Hned vzápětí rozehrával standardku z opačné strany pro změnu Risse, centr ještě prodloužil Noveski a trefil pravou tyč Zielerovy branky, pro toho šlo o obrovské štěstí, jinak by totiž na míč s největší pravděpodobností nedosáhl. Po půlhodině hry pak bylo z ničeho nic srovnáno. Celou akci rozehrál Schlaudraff přihrávkou do strany na Rausche, ten poslal centr do vápna, kde ho skvěle k tyči uklidil na správném místě stojící Abdellaoue - 1:1. Dokonat obrat pak mohl sám Schlaudraff, Müller se ovšem nachytat nenechal.

Po obrátce se pokračovalo tam, kde se před odchodem do kabin skončilo. Do vápna poslal parádní pas Stindl, skluzující Abdellaoue ale na míč těsně nedosáhl, ten tak mohl v klidu sebrat Müller. O chvíli později hostující brankář chyboval, když centr z rohového kopu vyrazil přímo k Schulzovi, ten ale nabídnuté šance nevyužil. A do třetice velká možnost domácích. Rausch poslal do vápna další ostrý centr, který se však k údivu všech nečekaně stočil a zaťukal na břevno hostující svatyně.

Hosté nevěděli, kam dřív skočit. Po akci střídajícího Konana s Rauschem pálil z vápna Stindl, Müller ale ránu mířící pod břevno parádním reflexem vyrazil. Hnnoveru se nakonec jeho nedůslednost při zakončení mohla krutě vymstít. Po hodině hry našel Soto v pokutovém území Choupo-Motinga, tomu ale první střelu stihl zablokovat Cherundolo a když se k bývalému hráči HSV míč vrátil, tak pro změnu nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V 72. minutě měl na noze branku opět Stindl, ale ani tentokrát nedokázal střelou z vápna Müllera překonat. To se nepovedlo o několik minut později rovněž Konanovi a štěstí neměl ani Rausch, jenž sice ze standardní situace dokázal překonat zeď, ale ke vší smůle trefil přesně místo, kde stál připravený Müller. A když nedokázal v závěru využít svou příležitost ani Schmiedebach, tak se oba celky rozešly smírně.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 0:0

27.08.2011 18:30

Góly: -

V zajímavém utkání plném nečekaných zvratů se nakonec body dělily. Domácí byli sice po většinu utkání lepší, ale Borussia pak průběh hry i díky početní převaze otočila, protože se pak ovšem síly znovu srovnali, tak se zápas dohrával v klidu a oba týmy se tak rozešli smírně.

Leverkusen byl od úvodního hvizdu mírně aktivnější. První velkou možnost si pak vypracoval v šesté minutě. Rolfes prostrčil míč parádním pasem na rozběhnutého Schürrleho, ten šel z mírného úhlu sám na Weidenfellera, jenž se ovšem nenechal zahanbit a parádním reflexem balón za svá záda nepustil. Za dalších šest minut hlavičkoval po centru Castra volný Rolfes, branku ovšem netrefil.

Herní projev Bayeru byl o poznání jistější. Svědčí o tom i častá střelba z dálky, kterou se Werkself často prezentovala. Nejprve to zkoušel Sam, ale Weidenfeller si jeho střelu bez problémů pohlídal. Stejně dopadl vzápětí při svém pokusu i Augusto. Další příležitost měl po Castrově centru aktivní Schürrle, ani on však nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Ve 24. minutě potom rozehrával přímý volný kop Renato Augusto, centr těsně před Weidenfellerem ještě stihl tečovat hlavou Reinartz, ale strážce hostující svatyně předvedl další výborný zákrok a držel tak svůj tým nad vodou. Poslední výraznější možnost pak měl pět minut před odchodem do šaten Kießling, který se ve vápně s míčem skvěle otočil, ale potom trefil přesně prostor, kde stál připravený Weidenfeller.

I po obrátce začali lépe domácí. Schürrle přesprintoval na levé straně Piszczeka s Hummelsem, následný centr ale odvrátil do zámezí Subotić. V 53. minutě přišla první výraznější možnost BVB, Kagawa se v pokutovém území skvěle otočil, ale branku následně přestřelil. O několik minut později se musel na opačné straně po Schürrleho zakončení opět Weidenfeller.

Po hodině hry pak Lewandowski posunul ve vápně na Kagawu, tomu ale v poslední chvíli sebral balón pohotový Leno. Vzápětí Hummels sestřelil k zemi Augusta, ale sudí Stark stoperovi Borussie druhou žlutou kartu neukázal a nařídil pouze přímý volný kop. K tomu se postavil Schürrle, ovšem pálil pouze do zdi. V šedesáté páté minutě se však přece jen červenalo, Kadlec sestřelil na poslední chvíli Götzeho a sudí Stark tentokrát neváhal a českého beka vyloučil.

Početní převaha žlutočerných se ihned začala projevovat. Götze našel parádním centrem ve vápně střídajícího Perišiče, jeho střelu mířící pod břevno ale skvělým reflexem vytáhl Leno. V 77. minutě pak Götze odehrál míč, ale potom se zcela zbytečně ohnal po Balitschovi, za což mu Stark udělil druhou žlutou kartu a síly se tak rázem opět srovnaly. V závěru ještě rozehrával standardku Güngogan, nejvýše si vyskočil Hummels, ale branku netrefil, a tak si oba celky rozdělily po bodu.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - 1. FC Köln 3:4

27.08.2011 15:30

Góly: 11. Mladen Petrić (pen.), 59. Slobodan Rajković, 62. Heung-min Son - 21. Adil Chihi, 49. Milivoje Novakovič, 84. Christian Clemens, 88. Kevin McKenna

Imtech Arena byla svědkem parádního představení, ve kterém hráli prim ofenzivy obou celků. Domácí sice dvakrát vedli, ale pokaždé o náskok přišli a navíc v závěru daroval svou chybou Kozlům tři body Drobný.

V úvodu utkání byli o něco aktivnější hosté. Střelu Jajala z hranice vápna ale dokázala nově zformovaná stoperská dvojice, jmenovitě Rajković zblokovat na roh, přímý volný kop Chihiho pak pro změnu bez problémů zpacifikoval Drobný. To bylo ze strany Kozlů na dlouhou dobu všechno, taktovky se tak chopili domácí. V osmé minutě natáhl z velké dálky Westermann, ale Varvodić jeho povedenou ránu dokázal alespoň vyrazit.

O dvě minuty později rozehrával standardní situaci Aogo, na centr si nejvýše vyskočil Westermann, kapitán HSV ale ani tentokrát neotevřel skóre, trefil totiž břevno hostující svatyně. Z následné akce pak Geromel ve snaze o odehrání míče kontaktoval Aoga, ten se skácel k zemi a sudí Meyer po krátkém váhání nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Petrić a přízemní střelou k levé tyči s přehledem překonal Varvodiče - 1:0.

Odpovědět se snažil Novaković, nepříliš razantní rána se však stala snadnou kořistí Drobného. Ve 21. minutě se Kozli přece jen prosadili, po spolupráci Novakoviče s Peszkem zakončil pohodlně celou akci do prázdné branky Chihi - 1:1. Vyrovnávací branka byla pro domácí celek mírným šokem, ale i tak se na obrazu hry příliš nezměnilo. Znovu strhnout vedení na stranu HSV mohl po Petričově posunutí Son, Varvodić si ale s jeho falšovanou střelou poradil. A když neuspěli ani Petrić s Jansenem, tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

Hostující kouč Stále Solbakken udělal o poločasové přestávce jednu změnu, místo Peszka poslal na trávník uzdraveného Podolskiho. A tento tah se ihned ukázal jako mistrovský, Podolski využil zaváhání Diekmeiera, prohnal se s míčem po levé straně a následně poslal před branku přízemní centr, který do odkryté branky dorazil tentokráte pro změnu Novaković - 1:2.

V 59. minutě rozehrával další standardku Aogo, aktivní Son sice hlavičkoval pouze do tyče, míč se ale odrazil přímo k Rajkovičovi, jenž nezaváhal a znovu srovnal krok - 2:2. Srbský stoper se tak při premiérovém startu v dresu HSV hned gólově prosadil, lepší premiéru si tak z tohoto pohledu ani přát nemohl. Neuběhli však ani tři minuty a obrat byl dokonán. Tesche našel parádním pasem z hloubi pole ve vápně Sona, ten si pohrál s Andrezinhem a umístěnou střelou na zadní tyč překonal Varvodiče potřetí - 3:2.

Další možnost měl Skjelbred, parádní ranou z hranice vápna ovšem napálil pouze břevno hostující branky. To se později ukázalo jako rozhodující moment. V osmdesáté čtvrté minutě rozehrál rohový kop Jajalo, míč se dostal až na malé vápno ke střídajícímu Clemensovi, jenž přízemní střelou vyrovnal na 3:3. Ani to však nebylo od Kozlů všechno, další standardku rozehrál z hloubi pole Riether, Drobný balón vyrazil pouze před sebe, kde stál další střídající hráč McKenna a opět zcela zamíchal kartami - 3:4. V nastavení mohl ještě přidat pojistku Podolski, z velkého úhlu ale branku přestřelil.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - FC Augsburg 1:0

27.08.2011 15:30

Góly: 76. Alexander Esswein

Augsburg si musí na první bundesligovou výhru ještě počkat. Svěřenci Jose Luhukaye tentokrát sice dlouho drželi s Norimberkem krok, v závěru ale domácím zajistil tři body střídající Esswein.

Svěřenci Dietera Heckinga byli od úvodního hvizdu aktivnější, soupeře drželi na distanc a sami si vytvářeli jednu příležitost za druhou. Jediná výraznější možnost FCA tak přišla hned v šesté minutě, kdy z dálky napřáhl Hodogai, Rakovsky si ale z jeho přízemní střelou mířící k levé tyči poradil. V 18. minutě rozehrával standardku z hloubi pole mladíček Wießmeier, k hlavičce se protlačil Hegeler, Jentzsch si ale na své konto připsal první bezchybný zákrok.

O chvíli později našel Eigler přesným pasem Hegelera, ten opět neváhal a z dálky vypálil, branku ale tentokrát trefit nedokázal. Po půlhodině hry pak našel aktivní Chandler v ddobré pozici Wießmeiera, ten hned z první vystřelil, i tentokrát se však vyznamenal velezkušený Jentzsch. Pět minut před koncem první půle pak srazil De Roeck ve vzájemném souboji Pekharta, píšťalka sudího Kinhöfera ale zůstala němá.

Po změně stran dal o sobě poprvé vědět hostující kanonýr Mölders, jenž se vymanil Klosemu, ale Rakovsky se s jeho zakončením poradil. Der Club odpověděl volným přímým kopem Wießmeiera, po kterém se k hlavičce protlačil Wollscheid, zamířit mezi tři tyče ale nedokázal. Stejně pak dopadl za několik minut i jeho kolega ze stoperské dvojice Klose, jenž se díky hostující pasivitě mohl vydat na nevídaný útočný výlet.

Prokletí domácích tak zlomil až v 76. minutě střídající Esswein, který si po spolupráci s Pekhartem pohrál se Sankohem a překonal Jentzsche - 1:0. Bývalý hráč Drážďan si tak na své konto připsal premiérovou trefu v nejvyšší soutěži. V závěru měl ještě možnost navýšit vedení Cohen, z dobré pozice ovšem branku netrefil. FCN si tak připisuje na své konto tři body.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 3:0

27.08.2011 15:30

Góly: 30. Oliver Barth, 40. Erik Jendrišek, 59. Cédric Makiadi

Freiburg zaslouženě přehrál Vlky z Wolfsburgu a připisuje si tak na své konto premiérové tři body v letošní sezóně. VfL se naopak po nadějném úvodu začíná tabulkou povážlivě propadat.

Domácí byli od úvodu aktivnější. První příležitost pak přišla v desáté minutě, Benaglio vyrazil rohový kop přímo k nohám Fluma, ten ale z hranice penaltového puntíku nedokázal nabízené šance využít. Další možnost k otevření skóre pak měl ve 24. minutě Cissé, z vápna ale napálil pouze pravou tyč Benagliovy branky. Hned o minutu později zahrozili rovněž hosté. Ochs prošel s míčem po pravé straně, z následného centru ale hlavičkoval Mandžukić nepřesně.

Po půlhodině hry se pak SCF ujal zaslouženého vedení. Standardku z hloubi pole rozehrál Schuster, Benaglio zaváhal, mezi stopery se k hlavičce prosadil Barth, jenž se z osmi metrů nemýlil - 1:0. Za dalších deset minut našel Cissé v ideální střelecké pozici Jendrišeka, který se tak prosadil poprvé v letošní sezóně - 2:0. V závěru prvního dějství mohl ještě navýšit vedení sám Cissé, ale branku o pár centimetrů minul.

Felix Magath o přestávce na nepříznivý stav zareagoval střídáním, místo Josuého se na trávník podíval další útočník Lakić. Tolik kýženou změnu v obraze hry to ovšem nepřineslo. Velkou možnost měl po Schäferově zaváhání Reisinger, v tísni ale branku trefit nedokázal. Další příležitost měl Jendrišek, tentokráte se ale vyznamenal Benaglio. Třetí šanci v krátkém časovém sledu pak měl po Bastiansově centru hlavičkující Makiadi, ani on však nemířil do prostoru ohraničeného třemi tyčemi.

V padesáté šesté minutě pak měl na hlavě po volném přímém kopu Ochse snížení Kyrgiakos, trefil ale pouze boční síť. To se ukázalo jako rozhodující moment celého utkání. O tři minuty později totiž napřáhl z 14 metrů Makiadi a trefil nechytatelně pravý horní roh Benagliovy branky - 3:0. Cissé pak měl další dvě velice dobré příležitosti, ale nedokázal s nimi dobře naložit, i tak se ale může SCF radovat, poprvé v letošní sezóně totiž zabodoval naplno.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - Bayern Mnichov 0:3

27.08.2011 15:30

Góly: 37. Mario Gómez (pen.), 55. Mario Gómez, 69. Mario Gómez

Na gólové hody z minulého kola se Bayernu povedlo navázat také dnes, kdy veze přesvědčivou výhru 3:0 z Kaiserslauternu. Všechny góly zařídil útočník Mario Gómez.

Bayern se musel obejít bez hvězdného Arjena Robbena, kterého hned od úvodních minut nahradil talentovaný David Alaba. I přes tuto vynucenou změnu ale hosté začali velmi aktivně a Kaiserslautern pěkně zmáčkli. Už ve druhé minutě musel gólman Trapp řešit nepříjemný tečovaný centr Ribéryho, který dokázal pouze vyrazit. K dorážce se následně dostal ještě Gómez, jenže na domácího brankáře nevyzrál. Podobně dopadl zanedlouho také hlavičkující van Buyten.

Hráči z Mnichova ovšem hrozili i nadále. Nejprve většinu fanoušků vystrašil svou dalekonosnou dělovkou Schweinsteiger, krátce na to se zjevil v jasné tutovce Lahm. Ten si perfektně narazil s Müllerem a rázem měl před sebou už jen gólmana Trappa, míč však poslal z mírného úhlu zcela nepochopitelně vedle levé tyčky. V úvodní patnáctiminutovce hrál Kaiserslautern hodně pasivně, i proto se na půlku Bayernu dostával jenom sporadicky.

Poté se ale hra mnohem více vyrovnala, což vedlo k výraznému úbytku jasných gólových šancí. Za zmínku stojí snad jen Lahmova střela z dálky a nepřesné zakončení Ribéryho. Úvodní gól nakonec přišel v 37. minutě. Brazilec Rodnei zahrál v pokutovém území nešťastně rukou, což pochopitelně vyústilo v penaltu pro Bayern. Tu s obrovským přehledem proměnil kanonýr Mario Gómez. Lautern na nepříznivý stav v první půli už odpovědět nedokázal, a tak šel do kabin ve vedení bavorský velkoklub.

Bayernu dnes vstupy do poločasů skutečně vycházely na výbornou, což potvrdil i po změně stran. V 47. minutě mohl přidat dokonce druhou branku. Po Ribéryho přihrávce ze strany zakončoval Gómez, gólmana Trappa ale nepřekonal. Ke konfrontaci těchto dvou hráčů došlo znovu o osm minut později, kdy hosté dostali výhodu dalšího pokutového kopu. Tentokrát sice dokázal Trapp ránu Gómeze vyrazit, německý reprezentant se ale dostal k dorážce a bez problémů zakončil.

Poté následoval delší úsek bez pořádné šance, což pochopitelně mnohem více vyhovovalo Bayernu, který hru v poklidu kontroloval. V 69. minutě navíc své vedení pojistil třetí brankou. Müller se perfektně obtočil okolo Amedicka, míč předložil neobsazenému Gómezovi, jenž přesnou ranou zkompletoval hattrick. Kaiserslautern po tomto momentu naprosto rezignoval a do konce utkání už nepředvedl zhola nic. Ani Bayern se nehnal do žádného zběsilého útočení, a tak se zápas v poklidu dohrával. V samotném závěru si stihl akorát vykoledovat červenou kartu domácí Iličević.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 1:2

27.08.2011 15:30

Góly: 37. Roberto Firmino - 38. Marko Arnautović, 83. Markus Rosenberg

V Sinsheimu se nakonec po brance střídajícího Rosenberga z 83. minuty radovali hráči Werderu, kteří si tak na své konto připisují další tři doby, celkově jich pak mají devět a spolu s Bayernem se tak drží v čele tabulky.

Domácí začali ihned od úvodu pěkně zostra. Neuběhla ani minuta hry, po spolupráci Braafheida s Obasim se míč dostal až na zadní tyč k Firminovi, ten ovšem nedokázal z vyložené šance přesně zacílit. Braafheid byl v roli levého křídla i o chvíli později, ale tentokrát celou akci zastavil včasným zákrokem Wiese. Celek z Kraichgau byl v začátku jasně lepší, Werder se v první desetiminutovce sotva dostal za půlicí čáru.

První nebezpečné varování ze strany svěřenců Thomase Schaafa pak přišlo ve dvanácté minutě. Po spolupráci Marina s Arnaurovičem pálil z bezprostřední blízkosti těsně vedle Pizarro. V dalším průběhu se k hlavičce po rohovém kopu protlačil Wolf, Starkeho ale z klidu nevyvedl. To samé se pak dá říct i na druhé straně při zakončení Becka. Další možnost měl po rohu Marina aktivní Pizarro, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Ve třicáté sedmé minutě pak našel Beck přesným pasem v pokutovém území Firmina, jenž tentokrát nezaváhal a poslal domácí do vedení - 1:0. Vzápětí však bylo srovnáno. Schmitzův centr podskočil Compper, Starke zároveň rychle vystartoval z branky a umožnil tak Arnautovičovi pohodlně skórovat - 1:1. V závěru prvního dějství ještě pálil z velké vzdálenosti Marin, jeho rána si však cestu do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nenašla.

I po obrátce byli na začátku aktivnější hráči TSG. Babel přihrál Obasimu, jenž vyslal z 18 metrů parádní střelu mířící do pravého horního rohu hostující svatyně, Wiese se však nenechal zahanbit a předvedl parádní reflexivní zákrok, čímž uchránil svůj tým od nejhoršího. V další příležitosti se ocitl Firmino, ale tentokrát příliš váhal a nenavázal tak na svou trefu z první půle.

Po hodině hry se po další spolupráce Schmitze s Arnautovičem dostal do zakončení opět Pizarro, ani tentokrát ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. Vzápětí pálil na druhé straně z dálky Johnson, ani on však nedovedl zacílit přesně. V 72. minutě pak napřáhl z 25 metrů Salihović, jenž v úvodních třech kolech skóroval hned třikrát, ale tentokrát branku o chlup minul.

A když už se zdálo, že se oba celky rozejdou smírně, tak hosté z ničeho nic udeřili. Pizarro si pohrál s domácí obranou, následně pak našel v pokutovém území střídajícího Rosenberga, jenž si poradil s bránicím Vorsahem a zajistil tak Werderu další tři body - 1:2. V nastaveném čase pak mohl přidat pojistku další střídající hráč Ekici, Starke si však s jeho střelou poradil.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfB Stuttgart 1:0

26.08.2011 20:30

Góly: 86. Raffael

V utkání, ve kterém sahaly po bodech oba celky se nakonec po Raffaelově brance ze samého závěru radovala domácí Hertha, která si tak připisuje první tři body v sezóně. Stuttgart naopak po vynikajícím úvodu ztratil druhý zápas v řadě.

Vstup do utkání měli lepší hosté. Neuběhla ani minuta hry a do zajímavé pozice se v pokutovém území tlačil Cacau, ale zamířit mezi tři tyče nedokázal. Hertha se po nervózním začátku dokázala postupně oklepat a v desáté minutě mohla z první příležitosti udeřit. Volný přímý kop rozehrával Ebert, z nadějné vzdálenosti ovšem nemířil přesně.

Další možnost měl po Ebertově akci Raffael, ale ani on nedokázal hostující svatyni výrazněji ohrozit. Stejně pak na druhé straně dopadl při dalekonosném pokusu Kuzmanović. V osmnácté minutě pak přišla rychlá akce domácích, na jejímž konci našel Raffael ve vápně Lasoggu, ten ovšem branku přestřelil. Za pár minut natáhl z velké dálky pro změnu Celozzi, Kraft ale neměl s jeho střelou problémy.

Těsně před půlhodinou hry našel Hajnal parádním pasem rozběhnutého Okazakiho, ten ovšem nasměroval své zakončení pouze do břevna Kraftovy branky. O pár chvil později odpověděla největší šancí první půle i Hertha. Po spolupráci s Lellem se dostal ke střele z vápna Ebert, z hranice penaltového puntíku ovšem napálil pouze boční síť. A když nedokázal po rohu Hajnala přesně zacílit Tasci, tak skončila první půle bez branek.

Po obrátce se začalo pěkně zostra. Z dálky pálil nepříjemně Kvist, ale jeho přízemní střela nakonec branku o chlup minula. Hned vzápětí měl na druhé straně po rohovém kopu velkou možnost Mijatović, ale nabídnuté šance využít nedokázal. Domácí byli i nadále při chuti. Důkazem toho budiž rána Ottla, která ovšem byla hodně nepřesná. O poznání lépe se na druhé straně vedlo aktivnímu Kvistovi, ale ani on nedokázal zacílit mezi tři tyče.

Po hodině hry se ke střele z 20 metrů odhodlal Harnik, prostor tří tyčí však byl i pro něho příliš malý. O chvíli později našel Ramos přesně Eberta, ten neváhal a vypálil a Ulreich měl s jeho střelou plné ruce práce. I další příležitost patřila Herthě. Ebertův centr vyrazil Ulreich pouze k Raffaelovi, ten tak mohl z osmi metrů dorážet do sítě, ke vší smůle ale trefil pouze dobře postaveného Kvista, jenž tak zachránil svůj tým od nejhoršího.

V 76. minutě neuspěl s dalším pokusem Harnik, který opět pálil hodně mimo. O poznání lépe si vedl na domácí straně Niemeyer, jeho střelu ale kryl pohotový Ulreich. Rozhodující branku tak měl po centru Boky na hlavě střídající Pogrebnyak, Kraft si však s jeho hlavičkou brilantním zákrokem poradil a položil tak základ k další akci. Čtyři minuty před koncem, vyrazil po zakončení Ramose Ulreich pouze do strany, kde stál Ebert, jenž následně našel volného Raffaela, který mířil přesně - 1:0. Na straně VfB pak mohl ještě odpovědět Okazaki, z 11 metrů ale pálil těsně vedle, a tak hosté odjíždějí z Olympiastadionu bez bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov43019:19
2.Schalke 04430110:69
3.Werder Brémy43019:59
4.Hannover 9642206:48
5.Borussia Mönchengladbach42116:37
6.Borussia Dortmund42115:27
7.1. FSV Mainz 0542117:67
8.Bayer Leverkusen42112:27
9.TSG Hoffenheim42025:46
10.1. FC Norimberk42023:46
11.Hertha BSC41214:45
12.VfB Stuttgart41124:34
13.SC Freiburg41129:94
14.1. FC Köln41126:124
15.VfL Wolfsburg41034:83
16.FC Augsburg40223:62
17.1. FC Kaiserslautern40222:72
18.Hamburger SV40136:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (119)

Přidat komentář
M11

Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, jak hrál Hubník?

Reagovat
JozkokozleJ

Lepsie, nez jeho kolega Mijatovic.

Reagovat
smazaný uživatel

neviděl jsem celý zápas, ale Hubník po nejistém zákroku Krafta dobře ubránil Cacaua (asi 2x za sebou) chyby jsem si nevšiml

Reagovat
JozkokozleJ

Tak snad tato stastna vyhra Herthe odopne tu zeleznu gulu, ktoru maju prikovanu na nohe pocas domacich zapasov. Dnes opat doma nic vynimocne.

Prvykrat musim pochvalit v tejto sezone Eberta. Makal, vychadzali mu akcie...

Reagovat
jv

Tak já to neviděl, koukal jsem na Slávku... Ale podle onlinu to vypadalo tak nějak vyrovnaně, i když VfB bylo asi o něco lepší, mělo tam i to břevno, nakonec ale zůstávají tři body doma, což je hlavní a snad to Herthě pomůže, moc jí to přeju. Snad si Arne výjezd užil...

Reagovat
jv

Ještě bych dodal, že i podle kickeru byl ze strany Herthy nejlepší asi Ebert, kterej se mi ale líbil už v Hannoveru...

Reagovat
JozkokozleJ

Zapas ako taky prilis kvalitny nebol. Remiza by bola zasluzena. V prvom polcase herne (v utocnej faze) bol Stuttgart istejsi, no nic svetoborne. Hertha ale tiez zahrozila (odhadom dvakrat ), vzdy po pravej strane v spolupraci Ebert/Lell.

Druhy polcas mi prislo, ze sa Hertha osmelila, no i tak Stuttgart o malo lepsi. Hertha bola nebezpecna najmä kontrami. Dvakrat to uz vyzeralo na samostatny unik, no Ramos a Raffael zo zmrvili.

No a na zaver (uz) berlinska klasika. Gol v poslednych minutach. Pekna hlavicka, ktorou Raffael korunoval svoj nic moc vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli bude Lell pokračovat takto, tak bych se nebál ho dát do reore (aspoň jako náhradníka, na pravé straně to docela hoří nedostatkem hráčů)

Reagovat
jv

No, nevím jestli by na repre zrovna měl, i když zatím hraje parádně, ale přece jen Nationalelf je něco jinýho... Ale zase když bude takhle pokračovat, tak proč ho jako náhradníka nepovolat a v přáteláku třeba i zkusit...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Tak este dva tyzdne dozadu som mu nevedel prist na meno... Ani v tej druhej lige sa mi nejak extra nepacil (z tej tretiny mozno viac zapasov, co som videl).

Ale je pravda, ze na Hamburgu a v dalsich zapasoch to je uplne iny Lell, nez v prvom kole.

Reagovat
smazaný uživatel

"kvalitu" výkonů v druhé lize mi potvrdil i Arne, ale teď to vypadá, že by mohl chytit Hitzfeldovskou formu (možná i lepší)

Reagovat
jv

Tak hlavní jsou ty tři body, to je nejdůležitější a teď věřím tomu už se Hertha rozjede...

Reagovat
Arne

No, z prdele klika... První poločas hrůzostrašnej, asi o trochu lepší než s Norimberkem, ale stejně zkrátka špatný. Žádná myšlenka, jakoby jsme se báli hrát. Po přestávce o trochu lepší, ale jak přišel Torun za Lasoggu a Ramos (do poloviny prvního poločasu na křídle a na pár facek) šel na hrot, tak už se na to nechalo koukat.

Pravá strana, Ebert a zvlášť Lell byla zase výborná (vůbec se nedivím, že ho skoro už posíláte do repre - on ale pokud by ze čtyř zápasů třikrát hrál jako teď, vůbec bych se toho nebál. Raffael a Ramos ke konci taky hráli slušně, stopeři spolehlivost sama a Kraft to samý. Kobi nic moc, ale měl to tam složitý, zvlášť s Ramosem před sebou, určitě bych ale poslal na lávku Ottla a hodil tam Lustenbergera. Někdo jako on, kdo to dokáže rozehrát a nebojí se, ten tam ve středu chybí.

Reagovat
jv

Jinak jak zminuješ to střídání Toruna za Lasoggu, tak minule to bylo právě naopak, výrazně pomohl příchod Lasoggy, tak by to chtělo je takhle pravidelně střídat, podle toho jak kdo má formu a tak.... Přecejen jsou oba ještě hodně mladí a tak budou mít často výkyvy.

Reagovat
Arne

Jojo... Výkyvy má hlavně Torun, Pierre zatím v těch domácích zápasech nic moc nepředvedl (taky to měl složitý, nepřišel mu tam kloudnej balon) a venku po střídáních to vždy oživil. V Dortmundu je to jasný, Pierre bude sedět. Jen jsem zvědav, jestli to bude 4-2-3-1 nebo stromeček s Lustim navíc do toho středu.

Reagovat
jv

Podle mě se bude Babbel držet svý taktiky, i když s Lustim ve středu by to mohlo být prospěšnější, ale třeba překvapí a vsadí na tu druhou možnost...

Reagovat
stas87

Tak aj ja sem nieco hodim,kedze som vcera navstivil zapas Herthy.

Prvy polcas zo strany Herthy velmi spatny a slaby,Stuttgart od prvej minuty hral dost sebavedomo,vyborne zahustoval stred hry a v podstate Niemayera s Ottlom vysachoval,okamzite po ziskanie lopty prisla kolmica na Cacaua alebo prihravka na kridlo.Zo strany Herthy nevycnieval nikto,jediny kto si zasluzil pozornost bol Ramos a to v negativnom zmysle slova.Pravy zaloznik z nej nikdy bohuzila nikdy nebude...dopredu je platny ale vcera behom prveho polcasu nemal ochotu sa vraciat dozadu a vznikli z toho tri nebezpecne situacie pred brankou Krafta.Pri prvej situacii sa vykaslal na branenie a Stuttgart z jeho laxnosti vytazil Okazakiho brvno,v druhom pripade z toho nasledoval trestny kop kusok za vapnom a v poslednom pripade z toho bol nebezpecny center.Vcera mi prvy polcas pripominal zapas Sparta-Vaslui.Hertha hrala bez napadu ako Sparta.Nikto nechcel loptu,nikto sa neponukal a boli z toho zbytocne straty,ktore ale Vfb nastastie nepotrestal.Stuttgart bol jasne nebezpecnejsi az na situaciu ked Ebert trafil bocnu siet,z tribuny sa zdalo ze to bol jasny roh...Vfb stacili 3-4 jednoduche prihravky na to aby sa dostal k zakonceniu ci do sance,aj posobil zohratejsim dojmom ako domaci.

V druhom polcase to bola uplne ina Hertha.Sebavedoma,behavejsia a hraci si viac verili.Hre domacich prospela zmena kedze sa Ramos presunul na hrot a smerom dozadu uz nevznikali diery cez ktore Stuttgart v prvom polcase utocil.Babbel asi poriadne zvysil hlas v kabine V strede pola sa hra vyrovnala a po odchode Kuzmanovica taktovku prebrala HErtha.Hostia uz neboli tolko nebezpecny ako v prvom polcase a Hertha si zacala vytvarat sance.Domaciemu trenerovi sa podaril aj tah s vystriedanim Lasoggy za Toruna.Dnes sa Lasoggovi nedarilo.Zapsu by slusela viac remiza,v Stuttgarte asi budu dost sklamany kedze provm polcase boli lepsi oni a v druhom domaci.Pogrebnak hre Stuttgartu celkom pomohol.mal tam tusim nebezpecnu strelu ci hlavicku a na konci za stavu 1:0 perfektnym lobom vysachoval troch domacich a Okazaki nastastie prestrelil.

Zo vcerajska si budem pametat dve veci.ta prva je ze ma Arne po gole prastil pod rebra a ta druha je ze niekto co sedel za mnou tiez pri gole kopol do kelimku s pivom ci kolou a vsetko mi vytieklo pod sedacku,nastastie ruksak som zachranil. Dakujem Arnemu za skvele miesta,hned vedla ostkurve

S Herthou mam bilanciu 2-0-0,skore 3:0 a 6 bodov,asi budem jazdit na Herthu castejsie.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

super Mario

...snad obhájí titul nejlepšího střelce

...a před rokem dostal Ivo taky červenou ne?

Reagovat
Kenneth

Ten Hamburk je k pláči.

Reagovat
smazaný uživatel

WERDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Drobný

Reagovat
smazaný uživatel

Koho tam vůbec ještě mají? O bundesligu se moc nezajímám, ale dostat 14 gólu v 4 zápasech, to už je na pováženou...

Reagovat
smazaný uživatel

tragická obrana...

Reagovat
smazaný uživatel

jenže Drobas zatěch prvních 10 nemůže... o těch 4 od kozlů ještě nemam obrázek

Reagovat
JozkokozleJ

No proti Herthe, ten posledny inkasovany gol az tak uplne chyba obrany nebol. Skor Drobneho. A tiez i dnes (rovnako) posledny.

Reagovat
smazaný uživatel

mozem ta poprosit? zatial BL vobec nestiham, ani zhrnutia na sport 1, mohol by si mi opisat v com je presne to HSV take tragicke? hlavne ta obrana... ale v com presne? a kto? vopred diky

Reagovat
smazaný uživatel

v zápase proti Bayernu to bylo chybějící odhodlání u hráčů (především u Brumy s Manciennem, Aogo dostal brzo žlutou a pak se musel držet zpátky)... dále vázne souhra mezi stoperama - a ještě místo toho aby šli oba po balonu tak po něm nejde nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

diky, no to som zvedavy jak to tento rok s nimi dopadne, nikto novy nepomoze, hadam sa to zohra a ukopu nieco okolo poharov

Reagovat
smazaný uživatel

to těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

preco by nie? tento nenormalne slaby zaciatok by ich mohol do buducna nabudit, obrana by sa zohrala napr. do zimy , v zalohe Elia, Jansen a zatial dobre hrajuci Tesche a k tomu ten utok? mozno keby dokupili naozaj jedneho vyborneho obrancu na kraj, zvysok sa zohral, tak to bude do 9.-10. miesta

Reagovat
smazaný uživatel

Ti než se sehrají, tak bude konec, Budou rádi ze udržení, protože tragičtější tým jsem letos neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

já spíše očekávám, že brzy dojde ke změně trenéra, jen co HSV najdou správného nástupce

Reagovat
jv

Přesně. Teď je ale otázkou koho, protože každej si do toho tak jako Oenning kecat nenechá (příchody a odchody především)...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono by to chtělo někoho, kdo by si s Arnesenem sedl a domluvil se koho koupit

Doll tenkrát udělal chybu, že mu hráči směli tykat, teď je tým hodně obměněný, tak by to teoreticky napodruhé klapnout mohlo (ikdyž asi má angažmá) dalším kandidátem je Huub Stevens...

Reagovat
jv

Stevens by se mi tam líbil, navíc si ho i hráči chválili...

Reagovat
smazaný uživatel

jestli v příštím ligovým kole bude Drobný chytat tak jsem čínská babička.

Reagovat
smazaný uživatel

jendrišek konečne gól

Reagovat
Pinturicchio

Sotva pípnu o tom, že to tam Gomezovi letos zatím moc nepadá a docela pálí šance, tak nasází hattrick.

Reagovat
smazaný uživatel

spálil penaltu

Reagovat
Pinturicchio

Nezklamal, alespon částečně.

Reagovat
smazaný uživatel

nespálil, vždyť to dorazil

Reagovat
smazaný uživatel

Všechny góly dostal na zlatém podnosu, zase tolik bych ten jeho hattrick nepřeceňoval...

Reagovat
Pinturicchio

Jasně, ale i tak, ... když jsem viděl, co spálil v prvním zápase proti Zurichu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně hráčů dostává góly na zlatém podnosu a Hattricky nedává.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Gómez je dřevo...to mi nikdo nevymluví...ve skoro každém zápase toho hrozně moc spálí...jenže když se na to později podívám střízlivě...tak ve statistice prostě stojí kvanta gólů podepsaných Gómez. Nikdo už se nebude ptát, jak k nim přišel. Nechápu, jak může být několikrát nejlepším kanonýrem BL. Nechápal jsem to ale ani u dřeváka Toniho. Prostě to tak ale je a dokud mu to střílí, tak ho beru.

Reagovat
Pinturicchio

jj, konec konců, od toho tam je a pokud si plní, tak OK

Reagovat
smazaný uživatel

Gómez měl prý 8 šancí, to neni zrovna špatná úspěšnost (pro tento zápas)

...no, jinak Gómez přecejenom pracuje víc pro tým a když je vytlačen z vápna k postraní čáře, tak dokáže zpátky poslat poměrně nebezpečný centr

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak neskutečně teží ze souhry s Müllerem, který se na své pozici nedá s Kroosem srovnávat, toho bych spíše zkoušel na CM vedle/místo Bastiho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska docela s prstem v nose, sice jsem se první půlku bál, že to tam nepadne, ale padlo. Jen od domácích jsem čekal nějaký nebezpečí, ale v podstatě vystřelili jen jednou asi ze 30 metrů, opravdu bída. Koukal jsem na E2 a čeští komentátoři neustále dokola opakovali, jak to mohlo být dramatický, kdyby po Gomézově prvním gólu nestál útočník Lauternu v ofsajdu, neustále to omýlat, opravdu srandisti. Arjen chyběl, Alaba ho nahradit nemůže a navíc je to úplně jinej typ hráče, palec nahoru má dneska jednoznačně Thomas, Philipp a konečně taky Basti, kterej pochopil, že v obraně ho není potřeba. Jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim. Dneska jsem rád, že přišly ty penalty, ikdyž ta druhá byla přinejmenším smolná. Jsem rád, protože se konečně soupeři vymstilo hrát proti Bayernu nechutný beton. Gladbachu se to bohužel vyplatilo. Tyto penalty byly velkým zadostiučiněním. Arjen sice chyběl, ale tento klub opravdu není možno stavět na jednom člověku...tím spíše na člověku, který pravidelně odehrává tak třetinu sezóny. Jinak Lautern byl trapný. S Lahmem souhlasím...dělá přesně to, co se od něho očekávalo po jeho přesunutí nalevo. Snaží se pronikat do obran, narazí si a snaží se zakončit. Je radost vidět našeho beka v soupeřově vápně. Schweini paráda a za Müllera dnes bohatě promluvily činy. Pokud se mám vyjádřit k duelu Leverkusenu s Dortmundem, pak k vítězství měl podle mého blíže Leverkusen...BVB se dostalo do hry jen nakrátko, když šli domácí do deseti. Hvězdička Götze si nějak vyskakuje...má žlutou kartu a ještě se pokouší oplácet, nehledě na to, že takřka nebylo co oplácet. Červená pak byla pouhou kompenzací, přesto si to Mario dovolovat neměl. Tady bych se ovšem rád zastavil nad neudělenou červenou kartou Hummelsovi. V takové situaci, pokud se nejednalo o simulování a písknu tu situaci, tak zároveň musím udělit kartu...vzhledem k tomu, že by útočník pokračoval sám na bránu. A to už prosím Hummels kartu jednu měl. Trošku bych tady upozornil na další šokující rozhodnutí rozhodčích. V Německu mají totiž skvělé renomé, jenže letos se nějak nakupila nesprávná a bohužel dost podstatná rozhodnutí. Viz Hannover nebo gól negól Jansena a nyní tento karetní mariáš. Kadlec? Jasná červená. Jinak to bylo nádherné utkání plné soubojů a šancí na obou stranách. Skutečně jsem se bavil. Jinak až zas nebude Bayern na E2...tak se uvidíme ve Hvězdě...zatim čau.

Reagovat
smazaný uživatel

Já v Praze E2 nemám, takže možná do Hvězdy půjdu, i když na E2 bude. Jinak s tebou souhlasím, zápas v 18:30 jsem neviděl, ale je dobře, že skončil plichtou S tou Hvězdou záleží, kdy a kde budu no, možná bych šel zafandit i na LM, jelikož když hraje Bayern, tak českej komentář moc nemusím, to raděj v originále, i když nerozumím zdaleka ani půlce

Reagovat
smazaný uživatel

Jo remíza samozřejmě ideální. Jinak německý komentář pochopitelně jedinečný...přesto musím říci, že na E2 ti komentátoři většinou nejsou špatní a je vidět, že se té lize docela věnují a mají přehled. Liga mistrů už by mohl být problém no. Tam jsou schopni okomentovat pouze to, co momentálně vidí na hřišti a nezatáhnou tě do zákulisí událostí v klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyli nejhorší, čekal jsem to horší, po tom, co jsem slyšel, že Boateng je prý původem Brazilec a podobný hovadiny. Akorát jak říkám, nechápu, jak furt mleli o jednom náznaku šance u Kaiserslauternu a až do půlky celých deset minut o tom, jak byla penalta nespravedlivá. To samý ve druhé půlce, jenže tam až do konce, jelikož druhou penaltu taky neukázali z jinýho pohledu kamery. Ale tak trochu to chápu, asi chtěli vidět dramatickej zápas a to se jim nepoštěstilo U LM je riziko, že Neuer bude Michael a podobný bláboly, ale Bosáka mám celkem rád. No uvidíme :)

Reagovat
smazaný uživatel

u první penalty kdyby se nepískala ruka, tak to dvojitý kopnutí do Müllera, chtěj víc?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu, jsem si říkal, že jsmě měli kopat rovnou dvě, napřed ruka a pak ještě kosa

Reagovat
smazaný uživatel

Bezva Bayern

Reagovat
Kepy_FCB

Co říkáte na ten Fürth vedoucí 2BL? Za posledních 10 let by si postup zasloužil ...

Reagovat
jv

Postup by si určitě zasloužil, ale je otázkou, jak by to utáhl (hlavně finančně), ale přál bych mu to...

Reagovat
stas87

aj ich amateri vedu 3 ligu,este nestratili ani bod ja im fandim,bol som uz vo furthe loni ked hrali s herthou,tim je dobre poskladany,najma v utoku,ale nie je bohuzial siroka lavicka....stadion celkom pekny,15 000 kapacita,prial by som im postup ale myslim si ze v bundesliga by to bola jedinna sezona a zasa zostup

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburk To už je nějaká tradice, že top německému klubu se každou sezonu nedaří, minule to bylo Vfl...

Reagovat
smazaný uživatel

ale s Gladbachem to už je skoro obvyklý

Reagovat
slovaňáák

BL je prostě vyrovnaná soutěž.

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
jv

Paráda, hodně povedený.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Bayern tam, kde má být, Supermario taky.

Reagovat
smazaný uživatel

loni to byl Werder,Schalke, Stuttgart a wolfsburg a letos je to jen Wolfsburg anově i Hamburk...co se v ty Bundeslize deje???

Reagovat
smazaný uživatel

Prvně nevídaná vyrovnanost a za druhé dost oslabený Hamburk.

Reagovat
smazaný uživatel

a za třetí Wolfsburg tam kam patří (ještě je vyměnit za FCK a sestupující trio by mi nevadilo, ikdyž by mi bylo líto HSV - tak třeba relegace )

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sice HSV dnes bez te mladeze co jim tam Arnesen natahal, no ale ze by to prineslo zmenu v podani mene obdrzenych golu to se rict neda.

Jinak ten Rajkovic si myslim ze je jedinej co na to ma zbytek jsou fakt hraci na lavku nekteri na tribunu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dále mě zase trochu mrzí, že se do hry nedostal Usami. Je určitě drzejší než Alaba. Ten asijský překladatel (nebo kdo to je), kterého pořád vidím na lavičce, musí na Heynckese působit jako němá výčitka. Jakoby říkal: ,,Já jsem tady jako úplně zbytečný jo?"

Reagovat
smazaný uživatel

To mě taky mrzí no, zatím se dostal do hry na nějakých 15 minut proti Vlkům, byl u vítěznýho gólu i když pak udělal chybu, která nás málem stála výhru, ale Jupp ho jak vocasa zase stahovat nemusel a od té doby snad nebyl ani na lávce

Reagovat
smazaný uživatel

werder!!!

Reagovat
Arne

Když nepočítám ten Bayern, tak samé výborné výsledky... Ta první trojice vypadá zajímavě, před dvěma, třemi týdny bych netipoval, že tam budou právě tyhle týmy.

Kromě toho pátku jsem zatím neviděl ani jeden sestřih, ale čím dál víc mě zajímá ten Leno... Měl tam nějaký těžký zákroky? Jako dvě čistá konta na úvod pár brankářů mělo, naposledy před ním asi 2006 Neuer, ale tři, to už teda nevím.

Reagovat
jv

S těma výsledkama se dá souhlasit, i když Hannover měl a Gladbach taky klidně mohl vyhrát...

Jinak Leno mi připomíná nástup ter Stegna, měl tam těžkejch zákroků hned několik... Vybavuju si ten skvělej reflex proti Perišičovi, to byla paráda. Potom tam ještě jednou šikovně sebral míč Kagawovi... Toho VfB asi jentak nepustí, podle mě, Ulreich se bude muset začít pořádně otáčet...

Reagovat
Arne

Určitě nepustí. Trenér brankařů Stuttgartu říkal, v lednu bude nový souboj o jedničku, tak uvidíme... Leverkusen by ho prý chtěl udržet i na jaro, ale upřímně, Adler se vrátí a to už pak ty šance má podstatně větší ve VfB.

Reagovat
jv

Přesně. Dvojka Adler - Giefer (kterýmu pořád věřím, potenciál má taky obrovskej, jen to musí začít znovu potvrzovat...) je dostačující, teda za předpokladu, že René prodlouží, jinak bych tu snahu o udržení Lena i chápal, ale takhle ne.

Reagovat
Arne

Ajo vlastně, Adler nemá smlouvu na další sezónu... Tak to by se potom dalo spekulovat, ale zase nevím, kam by šel. Ve vysněným Man United už není místo, v Německu se výše posunout prakticky nemůže a v zahraničí žádnej velkoklub jedničku neshání.

Reagovat
smazaný uživatel

možná začne Inter...

..jinak Völler chce jednání o smlouvě zahájit co nejdříve

Reagovat
Arne

Tak César nevypadá, že by měl končit. A moc si ho tam představit nedokážu... To spíš než Inter už to AC, Abbiati má svá léta a nedivil bych se, kdyby ho Galliani získal zadarmo. Ale jak píšu, přestup do Itálie mi přijde nepředstavitelný.

Reagovat
jv

To je pravda, snad nakonec prodlouží.

Reagovat
Arne

Tak to teda čumím, ten Leno neskutečně... Při té střele Perisiće, tak rychle vypálit ruce nahoru, to teda klobouk dolů. Plus ty dva včasný výběhy, jak to vzal Kagawovi a ještě jednomu z nohou, to bylo taky dobrý.

I Roman tam měl dost zákroků, hlavně výborně vykryl Sama... Při té hlavičce ale prokázal, že je to přeci jen brankář Ehrmannovskýho typu - ten míč šel na něj, on skočí a ještě na zemi udělá jeden nebo dva sudy.

Reagovat
Arne

Ještě dodám, že Kadlec je magor a Götze šel dolů docela nešťastně - to ohání za Balitschem ohání nebylo a předtím jak zajel do Lena, to prakticky nemohl nic dělat... Akorát teda jak potom plivl, to bylo směrem na Balitsche, trochu zbytečný. Každopádně jak už tu bylo psáno, ta pauza mu prospěje.

Stark se docela předvedl, Hummels musel jít dolů bezpodmínečně... Chápu, že si nebyl tím úplně jist a tak zvolil kompromis, ale pokud tohle pískne, tak kartu musí dát.

Reagovat
smazaný uživatel

já to vidim jako zaslouženou rudou - hodnotí se i snaha někoho kopnout (za to tušim letěl Obasi jednou - ještě k tomu plivl)

...spíše nevim, proč Gündogan nedostal za rozehrání toho přímáku žlutou kartu (a Hummels měl taky dostat druhou žlutou - to se sečetlo k tý kartě Götzeho no)

Reagovat
Arne

Mně přišlo, že tam měli tak nějak divně zaháklý nohy a ani ten náznak, že by v prvním okamžiku ho Mario chtěl kopnout, jsem tam neviděl... Ale nevím, Stark to viděl z větší blízkosti a dost možná ho k tomu rozhodnutí přiměl ten plivanec, který by korespondoval s tím, že ho kopnout chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

asi - na druhou stranu to viděl zase z opačného pohledu a tam ta Balitschova noha nemusela být vidět

Reagovat
jv

Tak i z tohohle důvodu jsem s bodem více, než spokojenej... Bayer byl až do vyloučení Kadlece jasně lepší a už po půli mohl vést 2:0, po tom vyloučení se to logicky otočilo, ale bod nakonec beru.

Jinak Mats měl jít ven, to je jasný, ale jak píšeš, tak Stark si zřejmě nebyl jistej, tak to udělal napůl, což není nikdy štastný řešení... Kadlec šel potom naprosto zaslouženě, o tom není pochyb, jenomže potom se zase přiostřilo a Mario to úplně nezvládl. Měl tam těch zákroků víc a Stark mu to potom sečetl u toho Balitsche, i když se nemůžu zbavit dojmu, že prostě kompenzoval ten zákrok Matse...

Reagovat
jv

Jj, byl to zápas brankářů... Roman je prostě ještě stará škola, s tím se už nic nenadělá, ale svý si odvede, tak není zatím důvod něco měnit...

Reagovat
smazaný uživatel

zatim by se dalo souhlasit i s ppohárovým rozdělením - jen vyměnit Hannover s BVB

Reagovat
Arne

Leverkusen by to tam chtělo, místo Gladbachu nebo Hannoveru... Jinak tohle složení by mi taky nevadilo. My bychom mohli dokráčet v poháru aspoň do finále a byli bychom tím sedmým. (mimochodem to je Babbelův cíl, stejně jako devět bodů v prvních devíti kolech... jen pro dotvoření obrazu, kdo má jak přehnaný cíle)

Reagovat
jv

Mně tam chybí samo BVB, Bayer a rád bych tam viděl i Švábi, ale ti se zase nepochopitelně zasekli a budou to mít složitý, přitomto vypadalo tak dobře...

Jinak trochu mimo téma, Bayer hraje zápas od zápasu líp a ještě všechny podle mě prožene, i když bude hodně záležet na pozici v LM. Ale až si tam ten Duttův styl sedne, tak budou hodně silní a budou myslet vysoko...

Ten DFB-Pokal je dobře, že má tým takovýhle cíl. Za prvý to není rozhodně nereálný a za druhý jde i o motivaci, která je taky důležitá a tým před sebou vidí nějakej cíl, což ho žene kupředu... Jinak těch devět bodů za devět kol je podle mě hodně podhodnocenej, i když Babbel si určil radši o pár bodů míň, protože ten los není bůhvíjak snadnej... Ale zase domácí zápasy s FCA a Kozlama to chce jednoznačně vyhrát a venku vám to zatím jde, tak se třeba povede něco přivést i odsud... (jenom doufám, že vám to nevyjde hned v dalším kole )

Reagovat
Arne

Jsem to napsal blbě... Říkal, že chce devět bodů z prvních třech zápasů, to už je jiná. Když k tomu připočtu ten Pokal, kde tradičně bude úspěchem přejít přes druhý kolo, tak fakt nevím, kdo tady "neigt zu Großenwähn".

Reagovat
jv

Aha, tak to je trošku jiná káva... Zase proč být zbytečně skromnej, ale tohle už je vážně přehnaný. Jinak bych ten rozjezd nehodnotil negativně, i když mohlo být o pár bodů víc, tak důležitý stejně bude získávat body pravidelně po celou sezónu...

Reagovat
Arne

http://www.youtube.com/watch?v=icG_HYckIGM

Babbel a jeho slova, to bylo (nejen) v pátek velký téma... Koukl jsem v Berlíně do jedný trafiky a neviděl jsem snad jediný noviny, kde by nebyl na hlavní straně on. Wowereit (primátor) mu nabízí cosi jako doučování z berlínských reálií či co, docela mazec.

Jestli to udělal opravdu kvůli tomu, aby odvedl pozornost na sebe, tak fajn, ale mohl si zvolit něco lepšího... Hlasatel při vyvolávání sestavy a real. týmu Babbela vyvolal třikrát a pokaždý fans odpověděli stejně hlasitě, pískotu bylo fakt pomálu. Na fórech převládá názor, že vlastně řekl pravdu, takže ono to nakonec asi nebude tak horký. Taky se vyhrálo, kdyby ne, asi by si to Markus slíznul podstatně víc.

Reagovat
jv

Mám na to stejněj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

mně by zajímalo, kde řekl to o povaze Berlíňanů, četl jsem původní rozhovor pro Stuttgarter Zeitung a tam nic takového nebylo

Reagovat
Arne

Já jsem to, jak jsi házel pod preview, taky četl... Možná to nějak vynechali, ale dostalo se to ven, nebo nevím. Každopádně on to opravdu řekl, sám to přiznal (že prý to myslel pouze ve vztahu ke sportu, hlavně teda fotbalu - zkrátka že tím kritizoval přehnaná očekávání od Herthy v minulých letech)

Reagovat
smazaný uživatel

Kam zmizel Morávek?Nebyl ani na lavičce.

Reagovat
jv

Po tom výkonu co předvedl v první půli (o poločase byl střídanej) v Mainzu se nikdo nemůže ani divit, že nebyl ani na lavičce...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jen pro upřesnění, než se začnou rozvíjet nějaké nesmyslné spekulace - Honza nehrál z důvodu zranění.

Reagovat
jv

Tak za prvý, žádný spekulace rozvíjet nebudu, nemám to zapotřebí a za tím, co jsem napsal si stojím. A potom je zajímavý, že se o tom jeho zranění nikde nepsalo, čímž teda nechci nutně tvrdit, že to nemůže být pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš mi věřit, nebo nikoliv, info nemám z žádného tiskového zdroje, nicméně psal o tom např. mag. Kicker - viz poslední příspěvěk zde :

http://www.transfermarkt.de/de/16--jan-moravek/topic/ansicht_16_303984_seite65.html

Reagovat
jv

Hm, tak na projíždění diskuzí na TM zrovna čas nemám... Jinak je zajímavý, že kicker o tom v absencích nepsal, jinak by to i v prevku bylo, ale to už je jedno.

Reagovat
Tomanatura

Ten Arnautovic je dílo hrál dost dobře, bojoval, dal gól a běhal, ale zase tam měl potyčku s Braafheidem (myslím). A fakt, že se s ním o gólu nešel nikdo radovat, je taky dost výmluvný Ale pokud bude hrát takto a jako včera nebude dělat problém kvůli střídání a ještě bude podporovat tým, bude to supr hráč.

Reagovat
stas87

asi si uvedomil ze momentalne sa o neho vela klubov bit nebude a zacal na sebe makat osobne som bol viac zvedavy na avdica,zatial to vyzera na nepovedeny nakup myslsi ze santa cruz-pizzaro by bola dobra utocna dvojka?roque uz je kdesi v spanielsku,skoda ze o nej vedenie nemalo zaujem

Reagovat
jv

Werder by podle mě Roqueho nezaplatil, bohužel...

Reagovat
smazaný uživatel

v minulém kole ho ještě vybleskl Wesley, ale ten dneska nehrál a jinak s Markem běžel snad jen Pizza

a s Braafheidem má asiněco otevřenýho už z Twente

Reagovat
jv

Jj, to je dost dobře možný...

Reagovat
stas87
Reagovat
smazaný uživatel

spíš to nahraj na youtube. Není to nic těžkého

Reagovat
smazaný uživatel

kdo tě nemá v přátelích je pak ochuzen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele